Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(blakstiena5 @ 2009 03 18, 20:51)
siandien dar nusipirkau pomidoru seklu

as irgi.. ar mate svietas didesne pusdurne? Dar siltnamio nieks nesiruosia meistraut, o as desimties veisliu pomidorus susejau fool.gif
Tiesa, siandien prigriebiau tik 'Promyk', nes tokiems abeliams kaip as ant pakelio iskilmingai pazadeta, kad bus geras derlius net salta ir lietinga vasara
g.gif
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2009 03 18, 20:48)
color=yellow]Desam siokie tokie ukininkai, siais metais zadam apdirbti tik 1ha[/color] smile.gif

ech, neprimink.. pas mus kaime pora ha ir jokiu protingu planu nebuvimas laukia..
Atsakyti
Mano siltnamiuke irgi telpa nedaug daigu,o as prisodinau jau kaip penkiems mano siltnamiams.Ruosiuosi karstai vasarai biggrin.gif
Atsakyti
O man lauke pomidorai nedera schmoll.gif užpuola puvinys ir baigta.Gal reikia specialias veisles nešt į lauką,mes pasodinam perteklių.kur į šiltnamį jau nebetelpa? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 03 18, 22:02)
O man lauke pomidorai nedera schmoll.gif užpuola puvinys ir baigta.Gal reikia specialias veisles nešt į lauką,? bigsmile.gif

taigi pasirodo, kad taip bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 03 18, 21:41)
as irgi.. ar mate svietas didesne pusdurne? Dar siltnamio nieks nesiruosia meistraut, o as desimties veisliu pomidorus susejau  fool.gif
Tiesa, siandien prigriebiau tik 'Promyk', nes tokiems abeliams kaip as ant pakelio iskilmingai pazadeta, kad bus geras derlius net salta ir lietinga vasara
g.gif
Papildyta:
ech, neprimink.. pas mus kaime pora ha ir jokiu protingu planu nebuvimas laukia..

Na manu,kad bus proga kazkam parodzius daigus :hihihi:priminti,kad siuos reiks ir siltnamyje susodinti,na nebent kaimynu siltnami mirksiukas.gif smile.gif
Turim4ha.Bet siemet apdirbsim tik1ha ir soda,nes pradejom statybas.Ir investicijos nemazos,o ir laukams apdirbti nemazai reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 03 18, 20:51)
beicuoti pomidorai seti 10 diena jau dygsta thumbup.gif , tik kiek pasneku su kaimynem labai siemet nenori pomidoriukai antru lapeliu augint, isdygsta ir stop,ir silta ir dregna ir kita su trasom laiste ir nieko, neklauso jie,tarsi miegotu,ka daryt? g.gif  unsure.gif

4u.gif Ka reiskia beicuoti? blush2.gif g.gif Maniskiai paseti 14d. ir irgi jau lenda,o vat paprika dar ne.... schmoll.gif
Atsakyti
Mano paprika tai labai graziai sudygo.
O va pomidorai sudyge jau ispikevau,bet kazkokie liudnoki blink.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 03 18, 23:35)
4u.gif Ka reiskia beicuoti? blush2.gif  g.gif Maniskiai paseti 14d. ir irgi jau lenda,o vat paprika dar ne.... schmoll.gif

buna spalvotos seklos,tiksliai ka reiskia nzn gal patikrintas daigumas, gal atsakys kuri kita tiksliai zinanti.pas mus seimoje tokia nuomone jei sekla beicuota tai ji gera ir tikrai dygs, bet zinoma ir jos paveda g.gif ax.gif
Atsakyti
Seklas beicuoja,kad jos butu atsparesnes ligoms.Na ir yra kalbama,kad jos daigesnes,bet as vienais metais pirkau beicuotus agurkus ir nesudygo nei viena sekla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 03 18, 22:35)
4u.gif Ka reiskia beicuoti? blush2.gif  g.gif Maniskiai paseti 14d. ir irgi jau lenda,o vat paprika dar ne.... schmoll.gif

beicuoti - pamirkyti kalio permanganato tirpale mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 03 18, 22:35)
4u.gif Ka reiskia beicuoti? blush2.gif  g.gif

Paprastai beicuojama prieš su sėkla plintančias ligas, kurios ant sėklos būna sporų pavidalu - jas galima pašalinti tik beicuojant sėklą.
Beicavimui naudojami ne tik chėminiai preparatai,bet ir pats paparaščiausias karštas vanduo smile.gif
Atsakyti
blakstiena5
Jau 4 metus auginu pomidorus Brooklyn F1.Tikrai labai geri. Sudygsta 100 proc. Daigai stiprus. Vaisiai vidutinio didumo, vienodo dydzio. Dera iki shalnu. Ypac tinka konservavimui. Nuskinti ilgai laikosi.
Auginu tik hibridines veisles. Jos atsparios ligoms. Nenaudoju augalu apsaugai jokiu fungicidu ir insekticidu. Palieju tiktai fermentuota dilgeliu ishtrauka.
Atsakyti