Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(sigita @ 2009 03 16, 17:59)
o man nelaime atsitiko....  katinas visus isdygusius pomidoru daigelius iskase. gyvu liko koks 20vnt. teko set is naujo...

galvoju, ar tik man tai negresia g.gif Bet ner kur slept nuo situ velnieniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolija @ 2009 03 16, 00:29)
tai čia apie kurklių "maitinimą" lukštais buvo kalbama, o ne kurmių mirksiukas.gif . o pas mus kaimynkos kurmių nenaikina. nes sako,kad būtent jie kurklius išgaudo. sako reikia rinktis vieną blogybę- ar išrausti žemių kauburėliai ar kurklių sugraužtas derlius unsure.gif

Taip taip,kurmiai gerai,nes gaudo visokias zarazas rolleyes.gif ,netgi varlės ryja kurklius,mano mama pati matė.Man vyras yra pripjaustęs tokios plonos armatūros strypelių,tai aš prismaigstau jų visose lysvėse ir primaustau skarbonkių nuo alaus,sidro,kolos ir dar gerai vėjo malūnėliai.Praeitą vasarą kurmis persikėlė pas kaimyną ir išrausė jo išpuoselėtą veją,tas isiutęs prisipirko kažkokių ten spąstų ir prikasinėjo,pasižiūrėsiu pavasarį kaip ten su kurmiais bus reikalai bigsmile.gif
Atsakyti
sitie pomidorai tai staciai apsedimas. Buvau parduotuvej tai vos dar triju rusiu nepasiemiau doh.gif
Atsakyti
oho kiek daug per diena prikalbejot smile.gif ir linksmai gyvenat cia biggrin.gif aciu mergaites uz siulomus pomidoriuku daigus, bet man nei Vilnius nei Kaunas netinka.... schmoll.gif as is zemaitijos smile.gif dabar beicuoti pradejo dykt, ziuresiu kaip su jais bus....o balkoniniai tai silciausioj patalpoj daiginti buvo padeti g.gif ir dregmes uztenka, gal truputi net per daug blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 03 16, 17:59)
o man nelaime atsitiko....  katinas visus isdygusius pomidoru daigelius iskase. gyvu liko koks 20vnt. teko set is naujo...

4u.gif Uzjauciu..maniskis tai bazilikus patvarke,irgi tik keletas beliko schmoll.gif Dabar schmoll.gif bijau ir del pomidoru...kaip cia apsaugoti reikes g.gif
Merginos,o per kiek dienu isdygsta? g.gif (esu bais nekantri.. doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 03 16, 21:32)
4u.gif Uzjauciu..maniskis tai bazilikus patvarke,irgi tik keletas beliko  schmoll.gif  Dabar  schmoll.gif bijau ir del pomidoru...kaip cia apsaugoti reikes  g.gif
Merginos,o per kiek dienu isdygsta? g.gif (esu bais nekantri.. doh.gif )

Panasiai savaites laikotarpyje,priklauso nuo rusies smile.gif
Atsakyti
dabar man patarkit, tai kokią sėklą pirkti lauko pomidorų. ir ar jau laikas sėti? nes kaip suprantu šiltnaminiai pomidoriukai anksčiau į šiltnamį išnešami blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolija @ 2009 03 16, 23:21)
dabar man patarkit, tai kokią sėklą pirkti lauko pomidorų. ir ar jau laikas sėti? nes kaip suprantu šiltnaminiai pomidoriukai anksčiau į šiltnamį išnešami blush2.gif

man patarė 'Beta', 'Betalux' ir 'Laukiai'.
Sakykit, mergaitės, o realiai ar sulaukiat lauke sunokusių pomidorų?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 03 17, 07:51)
man patarė 'Beta', 'Betalux' ir 'Laukiai'.
Sakykit, mergaitės, o realiai ar sulaukiat lauke sunokusių pomidorų?

Seju "Betalux"."Beta","Viltis".Turiu dar savo seklos "Tololychin".Lauke auginu "vilti"ir"tololychin".Derliumi nesiskundziam nei siltnaminiu,nei lauke auganciu.Svarbiausia,kad krumeliai butu paristi ir lietui lyjant nesiliestu vaisiai su zeme ir paramstytosir prikeltos kekes,kad nubegtu vanduo,nes kitaip pradeda puti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 17 kovo 2009 - 08:16
QUOTE(merga @ 2009 03 17, 08:15)
Seju "Betalux"."Beta","Viltis".Turiu dar savo seklos "Tololychin".Lauke auginu "vilti"ir"tololychin".Derliumi nesiskundziam nei siltnaminiu,nei lauke auganciu.Svarbiausia,kad krumeliai butu paristi ir lietui lyjant nesiliestu vaisiai su zeme ir paramstytosir prikeltos  kekes,kad nubegtu vanduo,nes kitaip pradeda puti smile.gif

o, tai turėsiu vilties sulaukt lauke pomidoriukų bigsmile.gif
Dar norėjau paklaust - ten, kur augo bulvės, pomidorų geriau nesodint? Žemės daug, bet kad visur anksčiau bulvės augusios. Iš šiltnamį statyt tokioj vietoj gal negerai? O ir kaimynės bulvės šalia augs, gal kokios ligos gali persiduot nuo jų?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 03 17, 08:25)
o, tai turėsiu vilties sulaukt lauke pomidoriukų  bigsmile.gif 
Dar norėjau paklaust - ten, kur augo bulvės, pomidorų geriau nesodint? Žemės daug, bet kad visur anksčiau bulvės augusios. Iš šiltnamį statyt tokioj vietoj gal negerai? O ir kaimynės bulvės šalia augs, gal kokios ligos gali persiduot nuo jų?

Pomidorai yra bulvinių šeimos augalai.Todėl ten kur augo bulves pomidorų sodinti nerekomenduojama apie 3metus.Šiltnamį tokioj vietoj statyti galima,nes bus uzpilimas sluoksnis naujo substrato sumaišytas su trąšomis.
Įterpkite vidutiniškai tokį kiekį trąšų (nurodytas grynojo elemento kiekis): azoto – 100-150 kg/ha, fosforo – 80-100 kg/ha, kalio – 150-200 kg/ha. Jei pomidorai bus auginami šiltnmyje ar laistomajam plote, mineralinių trąšų dozę reikia didinti 25 procentais. Pagrindiniam dirvos tręšimui tinka Hydrocomplex, Vasara, Cemira Cropcare, Arvi kompleksinės trąšos daržovėms.
Kaimynų bulvės jokios įtakos neturi jūsų auginamom daržovėm šiltnamyje.(nebent jei jūsų šiltnamis bus pastatytas vienoje vagoje su kaimynų bulvėm) smile.gif
Pomidorams geriausi priešsėliai yra ankštinės daržovės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 17 kovo 2009 - 09:10
Sako katės nemėgsta labai stiprių kvapų,kažkada Švaros misijoje rekomendavo tas vietas kur nenorit kad katė liptų patept kokiu eteriniu aliejumi ar actu,dar girdėjau kad jos nemėgsta kai po letenytėmis kas nors šnara,tipo reik paklot labai čežantį popierių.Pati nesu bandžiusi,nes katės namuose neturiu...
Atsakyti