Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Norejau pasiteirauti, jei mano leliukas i kiekviena pampersa buna kazkiek ikakojes, cia normalu ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 03 13, 13:02)

Superinis straipsnis thumbup.gif Greiciau pradetu bausti tokius reklamuotojus, o tai labai liudna, kad nuo 2003m taip nieko ir nenubaude verysad.gif - atviras kelias misinuku prekeiviams...
Papildyta:
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 13, 14:07)
Norejau pasiteirauti, jei mano leliukas i kiekviena pampersa buna kazkiek ikakojes, cia normalu ar nelabai?

Manau normalu, nes ir mes kakiukai esam wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 13, 00:08)
Kiek laiko išmiega nevalgius??? Daugiau kaip 4 val. nereikėtų laukt. Budinkit- padukus pamasažuokit švelniai, o gal užteks užuost Mp ir per miegus pavalgys.
Pienas dar nesisiureguliavęs,- naktinis maitinimas svarbus.

Ilgiau 4 tikrai neismiega. bet prabunda, paima papa i burna, padaro du isiurbimus ir uzmiega. Reik pabandyt kulniuka masazuot smile.gif Nes gali ir MP ant lupyciu lasinti, ir speneli bandyt "grust" pro lupytes... niekas nepadeda, jei miega smile.gif

Buvo man minciu kilusiu del zindymo populiarinimo. O jus jokio judejimo nebandet kurt?
Gal susiburt i kazkokia bendruomene? Ir platinsim info apie zindyma smile.gif O gal yra jau tokiu entuziasciu?
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 13, 21:47)
Ilgiau 4 tikrai neismiega. bet prabunda, paima papa i burna, padaro du isiurbimus ir uzmiega. Reik pabandyt kulniuka masazuot smile.gif Nes gali ir MP ant lupyciu lasinti, ir speneli bandyt "grust" pro lupytes... niekas nepadeda, jei miega smile.gif

Vadinas užvalgo. 4u.gif tai gal kulniuko ir nekutenkit mirksiukas.gif
[quote=Shatura,2009 03 13, 21:47]
Buvo man minciu kilusiu del zindymo populiarinimo. O jus jokio judejimo nebandet kurt?
Gal susiburt i kazkokia bendruomene? Ir platinsim info apie zindyma smile.gif O gal yra jau tokiu entuziasciu?
http://www.pradzia.o...nt/ivairen.htm#
http://www.zindymas....72#comment-form
o čia, nešioklės, su jomis ir keliaut ir žindyt patogu. "keliaujančiuo" projektas vyksta smile.gif
http://www.geramama.lt
4u.gif
Atsakyti
Laba vakara , reikia patarimo, nes tiesa saknt nebesuprantu ka ne taip darau.
Maitinu antra vaika.Pirma ismaitinau 11menesiu, ir nutraukiau nes buvo trecias nestumo trimestras ir nevyko viskas labai jau sklandziai.Nutraukti gavosi gan savaime, po truputi mazinant ir pienukas pasibaige.Dabar jau mazajam trys menesiai ir pora savaiciu kaip pieno trukumas atsirades, jis valgo kone kas valanda (tikrai neperdedu nes ziurau i laikrodi kiek laiko praeje tarp maitiniu), kakoja ir sisioja normaliai.Svoris pas daktarus netikrintas jau du menesius, del Kaune esancios gripo epidemijos atsauke musus apsilankymus pas pediatra.Namie pasveriau tai per du men priaugo apie 1,5kg.O pirma buvo priauges net 2kg.Per diena isgeriu po 2l kartais ir daugiau vandens, maitintis ir gerai maitinuosi (net kai valgyti visai nesinori per prievarta bent kazkiek suvalgau).Tiesa poilsio truputi mazoka, vis gi su pametinukais namie viena esu.Bet po 5-6val miego jauciuosi pilnai pailsejusi.
Paskutiniu metu nemazai streso gyvenime:problemos tiek su MB tiek mano siemoj.stengiuosi i viska kuo ramiau reaguoti, bet vis tiek dusioj it pirdergta.Negi stresas gali tiek itakos tureti MP?Maitinti noras tikrai begalinis, bet jau nebezinau ka ne taip darau, kad MP vis mazeja.
Zinau kad tai del mano kaltes, bet jau nebesuprantu kaippataisyti situaciaj,Sako trecios akys mato geriau....
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 13, 20:47)

na as bandau eiti i tuos kursus pradziu pradzios, mama mamai kur. Bet vis galvoju kaip cia medikus apsviesti...o gal nemedikus reik sveisti o mamas...o gal ne mamas o mergaites nuo mokyklos suolo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 13, 21:55)
na as bandau eiti i tuos kursus pradziu pradzios, mama mamai kur. Bet vis galvoju kaip cia medikus apsviesti...o gal nemedikus reik sveisti o mamas...o gal ne mamas o mergaites nuo mokyklos suolo.... g.gif

na pas mus, telsiuose, veikia tokia mamu mopkyklele.mes ten siaip renkames. tai ten diskutuojam ir patirtim dalinames. o siaip per SM daug bendraujam. as stengiuos visoms pazistamoms mamoms info apie zindyma kist
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 03 13, 21:41)
Maitinu antra vaika.Pirma ismaitinau 11menesiu, ir nutraukiau nes buvo trecias nestumo trimestras ir nevyko viskas labai jau sklandziai.Nutraukti gavosi gan savaime, po truputi mazinant ir pienukas pasibaige.Dabar jau mazajam trys menesiai ir pora savaiciu kaip pieno trukumas atsirades, jis valgo kone kas valanda (tikrai neperdedu nes ziurau i laikrodi kiek laiko praeje tarp maitiniu), kakoja ir sisioja normaliai.Svoris pas daktarus netikrintas jau du menesius, del Kaune esancios gripo epidemijos atsauke musus apsilankymus pas pediatra.Namie pasveriau tai per du men priaugo apie 1,5kg.O pirma buvo priauges net 2kg.Per diena isgeriu po 2l kartais ir daugiau vandens, maitintis ir gerai maitinuosi (net kai valgyti visai nesinori per prievarta bent kazkiek suvalgau).Tiesa poilsio truputi mazoka, vis gi su pametinukais namie viena esu.Bet po 5-6val miego jauciuosi pilnai pailsejusi.
Paskutiniu metu nemazai streso gyvenime:problemos tiek su MB tiek mano siemoj.stengiuosi i viska kuo ramiau reaguoti, bet vis tiek dusioj it pirdergta.Negi stresas gali tiek itakos tureti MP?Maitinti noras tikrai begalinis, bet jau nebezinau ka ne taip darau, kad MP vis mazeja.
Zinau kad tai del mano kaltes, bet jau nebesuprantu kaippataisyti situaciaj,Sako trecios akys mato geriau....

nagi sprendžiant iš vaikučio svorio priaugimo, tai tuoj pusės metų normas pasivysit biggrin.gif
man rodos vienintelis dalykas ko jums reikia, tai daugiau poilsio ir mažiau streso mamytei, o jei mažiukas tiek daug nori valgyti, tai jau toks jo apetitas... tikėkimės kad apmaės jums streso ir įtampos ir galėsit ramiau [ažiūrėti į viską. tuoj pavasaris, daugiau lauke galėsit su abiem vaikučiais pabūti , tai ir pertraukėles ilgesnes turėsi, kol mažasis vežimėly parps grynam ore 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 03 13, 22:41)

Peršasi tik viena mintis- vaikutis puikiai jaučia mamos nuotaikas, dėl to jam taip dažnai reik to artumo, o kaip kitaip jus nuramins mirksiukas.gif
Dažnas žindymas skatina pieno gamybą.
Dar būna ir augimo šuoliai, kurių metu vaikiukai dažniau žinda.
Dantukai, jų pamažu kykstantis augimas, ir įtakoja.
Dabar pilnatis mirksiukas.gif gal ir ji prisideda
Svarbiausia, kad vaikiukai sveiki, o kiti dalykai- laikas juos sudėlios mirksiukas.gif
Kiek įmanoma ir neįmanomaž daugiau ilsėkitės ir kuo mažiau nervuokitės.
Valgyt per nenorą nereikia (nebent, dėl susiklosčiusių aplinkybių apetitas "pabėgo"), pieno sudėties tai neįtakoja, svarbu subalansuota mityba, organizmas neštumo metu "atsiseda" kalorijas, kurias vėliau naudoja gamybai MP.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 13 kovo 2009 - 22:16
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 13, 21:40)
nagi sprendžiant iš vaikučio svorio priaugimo, tai tuoj pusės metų normas pasivysit biggrin.gif
man rodos vienintelis dalykas ko jums reikia, tai daugiau poilsio ir mažiau streso mamytei, o jei mažiukas tiek daug nori valgyti, tai jau toks jo apetitas... tikėkimės kad apmaės jums streso ir įtampos ir galėsit ramiau [ažiūrėti į viską. tuoj pavasaris, daugiau lauke galėsit su abiem vaikučiais pabūti , tai ir pertraukėles ilgesnes turėsi, kol mažasis vežimėly parps grynam ore 4u.gif  4u.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 13, 22:01)
Peršasi tik viena mintis- vaikutis puikiai jaučia mamos nuotaikas, dėl to jam taip dažnai reik to artumo, o kaip kitaip jus nuramins  mirksiukas.gif
Dažnas žindymas skatina pieno gamybą.
Dar būna ir augimo šuoliai, kurių metu vaikiukai dažniau žinda.
Dantukai, jų pamažu kykstantis augimas, ir įtakoja.
Dabar pilnatis  mirksiukas.gif  gal ir ji prisideda
Svarbiausia, kad vaikiukai sveiki, o kiti dalykai- laikas juos sudėlios mirksiukas.gif
Kiek įmanoma ir neįmanomaž daugiau ilsėkitės ir kuo mažiau nervuokitės.
Valgyt per nenorą nereikia (nebent, dėl susiklosčiusių aplinkybių apetitas "pabėgo"), pieno sudėties tai neįtakoja, svarbu subalansuota mityba, organizmas neštumo metu "atsiseda" kalorijas, kurias vėliau naudoja gamybai MP.
4u.gif

Kas del pusmecio normu:tai va radau lentele (sakau radau, nes daiktai i dezes supakuoti kraustomes), kuria pildau mazyliui, svori ugi rasau (kaip sakiau dabar tik namie pasveriau, pas daktarus nea) pirma men svere 4,9, antra apie 6,3 o treciia tik apie 6,7kg.Mano supratimu tai per mazai priaugo per menesi verysad.gif
Sutinku, poilsio tikrai reikia, ir streso maziau, bet lengviau yra pasakyti, nes kaip zinia kai beda tai ir drauga dar atsiveda kartu...
O pavasario kaip laukiu, siltesniu oru, kad galetume su maziukais visi i parkiuka nuvaziuoti grynu oru ir saulyte pasidziaugti...
Taip daznas zindymas skatina pieno gamyba, todel ir jei po 10min papraso tikrai duodu ir net minciu neturiu, kad riboti maitinima valandomis.Augimo suoliai ir dantukai - visa tai su savo pirmaja mergina praejau ir zinau kaip jie itakoja Mp gamyba ir maitinima.
Kadangi apetitas "pabego" tai ir tenka per nenora valgyti.Bijau net pagalvoti, kas butu jei to nepriversciau saves daryti....
Norejau paklausti o kokius vitaminus ar vaistinius hemopatinius preparatus butu galima gerti kad nekenktu vaikui ir neslopintu Mp gamybos, bet truputi susidariusa itampa ir stresa sumazintu?Gal kuri mamyte liaudiska recepta zino, nes i vaistu puse ne paziuret nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 03 13, 23:59)

dėl vaiko svorio, baikit bajerius, 400 gramų ir kūdesniam gerai, o vidurkis per visus tris mėn pas jus vis tiek gaunasi ohoho, tai jau tikrai šitą problemą gali išmesti iš savo arsenalo 4u.gif

dėl vitaminų - žinau tik tiek, kad nėščiųjų vitaminai leidžiami, dėl visų kitų turbūt reiktų tartis su gydytojais, bet gal kai vaistų nemėgsti ir šiaip geriausia būtų tų vitaminų gauti su maistu - vit C, vit B turinčių produktų. aš pati kažkaip vis per poilsį vaisius -d aržoves bandaut atgaut jėgas, kai reikia, kitų būdų nežinau.... unsure.gif
Atsakyti

dievuleliau IEVOSIAU,kaip as jus suprantu. tarp mano vaiku amziaus skirtumas virs dvieju metu, bet as per visa diena taip su jais nusiplukiu, kad kaukt norisi. abiems ziauriai daug demesio reikia, namai apversti amzinai (jei noreciau kad tvarka butu, kasdien remontuotis rektu ko gero), esu paskendusi buityje (skalbimas, virimas, valymas, sluostymas, zaislu rankiojimas ir t.t), vaiku migdymuose (mazoji miega 2 kartus, vyresnelis 1 - tai visa diena migdau ir migdau ka nors - patys tai neuzmiega, reik salia guleti.) ir zaidinuose - nesiojimuose, straksejimuose, bovinimuose su vaikais. o su isoriniu pasauliu isvis rysi prarandu, nes visa diena galvoji apie kaku, sysiu niam niam, gerti, liulia, opapa, dzigu dzigu, tipu tapu, pusku pusku ir kitus panasius dalykus. o tiee dalykai dienos pabaigoje nesibaigia toli grazu,nes keltis nakti reikia prie abieju vaikuciu (mazyle papo, vyresnelis i toleta ar siaip prie mamos isiropsti). zodziu, net nakti miegam kaip sprotai skardinej - visi vienoj lovoj susirikeve (vyras juokiasi, kad kai kas nors nori verstis, tai vienas turi islysti lotuliukas.gif ). tai is kur tada pas mama to pienelio, kai tokia dienotvarke? bet mes tam ir esam, kad visus norus ispildytume. taip jau gamta sutvere mus, moteris, kad galim labai daug istvrti, labai daug pavezti. yra sakoma, kad dievas neskyre zmogui daugiau kanciu nei jis gali istverti - stai kodel vyrai negimdo!!! tad ir buna to pienelio, ir jegu kas ryta keltis ir toliau "varyti".butu kur kas blogiau, jei gyvenime nebutum reikalinga ir svarbi niekam. va tada tai butu stresas! jei niekam nerupetu, kur tu, kaip jautiesi, kur eisi ir kada grisi ir apskritai ar esi. tad dziaukimes, mamos, kad esam tokios svarbios - tiesiog visas pasaulis savo vaikui. tegul lipa jie ant musu, kabo ant papo, nakti musu iesko. cia yra ta didzioji laime. ir kai skaitysite sita mano zinute, negalvokit, kad as esu nelaiminga, nes tikrai taip nera. esu laiminga kaip niekada gyvenime, nes turiu nuostabius vaikus, puiku vyra, ir, svarbiauisia, esu REIKALINGA. dabar as esu feja geradeja!!!
tikiu, kad dauguma mamu kasdien taip nepailstamai "varo", tad bukim pozityvios ir jauskimes laimingos. pienelio gamybai labai tas padeda
Atsakyti