Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(Florestina @ 2009 10 30, 15:45)
pirmą kartą būtent ir skaudėjo labiausiai po gijimo galvučių įsukimo

Supratau.

dabar man pjovė ne ties implantais, o vėl visas dantenas perpjovė ir po to siuvo.

Vaje... Dabar jau nieko nesuprantu blush2.gif Gal tavo atvejis koks neeilinis? unsure.gif

Aš nė nejutau, kaip ta gyjimo galvutė buvo prisukta (nė nejautros jokios neprireikė) ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 10 30, 16:40)

Vaje... Dabar jau nieko nesuprantu blush2.gif Gal tavo atvejis koks neeilinis?  unsure.gif

Aš nė nejutau, kaip ta gyjimo galvutė buvo prisukta (nė nejautros jokios neprireikė)  ax.gif

Tai gal pas tave matėsi implanto viršus pro dantenas (pas mano kolegę taip buvo). Pas mane buvo aklinai užsiūta, todėl vėl teko pjauti. Vakare dar užsigavau- tai pradė kraujuoti. Bandžiau ir peroksidą, ir užspausti su vatos pagalvėle, nieko neišėjo, tada paskambinau į mobilų gydytojui. Jis liepė nusiraminti ir geriausia eiti miegoti ant sveiko šono. Jokiu būdu nespjaudyti seilių ir padėjo patarimas. Pasistačiau žadintuvą ir nuėjau pusvaladį pasnausti (darbe kas pusvalandį turiu įvedinėti informaciją į kompiuterį).
Atsakyti
Sveiki,
Man protezuoja dantį. Vakar įdėjo štiftą ir liepė kokį 10 dienu pavaikščioti su juo - pažiūrėti ar neskauda, ar neiškris ir pan. Tada belieka uždėti karūnėlę. Bėda ta kad kramtant man tą dantį biški skauda. Gal žinot ar taip turėtų būti, gal ten kas gyja ir dėl to pradžioje biški skauda ar čia kažkas blogai padaryta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2009 10 31, 18:40)
Sveiki,
Man protezuoja dantį. Vakar įdėjo štiftą ir liepė kokį 10 dienu pavaikščioti su juo - pažiūrėti ar neskauda, ar neiškris ir pan. Tada belieka uždėti karūnėlę. Bėda ta kad kramtant man tą dantį biški skauda. Gal žinot ar taip turėtų būti, gal ten kas gyja ir dėl to pradžioje biški skauda ar čia kažkas blogai padaryta? ax.gif

Ta prasme, jums įdėjo štiftą į danties kanalus.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 10 31, 19:44)
Ta prasme, jums įdėjo štiftą į danties kanalus.

Taip į kanalus
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2009 10 31, 18:51)
Taip į kanalus

Nubėgau sesers paklausti, sakė, kad pradžioje ji jautė skausmą. Dantukas buvo "iškeltas", bet vėliau skausmai dingo.
Atsakyti
UF, ačiū dievui nes jau išsigandusi kad nereikėtų traukti doh.gif Pas man jis irgi jaučiasi kad šiek tiek aukštesnis tai gal dėl to. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Tik atrodo "aukštesnis" dėl skausmo? Ar remiasi į priešingo žandikaulio dantis?
Atsakyti
Remiasi. Kai sukandu dantis, toje puseje kur taisomas dantis, dantys remiasi, o kitoje pusėje-nesiliečia, reiškias kaip ir aukštesnis tas dantis gaunasi ax.gif
Atsakyti
Per aukštas įklotas (ar įklotas su laikinu vainikėliu) trukdo sukandimui. Nenormalu, kai sukandant kaip visada kitoje pusėje dantys net nekontaktuoja. Gaunasi pastovus to danties traumavimas sukandant ir dėl to skausmas nepraeina. Reikia kreiptis į odontologą.
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2009 11 01, 16:44)
Remiasi. Kai sukandu dantis, toje puseje kur taisomas dantis, dantys remiasi, o kitoje pusėje-nesiliečia, reiškias kaip ir aukštesnis tas dantis gaunasi  ax.gif

Tai už tai ir davė panešioti, kad išsiaiškinti ar viskas gerai. Man tiltelis irgi pradžioj buvo laikinai pricementuotas. Ir tik po dviejų savaičių, įsitikinęs, kad viskas gerai, gydytojas cementavo nuolatinai.

Aš irgi sėdžiu prigėrus vaistų, kaip tik vakaras- tai ir skaudinėja. Bet pas mane pjauta, dar ir dantenos mažumėlę sulipo ant vienos gijimo galvutės. Bet grožis reikalauja aukų, nieko čia nepadarysi.
Atsakyti
Aš supratau, kad ne vainikėlis, o "štiftas" (kultinis įklotas; toks dalykas, kuris cementuojasi į šaknį ir ant jo daromas vainikėlis) per aukštas. Normoje jis turėtų būti žemesnis už dantis, nes ant jo dar vainikėlis daromas. g.gif
Atsakyti