Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(blakstiena5 @ 2009 03 17, 19:46)
kalbat apie siltmanio zeme, paruosima, tai as darau taip: nukasam is pradziu vienos puses 10-15 cm zemes sluoksni,ten prikraunam meslo per gera sake, jau negailim ir atgal zemes uzkraunam tas nukastasias ir taip kita puse padarom. sitaip paruosiu ne tik pomidorams siltnami bet ir agurkams smile.gif nzn moksliskai ka tas meslas daro bet man atrodo kad pavasari dar ir zemele truputi pasildo pudamas o ir trasa biggrin.gif  blush2.gif vasara jau maziau bereikia chemininiu trasu smile.gif zinoma sodinant jau augaliuko saknu ant pacio meslo det negalima,kad saknis nenudegintu....sitaip darau as smile.gif

Jei dedat meslo ar kitoki humusa,tai jokiu trasu deti nereikia.jums tada pomidorai nederes,o augina lapus smile.gif
Atsakyti
prisipazinkit, ar kas nors turit isbandyta konservuotu pomidoru savo sultyse recepta rolleyes.gif Jei turit ir sutiktumet pasidalint, eisiu tuoj pat ir pasesiu trigubai pomidoru.
Atsakyti
As darau visada savo sultyse,man tik taip skanu,kitokius nelabai megstu.
Stipriau panokusius apiplykinu ir ispaudziu sultis.
1lt sulciu:
3 saukstai cukraus
1 saukstas druskos.
Cukru ir druska supylusi i sultis uzvirinu.po to apipiliu pomidorus ir sterelizuoju.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 03 17, 21:37)
As darau visada savo sultyse,man tik taip skanu,kitokius nelabai megstu.

oi, aciu labai labai wub.gif Man irgi kitokie nepatinka, uztat nei nebandau. O savo sultyse kadaise bandziau, atrode, kad visai neblogai pavyko - ir neistovejo stiklainiai nei savaites doh.gif
Viskas, sodinsiu daugiau pomidoru, niam niam wub.gif
Atsakyti
Taip darant pomidorus savo sultyse ju daug reikia uzsiauginti bigsmile.gif
As su savo daigeliais kaip vista su visciukais nesiojuosi,subjuro oras truksta jiems saulutes,tokie neramus pasidare ax.gif
Atsakyti
[quote=saintlina,2009 03 17, 21:39]
prisipazinkit, ar kas nors turit isbandyta konservuotu pomidoru savo sultyse recepta rolleyes.gif Jei turit ir sutiktumet pasidalint, eisiu tuoj pat ir pasesiu trigubai pomidoru.
[/quote
Taip turiu ir labai paprastas, bet skanumas retas. Reikia prisirinkti dideliu pernokusiu pomidoru sudeti i puoda ir gerai pavirinti , tada gauname nemazai sulciu, as dar per merliuka išspaudziu ir isimu odeles ir seklas. Sudedu konservavimui skirtus pomidorus į paruoštus stiklainiukus , kas nemėgsta su odelem , gali pomidorus nuplikyti ir nuimti odeles, o sultis užvirinu ir dedu druskos tiek kad dabar gerti negaletum, būtu labai suru ir užpilu tas sultis ant pomidorų stiklainiukuose, po to dedu i puoda su vandeniu ir kaitinu, o stiklainius apie 10min, didesnius daugiau už darau ir palieku kaip sakoma žiemai. Reikia , kad tie stiklainiai pastovetu, kad druskyte i pomidoriukus isigertu. Tiesa kai uždarau stiklainiukus dedu po anklode ir laikau kol atves . Skanaus
Atsakyti
Sveikutes ,gal patarsit ,kaip geriau isodinti pomidoru daigelius ,ar galima i didesni inda po kelis ,ar geriau po atskira kiekvienam,o koio gylio turi buti indelis? g.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(makausike @ 2009 03 18, 09:05)

Taip turiu ir labai paprastas, bet skanumas retas.

ech, net pilvas suurzge biggrin.gif
Aciu uz receptuka 4u.gif
Maciau parduotuvej kazkokias seklas, kur parasyta, kad dera pomidorai net lietinga ir salta vasara. Vakar neprigriebiau, bet siandien tai jau butinai pasiimsiu.
Atsakyti
As tai sodinu daigus i medines dezutes,nemeginau nei sykio pikiuoti po viena.
Atsakyti
Kadangi auginam labai daug, visada pikiuojam mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai as irgi visada pikiuoju,bet kaip tai darot po viena daiga i atskira inda ar i dezutes po daug.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 03 18, 13:15)
Tai as irgi visada pikiuoju,bet kaip tai darot po viena daiga i atskira inda ar i dezutes po daug.

Pikiuoju po viena.Taip daigeliai buna stipresni ir tvirti. smile.gif
šiais metais pritrukūsi buvau daigyklų, tai seėjau po kelias sėklytes į vieną,bet jau esu išpikiavusi
http://public.fotki....s/dsc00252.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 18 kovo 2009 - 13:26