Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(Florestina @ 2010 01 04, 21:20)
Man rodos, kad aštuntų (protinių) iš viso neimplantuoja. g.gif Man šešti du implantuoti ir tai jau gydytojas aiškino, kad sunku prieiti. doh.gif

Florestina, nagi nuėjau prie veidrodžio, paskaičiavau, ne taip surašiau, šeštą suks, o siūlo ir septintoj vietoj, aš atsisakiau, nežinau ar gerai padariau, laukiu ketvirtadienio, bijau, kad neįpirštų
Ačiū, Florestina už atsakymą
P.S. Kaip suprasti du šešti, dantys numeruojami po vieną numerį, t.y. turbūt šeštas ir septintas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wajew: 04 sausio 2010 - 20:30
QUOTE(wajew @ 2010 01 04, 21:14)
ketvirtadienį man jau suks jau ketvirtąjį implantą, liko dar 2 priekyje viršutiniame žandikaulyje.
Šiandien dariau burnos higieną, jau sveikam dantyje higienistė pamatė apatiniame žandikaulyje kariesą, atseit čia nuo metalo keramikos, nes šalia dantukas aptrauktas metalo keramika.
Merginos, noriu paklausti ar savaitę po implantacijos galiu burnoj tvarkyti dantuką su jau turimu karieso
Ir dar , implantuos 1 implantą viršutiniame žandikaulyje kairėj pusėj (mano atžvilgiu) 7 dantuką, o gydytojas sako, kad reikia dar vieno aštuntam, o man sakau dėl funkcionavimo pakaks tik septinatam implantuoti, labai jau trūksta pinigėlių, o norisi susitvarkyti, dar laukia 3-ų implantų protezavimas
Šiap seniai berašiau, nors pastoviai viską skaitydavau, pavydžiu Florestinai, pasiekė pergalę, o man tik šviesa truputį matosi tunelio gale

Idomiai skamba paaiškinimas, kad „kariesas nuo metalo keramikos“. Kariesas gali išsivystyti vainikėliu apvilktame dantyje po vainikėliu, kai yra sąlygos ties ta vieta, kur vainikėlis pereina į dantį (ties dantenomis) užsilaikyti apnašui. Jei tarpdantyje užsilaiko dėl vienokių ar kitokių priežasčių maistas, tai gali gesti tiek apvilktas, tiek šalia esantis dantis. Na dar būna atvejų, kai dėl labai glaudaus kontakto tarp dantų, sunku tą tarpdantį išsivalyti specialiu tarpdančių siūlu.
Jei kariesas šalia tos vietos kur buvo suktas implantas, gerai būtų palaukti porą savaičių, jei, aišku, to sugedusio danties neskauda. Jei kur nors toliau, galima gydyti, bet, šiaip irgi geriau palaukti kol daugiau apgis žaizda. Na, kokias 9 dienas. Siūlai jau tikriausiai bus išimti.
Aštuntų dantų srityje neimplantuojama. Septintų srityje apsimoka sukti, jei protezuotas tas dantis turės kontaktą kramtymo metu su apatiniu dantimi. Yra viena didelė problema su paskutinių viršutinių dantų sritimi. Ten esantis kaulas ne visuomet yra pakankamai tankus ir kietas, kad tiktų implantacijai. Na, bet jei gydytojas siūlė implantuoti, tai reiškia, kad kaulas toje srityje yra kokybiškas.
Atsakyti
O kam nors is jusu dare kompiuterinė tomografija pries implantuojant?
Gidentoje lygtai apie ja neuzsimena...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsimas2002: 05 sausio 2010 - 10:41
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 01 05, 10:40)

Man Gidentoj nedarė. Dantis buvo trauktas prieš porą mėnesių, apatinis.Kai pilnai užgijo, įsuko implantą. Prigijo puikiai. Reikia kažkaip susiruošt ant jo vainikėlį užsimaut... Tikiuosi, dabar laikas nebeturi reikšmės?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 01 05, 11:55)
Man Gidentoj nedarė. Dantis buvo trauktas prieš porą mėnesių, apatinis.Kai pilnai užgijo, įsuko implantą. Prigijo puikiai. Reikia kažkaip susiruošt ant jo vainikėlį užsimaut... Tikiuosi, dabar laikas nebeturi reikšmės?

tomografijos kiek suprantu nereikejo daryti?
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 01 05, 10:58)
tomografijos kiek suprantu nereikejo daryti?

ne, jokių tomografijų nedarė
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 01 05, 10:40)

Man darė kompiuterinę tomografiją.Sakė, kad taip yra tiksliau.Implantavo apatiniame žandikaulyje, o ten labai arti nervas praeina, ir taip tiksliau galima parinkti implanto dydį.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2010 01 05, 18:36)
Man darė kompiuterinę tomografiją.Sakė, kad taip yra  tiksliau.Implantavo apatiniame žandikaulyje, o ten labai arti nervas praeina, ir taip tiksliau galima parinkti implanto dydį.

nervai praieina salia 7 danties apacioje ar ne? kokioje klinikoje implantavo?
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2010 01 04, 21:20)

Florestina, ar Gidentoje dare tau tomografija? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsimas2002: 05 sausio 2010 - 17:45
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 01 05, 17:44)
nervai praieina salia 7 danties apacioje ar ne? kokioje klinikoje implantavo?
Papildyta:
Florestina, ar Gidentoje dare tau tomografija?  4u.gif

Implantavo Kauno klinikose.6 -7 dantys.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2010 01 05, 18:54)
Implantavo Kauno klinikose.6 -7  dantys.

Aciu 4u.gif man irgi 6-7 apacioje. teks turbut klinikos ieskotis kuri daro tomografija...
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 04, 22:08)
Idomiai skamba paaiškinimas, kad „kariesas nuo metalo keramikos“. Kariesas gali išsivystyti vainikėliu apvilktame dantyje po vainikėliu, kai yra sąlygos ties ta vieta, kur vainikėlis pereina į dantį (ties dantenomis) užsilaikyti apnašui. Jei tarpdantyje užsilaiko dėl vienokių ar kitokių priežasčių maistas, tai gali gesti tiek apvilktas, tiek šalia esantis dantis. Na dar būna atvejų, kai dėl labai glaudaus kontakto tarp dantų, sunku tą tarpdantį išsivalyti specialiu tarpdančių siūlu.
Jei kariesas šalia tos vietos kur buvo suktas implantas, gerai būtų palaukti porą savaičių, jei, aišku, to sugedusio danties neskauda. Jei kur nors toliau, galima gydyti, bet, šiaip irgi geriau palaukti kol daugiau apgis žaizda. Na, kokias 9 dienas. Siūlai jau tikriausiai bus išimti.
Aštuntų dantų srityje neimplantuojama. Septintų srityje apsimoka sukti, jei protezuotas tas dantis turės kontaktą kramtymo metu su apatiniu dantimi. Yra viena didelė problema su paskutinių viršutinių dantų sritimi. Ten esantis kaulas ne visuomet yra pakankamai tankus ir kietas, kad tiktų implantacijai. Na, bet jei gydytojas siūlė implantuoti, tai reiškia, kad kaulas toje srityje yra kokybiškas.

Kalpana, ačiū už išsamią konsultaciją. Norėčiau jūsų paklausti - apatiniame žandikaulyje tiltelis su metalo keramika, o šalia pats paskutinis dantukas su kariesu (supratau, kad skylutė), taip man vakar higienistė paporino, aš juntu skausmą, kai valau dantukus toj vietoj, tiesiog tarpdantis na labai siauras, lyg ir nėra tarpelio, su siūlu valausi, sunkus priėjimas prie jo.
O va ketvirtadienį man viršutiniame suks implantą vietoj šeštuko, o siūlė ir dar septintukui dėti implantą, birželio mėn. darė kaulo priauginimo operaciją, prieš Naujus nusiunčiau el.p. gydytojui nuotrauką, paskyrė datą. Ar galiu apseiti be septintuko, apačioj žandikaulyje visi dantukai sutvarkyti, viršutinio žandikaulio implantai liesis su protezuotu tilteliu apatiniame žandikaulyje
Labai stengiausi kuo aiškiau parašyti, turbūt pavyko
Atsakyti
Na va teko tik apsispresti sau paciai viduje, paskambinti gydytojui, o cia jau ir implantas isuktas .
Nespejau net mirkteleti biggrin.gif
Procedura nemaloni, bet pvz man kanalu valymas dar nemielesnis schmoll.gif
Isriege Strauman sveicaru gamybo implanta ir sekantis susitikimas po 6 menesiu biggrin.gif
Saziningai saldziau zanda 2 valandas gryzusi po proceduros tikiuosi nesutinsiu. biggrin.gif

Aciu uz issamius atsakymus siame skyrelyje ir sekmes visoms siame "saves grazinimo" kelyje biggrin.gif
Atsakyti