Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(wajew @ 2009 08 23, 16:48)
Florestina, kaip morališkai jai pasiruošti?

Aš sau pasakiau, kad man to reikia ir kad grožis reikalauja aukų. doh.gif Ir aišku pasitikiu gydytoju, žinau, kad tikrai gerai padarys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2009 08 24, 12:16)
O ar didelės eilės užsiregistruoti pirmai apžiūrai, konsultacijai? Gal galit pasakyt kiek mokėjot už konsultaciją?  4u.gif  4u.gif
Galvoju ar aplamai spėsiu ką nors pasidaryt, grįžus į Lietuvą trims savaitėms tik...  g.gif  Norėčiau įsidėt implantą, bet jei po konsultacijos ilgai laukti operacijos, galiu nespėt  unsure.gif

Aš konsultacijos laukiau 2 mėn.Koncultacija nemokama. O po konsultacijos kiek laukti, tai nežinau.Man buvo ištrauktas dantis neseniai, tai reikėjo palaukt 6 mėn. Bet čia buvo pernai.Gal dabar eilės bus sumažėję, nes pastebėjau, kad pas odontologus jau mažesnės eilės.Manau pasiskambink ir pasakyk, kad būsi tik 3 savaites.Užregistruos iškarto ir konsultacijai ir implantacijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 08 24, 13:15)
Gal dabar eilės bus sumažėję, nes pastebėjau, kad pas odontologus jau mažesnės eilės.

Tikrai sumažėję. Nežianau kaip valdiškose, bet privačiose tai tikrai. Mane plombavimui po dviejų savaičių užrašė, nors ankščiau tekdavo laukti kur kas ilgiau. O protezavimas ant implantų pas mane atidėtas (štai prie kopriveda neapgalvoti sprendimai). blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 08 24, 13:20)
Tikrai sumažėję. Nežianau kaip valdiškose, bet privačiose tai tikrai. Mane plombavimui po dviejų savaičių užrašė, nors ankščiau tekdavo laukti kur kas ilgiau. O protezavimas ant implantų pas mane atidėtas (štai prie kopriveda neapgalvoti sprendimai). blush2.gif

O tai ar yra dar valdiškų odontologų? Juk dabar visur mokama , o ir kainos labai panšios.Kad ir Kauno klinikose, atrodo turėtų būti valdiška, bet net sąskaitą gyd išrašo savo individualios įmonės vardu.Teko lankytis ir poliklinikoj pas odontologus, viskas mokama ir tiek pat, kiek vidutinėj privačioj.O eilės ir ten sumažėję.Tik dabar laukim, kol kainos nukris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 08 24, 13:39)
O tai ar yra dar  valdiškų odontologų? Juk dabar visur mokama , o ir kainos labai panšios.Kad ir Kauno klinikose, atrodo turėtų būti valdiška, bet net sąskaitą gyd išrašo savo individualios įmonės vardu.Teko lankytis ir poliklinikoj pas odontologus, viskas mokama ir tiek pat, kiek vidutinėj privačioj.O eilės ir ten sumažėję.Tik dabar laukim, kol kainos nukris  mirksiukas.gif

Mama buvo poliklinikoj- tai sakė, kad yra. Jei nori tau pastatys ir gerąplombą, bet kvito negausi. O šiai į Poliklinikos kasą reikia kelis Lt sumokėti. Mamai rovė šaknį- tai sakė mokėjo 3,4 Lt. Beje pas mus odontologinėj ligoninėj irgi reikia mokėti. Netgi reikia mokėti savaitgalį, kai atvažiuoji su skausmu. Mano sesuo su protinių skausmu nuvažiavo- tai už kišenėlės praplovimą ir recepto išrašymą 10 Lt paėmė. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 08 24, 13:48)
Mama buvo poliklinikoj- tai sakė, kad yra. Jei nori tau pastatys ir gerąplombą, bet kvito negausi. O šiai į Poliklinikos kasą reikia kelis Lt sumokėti. Mamai rovė šaknį- tai sakė mokėjo 3,4 Lt. Beje pas mus odontologinėj ligoninėj irgi reikia mokėti. Netgi reikia mokėti savaitgalį, kai atvažiuoji su skausmu. Mano sesuo su protinių skausmu nuvažiavo- tai už kišenėlės praplovimą ir recepto išrašymą 10 Lt paėmė. blink.gif

Tai gal kitur yra.Aš tai Kaune savo poliklinikoj buvau, tai už dantų gydymą tas pats, kai privačioj.Tik kad už dyką išrauna lotuliukas.gif .Na, beveik už dyką, reikia tik už nuskausminimą 16-18 lt sumokėt.Tai šita paslauga pasinaudoju biggrin.gif , nes paskutiniu metu tik ir raunuos dantis.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 08 24, 14:59)
Tai gal kitur yra.

Kaip visur turėtų būti:
Pirminės odontologinės priežiūros (pagalbos) paslaugų, kompensuojamų iš privalomojo Sveikatos draudimo biudžeto lėšų, mastas (apimtis).

QUOTE(wajew @ 2009 08 23, 19:08)
Aš labai bijau komplikacijų, dar vis rūkau-neina numest, surūkau per dieną 7-9 cigaretes. [...] Na, merginos, gerutės, patarkite

Menka iš manęs patarėja ax.gif Galiu tik tiek pasakyt, kad komplikacijų ar implanto atmetimų pasitaiko ir nerūkantiems. Taip kad verčiau pataupykit savo nervų ląsteles wink.gif Kaip minėjau, esu užkietėjusi rūkorė (rūkau daugiau nei 15 metų maždaug po pakelį per dieną blush-anim-cl.gif), tačiau tai mano implantacijos rezultato neigiamai nepaveikė.

QUOTE(dasta @ 2009 08 24, 11:43)
Na ,bet marmuzyte tai jau patino akivaizdziai,nors ir saldziau visa diena po operacijos kas 20min. su pertraukomis ,kaip rekomendavo.Gerai ,kad i darba eiti nereikia,nes vaizdas tai tikrai nekoks biggrin.gif .Dar geriu antibiotikus 2kartus per diena,tikiuosi greitai pasveikti.

Niekur nedingsi - tikrai pasveiksi mirksiukas.gif O aš net 3 dienas su putliu žanduku į darbą ėjau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2009 08 22, 18:06)
Sveikos  4u.gif
Jeigu organizmas atmeta implantą ar reikia už antrąjį vėl mokėti tokią pačią sumą?  4u.gif

Man nereikėjo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wajew @ 2009 08 23, 19:08)
Borzika, manęs gydytojas klausė ar dedam gijimo galvutę, nes viršutiniam žandikaulio dešiniame šone, tai nesimatys prisuktos galvutės, o va prieky kai implantuos, tai sakė užsiųs. Aš labai bijau komplikacijų, dar vis rūkau-neina numest, surūkau per dieną 7-9 cigaretes. Vėl viską iš naujo perskaičiau. Jums visoms gijimo galvutę tik paskui, po 3 lygtai mėn. prisuko. Nežinau kkaip pasirinkti. Gal geriau viską užsiųti.
Na, merginos, gerutės, patarkite

Pirmąkart buvo prisukę gijimo galvutę, o dabar viską užsiuvo. Man patogiau ir geriau, kai nieko nesimato ir nieko nesijaučia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dasta @ 2009 08 24, 11:43)
Na labas merginos,as jau ketvirta para po implantacijos.Pati operacija uztruko apie 40 min. ,labai nepavargau.Skausmo beveik nejauciu,gal tik vakarop truputeli pamaudzia,taigi nimezilio geriu tik pries miega. Na ,bet marmuzyte tai jau patino akivaizdziai,nors ir saldziau visa diena po operacijos kas 20min. su pertraukomis ,kaip rekomendavo.Gerai ,kad i darba eiti nereikia,nes vaizdas tai tikrai nekoks biggrin.gif .Dar geriu antibiotikus 2kartus per diena,tikiuosi greitai pasveikti.

Dasta kokios firmos implantus jums įsriegė, nes jie pasirodo visi savo išmiera skiriasi
Papildyta:
QUOTE(Karklas @ 2009 08 24, 12:07)
Dėjausi Ankylos imlantus, tai mačiau kitose klinikose jie pigiau yra.  smile.gif

Karklai, o kas gamintojas implantų, ir kokie jų matavimai
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2009 08 24, 20:55)
Dasta kokios firmos implantus jums įsriegė, nes jie pasirodo visi savo išmiera skiriasi
Papildyta:

Aš taip supratau, kad ta pati firma gamina skirtingų išmatavimų implantus. Pas mane įsriegti du "3i" firmos implantai ir abu jie skirtingo dydžio. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 24 rugpjūčio 2009 - 21:02
sveiki, man siūlo rinktis čekų gamybos IMPLADENT, LASAK implantai arba šveicariškas STRAUMAN
patarkite, mielieji, kaip geriau. Čekiškas kainuos 2000 Lt, šveicariškas - 2300 Lt ir sakė kad matavimai skiriasi
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2009 08 24, 20:55)
Papildyta:

Šie implantai vokiečių gamybos.Man kiek sakė, šie implantai yra trumpi.Dydžius lyg į garantinį įrašė.Vėliau pažiūrėsiu ir parašysiu.O šiaip manau yra įvairių dydžių ir parenka tokius, kurie tinkamiausi smile.gif
Atsakyti