Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 10:15)

kai priaugina kaula, ar po to ilgai skauda?  blush2.gif

Man asmeniskai jokio malonumo nebuvo doh.gif Skaudejo.... Bet cia kaip kam, turbut. Plius papuliave buvo prie zaizdeles, tai tas vazinejimas man buvo iki kaulo atsibodes doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 09:15)
kad truksta nuosavo kaulo tai turbut panoramineje rentgeno nuotraukoje pamate... ar kaip tie daktarai sprendzia?  4u.gif pas mane kaip tik trys isrove is eiles del pulinio zandikaulyje. parode kad tas pulinys danties sakni apgriauze, tai galvoju kaip ten su zandikauliu bus, gal jo irgi nedaug like  blink.gif
kai priaugina kaula, ar po to ilgai skauda?  blush2.gif

Pagal panoraminę nuotrauką.
Papildyta:
QUOTE(Borzika @ 2009 10 23, 09:36)
Kad nei skaudėjo/skauda, nei kas nors jaučiasi (bent jau man) wink.gif

Priklauso nuo to kaip tai daroma. Man pirmą kartą pridėjo kaulo ir suko implantą- tada nieko nebuvo. O antrą kartą darė sinuso dugno pakėlimo operaciją. Tada buvo truputį patinę, pamausdavo. Bet gydytojas sakė, kad čia dar nieko, būna ir blogiau. Tai va, kiekvienas atvėjis individualus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 10 23, 12:17)
Priklauso nuo to kaip tai daroma. Man pirmą kartą pridėjo kaulo ir suko implantą- tada nieko nebuvo.

visai susipainiojau su tais kaulu priauginimais... jauciuosi kaip tam pasakyme: kuo tuoliau i miska tuo daugiau medziu blink.gif Jums pridejo kaulo ir iskarto suko implantata? tai skaitosi kaip atskira kaulo priauginimo operacija ar jau i kaina implantato ieina? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsimas2002: 23 spalio 2009 - 11:37
QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 11:31)
visai susipainiojau su tais kaulu priauginimais...  blink.gif Jums pridejo kaulo ir iskarto suko implantata? tai skaitosi kaip atskira kaulo priauginimo operacija ar jau i kaina implantato ieina?

Pirmą kartą buvo pastebėta, kadtrūksta kaulo tik operacijos metu. U kaulą nereikėjo mokėti (praktiškai tai gydytojo kaltė, kad to nepastebėjo). O antrą kartą kaulo trūko daug, todėl darė atskirą sinuso dugno pakėlimo operaciją.

"Esant nepalankiai kaulo apimčiai, klinikoje XXX atliekama kryptinė kaulo regeneracijos operacija (KKR). Tai metodas, leidžiantis atlikti vertikaliąją arba horizontaliąją atrofuotos kaulo dalies regeneraciją. Tuo tikslu naudojamas nuosavas paciento kaulas, specialios kaulo matricos (Bio-Oss, PepGen P-15) ir ištirpstanti kolageninė membrana (Bio-Gide). Šios operacijos pasekoje 4-9 mėnesių bėgyje priauginamas papildomas trūkstamo kaulo kiekis.

Padidinti kaulo aukštį viršutiniame žandikaulyje dar galima ir pakeliant sinuso dugno gleivinę ir susidariusią ertmę užpildant kaulo matrica. Tai sinuslifting operacija, kuri ženkliai atstato kaulo aukštį ir sukuria sąlygas būsimai implanto ložei suformuoti. Tuo tikslu taip pat naudojamos Bio-Oss, PepGen P-15 ir Bio-Gide medžiagos, gaminamos JAV ir Šveicarijoje."

Tai atskira operacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 23 spalio 2009 - 11:40
Jauciu, kad ateina laikas ir man imtis savo dantuku, nors ir paveluotai.. doh.gif bet ka darysi..
http://www.nobelsypsena.lt/ ar kas nors lankesi cia? viskas aprasyta labai jau patraukliai, ir tas greitas implantavimas per valanda..na, cia nuo paciento bukles turbut priklauso..
gal kas galetu pakomentuoti? 4u.gif
Atsakyti
Na, man tai jokios mistikos, tik idomu suzinot apie nobelsypsena , radau jos reklama, sudomino mane, kaip ten kainos, kaip kokybe, ar tikrai imanoma taip greit sutvarkyt dantukus?.. juk daugelis raso, kad ilgai tenka vaiksciot..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 10 23, 14:00)
Jauciu, kad ateina laikas ir man imtis savo dantuku, nors ir paveluotai.. doh.gif  bet ka darysi..
http://www.nobelsypsena.lt/ ar kas nors lankesi cia? viskas aprasyta labai jau patraukliai, ir tas greitas implantavimas per valanda..na, cia nuo paciento bukles turbut priklauso..
gal kas galetu pakomentuoti?  4u.gif

Man rodos, kad čia tiesiog prikišta reklamos būtent vienos firmos implantams. Negana to, išvardintos ne visos klinikos, statančios šios firmos implantus. Ir trečia, nemanau, kad tik NobelBiocare firmos implantai yra geresni, nes brangesni, o kiti tai jau blogesni kažkuo. Turiu kitos fimos implantus ir jokių problemų neturiu.

P. s. Išsakiau tik savo nuomonę, o kaip kas darys- tai jų seikalas.
Papildyta:
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 10 23, 14:06)
Na, man tai jokios mistikos, tik idomu suzinot apie nobelsypsena , radau jos reklama, sudomino mane, kaip ten kainos, kaip kokybe, ar tikrai imanoma taip greit sutvarkyt dantukus?.. juk daugelis raso, kad ilgai tenka vaiksciot..

Galima greitai ir kitur, pas mane kaulas probleminis, už tai viskas vyksta lėčiau:
Implantai gali būti protezuojami ir tą pačią arba kitą dieną po implantavimo operacijos. Betarpiškas apkrovimas galimas tokiais atvejais, kai kaulas storas, gleivinė sveika, sąkandis taisyklingas, nėra implanto mikropaslankumo kaule, kai implantuojama vietose, kur kramtymo metu implantui tenkantis krūvis nebus didelis. Nauja šypsena galite džiaugtis iš karto!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 23 spalio 2009 - 14:18
QUOTE(Florestina @ 2009 10 23, 15:20)
Galima greitai ir kitur, pas mane kaulas probleminis, už tai viskas vyksta lėčiau:
[i]Implantai gali būti protezuojami ir tą pačią arba kitą dieną po implantavimo operacijos. Betarpiškas apkrovimas galimas tokiais atvejais, kai kaulas storas, gleivinė sveika, sąkandis taisyklingas, nėra implanto mikropaslankumo kaule, kai implantuojama vietose, kur kramtymo metu implantui tenkantis krūvis nebus didelis.

idomu jeigu su kaulu viskas tvarkoje tai ar isuktu tuos implantatus greitai? nereikia laukti savaitemis kol uzsakys, padarys ir panasiai...
kadangi i lt atvaziuoju tik per atostogas tai ir nezinau ar suspes per dvi savates viska padaryti g.gif

P.S. apsisprendziau daryti Gidentoje nes kitose klinikose daktarai vos pora metu patirties implantologijoje turi (pataisykit mane jeigu neteisi)
Atsakyti
QUOTE(Fanta* @ 2009 10 23, 10:38)

O ar lyginot 1 implanto kainą VIC ir MIR klinikose? g.gif Ar tikrai labai skirias? g.gif
QUOTE(Florestina @ 2009 10 23, 12:17)
Man pirmą kartą pridėjo kaulo ir suko implantą- tada nieko nebuvo.

Tą ir turėjau omeny smile.gif
QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 12:36)
jauciuosi kaip tam pasakyme: kuo tuoliau i miska tuo daugiau medziu

drinks_cheers.gif Kad nėr čia kuom stebėtis ax.gif Gi visuomet, kuo daugiau gilinies, tuo daugiau klausimų kyla mirksiukas.gif
Jums pridejo kaulo ir iskart suko implanta?

Man – taip.
ar jau i kaina implantato ieina?

Dažniausiai neįeina verysad.gif
QUOTE(ikwins @ 2009 10 23, 15:00)
Jeigu pvz zandikaulis pagyvenusio zmogaus netikes.

Pagyvenusiems žmonėms yra kitokių alternatyvų.

Papildyta:
QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 15:41)
kitose klinikose daktarai vos pora metu patirties implantologijoje turi

Na, implantologui Simonui iš VIC - absoliučiai jokių priekaištų neturiu. Be to, man rodos, jis tuo užsiima jau ne vienerius metus.

Tik blush2.gif dabar mėginu išsiaiškint, ar 'nepermokėjau' už savo implantą rolleyes.gif
Atsakyti
Borzika, nelyginau implantu kainos. Koks man skirtumas, jie jau buvo ideti... Dabar ziuriu i prieki. Reiks vainikeliu nuolatiniu ant implantu. VIC uzrase man kaina 1600, MIR'e nuo 1000 iki 1400.
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2009 10 23, 14:41)
idomu jeigu su kaulu viskas tvarkoje tai ar isuktu tuos implantatus greitai? nereikia laukti savaitemis kol uzsakys, padarys ir panasiai...
kadangi i lt atvaziuoju tik per atostogas tai ir nezinau ar suspes per dvi savates viska padaryti g.gif

P.S. apsisprendziau daryti Gidentoje nes kitose klinikose daktarai vos pora metu patirties implantologijoje turi (pataisykit mane jeigu neteisi)

Karūnėlę kažkur per savaitę padaro, dabar gal ir greičiau, nes eilės- tai labai sutrumpėję. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanta* @ 2009 10 23, 15:52)
nelyginau implantu kainos. Koks man skirtumas, jie jau buvo ideti...

Supratau mirksiukas.gif

Mane domino būtent implanto kainų skirtumas rolleyes.gif
Aš VIC tik implantą 'dėjaus', o vainikėlį - 'savo' klinikoj ax.gif
Atsakyti