Realu. As sejau pomidoru seklas po viena i kasetes langeli. Persodinant ,kiekvienas pomidoras,nepazeistom shaknimis perkeltas i 500ml talpos tara. Augalai neturejo jokio streso ir nesustojo ju augimas. Auginu ju nedideli kieki tik siltnamiui. Daigai auga nekonkuruodami t.y. neliesdami viens kito. Sekmes ir jums visoms su savo augaleliais. Smagu, jog tiek daug fainuoliu moteriskiu megsta ir myli augalus. Augalai yra mano hobis, todel daug skaitau literaturos ir jau turiu nemazai ziniu. Gal todel augalai pas mane tikrai duoda visada gera derliu. O zeme sode smelinga. Tad daug triuso reik idet,kad viskas butu gerai.
Nu nuraminot biški.. Vieną pomidorą reanimuoju, bo aną skersvejis supūtė..
O šiaip nieko, auga..
Tik vieno lapai apdegė.
ANEMONE, aš begalo dėkinga už visus patarimus
O šiaip nieko, auga..
Tik vieno lapai apdegė.
ANEMONE, aš begalo dėkinga už visus patarimus
QUOTE(ratuto @ 2009 04 09, 13:28)
.. Vieną pomidorą reanimuoju, bo aną skersvejis supūtė..
ką darai? dirbtinį kvėpavimą? šimtas princesės pabučiavimų?
qq
mano irgi triufelis mėlynuot pradėjo.. Ar suradai priežastį? pašalinai?
nu va, moterie, dabar, kai lauke lyja, o namie tvarkytis tingiu, paaiškysiu, ko taip išsižiojau.. kadangi aš iš kaimo, tai nežinojau, kas tos nolinos Man aplamai pasirodė, kad žody klaida.. ar su linksniu ką sumaišei... dėl to akis ir išpūčiau..
Šiandien pagooglinau, pamačiau..supratau
labiausiai patiko lotyniškas nolinų pavadinimas.. tarsi pasileidusi mergelka atėjo į doros kelią. Pilvota.
nu panašiai )))) dar ans gyvas...
Nu tai kaip ten su violetavais lapais?
Tiesa, pelenus užmerkiau, bet kolei pomidorai labai drėgni. kai pradžius, palaistysiu pelenais. Gal atsigaus...
QUOTE(*GREISI* @ 2009 04 06, 20:48)
pomidorų lapų apačia violetinė?kas tai ?fosforo trūkumas?dar taip nėra buvę.
mano irgi triufelis mėlynuot pradėjo.. Ar suradai priežastį? pašalinai?
QUOTE(naitas @ 2009 04 08, 13:02)
QUOTE(naitas @ 2009 04 09, 10:41)
nu va, moterie, dabar, kai lauke lyja, o namie tvarkytis tingiu, paaiškysiu, ko taip išsižiojau.. kadangi aš iš kaimo, tai nežinojau, kas tos nolinos Man aplamai pasirodė, kad žody klaida.. ar su linksniu ką sumaišei... dėl to akis ir išpūčiau..
Šiandien pagooglinau, pamačiau..supratau
labiausiai patiko lotyniškas nolinų pavadinimas.. tarsi pasileidusi mergelka atėjo į doros kelią. Pilvota.
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 08:58)
ką darai? dirbtinį kvėpavimą? šimtas princesės pabučiavimų?
nu panašiai )))) dar ans gyvas...
Tiesa, pelenus užmerkiau, bet kolei pomidorai labai drėgni. kai pradžius, palaistysiu pelenais. Gal atsigaus...
Nusižengiau savo principams palaisčiau kažkokiomis skystomis trąšomis pirmą kartą apskritai,triufelis irgi spalvą violetinę įgavęs.O taip atsitiko todėl manau,kad per šalta buvo balkone,taip negalėjo įsisavinti fosforo.Lygtais jau atsigauna.
QUOTE(ratuto @ 2009 04 10, 11:28)
nu va, moterie, dabar, kai lauke lyja, o
ŠILTNAMY - NELYJA
Papildyta:
QUOTE(ratuto @ 2009 04 10, 11:28)
tai nežinojau, kas tos nolinos
tai niekad neteko supūdyt? man tai teko iš pradžių supūdžiau, po to išdžiovinau... norėčiau sėjinukų
QUOTE(ratuto @ 2009 04 10, 10:28)
lapai pasidaro violetiniai nuo silumos trukumo, bet augalui nieko neatsitiks kai susils augs kaip isproteje
QUOTE(aneizza @ 2009 04 10, 17:08)
lapai pasidaro violetiniai nuo silumos trukumo, bet augalui nieko neatsitiks kai susils augs kaip isproteje
paguodei
QUOTE(*GREISI* @ 2009 04 10, 17:59)
paguodei
praejusiais metais labai anksti pasodinau pomidorus siltnamyje buvo violetiniai nuo pat saknu iki lapeliu galiuku, bet kai orai susilo labai grazus uzaugo ir gera derliu dave
Tai ar jau turit žuvies miltų pomidorams sodint?
QUOTE(aneizza @ 2009 04 10, 17:08)
Nu kad mano mažoji pusplikė laxto po triobą - nešalta.. kokie 22 - 23..
Per šilta - pageltonuoj.. per šalta -pamėlynuoj Ir šiltnamy nekas, ir trioboj raukos..
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 20:10)
Tai ar jau turit žuvies miltų pomidorams sodint?
nea. važiuosiu turgun pačios pigiausios šaldytos pirkt. Arba MB žvejot siųsiu.. Nu bet šviežią geriau pačiai suėst, pomidorai lai lepinsis pabuvusia..