Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

Sveikos naujoj temoj 4u.gif . Kadangi yra atskiros temos apie hyperfunkciją ir hypofunkciją, tai šią temelę šiek tiek sukonkretinau. Kviečiu visas ir toliau dalintis informacija. O čia mūsų ankstesni plepesiukai:
Pirmoji tema
Antroji tema
Trečioji tema
Ketvirtoji tema
Penktoji tema
Šeštoji tema
Septintoji tema
Aštuntoji tema
Devintoji tema
Dešimtoji tema

Naujokes, būtinai perskaitykit ankstesnes temas, ten tikrai labai daug neįkainuojamos informacijos 4u.gif
Senbuvės, niekur nedinkit, jūs tikrai čia labai reikalingos 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms,

jungiuosi ir as prie Jusu temos. Perskaiciau visas temeles is eiles, kas susije su skydliauke ir noriu Jusu pasiklausti.

Man rado skydliaukeje mazga. 18x11 dydis. Po punkcijos paaiskejo, kad piktybinis. Kadangi pazinojau chirurga, tai pries operacija sutareme, kad pasalintu maximaliai viska, kas galetu jungtis su ta bjaurybe. Operacijos metu buvo pasalinta visa skydliauke, vienos puses priesskydine liauka ir 10 limfmazgiu. Limfmazgius salino visus, kiek aptiko toje puseje, kur buvo navikas.

Po operacijos (praejusia savaite) atejo histologinio tyrimo atsakymai. Papiliarine carcinoma. Mane neramina, tas, kad metastazes buvo 8 is 10 limfmazgiuose.... Nors chirurgas ir patologas sake, kad limfmazgiu carcinoma neperraugo. Taip suprask, kad lasteles buvo tik paciuose limfmazgiuose ir neperaugo jo krasteliu. Sake savo kapsules vezys nepeaugo ir i kitus audinius taip pat. Ramina tik tas, kad operavo trys vieni is geriausiu chirurgu ir sake viska radikaliai pasalino... As tai jau baigiu isproteti... man 24 metai, o turiu vezi su 8 metastazem...

As noriu pasiklausti, ar ir Jums buvo rasta tiek daug metastaziu? ar man cia vienai taip....

Ir dar, eisiu jau greit pas Baranauska tartis del jodo, tai noriu paklausti, ar jis is karto duoda biskuti jodo, kad pamatytu, kiek dar like skydliaukes bei supiktybejusio audinio? ar cia tik pries pat joda ziures?

Ar jis mato, per savo aparatus, jei buna navikiniu lasteliu ir neispjautuose limfmazgiuose?

Dekoju, mielosios, uz informacija labai lauksiu, nes nebezinau jau ko ir pasiklausti...

Aciukas!
Atsakyti
Sveikutes mergaites naujuose namuciuose 4u.gif
Pasirodo, kad as viena is pirmuju "naujai iskeptu" mamku thumbup.gif
Nebijokit nieko, pamirskit apie liga ir drasiai gimdykit.
Baranauskas sake, kad praejus 5 metam po op. mes net iskaitoj nebestovim - o tai reiskia kad SVEIKOS. Kad jo zodziai tiesiai dievui i ausi biggrin.gif
Jovitele, Baranauskas is kart neguldo, o paskiria laika kada guldys. Bent mano gyd. pats su juo susiskambino ir man pranese kada vykti i Vilniu.
Kadangi tau viska salino, tai gal ir paraliauka (tikslaus pavadinimo nepamenu) ispjove, kuri pasisavina kalci. Ji veliau atauga. Man skyre vaista Alpa One kuris padeda kalci pasisavinti. Jis brangus, bet mums 100 % kompensuojamas
Tau dar tik 24, tai po keliu meteliu, tikiuosi, ir tu prisijungsi i musu "jaunu mamku" gretas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fatali: 10 kovo 2009 - 18:46
Fatali, as jau dabar prisijungciau prie mamyciu. bet vis delsiau, ir galiausiai dabar dar lauksiu ilgai....

As zinau, kad is karto neguldo Baranauskas. Man chirurgas liepe pas ji nueiti is karto, kai truputi atsigausiu po operacijos. Kadangi, chirurgas pazistamas mate, kad panikuoju, tai net telefona dave. Tai as susiskambinau su juo ir zygiuosiu po poros dieneliu. Klausiau, ar registruotis reikia, tai sake, kad ne.

Fatali, o ar mato Baranauskas kazkaip, ar yra blogu/geru lasteliu kituose paliktuose/neispjautuose limfmazgiuose?

Mane labai neramina, kad tiek daug rado isplitusiu limfmazgiu.... Kiek pas tave buvo isplite?

Man chirurgas aiskino, kad pjove radikaliai viska, tai matai, gal del to daug ir rado...

Ai, nezinau, ka ir galvot. Galvoju tik apie du metrus virves ir stipria medzio saka, kadangi sautuvo neturiu...

Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 10, 19:05)

joviteleb, 10 Kov 2009 - 19:05, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

joviteleb, 10 Kov 2009 - 19:05, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

Fatali, as jau dabar prisijungciau prie mamyciu. bet vis delsiau, ir galiausiai dabar dar lauksiu ilgai....

As zinau, kad is karto neguldo Baranauskas. Man chirurgas liepe pas ji nueiti is karto, kai truputi atsigausiu po operacijos. Kadangi, chirurgas pazistamas mate, kad panikuoju, tai net telefona dave. Tai as susiskambinau su juo ir zygiuosiu po poros dieneliu. Klausiau, ar registruotis reikia, tai sake, kad ne.

Fatali, o ar mato Baranauskas kazkaip, ar yra blogu/geru lasteliu kituose paliktuose/neispjautuose limfmazgiuose?

Mane labai neramina, kad tiek daug rado isplitusiu limfmazgiu.... Kiek pas tave buvo isplite?

Man chirurgas aiskino, kad pjove radikaliai viska, tai matai, gal del to daug ir rado...

Ai, nezinau, ka ir galvot. Galvoju tik apie du metrus virves ir stipria medzio saka, kadangi sautuvo neturiu...

Joviteleb, nestresuok taip. Aš iš tikro net nežinau ar man pašalino limfmazgius ar ne, nes man nieko niekas nesakė ir prie išvados apie metastazes buvo parašyta x tai reiškia, kad neaišku yra metastazių ar ne g.gif Šiaip gali pasidaryti tiroglobulino tyrimą, jei yra metastazių, skaičiukai būna gan dideli. O dėl to skanavimo tai aš nežinau, mus visas kišo po jodo po tokiu skaneriu, bet ar jis parodo tik likusias skydlaiukes ląsteles ar ir visas metastazes, šito aš nežinau g.gif
Atsakyti
Joliuke,

man tai operacijos metu buvo paimtas vienas limfmazgis ir issiustas extra tyrimui. pasirode, kad jame buvo blogu lasteliu. Nors visi limfmazgiai atrode is paziuros normalus ir nepakite. Kai pasirode priesingai, tai ispjove visus, kiek tik rado toje puseje. tikiuosi rado visus.....

Idomu, ar kitoms tiria limfmazgius operacijos metu, ar man cia vienai taip "pasiseke"?

Tiroglobulina padare praejus 3 dienoms po operacijos. Atsakyma gausiu kartu su citologiniais rezultatais. Nors juos man pasake, kai paskambinau patologui tiesiai i mobiluji.
Mastau, jei limfmazgiu neperaugo, tai gal tolimuju metastaziu nera...

Papildyta:
Dar galvoju, o jodas metastazes naikina ar ne?

na, cia gal kvailas klausimas.... bet as nezinau.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 10, 21:05)

joviteleb, 10 Kov 2009 - 21:05, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

joviteleb, 10 Kov 2009 - 21:05, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

labai 'optimistiska' ir, svarbiausia, kitoms, kurios irgi isperuotas vezys, 'padeda' kovoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luxs: 10 kovo 2009 - 19:44
Neskubet junggtis jovitele, esnt tokiai ekonominei situacijai Lietuvoj ir visam pasauly, spesi.
Skaneris rodo, ar kaupiamas jodas ar ne. O tai teiskia, ar liko gyvibingu lasteliu skydliaukes ar ne. Man visa laika rode, kad yra, todel kartojom joda ir nutrauke tik del nestumo. Baranauskas sake, kad del jo galejo ir rodyt.
Tiek ir tezinau.
Atsakyti

QUOTE(joviteleb @ 2009 03 10, 21:05)

Nurimk, perskaityk visas temas, ten daugybe informacijos, atsakys tau i visus arba beveik visus klausimus. Ne tu pirma, ne tu paskutine su veziu, pazeistais limfmazgiais ar metastazem. Viskas gydoma ir isgydoma, ypac jaunam zmogui, tik nepanikuok ir aplinkui panikos nesek.

Joliuke, aciu uz atidaryta nauja temele ir lengvu tau mazojo zmogucio sutiktuviu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luxs: 10 kovo 2009 - 19:54
QUOTE(luxs @ 2009 03 10, 19:53)

luxs, 10 Kov 2009 - 19:53, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

luxs, 10 Kov 2009 - 19:53, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

Joliuke, aciu uz atidaryta nauja temele ir lengvu tau mazojo zmogucio sutiktuviu... 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
nebarkit... pas mane puse gimines nuo vienokiu, ar kitokiu veziu ismire.. tai man panika vos tik apie tai pagalvoju.

Man tik rupejo pasiklausti, kiek kitoms limfmazgiuose rado... ar isplitimas i limfmazgius, kuriu neispjauna yra isgydomas jodu... ir tiek.

Atleiskit ir nebarkit.
Atsakyti
Vyk tas mintis toli toli...noretum taip paparasati viska isspresti.
Tau dar gyventi ir gimdyt, vaikucius auginte reikia, o ne man senai tarkai vargti su mazyliuDabar, kai paklausai, kiek ciudu tie daktarai prisneka, tai visai nejuokinga.
Drauges mazyliui 4 metu itare kraujo vezi, visa gydyma praejo. Tik nuo chemijos ji pati atsisake. Nors jokie tyrimai nerode to veziuko, tik kraujas buvo toks, kad vos ne paskutines stadijos.
O finale pasirode, kad visos bedos nuo sugedusiu dantuku. Dar vienas net puliavo. Pieniniu dantuku musuose juk neskuba, tie patys daktarai, gydyti - vistiek iskris.
Kai 5 istrauke tai ir kraujas pradejo taisytis. Negana, kad prednezelona arklinem dozem pumpavo, labai stiprius antibiotikus leido. Gerai kad mamka neleido chemijos, nors siuke primygtinai - patys norejo apsidrausti.
Taip, kad brangioji, ne tik barsim, bet ir dirza paimsim - senoviskai. Ir nesvarbu, kar internetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fatali: 10 kovo 2009 - 20:06