Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Edora @ 2009 04 18, 12:32)
Labas,
Atėjau ieškoti patarimo.
Mano vaikas pradžioj valgė labai normaliai, bet paskutiniu metu pasidarė labai sudėtinga maitinti.
Anksčiau tik vakarais, dabar jau kone kiaurą dieną, nebent nuvargęs būna ar snaudžiantis, rėkia į papą. Vakar kone visą dieną į burną mažiui žiūrėjau bandydama įžiūrėti pienligės požymius (tipo dėl to valgant gali rėkti). Šįryt praustis skubiai lėkiau, manydama, kad krūtinė nelabai švari, tai jis dėl to nepatenkintas  unsure.gif
Kartais pakeltas rėkiantis ant peties atsirūgsta, tai po to vėl normaliai kurį laiką valgo, bet nevisada...
Nebežinau ką galvot, nes maitint vaiką tikrai sudėtinga pasidarė  verysad.gif
Ir, kas durniausia, rėkia ne tada, kai papas potuštis būna, o tada kai jo būna gausu ar net čiurkšlėm varo. Ir pieno gaila, ir apsitaškyt nesinori  unsure.gif .
Jei svarstyklės rodo tiesą, tai per 10  dienų priaugo 300 gramų. Turėtų būt normaliai, nors man vis rodos, kad jis per mažai pavalgo taip berėkdamas.

Gal ką patarsit  4u.gif

Patikrinkit, ar nera nosis uzgulus. Ir pries duodant kruti, jei labai jau tryksta biski nusispauskit pieno, kol nustos fontanu begt. man irgi taip buvo ir vaikas nenorejo imt arba eme ir ziogciojo
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 04 19, 09:34)
Labas rytas  4u.gif

Vis galvoju, ar ne per ilgai mazoji nakti miega  g.gif  Siaip tai butu viskas liuks, tik susirupinau, kad pienelio nesumazetu, nes ismiega po 6-7 val neprabusdama  g.gif

Zinok mano maziukas kai buvo tokio amziaus irgi keldavosi 1-2kartus per nakti pieneliui nieko nenutiko thumbup.gif Bet kazkur nuo trecio men pradejo keltis kas 1-2val blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 04 19, 09:07)
Patikrinkit, ar nera nosis uzgulus. Ir pries duodant kruti, jei labai jau tryksta biski nusispauskit pieno, kol nustos fontanu begt. man irgi taip buvo ir vaikas nenorejo imt arba eme ir ziogciojo

kai miega, kvėpuoja švariai per nosytę. O lelius pradeda pykti kol dar nebėga. Tada ja, kai pradeda trykšti, jis jau rėkia. Bet šiaip labai įvairiai su tais rėkimais būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 19, 09:31)
Zinok mano maziukas kai buvo tokio amziaus irgi keldavosi 1-2kartus per nakti pieneliui nieko nenutiko thumbup.gif  Bet kazkur nuo trecio men pradejo keltis kas 1-2val blink.gif

Reiskia reikia dabar issimiegoti i valias, nes dar visko gali buti smile.gif
QUOTE(Edora @ 2009 04 19, 11:52)
kai miega, kvėpuoja švariai per nosytę. O lelius pradeda pykti kol dar nebėga. Tada ja, kai pradeda trykšti, jis jau rėkia. Bet šiaip labai įvairiai su tais rėkimais būna  g.gif

As dar esu anspenius isbandzius, kai labai prisikaupia pieno, kad ta srove mazosios neerzintu pradedu maitinti su anspeniu, o paskui po keliu minuciu nusiimu. tai tada ramiau pavalgo ir oro tiek neprisiryja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 04 19, 11:52)
kai miega, kvėpuoja švariai per nosytę. O lelius pradeda pykti kol dar nebėga. Tada ja, kai pradeda trykšti, jis jau rėkia. Bet šiaip labai įvairiai su tais rėkimais būna  g.gif

Pusseserei taip buvo, kai pieno padaugėjo po kurio laiko ir pradžioje per greitai vaikui pienas tekėjo, tai iš pradžių nusitraukdavo kažkiek , o tada maitindavo.
Gal padėtų.
Atsakyti
QUOTE(aza @ 2009 04 18, 21:55)
gal suklydai duodama mišinuką. Žinok tie maži pupuliai vos ne kas valandą nori pienelio, o kuo dažniau žinda tuo daugiau pienelio gaminasi. Aš tai su pirma dukryte suklydau įduodama mišinuką nes maniau kad nėra pienuko. Antrą dukrtytę jau 11 mėn pati maitinu be jokių problemų.  O kieti nes yra pieno sastovis. Bet nesuprantu sakai kad tušti, opaskui kad kieti g.gif

as rasiau kad man skausmas toks kai jie pilni ir kieti butu, nors itikruju teip nera...

va siandien vuo 2 nakties zaidziam visa diena... viena papuly zindo valanda... paskui kita irgi apie valanda, tada pusvalanduka numigo, tada vel taip po bishkiuka zinda ir zinda....
nu matysim nepasiduosim
Atsakyti
sveikos, as tai vakare pries uzmiegant duodu misinuka. o kas tame blogo? kol dvi valandas kankinsuosi su klykiancia ir bandysiu uzmigdyti tikrai pienuko neprisigamins, geriau pamiegu i ta laika ir greiciau prisigamina pienuko. O misinuko duodu ar neduodu, jinai vistiem mane kelia 12.30 nakties. Toks jau nusistovejo rezimas musu. Ir po to kas trys valandos valgo. Seniau valge kas keturios, bet matyt dabar jau vaikas didesnis, tai daugiau valgyti reikia. Nu zinau kad brudas tas misnukas, bet ka daryti... Na kartais tai uztenka pienuko ir nereikia is viso vakare duoti to misinio, bet vat buna, kad ir neuztenka. Tada mazyle daug verkia, ima kruti, raitosi, nervuojasi, verkia. Man irgi nervai kyla, tie durni pieno spazmai ir uzsisuka ratas. Tik duodu as jai puse jos amziaus normos, kad noretu dar po to zisti kruti. Ir visada dar zinda ir isvalgo pienuka is kruties.
Maniske vakarais megeja parekti. Gal todel, kad jinai diena labai nedaug miega, o gal kad pienuko maziau buna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 19 balandžio 2009 - 15:14
Norejau pasiklausti, nuo kokio mazdaug amziaus maziukai jau turetu ismiegoti beveik visa nakti g.gif Maniskis iki 3 men. praktiskai ir ismiegodavo, o dabar pradejom keltis nakti kas dvi valandas, kartais ir kas valanda, sakau gal jam jau mazai MP? Jau kelias dienas ragaujam darzoviu kosytes, norejau papildomai primaitinti tik nuo 6 men., bet issigandau, kad mano maziukas nepavalgo verysad.gif
Beje, vakariniai nevalgymai dazni ir musu palydovai, tada ir pienukas uzspazmuoja, tai pastebejau, penukas greiciau pradeda begti kai atsistojus maitinu, o mintyse kartoju sau "bega bega pienukas..." biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babis: 20 balandžio 2009 - 16:42
QUOTE(babis @ 2009 04 20, 16:35)
sau "bega bega pienukas..." biggrin.gif

man psichologe patare taip daryti. bet man tas netinka, nes "bega pienukas" man susijes su diskomfortu ir stresu, kuri patiriu kai uzsispazmuoja pienukas. Tai dabar radau, kad kol kas padeda atsipalaiduoti svajojimas apie keliones.
Papildyta:
Norejau pasiklausti, nuo kokio mazdaug amziaus maziukai jau turetu ismiegoti beveik visa nakti g.gif  Maniskis iki 3 men. praktiskai ir ismiegodavo, o dabar pradejom keltis nakti kas dvi valandas, kartais ir kas valanda, sakau gal jam jau mazai MP? Jau kelias dienas ragaujam darzoviu kosytes, norejau papildomai primaitinti tik nuo 6 men., bet issigandau, kad mano maziukas nepavalgo verysad.gif

mano sunus pradejo is miegoti visa nakti nuo 8 menesiu. O nuo kazkur 4 menesiu pradejo valgyti tik viena karta. Idomu kaip bus su dukryte, dabar tai valgo nakti kas 3 valandos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 20 balandžio 2009 - 18:16
QUOTE(Juna08 @ 2009 04 17, 10:37)
Beje, pradžioje labai svarbus naktinis maitinimas.

O kodėl svarbus naktinis maitinimas? Gal pas mane būtent dėl to trūksta pienuko, kad naktį maitinimui skiriu mažiausiai laiko g.gif Dieną mergytė prie krūties būna po 2-4 val. o naktį kiekvieną krūtį suosu tik po 30min, nes labai jau sunku naktį laikyt po 3 val prie krūties. g.gif tai ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 20, 22:00)
O kodėl svarbus naktinis maitinimas? Gal pas mane būtent dėl to trūksta pienuko, kad naktį maitinimui skiriu mažiausiai laiko g.gif  Dieną mergytė prie krūties būna po 2-4 val. o naktį kiekvieną krūtį suosu tik po 30min, nes labai jau sunku naktį laikyt po 3 val prie krūties. g.gif  tai ką daryt?

Naktinio maitinimo metu daugiausia išsiskiria hormono- prolaktino, kuris yra atsakingas už pieno gamybą. Naktinis maitinimas- užtikrina dieninį piemelį. mirksiukas.gif
Gal pavyktų miegot su vaikučiu? Naktiniai valgymai, dažniausia, būna trumpesni už dieninius. Ir pienelis naktį riebiausias mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau pasiklausti, nuo kokio mazdaug amziaus maziukai jau turetu ismiegoti beveik visa nakti g.gif 

Tas "turėtų" yra labiau teorinis. Man atrodo, retas kuris kūdikis iki 1 m. (žindomas) ramiai sau miega visą naktį neprabusdamas. Kiekvienas juk turi savo ritmą, taigi nėra jokių geležinių taisyklių. Ir jei pagal knygas "vis dar neišmiega neprabusdamas visą naktį", tai tikrai nereiškia, kad kažkas ne taip. Jei jam naktį reikia dažnai valgyti, lai valgo, juk dar mažiukas mirksiukas.gif Ir tikrai tokiam amžiuje anksti pratinti prie kažkokio režimo.
Pvz., maniškis iki 3 mėn. keldavosi 2-3 kartus, o po to prasidėjo kėlimasis nuo 4-ių iki -niolikos kartų per naktį (iki kokių 9-10 mėn.). Dabar mums beveik metai, bet vis dar neišmiegam visos nakties (dažniausiai būna 2-3 prabudimai). O jei dar koks dantis kalasai, tai iš viso.... Tiesą pasakius, per visus metus buvo tik viena naktis, kai jis miegojo nuo 23 iki 8 ryto neprabusdamas smile.gif Nebesuku galvos jau seniai.

O dėl ankstyvo primaitinimo: iki 6 mėn. kūdikio virškinimo sistema nėra subrendusi ir ankstyvas primaitinimas gali sukelti labai neigiamų pasekmių (jos dažniausiai pasirodo ne iš karto). Todėl jei atrodo, kad trūksta maisto, dažniau reikia dėti prie krūties, o ypač naktimis - tai garantuos tokio MP kiekio gamybą, kokio leliukui ir reikia mirksiukas.gif
Atsakyti