QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 21, 13:53)
As tai noreciau saviske primaitinti nuo 4 menesiu, na jeigu iseis siek tiek veliau. Idealiai jeigu sulaukciau 5, bet nezinau, riebule ji pas mane, daug maistelio reikia. Nes mane tai siek tiek vargina jos raitymaisi, kruties neemimai, visokie nerviniai pienuko spazmai. Ir manau gal geriau jau primaitinti kosytemis negu misinuku?
Bet gi nebutina duoti uztersta maista??? galima gi is seneliu sodo produkcija?
šiaip ne į temą - tu pirmiau pasitikslink savo senelių, kiek jie tręšia tas "ekologiškas" daržoves ir kuo. aš irgi nežinojau, kol nepaklausiau
ir skaitau tą diskusiją apie primaitinimą anksčiau nes "alkanas" ar "nemiega"
, "neramus", tai baikit chebra bajerius.
tikrai gailiuosi, kad pasidaviau gyd įkalbinėjimams primaitinti anksčiau, tiesa, ragavom labai mažai nuo 4 mėn., nes mano vaikas priauginėjo "labai mažai svorio" ir nuo to laiko tikrai mūsų pilvuko ir miego problemos ne sumažėjo, o padidėjo.
o tai matyt buvo todėl, kad vaikis alergiškas plius turi nesubrendusią fermentinę sistemą, todėl žarnynas super jautrus. vat būtume pagėrę gerųjų bakterijų laiku, tai tuomet gal būti ir svorio geriau priauginėjęs, o pasirodo jis vienaip ar kitaip dažnai viduriuodavo, nors gyd sakydavo, kad "Normalu, kol maitinamas MP". pas mus buvo nenormalu...
o gastro sakė, kad šiais laikais tokių nesubrendusių fermentų sistemų ir vaikų net nuo pat gimimo su visiška disbakterioze (nuo ko mums ir galėjo būti tas ilgalaikis viduriavimas) tik daugėja, nors anskčiau buvo negirdėtas atvejis, kad nuajagimio žarnynas jau būtų "išplautas" nuo gerųjų bakterijų (sakė pagrindinės spėjamos preižastys radiacija ir antibiotikai).
taigi, gerai pamąstykit, prieš duodami papildomą maistą anksčiau.
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 21, 16:18)
Taip dabar toks laikas. As tai is vis pasimetus. Mano mazyte pradejus primaitinima pasirode esanti alergiska. Dabar jai 8 men. Siti 2 men. tai tikras kosmaras
. Dar gydytoja atejus sunervino... juodai. Kazkaip ismusa is veziu, zinau, kad nesamones kalba, bet vistiek... Maitinu pati, dar duodu bulviu kosyte, is kruopu: mieziai, kukuruzai ir soros, is mesos triusiena arba aviena. Aisku pati valgau dabar ir tik tai kas mazyles nealergizuoja (bet skaiciau, kad mamos pienas vistiek buna toks kokio reikia kudikiui). Nors ir tai kartais buna veidukai paberti. Gydytoja sako, kad turiu duoti vistiek (kad ir beria) ivairius produktus, nes atseit odos ligos pagydomos (nors alergija tai ne odos liga pagal mane), o as ivarysiu vaikui mazakraujyste, va tada tai turesiu beda
. Kartais atrodo, kad neistversiu
taip gaila mazytes. Bet negaliu as jai duoti to kas jai netinka, negaliu
. Labai tikiuosi, kad isaugs (arba pades hemeopatinis gydymas), zadu taip laukti iki 1 metu, o jei nepageres tada jau cheminiu vaistu.
Ir dar, neatsimenu kiek maitinanciai mamai reikia kaloriju per diena? Itariu, kad man tiek nesigauna, bet nera kaip ju padauginti, ar kencia nuo to pienelio sudetis?
dėl odos ligų gyd yra dalinai teisi - reikia labai atidžiai stebėti dietą ir įvedinėti produktus po vieną tinkamais intervalais, viskas, kaip rekomenduojama alergiškiems kūdikiams. bet finale, gali pasirodyti, kad kūdikis nealergiškas niekam ar iš vis nieko beveik nevalgo, bet vis tiek beria, nes dauguma dermatitų yra nealerginės kilmės arba miksas, vaikas alergiškas kažkam, bet ir be tų produktų jį beria, ar pvz yra pseduo alergija (pvz beria nuo koservantų, tuomet jei jų labai mažai ar negauna, tai viskas ok, o tik padauginus iš karto išlenda problemos nuo bet kurio produkto).