Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(aza @ 2009 04 17, 22:08)
mano pupytėirgi turi 8 dantukus ir  irgi bandė kandžiotis,bet dabar valgom labai gražiai. Paprasčiausiai kai ji įkasdavo atimdavau krūti ir pasakydavau ,kad man skauda. Jokiu būdu negali šypsotis kai įkanda,nes atrodys leliukui,kad jis gerai daro. Sėkmės tau,gal nebesikandžios.

Aciu 4u.gif
Na va vienas jau pasiekimas,neikando mazylis man per rytini valgyma. O bonutes su snapeliu nei is tolo nenori
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dodukas: 18 balandžio 2009 - 10:30
QUOTE(Mylia @ 2009 04 17, 13:51)
irgi imu galvoti, kad nesu is tu, pas kurias pienas upeliais teka, tad labai dziaugiuosi, kad pavyko mazyte ismaitinti beveik vien savo pienuku pirma menesi (per visa menesi misinuko gavo kazkur 10 kartu vidutiniskai po 50-60 g) ir priaugom visa kilograma bei 2 cm smile.gif Dabar tikslas ismaitinti savo pienuku ir antra menesi, o tada tikslas bus trecias menuo ir t. t. Ziuresim kiek ilgai mums pavyks, kuo ilgiau - tuo geriau  wub.gif

Gerai jums sekasi 4u.gif
Zirzimai vakariniai daugumai vaikų būna. Vaikiukai ir per dieną "dirbdami" pavargsta, ir MP vakare- liesiausias., ir vaikai suirzę.
MP trūkumą rodo retas 6> ir koncemtruotas šlapinimasis. Mišinuko įvedimas - mažinimas MP.
Viskas jums pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas,
Atėjau ieškoti patarimo.
Mano vaikas pradžioj valgė labai normaliai, bet paskutiniu metu pasidarė labai sudėtinga maitinti.
Anksčiau tik vakarais, dabar jau kone kiaurą dieną, nebent nuvargęs būna ar snaudžiantis, rėkia į papą. Vakar kone visą dieną į burną mažiui žiūrėjau bandydama įžiūrėti pienligės požymius (tipo dėl to valgant gali rėkti). Šįryt praustis skubiai lėkiau, manydama, kad krūtinė nelabai švari, tai jis dėl to nepatenkintas unsure.gif
Kartais pakeltas rėkiantis ant peties atsirūgsta, tai po to vėl normaliai kurį laiką valgo, bet nevisada...
Nebežinau ką galvot, nes maitint vaiką tikrai sudėtinga pasidarė verysad.gif
Ir, kas durniausia, rėkia ne tada, kai papas potuštis būna, o tada kai jo būna gausu ar net čiurkšlėm varo. Ir pieno gaila, ir apsitaškyt nesinori unsure.gif .
Jei svarstyklės rodo tiesą, tai per 10 dienų priaugo 300 gramų. Turėtų būt normaliai, nors man vis rodos, kad jis per mažai pavalgo taip berėkdamas.

Gal ką patarsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 04 18, 11:32)
<....>
Gal ką patarsit  4u.gif

Laba 4u.gif
Pas mane analogiškai po šiai dienai. Pradžioje kabėdavo kaip ryklys , įsikabindavo ir nepaleidžia. Po to pradėjo springti pertekliumi. Tai aš prieš maitinimą numilžiu apie 60 ml (pieno neišpilu, šaldau) ir tada be vargų čiaumoja - maumoja.

cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 18 balandžio 2009 - 11:40
Sveiki. Rasau, nes jau nebezinau kur kreiptis pagalbos verysad.gif Jei galit padekit ir pakonsultokite prasau. Net nezinau nuo ko pradet pasakot, nes visos bedos prasidejo jau nestumo metu dal gaktikaulio uzdegimo, del tos priezasties buvo atliktas planinis CP, po jo prasidejo dar didesnes bedos nuo gimdos uzdegimo (endometrito) perejom prie plauciu uzdegimo o siuo metu mane kamuoja nezemiski spenelio skausmai, tai tesesi gana ilga laika verysad.gif , jau tiesiog nebegaliu kenteti verysad.gif . Babandysiu aprasyti savo savijauta, kai tik pamaitindavau savo lialiu, praejus 10 min prasidedavo dilgciojimas spenelyje, jis vis astredavo iki tokio lygio, kad jausmas budavo lyg kas adata man ten smeigtu, neztiejo perstejo doh.gif , asaros byrejo kaip pupos, viena karta vos samones nepraradau nuo tokio skausmo, truksta net oro, sukasi ir skauda galva verysad.gif . Pradzioje maniau, kad gal netaisiklingai apzioja speneli, bet nemanau, nes ligoninej kai dar mokinomes tai tikrai visi speneliai buvo nugrauzti, o dabar tik mikroitrukimai yra. Kreipiausi ir pas gydytojus, tiksliau i AK ginekologe, vieningos nuomones ner, ji sako kentet ir toliau maitint sako gal cia pienlige po tiek suvartotu arklisku doziu antibiotiku, pabandykit daktarin tepti pries maitinima ir po maitinimo spenelius, istveriau tik para ir toliau skausmai tik kylo, tad pradejau nutraukinet pienuka verysad.gif , bet juk tai irgi neiseitis, o pienuko mazeja doh.gif . Kitas gydytojas speja, kad cia gali buti nervas pazeistas, dar vienas, kad gal cia pieno kanalai taip skausmingai atsidarineja doh.gif , zodziu nezinau ka daryt. Tiesa nusitraukinejant pientraukiu pasidare lengviau ir tikrai neuzeidavo tu skausmu, siek tiek tik budavo nemalonu, o siandien 4 para kai nusitraukineju ir man prasidejo vel spenelio dilgciojimas, jis daug svelnesnis nei pries tai buves, bet bijau, kad vel nepaastretu iki tu nezemisku skausmu, ir labai noriu pati maitinti vaika. Padekit, jei tik galit. Is anksto dekoju uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Atsakymus rasykit prasau i AZ. Aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 04 18, 12:32)
Labas,
Atėjau ieškoti patarimo.
Mano vaikas pradžioj valgė labai normaliai, bet paskutiniu metu pasidarė labai sudėtinga maitinti.
Anksčiau tik vakarais, dabar jau kone kiaurą dieną, nebent nuvargęs būna ar snaudžiantis, rėkia į papą. Vakar kone visą dieną į burną mažiui žiūrėjau bandydama įžiūrėti pienligės požymius (tipo dėl to valgant gali rėkti). Šįryt praustis skubiai lėkiau, manydama, kad krūtinė nelabai švari, tai jis dėl to nepatenkintas  unsure.gif
Kartais pakeltas rėkiantis ant peties atsirūgsta, tai po to vėl normaliai kurį laiką valgo, bet nevisada...
Nebežinau ką galvot, nes maitint vaiką tikrai sudėtinga pasidarė  verysad.gif
Ir, kas durniausia, rėkia ne tada, kai papas potuštis būna, o tada kai jo būna gausu ar net čiurkšlėm varo. Ir pieno gaila, ir apsitaškyt nesinori  unsure.gif .
Jei svarstyklės rodo tiesą, tai per 10  dienų priaugo 300 gramų. Turėtų būt normaliai, nors man vis rodos, kad jis per mažai pavalgo taip berėkdamas.

Gal ką patarsit  4u.gif

pas mane lygiai tokia pati situacija doh.gif vargas, ne valgymas. Is pradziu kaltinau pienlige, paskui keleta dienu pavykdavo nuraminti mazaja su ciulptuku. Tai vat taip ir vargstam, nezinau nei ka galvoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 04 18, 14:32)
Nebežinau ką galvot, nes maitint vaiką tikrai sudėtinga pasidarė  verysad.gif
Ir, kas durniausia, rėkia ne tada, kai papas potuštis būna, o tada kai jo būna gausu ar net čiurkšlėm varo. Ir pieno gaila, ir apsitaškyt nesinori  unsure.gif .

Gali būti, kad mažiui nepatinka, kai labai daug pienelio, tiesiog nespėja gerti, o kai godžiai traukia tai pritraukia oro. O kas kiek laiko maitinat? Pabandykit kai dar ne taip išalkęs būna ne taip godžiai trauks ir pienelio neturėtų būti labai daug. Bet tik atsipalaiduokit ir su gražiom mintim (viskas thumbup.gif ) maitinkit. Sėkmės 4u.gif . O gal pilvelį skauda? Tik nenuleiskit rankų, tikrai viskas susitvarkys, dar truputėlį....pakentėkit smile.gif
Atsakyti
as irgi su bedom...
pas mane pienelio sumazejo... va 3 para jau... vakare dauodu viena buteliuka misinuko, tada jis pamiega normaleij apie 3-3.5 val. o tada jau ir pas mane pienelio buna, na o tada visa dnakty diena ir vakara iki miegelio mano papulius au kas valanda tustinam, ale kad ten nieko nera... minksti mano papuleij... ir toks jausmas kad vos netusti o ir skauda man kazkaip tuos papulius lyg jie nuo pilnumo kieti kaip akmenys butu....
gal ka patarsit...
Atsakyti
QUOTE(Woblienė @ 2009 04 18, 21:07)
as irgi su bedom...
pas mane pienelio sumazejo... va 3 para jau... vakare dauodu viena buteliuka misinuko, tada jis pamiega normaleij apie 3-3.5 val. o tada jau ir pas mane pienelio buna, na o tada visa dnakty diena ir vakara iki miegelio mano papulius au kas valanda tustinam, ale kad ten nieko nera... minksti mano papuleij... ir toks jausmas kad vos netusti o ir skauda man kazkaip tuos papulius lyg jie nuo pilnumo kieti kaip akmenys butu....
gal ka patarsit...

gal suklydai duodama mišinuką. Žinok tie maži pupuliai vos ne kas valandą nori pienelio, o kuo dažniau žinda tuo daugiau pienelio gaminasi. Aš tai su pirma dukryte suklydau įduodama mišinuką nes maniau kad nėra pienuko. Antrą dukrtytę jau 11 mėn pati maitinu be jokių problemų. O kieti nes yra pieno sastovis. Bet nesuprantu sakai kad tušti, opaskui kad kieti g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 18, 19:39)
Gali būti, kad mažiui nepatinka, kai labai daug pienelio, tiesiog nespėja gerti, o kai godžiai traukia tai pritraukia oro. O kas kiek laiko maitinat? Pabandykit kai dar ne taip išalkęs būna ne taip godžiai trauks ir pienelio neturėtų būti labai daug. Bet tik atsipalaiduokit ir su gražiom mintim (viskas thumbup.gif ) maitinkit. Sėkmės 4u.gif . O gal pilvelį skauda? Tik nenuleiskit rankų, tikrai viskas susitvarkys, dar truputėlį....pakentėkit smile.gif

Maitinu įvairiai. Būna kad ir kas valandą, o būna ir kas tris. Šiandien mėginau atidžiau sekti kada jis rėkia, bet, šiandien vaikas buvo geros nuotaikos smile.gif
Pastebėjau, kad pradeda pykti, kai tik paėmus papuką dar pienas nebėga, o ir toliau pyksta, net kai pienas kone čiurkšle varo. Užkėlus ant peties dažniausiai apsiramina...
Rankų aš taip paprastai nenuleisiu - nusiteikus ilgai ir sėkmingai žindyti. Ne veltui kursus atlankiau. Tačiau ne visa teorija praktikoj pasitvirtina ir ne viskas praktinkoj atitinka teoriją ax.gif Norisi tiesiog suprast, ko mažius nepatenkintas...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Vis galvoju, ar ne per ilgai mazoji nakti miega g.gif Siaip tai butu viskas liuks, tik susirupinau, kad pienelio nesumazetu, nes ismiega po 6-7 val neprabusdama g.gif

Atsakyti