Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(vija @ 2010 01 05, 10:55)
Man Gidentoj nedarė. Dantis buvo trauktas prieš porą mėnesių, apatinis.Kai pilnai užgijo, įsuko implantą. Prigijo puikiai. Reikia kažkaip susiruošt ant jo vainikėlį užsimaut... Tikiuosi, dabar laikas nebeturi reikšmės?

Gidentoj jau daro nuo gruodžio mėnesio. Man sausio 14 darys, kad galutinai įsitikintų, kad viskas gerai ir būtų atskaitos taškas ateičiai. Nes po protezavimo teks reguliariai lankytis, kas tam tikrą laiką, pirmą karta po metų, vėliau dar po trijų metų. Tai vat pas mane kitais metais ir bus dviems implantams metai ir vienam jau bus laikas antrai patikrai. 4u.gif O šiaip jaučiuosi gerai, dantukai jau nebetrukdo.
Papildyta:
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 01 05, 17:44)

Florestina, ar Gidentoje dare tau tomografija?  4u.gif

Mane du kartus siuntė į Žalgirio g. darytis panoraminės nuotraukos, o kitą savaitę darys pačioj Gidentoj, nes jie jau turi savo aparatą. Atsimenu, kad kai nuėjau dėl gijimo galvučių prisukimo- tai Gumbelevičius gyrėsi, kad aparatą nusipirko. Beje, ten darė mano mamai.
Papildyta:
QUOTE(Belty @ 2010 01 05, 19:59)

Saziningai saldziau zanda  2 valandas gryzusi po proceduros tikiuosi nesutinsiu. biggrin.gif

O aš nieko sąžiningai nedariau (tik antibus gėriau) ir niekas netino. Bet pas mane inkstų akmenligė, aš nuolat vartoju diuretikus- tai gydytojas sakė, kad galėjo netinti ir dėl to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 05 sausio 2010 - 20:07
Kompiuterinė tomografija - ne tas pats ką paprasta panoraminė rentgeno nuotrauka. Nors jei trimatis tomografas, tai kompiuteryje galima pasirinkti pjūvį ir taip gauti vadinamąją „panoraminę dantų rentgeno nuotrauką“.
Kompiuterinės tomografijos metu reikiama kūno sritis skenuojama pjūviais. Šiuolaikiniais aparatais gaunami vaizdai perkeliami į kompiuterį. Galima pažiūrėti tam tikros srities kaulo storį įvairiomis kryptimis, galima įvertinti kaulo tankį ir t.t.
Ne visuomet prieš implantacją toks tyrimas atliekamas. Jis reikalingas, kai yra nedaug kaulo iki apatinio žandikaulio nervo kanalo, iki viršutinio žandikaulio sinuso ir pan. Gydytojui svarbu žinoti ar yra pakankamas kaulo aukštis iki šių anatominių darinių. Taip pat padeda kai norime įvertinti konkrečios srities kaulo storį; kai abejojama ar konkrečioje vietoje užteks kaulo pasirinkto implanto sukimui. Kompiuterinės tomografijos tyrimo metu gauti duomenys naudojami chirurginių implantacijos gidų gamyboje. Toks tyrimas palengvina gydymo planavimą, kai reikalingas kaulo blokų persodinimas žandikaulio kaulo storinimui ar aukštinimui, kai reikalinga sinuso pakėlimo procedūra ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 05, 21:41)

Man sakė, kad darys tik panoraminę nuotrauką, bet kai pasakojo, kokį aparatą pirko- tai sakė, kad bus galima gauti ir trimatį vaizdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 05 sausio 2010 - 21:49
Rimtos aparatūros įsigijo Jūsų gydytojas thumbup.gif
Atsakyti
Vėl su nauju implantu. Jau ketvirtą turiu. Niekas neskauda, neištinusi, viskas lyg ir puiku, bet nosies kairės pusės šnervė užsikišusi, lyg slogutė, įtraukiu druskuoto vandens, taip praplaunu, lašinu vaistus.
pamenu, Florestina rašė, kad jokių šnirpštelėjimų negali būti, o aš dar ir po biski pačiaudžiu
Ar slogutė nepridarys mano implantui bėdų?
Atsakyti
Buvo keltas sinusas? Implantas viršutiniame žandikaulyje?
Šiaip reikia lašinti vaistus nuo slogos, gerti tam tikrus vaistus. Turėjo išrašyti gydytojas, jei buvo keltas sinusas. Ir dar, gulėti reikėtų ant priešingo šono.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 08, 22:57)
Buvo keltas sinusas? Implantas viršutiniame žandikaulyje?
Šiaip reikia lašinti vaistus nuo slogos, gerti tam tikrus vaistus. Turėjo išrašyti gydytojas, jei buvo keltas sinusas. Ir dar, gulėti reikėtų ant priešingo šono.

geriu antibiotikus Medoclav 625, ačiū, Kalpana, kad priminėte, pamiršau, kad reikia gulėti ant priešingo šono, gyd nesakė, bet pamenu apie tai Florestina anksčiau rašė, na ir kaip aš pamiršau
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2010 01 08, 22:14)
geriu antibiotikus Medoclav 625, ačiū, Kalpana, kad priminėte,  pamiršau, kad reikia gulėti ant priešingo šono, gyd nesakė, bet pamenu apie tai Florestina anksčiau rašė, na ir kaip aš pamiršau

Man gydytojas paaiškino ir davė atmintinę, kad tikrai nepamirščiau.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 27, 00:26)
Implantavęs gydytojas turėjo atiduoti informaciją (paprastai būna toks lipdukas, kurį klijuoja ant išrašo, ar ant panoraminės rentgeno nuotraukos) kokios firmos kokio diametro ir ilgio implantas įsuktas.

Kalpana, o man lipduko nedavė, atidavė mažutę kortelę (delno dydžio), kurioje parašyti implanto duomenys (kaip koks pasas)
Papildyta:
QUOTE(Karklas @ 2009 12 01, 17:32)
Tiltelį daro tik arba ant dviejų nuosavų dantų, arba ant dviejų implantų.

O jei yra du vienas šalia kito implantai, 5 ir 6 implantai, o nėra 4, 5, 6 dantukų - kaip čia darys tiltelį, t.y. protezuos? Suprasčiau, jei būtų gydytojas implantavęs 4 ir 6 (aš taip ir maniau anksčiau, tik po padarytos nuotraukos pamačiau kiataip)
Papildyta:
QUOTE(Kalpana @ 2009 12 01, 19:29)
Jei implantuoti, tai reikia dviejų implantų su vainikėliais ant jų. Nuosavas dantis su implantu nejungiamas (išskyrus išimtinus atvejus), nes tokios konstrukcijos neilgaamžės.

Kalpana, o kodėl negalima kartu prie implantų šalai prijungti nuosavą, jei jis tik vienas?
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2010 01 11, 17:25)
Kalpana, o man lipduko nedavė, atidavė mažutę kortelę (delno dydžio), kurioje parašyti implanto duomenys (kaip koks pasas)

Nesvarbu kokiu pavidalu, svarbu, kad gavote smile.gif

O jei yra du vienas šalia kito implantai, 5 ir 6 implantai, o nėra 4, 5, 6 dantukų - kaip čia darys tiltelį, t.y. protezuos? Suprasčiau, jei būtų gydytojas implantavęs 4 ir 6 (aš taip ir maniau anksčiau, tik po padarytos nuotraukos pamačiau kiataip)

Galbūt 4 danties srityje trūko kaulo ar dėl kitų priežasčių sritis nebuvo palanki implantacijai.
Ant implantų galima kabinti konsolę, t. y., dirbtinį dantį, kuris prie likusios protezo konstrukcijos laikosi tik iš vienos pusės, kaip balkonas.
Beje, nuotraukoje, dėl vaizdo iškraipymų, dėl implanto formos ir pločio gali atrodyti vaizdas šiek tiek kitaip, nei yra realiai. Gali šiaip būti ir taip, kad ant to implanto puikiai bus padarytas vainikėlis, kuris stovės 4 danties vietoje. 6 vietoje kitas implantas ir.. gautųsi 4-6 dantų tiltas.
Teisingai atsakytų ir paaiškintų kodėl implantuota taip ir kaip bus protezuojama tik Jūsų gydytojas.

Kalpana, o kodėl negalima kartu prie implantų šalai prijungti nuosavą, jei jis tik vienas?

Galima ir jungiama tuomet, kai nėra geresnės išeities. Bet toks tiltas, kai jungiamas nuosavas dantis prie implanto, yra gerokai rizikingesnis. Didesnė protezo netekimo tikimybė (beje, pagrinde dėl komplikacijų, susijusių su nuosavu dantimi).
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 12 01, 18:29)
Jei vienas iš dantų, kurie yra šalia trūkstamo danties tarpo, toks "ant ribos" (iš serijos: "gali stovėti du metus arba gali stovėti 10 metų, bet kol kas rauti nereikia") irgi reikia pagalvoti ar verta ant jo mauti vainikėlį ir daryti atrama tiltiniam protezui.

Norėčiau ir aš patarimų 4u.gif
Situacija yra tokia:
- viršutiniam žandikauly nėr 5 danties; 4 dantis protezuotas maždaug prieš 7 metus; 6 ir 7 - plombuoti. Ar verta rizikuot ir tiltą daryt ant 4-6 dantų, ar verčiau ištraukt 4 ir tiltą daryt ant 3-6? mastau.gif
- apatiniam žandikauly (toj pačioj pusėj) nėra 6-8. Ką čia geriau daryt? Ar įmanomas koks nors variantas be implanto, ar be šansų? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 12 sausio 2010 - 17:22
Reikia įvertinti atraminius dantis. Šiuo atveju, 6 ir 4. Gal tas 4 dantis yra pakankamai tvirtas, gerai laikosi kaule ir, galima prognozuoti, kad stovės ilgai.
Funkciniu požiūriu, tiltas 4-6 yra geriau. Dėl to, kad jungiami tos pačios grupės dantys, o atraminiams dantims paskirstomas tik vieno trūkstamo danties, šiuo atveju penkto, krūvis. Jei protezuojama 3-6, jungiami skirtingų grupių dantys, jiems paskirstomas dviejų trūkstamų dantų krūvis. Aktualu tampa ir protezo estetika, nes iltiniai dantys dažniausiai yra gerai matomi šypsantis, kalbant ir t.t. Reikia, kad protezuojantis gydytojas labai gerai įvertintų 4 dantį. Jei komplikacijų, susijusių su šiuo dantimi, rizika nedidelė, tai tuomet jungti 4-6.
Apačioje, jei trūksta 6,7,8 dantų, tai tik implantai. Na dar yra galimybė atstatyti išimamais protezais. Bet, jei yra pakankamai kaulo implantacijai, leidžia finansai, geriausiai implantuoti ir protezuoti.
Atsakyti