Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmieji nėštumo požymiai

Pirmieji nėštumo požymiai:
Jūs galite patirti juos visus, kelis arba nei vieno iš jų.

Pakraujavimas ("tepimas")
Maždaug aštuonios dienos po ovuliacijos galite pajusti nemalonius gimdos susitraukimus ir šiek tiek pakraujuoti. Išskyros paprastai būna negausios, rausvos ar rusvos spalvos. Tokios pat išskyros gali pasirodyti ir vietoj menstruacijų. Jų nereikia bijoti -jas sukelia į gimdos audinį "besirausianti" kiaušialąstė. Nepanikuokite ir nepulkite strimgalviais pas ginekologą: kraujavimas ne menstruacijų metu yra ne tik galimas ankstyvasis nėštumo požymis, bet ir vienas daugelio rimtų ginekologinių susirgimų simptomų. Jums gali būti paskirtas gydymas, kuris Jums ne tik nereikalingas, bet ir gali pakenkti Jūsų būsimo kūdikio sveikatai.

Dažnas šlapinimasis
Ar dažnai paprastai šlapinatės? Dažnai? Galite nekreipti dėmesio ir keliauti tiesiai prie kito simptomo. Tačiau jei iki šiol šlapinotės nedažnai, pasiruoškite periodiškiems lakstymams į tualetą. Ir jei trečiąjį nėštumo trimestrą dažną šlapinimąsi sąlygos šlapimo pūslę vis labiau spaudžiantis mažylis, dabar dėl visko kaltinkite hormonus. Taigi, jei bandėte ( bandote) pastoti, neskubėkite gydyti tariamo pūslės uždegimo.

Nuovargis
Jaučiatės pavargusi? Tiesiog išsekusi? Ir po ramaus kasdienio darbo jaukiame kabinete jaučiatės tarsi nubėgusi maratoną? Žinokite, jei staiga nei iš šio nei iš to tiesiog šuniškai nuvargstate - tai jau gali būti vienas ryškiausių (ir bjauriausių) ankstyvųjų nėštumo požymių.

Padidėjusios, ištinusios krūtys
Dar vienas ryškus nėštumo požymis - stangrios, didelės ir labai jautrios krūtys. Jūsų skausmas ir būsimo tėvelio džiaugsmas. Negalite neatkreipti į tai dėmesio - jos tokios didelės ir skausmingos, - taip, tik silpniau kai kurioms moterims reiškiasi ateinančios mėnesinės. Nepergyvenkite - skausmas liausis, kai tik hormonai pasieks reikiamą lygį.

Rytinis pykinimas
Jei esate viena iš laimingųjų 30% nėščiųjų, šio simptomo patirti neteks. Mažiau laimingas jis užpuls apie penktąją nėštumo savaitę. Tačiau nenustebkite, jei jau keletas dienų po pastojimo Jums nei iš šio nei iš to ims darytis silpna, supykins ar ( siaubas) apsivemsite. (Beje, nėščiosios drastiškai alpsta dažniau melodramose ir romanuose, nei realiame gyvenime). Ir dar viena anaiptol ne džiugi staigmena: rytinis pykinimas tik vadinasi rytiniu. Jis gali užeiti ir vakare, ir naktį, o gali trukti nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro…

Taigi, tokie jie, ankstyvieji nėštumo požymiai. Jei bandote pastoti, jūsų kūnas gali siųsti ir melagingus signalus - tiesiog ims pataikauti Jūsų norams… Bet kokiu atveju, dvejoti teks tik kelias savaites… Vėliau visas dvejones išsklaidys paprasčiausias naminis nėštumo testas.

Senoji tema
Atsakyti
Sveikinu atvykus i naujus namucius. As jau rasiau apie savo pirmuosius pozymius senoje temoje, bet gal kam bus labai idomu tai keliu juos i siuos namucius.
Stai ka siandien rasiau:
Sveikos mamytes, esamos ir busimos. Tai va rasiau, kovo 8, kad man rodos pas mane svente ir as necia, siandien kovo 11 ir testas iki siol teigiamas ir riebus 4u.gif
Tai dabar jau tikslaia galiu pasakoti savo pozymius nestumo kokie buvo ir yra:

1. kovo 4 diena (ps menesines turejo buti kovo 9 diena) ryte apsivemiau, buvau nevalgiusi, o tik isgeriau vitaminus MamaVit ir kavos. Vemimas buvo be tampymu, pukst ir viskas, va tada ir susimasciau g.gif
2. Krutine tik siek tiek padidejo ir vos maude, daug maziau nei pries menesines ir pilvo apacia maude daug maziau nei pries menesines.
3. Jokiu daugiau pykinimu, nuotaikos kaitos, jokiu neuzuodziu kvapu, viskas man gerai smile.gif
4. Kovo 6 diena darau testa - nieko, baliavojam iki zemes graibymo blink.gif ryte jauciuosi puikiai, del visa ko matuoju temperatura vaginoje - 37.., na manau del alkogolio.
5. Kovo 7 diena darau testa - nieko (beda ta kad as palaukiau 3 min ir ismeciau..) pradedu del visa pikto skaityti straipsnius apie busena nestumo metu, ir truputeli vaidenasi, kad gal dilgcioja gal tempa, bet vienas dievas tezino kaip tai atrodo is tikruju. Bet nuojauta tai juodai, kad rodos va va kazkas bus. A ir dar kazkokia neapykanta visiem pasaulio vyram, tame tarpe ir savojo nenorejau matyt, gerai, kad jis komandiruoteje smile.gif
6. Kovo 8-toji - Moters diena (tikiuosi visos pamenat ta svente) ryte darau testa, po 5 minuciu - nieko. Issiverdu kavos, noriu ismesti testa - o jetau!! - vaiduokliukas!!!
clap.gif netikiu savo akim. Sokineju apie testa ir laukiu kada bus nuotaiku kaita, kada vemsiu, kada bent kas nors darysis - nieko iskyrus, kad tokio kaifo nepamenu... dusioje ramu ramu ir visa diena issisiepusi iki ausu.
7. Kovo 9 diena, siandien turi buti menesines, darau testa, vaiduoklis sumazejo nei vakar schmoll.gif kisu prista i vagina, tikrinu ar neprasideda menesines. ***** ant pirsto galo seno kraujo kresulys, na ir vaidenasi, kad jau jauciu sviezio kraujo kvapa.. mega_shok.gif nuotaika nukrito, jau susitaikiau kad zopa ir nieko nebus. Visa diena kaisiojau pirsta "ten" vis tikrinau, tesus 4 per diena pasidariau ir ka sau manot? testai vis vaidenasi o menesiniu taip ir nebuvo apart to sukresejusio mazo kraujuko laso...
8. Kovo 10 diena, testas - beveik riebus bet vistiek vaiduoklis, testas vakarinis jau beveik visai fainas. Nuotaika rami, nieko neskauda, viskas gerai, kava geriu su kaifu,,aa prisiminiau - citrina visa su druska suvalgiau! pati is saves juokiausi. Bet jokiu agurku ir silkiu nenorejau. Miegu puikia, jokio mieguistumo, energijos super, a ir aciu dievui apetitas susinormalizavo (seniau valgiau kaip zveris), dabar norisi mazai ir aciu dievui.
Vakar nusprendziau paskambinti vyrui ir jau isdrysti pasakyti, kad nescia - jis prarado ama lotuliukas.gif faina kaip!
Siandien kovo 11 diena, pati tuo netikiu, bet testas riebus ir gaunasi, kad as tikrai tikrai nescia clap.gif nestuke.gif visoms linkiu to paties.
Tiesa, mes leliuka bandem metus daryti ir nieko, ka sau galvojat, buten ta menesi kai spjovem i viska, baliavojom iki zemes graibymo (buvom 5 gimtadieniuose ir 3 svenese) dar as dantis gydziausi, dariau rentgeno nuotraukas doh.gif nes ruosiausi sekanciam memesiui, ir pakibom!!! tai va ka norejau jums papasakoti. Aisku dabar belieka tiketis kad viskas bus gerai! SEKMES visom!!!
Atsakyti
Ir ka dabar daryt????? biggrin.gif mes beveik vienodu laiku sukurem vienodas temas biggrin.gif kam rasyt, kad ana mano tema istrintu?
Atsakyti
Tiesa, prisiminiau, gal kam pades sita informacija. Gydytoju nurodymu dar nepastojus is pradziu geriau Elevit vitaminus (38 lt) (man nustojo skaudeti krutines pries menesines, seniau juodai skaudedavo!), jis sake, kad tipo tai super vitaminai, mazina pykinima nestumo metu, vaisius vystosi gerai ir tt, rode kazkoki bukleta skirta gydytojam (deja viso sito infor lape nera parasyta), tai va menesi juos pageriau, poto menesi praleidau, poto nusipirkau pigesnius MamaVit (23 lt) juos beveik menesi geriau, kol neprisiskaiciau kad jie uzdrausti Lietuvoje! va buten su jais as jau pries gala ir apsivemiau. Dabar vel nusispjoviau i kaina ir Elevit nusipirkau. tai va gal ir del vitaminu manes nepykina nestumo metu? nezinau, bet tikiuosi, kad ir toliau bus taip faina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(audani @ 2009 03 11, 19:03)
Ir ka dabar daryt????? biggrin.gif mes beveik vienodu laiku sukurem vienodas temas  biggrin.gif kam rasyt, kad ana mano tema istrintu?

Man rodos, kad kurejas pats ir gali istrinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(audani @ 2009 03 11, 19:03)
Ir ka dabar daryt????? biggrin.gif mes beveik vienodu laiku sukurem vienodas temas  biggrin.gif kam rasyt, kad ana mano tema istrintu?

tu gali pati ja istrint! smile.gif
Atsakyti
Help!!!

Nestumo pradzioj buvo skausminga krutine, o dabar nejaucia blink.gif

Ar cia normalu?? Nestumas apie 6-7 sav.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 03 11, 19:44)
Help!!!

Nestumo pradzioj buvo skausminga krutine, o dabar nejaucia blink.gif

Ar cia normalu?? Nestumas apie 6-7 sav.

Manau, kad taip. Man irgi kuo toliau tuo maziau skauda. Be to kazkur skaiciau, kad krutine skauda juodai tik is pradziu, poto susinormalizuoja.
Atsakyti
Aš vis dar su vaiduokliais gyvenu biggrin.gif
Šendien dariausi testą ir vėl vaiduoklis - bet ant tiek silpnas, kad norint jį įžiūrėti testą reikia pakreipti tam tikru kampu rieš šviesą. Ar čia vaiduoklis ar ne dabar jau pati nesuprantu< gal kam yra oks vaiduoklis buves?
Krūtinė visai visai rami - nors ji pas mane ir prieš mm niekada neduodavo apie save žinoti. ir PMS niekada nėra buvę.
Bet pilvas dilgčioja nuo 3 dienos po ovuliacijos kietas dabar pasidarė ir negaliu miegot ant pilvo. Kvapai erzina - užuodžiu išėjus į laiptinę kas ką gamina pietums lotuliukas.gif Patavausi šendien ir bazine temperatūrą 37,1 ? mm turėtų būti rytoj.
Atsakyti
QUOTE(kalistaSVKM @ 2009 03 11, 20:35)
Aš vis dar su vaiduokliais gyvenu  biggrin.gif
mm turėtų būti rytoj.

Linkiu, kad ir nesulauktumete. mirksiukas.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Merginos,

kreipiuos i tas,kuriu NT jau teigiami smile.gif Kada po O pajutote nestumo pozymius? bet kokius? mazdaug kiek dieneliu? siaip idomu,nes as kaip tik ovuliuoju ir daug darbuojuos,idomu kada reiktu atkreipt demesi i pozymius,kad nebutu eiliniai PMS g.gif
Atsakyti
Nuosirdziausi sveikinimai Vilmuks13 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kalistaSVKM @ 2009 03 11, 20:35)
Aš vis dar su vaiduokliais gyvenu  biggrin.gif
Šendien dariausi testą ir vėl vaiduoklis - bet ant tiek silpnas, kad norint jį įžiūrėti testą reikia pakreipti tam tikru kampu rieš šviesą. Ar čia vaiduoklis ar ne dabar jau pati nesuprantu< gal kam yra oks vaiduoklis buves?
Krūtinė visai visai rami  - nors ji pas mane ir prieš mm niekada neduodavo apie save žinoti. ir PMS niekada nėra buvę.
Bet pilvas dilgčioja nuo 3 dienos po ovuliacijos kietas  dabar pasidarė ir negaliu miegot ant pilvo. Kvapai erzina - užuodžiu išėjus į laiptinę kas ką gamina pietums lotuliukas.gif  Patavausi šendien ir bazine temperatūrą 37,1 ? mm turėtų būti rytoj.

o gal kad butu paprasciau padaryk rytoj kraujo tyrima ir bus aisku TAIP arba NE ir bus ramu! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katrinka: 11 kovo 2009 - 21:47