Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(wajew @ 2009 09 04, 14:57)
-ar jums reikėjo po implantacijos pasidaryti rentgeno nuotrauką darbo įvertinimui.
-man liepė valyti vatos tamponėlį pamirkus 2,5-3 proc. jodo tirpalo

Man nereikėjo nei to, nei to.

tai db reikės naują darytis ar kaip

Priminkit, kurioj klinikoj jūs implantus 'dėjotės' (mano manymu, labai jau mažai jie informacijos pacientams suteikia)?
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 09 04, 14:07)
Man tai po implantacijos nedarė nuotraukos.O valyt tai vandenilio peroksidu reikia, kai gijimo galvutes iškaro užsuka.Na, man taip reikėjo, nes įdėjo implantus ir iškarto galvutes užsuko.Tai juos sakė valyt su peroksidu kiekvieną dieną .O zelionke tai abejoju ar gali liepti gleivinę valyt  g.gif

Man aklinai užsiuvo, bet liepė valyti su peroksidu.
Papildyta:
QUOTE(wajew @ 2009 09 04, 13:57)

Merginos ar jums reikėjo po implantacijos pasidaryti rentgeno nuotrauką darbo įvertinimui. kai kuriuose klinikų puslapiuose rašo, kad iškart, kitur rašo kad po mėnesio atliekama kontrolinė rentgeno nuotrauka

O Florestina, kodėl tokie skirtumai, kodėl liepė vandenilio peroksidu, o ne jodu, kaip man, ar „zelionke"?

Man nuotrauką darys prieš protezavimą ir praeitą kartą buvo taip pat. Dar kartą praėjus metam po protezavimo, vėl dar po trijų metų. rolleyes.gif

Nežinau kodėl? Liepė ir viskas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 09 04, 15:40)
Man nuotrauką darys prieš protezavimą ir praeitą kartą buvo taip pat.

Gal žinai, kuriam tikslui tai reikalinga? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 09 04, 15:18)
Man nereikėjo nei to, nei to.
Priminkit, kurioj klinikoj jūs implantus 'dėjotės' (mano manymu, labai jau mažai jie informacijos pacientams suteikia)?

KMU
Papildyta:
kiek jau laiko esate su implantais?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 09 04, 16:30)
Gal žinai, kuriam tikslui tai reikalinga?  4u.gif

Man gydytojas aiškino, kad nuotraukos reikia tam, kad įsitikinti, kad implantas prigijo gerai, kad jis yra ten kur ir turi būti. Ar neaptirpo kaulas aplink, ar nėra uždegimo židinių. Man daro tik tą mažutę nuotraukėlę, panoraminės nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 04 rugsėjo 2009 - 16:36
QUOTE(wajew @ 2009 09 04, 17:33)
KMU

Tada labai keista...
kiek jau laiko esate su implantais?

Asmeniškai aš – 5 mėn. (beje, esu jau ir su protezu) biggrin.gif
QUOTE(Florestina @ 2009 09 04, 17:35)
Man gydytojas aiškino, kad nuotraukos reikia tam, kad įsitikinti, kad implantas prigijo gerai, kad jis yra ten kur ir turi būti. Ar neaptirpo kaulas aplink, ar nėra uždegimo židinių. Man daro tik tą mažutę nuotraukėlę, panoraminės nereikia.

Supratau 4u.gif
O kodėl tada man neliepė? unsure.gif Gal dėl to, kad buvo dirbtinio kaulo pridėta? g.gif
Atsakyti
Man irgi dėjo KMUK, bet reikėjo net kompiuterinę tomografiją pasidaryt.Aš jau 8 mėn. turiu implantus, ruošiuos protezuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 09 04, 21:08)
Man irgi dėjo  KMUK, bet reikėjo net kompiuterinę tomografiją pasidaryt.Aš jau 8 mėn. turiu implantus, ruošiuos  protezuot  smile.gif

8 mėn. implantai, tiek ilgai laukiate protezavimo, man sakė kad po 6 mėn. dės gijimo galvutes, o po to po 2 savaičių protezuos, tai paskaičiavau, kad kažkur kovo pirmoj dekadoj
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2009 09 05, 21:42)
8 mėn. implantai, tiek ilgai laukiate protezavimo, man sakė kad po 6 mėn. dės gijimo galvutes, o po to po 2 savaičių protezuos, tai paskaičiavau, kad kažkur kovo pirmoj dekadoj

Man sakė, kad po 3 mėn. galima protezuot.Bet aš pati nusprendžiau, kad reikia 6 mėn. palaukti, nes daugumai taip gydytojai pataria.Man taip atrodė patikimiau biggrin.gif .Po to vasara, atostogos, taip ir nusitempė.Bet kitą savaitę jau žadu skambintis, jau turėtų būti gydytojas grįžęs po atostogų .
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 09 04, 16:43)
Supratau  4u.gif
O kodėl tada man neliepė? unsure.gif Gal dėl to, kad buvo dirbtinio kaulo pridėta? g.gif

Tai ir man kaulo buvo dėta. Gal tada ir nuo gydytojo kažkiek priklauso. Mano gydytojas- tai apspaudė danteną, sakė, kad viskas tvarkoj, bet padarom nuotrauką dėl minėtų priežasčių.
Papildyta:
QUOTE(Karklas @ 2009 09 05, 21:53)
Man sakė, kad po 3 mėn. galima protezuot.Bet aš pati nusprendžiau, kad reikia 6 mėn. palaukti, nes daugumai taip gydytojai pataria.Man taip atrodė patikimiau  biggrin.gif .Po to vasara, atostogos, taip ir nusitempė.Bet kitą savaitę jau žadu skambintis, jau turėtų būti gydytojas grįžęs po atostogų .

Man sakė, kad viršuje reikia laukti 6 mėn., apačioje užtenka 3 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 09 04, 15:40)
Man aklinai užsiuvo, bet liepė valyti su peroksidu.

Florestina, o jums nesimatė (kad ir užsiūta buvo) implanto metaliukas, man mano vaikas tepdama siūlus, sako, kad matosi metaliukas, aš jau panikuoju, o tik ketvirtadienį pas daktarą vyksiu
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2009 09 06, 21:08)
Florestina, o jums nesimatė (kad ir užsiūta buvo) implanto metaliukas, man mano vaikas tepdama siūlus, sako, kad matosi metaliukas, aš jau panikuoju, o tik ketvirtadienį pas daktarą vyksiu

Nesimatė, nors pas mane toli jie yra. Šiaip, gal tik taip atrodo, ten siūlų daug prinarpliota, gal gleivinė plona ir persišviečia. g.gif
Papildyta:
QUOTE(wajew @ 2009 09 05, 21:42)

Aš gijimo galvutę nešiojau mėnesį.
Atsakyti