Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

SATANELE atleiskit , kad neaatsakiau praeitoje temoje, pasitaisysiu šioje. Na man tikrai gausiai užaugo pomidorų lauke, tik sakau vėlokai jau, į rugpjūčio pabaigą, bet jie dar ilgai raudo lauke ir ilgai jais mėgavomės, praeitų metų forumuose radau, kad neblogi pomidorai auginant lauke POLSET na jie tikrai man patiko, juos sodinsiu ir šiemet, bet bandysiu sėti anksčiau į lauką ir agroplėvele pridengti (nors dalį)... g.gif nors aišku manau dar ir nuo vasaros priklauso, tačiau gaila šiemet šiltnamio nebetūrėsiu tai teks pasitenkinti vien lauko pomidorais, dar bandysiu sodinti vynuoginius lauke, bet kažin kokią veislę pasirinkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 09, 23:20)
AveM, Jūsų pageidaujamų-yra..jie tikrai superiniai, ne tik išvaizda, bet ir derlingumu.Verti dėmesio, kaip ir visi kiti.

Regila, mano vyras liko sužavėtas tokiu pomidorų pavadinimu laugh.gif Sako, kąąą, dar ir pomidorai tokios formos?? doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Regila @ 2009 03 10, 11:16)
AveM, pomidorų sėklas siunčiu. Pertekliaus skyrelį atvertus taip ir parašyta, tad ne bėda. Savo mieste daugumos sėklų ir nepamatysit, nes jas perku ne parduotuvėje, o siunčiuosi iš pačių augintojų, kurie skirtinguose kraštuose (Vokietija, Rusija, Izraelis, Italija, Amerika, Australija ir t.t.).
Satanele, pomidorus iki kovo galo pasėkit . Aš sėju per kelis kartus. Vieną savaitę kelis pavadinimus, kitą ir taip kol susėju. Kas žino, gal kada mėnulio fazė ne kokia, gal lėčiau augs..kiti gal geriau...

šiaip... įdomu.. nes aš tai tik mėgėja, ir tai jau nebetelpu su savo daigiukais... tai kiek pomidorų daigų užauginat bendrai per sezoną? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazooji @ 2009 03 10, 12:55)
SATANELE atleiskit , kad neaatsakiau praeitoje temoje, pasitaisysiu šioje. Na man tikrai gausiai užaugo pomidorų lauke, tik sakau vėlokai jau, į rugpjūčio pabaigą, bet jie dar ilgai raudo lauke ir ilgai jais mėgavomės, praeitų metų forumuose radau, kad neblogi pomidorai auginant lauke POLSET na jie tikrai man patiko, juos sodinsiu ir šiemet,  bet bandysiu sėti anksčiau į lauką ir agroplėvele pridengti (nors dalį)... g.gif nors aišku manau dar ir nuo vasaros priklauso, tačiau gaila šiemet šiltnamio nebetūrėsiu tai teks pasitenkinti vien lauko pomidorais, dar bandysiu sodinti vynuoginius lauke, bet kažin kokią veislę pasirinkti? g.gif

O jus sejat tiesiai i dirva g.gif Ar norejot pasakyti, kad sodinsit daigus anksciau?

As irgi siemet galvoju sodinti i lauka anksciau ir pridengti agroplevele. Gal bus ankstyvesnis derlius ax.gif O kada mazdaug planuojat sodinti i lauka?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 10, 15:19)
šiaip... įdomu.. nes aš tai tik mėgėja, ir tai jau nebetelpu su savo daigiukais... tai kiek pomidorų daigų užauginat bendrai per sezoną?  blush2.gif

Seniau augindavau po 60-70 pomidorų,ir daigus pati išsiaugindavau tai visos palangės būdavo užkrautos,o kur dar gėlių daigeliai doh.gif .Dabar auginu apie 40 pomidorų,bet vistiek vietos trūksta biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, kazkur skaiciau ,kad pomidoru daigelius pikiuojant, reik daigeli isodint iki pirmojo lapelio, ar tikrai ? visa daigeli sukist i zeme ,nepalikt kotelio? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 03 10, 16:15)
Sakykit, kazkur skaiciau ,kad pomidoru daigelius pikiuojant, reik daigeli isodint iki pirmojo lapelio, ar tikrai ? visa daigeli sukist i zeme ,nepalikt kotelio?  doh.gif

Reikia sodinti iki netikruju lapeliu i zeme, tada is to kotelio vietos isleis dar daugiau saknu ir bus stipresni daigai mirksiukas.gif
Atsakyti
Vadinasi, gerai supratau, labai aciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 10, 10:16)
AveM, pomidorų sėklas siunčiu. Pertekliaus skyrelį atvertus taip ir parašyta, tad ne bėda. Savo mieste daugumos sėklų ir nepamatysit, nes jas perku ne parduotuvėje, o siunčiuosi iš pačių augintojų, kurie skirtinguose kraštuose (Vokietija, Rusija, Izraelis, Italija, Amerika, Australija ir t.t.).
Satanele, pomidorus iki kovo galo pasėkit . Aš sėju per kelis kartus. Vieną savaitę kelis pavadinimus, kitą ir taip kol susėju. Kas žino, gal kada mėnulio fazė ne kokia, gal lėčiau augs..kiti gal geriau...

Aciu,taip pat bandysiu seti
Atsakyti
Na va, pomidorai ispikiuoti, bet iskilo man toks klausimas, kur dedat daigu pertekliu, nes pas mane ,kad sudygo pomidorai doh.gif -tai apie 60 daigu ispikiavau ,,as galvoju,kad keturiu zmoniu seimynai uztektu kokiu 10 stiebu? patarkit, nes pirmi metai su pomidorai turesiu reikalu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 03 10, 21:36)
Na va, pomidorai ispikiuoti, bet iskilo man toks klausimas, kur dedat daigu pertekliu, nes pas mane ,kad sudygo pomidorai  doh.gif  -tai apie 60 daigu ispikiavau ,,as galvoju,kad keturiu zmoniu seimynai uztektu kokiu 10 stiebu? patarkit, nes pirmi metai su pomidorai turesiu reikalu  ax.gif

nu mums tai minum 60 reikia,nes daug daržovių valgom,dar kaimynai giminės,kas atvažiuoja irgi pasiskina...Bene taupysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Oho ho, na pas mane turbut nebus kam atvaziuot, bet valgom mes irgi nemazai thumbup.gif -tai siulot visus pasilikt ,as pas kaimynus maciau siltnamiuose po 5 -8 daigus....
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 03 10, 22:04)
Oho ho, na pas mane turbut nebus kam atvaziuot, bet valgom mes irgi nemazai  thumbup.gif  -tai siulot visus pasilikt ,as pas kaimynus maciau siltnamiuose po 5 -8 daigus....

nu visų skirtingi poreikiai,mums reikia ir mažų ir didelių,ankstyvų ,vėlyvų,tų,kurie laikosi iki Naujų.Šiaip mes daržovių išvis labai daug valgom,sultis spaudžiam,tai pas mane organinių atliekų duobėms pilna.Tiesa ,Kai Regila paminės kiek augina,tai jau tada....išvirsit smile.gif
Atsakyti