QUOTE(Krištiš @ 2009 03 15, 21:24)
klausykit,gal kokia pilnatis dabar
http://www.day.lt/me...o_fazes/daugiau
aisku kad pilnatis. mano vaikai, nors ir dideli jau - kaip nuo grandiniu nutruke! patys nezino, ko zyzia ir nervuojasi. taip pat ir maziukai turbut
QUOTE(Krištiš @ 2009 03 15, 21:24)
ir dar del skysciu norejau paklaust. pastebejau,kad isgeriant ta pati kieki skysciu diena ir nakti,nakti sysiot lekiu kiekviena maitinima.o diena-zymiai reciau.sakau,gal tuos skyscius organizmas labiau pasisavina pieno gamybai?.. o nakti kaip ir nevertetu tiek daug gert,nes ir taip hormonai siaucia?
skysciai gerai, bet jei geri per prievarta, tai tikrai be reikalo. jei organizmas gauna daugiau skysciu negu reikia, pradeda plautis mineralai, gelezis, kitos vandenyje tirpios organizmui reikalingos medziagos. taip gali nusilpti pati, o ir pienelis tada taps maziau vertingas (is kur jam tada imti mineralus, jei mamos organizme ju nera )
jei troskina tai gerk butinai - nesvarbu ar diena ar nakti. nes vanduo svarbus ir pienelio gamybai, ir medziagu apykaitai ir toksinu salinimui.
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 16, 00:08)
http://www.day.lt/me...o_fazes/daugiau
aisku kad pilnatis. mano vaikai, nors ir dideli jau - kaip nuo grandiniu nutruke! patys nezino, ko zyzia ir nervuojasi. taip pat ir maziukai turbut
na va, viskas aisku nes as su saviskiu visai nesusitvarkau siandien anksciausiai atsikele, o diena miegojo tik su papuku
QUOTE(Dijara @ 2009 03 09, 21:47)
Sveikos mamytės, susidūriau su problema ir noriu kad padėtumėt ją išspręsti Užauginau sūnų jam jau 9 m. ir nesusidūriau su ta problema kad galiu nebeturėti savo pieno, jį maitinau iki 11 mėn. po to pati nutraukiau. Dabar auginu dukrytę, jai dabar 3 mėn. 9 d. ir jau nuo 2 mėn. pradėjom po mažai priaugti. Gydytoja patarė nusitraukti ir pažiūrėti kiek suvalgo, taigi ir pabandžiau. Ogi vos pritraukiau 100 ml Net nežinau ar jai tiek užtenka, rodos nenervuota, pavalgo, pamiega, kraujukas geras, na sveikas vaikas. Bet pati dabar tiesiog jaučiu kad nuo visokių rūpesčių pradėjo turbūt mažėti pienas nes ir krūtys nebe tokios pilnos kaip anksčiau, nors verk. Nuo vakar nusipirkau mišinuko, tik niekaip nesusigaudau po kiek jai reikia duoti kad nebūtų nei per daug nei per mažai sveriančiai 5280g, nes nežinau kiek ji ištraukdavo iš krūties. Padėkit ir patarkit, tik labai nebarkit
del to pieno nutraukimo ir paziurejimo kiek jo yra - didziausia nesamone, kokia tik esu girdejusi.. As pati savo mergaite ismaitinau krutimi iki 2.5 metu, tai patikek - net per pirmuosius menesius neistraukdavau as pientraukiu ar rankomis daugiau negu 15-20 ml. pienuko. O kai mergiote zisdavo - tai purslais pienas i sonus taskydavosi ir nakti ant slapiu paklodziu atsibusdavau O nusitraukti - nu niekaip ir nors tu ka..
Mano mergiote irgi sunkiai svori priauginejo (ir dabar ji is miniatiuru gimines ), tai pediatre irgi liepe ta pati padaryti - kai as jai pasakiau, tipo, daktare, jus gi pati zinot, kad geriausias pientraukis yra kudikis ir kad jis visada daug daugiau istrauks burnyte, ji tik man atsake - taip, as zinau, viskas su jumis ir suvaiku gerai, tik reikia mums taip sakyti, nes dabar tipo duoda nustatytas kudikiu svorio priaugimo lenteles ir liepia jomis vadovautis.. Tai as nuo to laiko ir nebekreipiau demesio i tuos svorio nepriaugimus.. Patikek, jei vaikas bus alkanas ir tu neturesi pieno - laaaaabai greitai apie tai suzinosi
Sekmingo ir ilgo maitinimo ir maziau demesio i misinukus pirkti skatiniancia info
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 15, 22:17)
skysciai gerai, bet jei geri per prievarta, tai tikrai be reikalo. jei organizmas gauna daugiau skysciu negu reikia, pradeda plautis mineralai, gelezis, kitos vandenyje tirpios organizmui reikalingos medziagos. taip gali nusilpti pati, o ir pienelis tada taps maziau vertingas (is kur jam tada imti mineralus, jei mamos organizme ju nera )
jei troskina tai gerk butinai - nesvarbu ar diena ar nakti. nes vanduo svarbus ir pienelio gamybai, ir medziagu apykaitai ir toksinu salinimui.
O tai kiek mazdaug tu skysciu per para reikia isgert ?
QUOTE(arbuzina @ 2009 03 16, 16:45)
nu as tai daug isgeriu, litrais nematuoju, bet turbut apie 2 - 3 butu. siaip geriu tiek, kiek noriu (o as vis noriu ir noriu ir noriu). kai nueinu i svecius, tai arbatos man daro ne puodeli, o arbatinuka. ir as ji visa isgeriu, kartais net du . bet jei jau jauciu, kad nelenda, tai ir negeriu . manau dar priklauso nuo to, kiek ir ka valgai. daugiau valgai - daugiau geri. taip organizmas gali lengvai perdirbti maisto medziagas. esu isitikinus, kad gausus skysciu naudojimas - mano lieknumo paslaptis (nu bet niekaip negaliu irodyti )
per daug nesureiksmink ir nematuok, tiesiog jei tik pajunti troskuli, tai ir atsigerk. mane pradedavo troskinti iskart, kai tik pradedavau maitinti. tai nusinesdavau vandens eidama maitinti, kad troskulio nekesti.
QUOTE(arbuzina @ 2009 03 16, 17:45)
Tiek, kiek organizmas reikalauja, kiek pati nori. Juk jauti save
Kaip mama AušraR rašė,- per didelis skysčių kiekis mažina pieno gamybą
Nu nezinau ar tikrai mazina, bet pirmais menesiais tai as atrodo vien vandeniu mitau maitindavau ir tuo paciu metu vandeni siurbdavau buvau net ta spec. buteli 1l nusipirkus, kur sportininku galiukas gal po kokius 3l i diena isgerdavau, nes ziauriai, tiesiog nerealiai troskindavo
bet tiesa sakant ir nescia budama labai daug geriau...
bet tiesa sakant ir nescia budama labai daug geriau...
o manes tai visai netroskina, ryte isgeriu puodeli arbatos ir galeciau daugiau visa diena negert. geriu tik todel kad reikia.
Sveikos,
buvome siandien aps gydytoja, tai priaugom per menesi tik 500 g nuo gimimo svorio, nors buvome ligonineje numete 200 g. Tai sake, kad reikia primaitinti misinuku,. Tai teks... Aisku pries tai duosiu kruti, o paskui jkau misinuko.
buvome siandien aps gydytoja, tai priaugom per menesi tik 500 g nuo gimimo svorio, nors buvome ligonineje numete 200 g. Tai sake, kad reikia primaitinti misinuku,. Tai teks... Aisku pries tai duosiu kruti, o paskui jkau misinuko.