Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 13:50)
o kurie geriausi? ir kaip jie turi atrodyti?

kaip atsisakyti ciulptuko tai tikrai negaliu patarti, nes mano vaikai nei vienas jo nepazinojo. o geriausi ciulptukai turbut yra fiziologines formos (taip ir vadinasi)
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 04 16, 16:56)

Mano MP mazylis valgo tik ryte,vakare kaip uzmiega ir nakti,beveik visa diena kaip ir nevalgo. Todel bijau,kad jo nesumazetu. Ar jo nesumazes,kad visa diena maziukas nevalgo? Gal jam pasiulyti ir diena?
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 04 16, 09:18)
turiu beda doh.gif ,mums 7.5men.pradejom valgit kieta maista,nuo5men.bet pienuka gerem visada,dabar mano maziukas atsisako gert is papuko verysad.gif ,valgit praso tik normalu maista,maitinu krutim per prievarta verysad.gif ,nes krutis prisipildo,jauciosi nepilnaverte,o pienukas saldus 4u.gif spjauna ta mano papuka.apsiplaunu,pirma pienuka ispilu,kad poliau teketu .gal cia ta stadija ,kai vaikas nenori MP daugiau,mano pirmas taip dare,nors tada mano pienukas dingdavo savaime. verysad.gif

mano viena drauge pasakojo, kad jos vaikas atsisake kruties 5 men, ir ji is karto perejo prie misinio ir nesuko sau galvos. Bet as tuo "pati atsisake" netikiu, tiesa pasakius blush2.gif Per maza juk dar. Gal tiesiog mama nebenorejo jau maitinti, tai pasinaudojo proga, kad vaikas pora kartu atsisake zysti ir taip tarytum pati pries save pasiteisino... Bet ka gali zinot... gal ir buna taip g.gif

QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 10:04)
mano irgi nevalgo diena,nes jam uztenka kosytes todel ir atsisako,gal ir pas jus taip? jam gal uztenka per diena suvalgyto maisto,jeigu nevalgytu ir atsisakytu kruties tai ir nakti jo neimtu logiskai mastant  g.gif
Papildyta:
o kaip butu galima atpratinti nuo tokio dalyko, tiksliau, kad maziau jisai reikalauti ciulptuko?  g.gif

Maniske geria ir diena bent 2 kartus. Pati papraso, nors maisto irgi pakanka, valgo normaliai. Jei per diena neduodu, tai vakare sprogti gali papukai biggrin.gif
Soskyte as mazei daviau kazkur 2 menesiuku. Apie 1m 3men tiesiog ismeciau ir viskas, nebereikia daugiau.

QUOTE(Radmilė @ 2009 04 16, 11:39)
siaip esu skaiciusi, jau jeigu neina isvengti ciulptuko, tada geriau parinkti brangesni, jie buna pagaminti taip, kad vaikui nesiformuotu neteisingas sakandis ar kitos blogybes. Apie Avent ciulptukus neblogi atsiliepimai, tik nevisi vaikai juos megsta  ax.gif

Mes naudojom Avent ir Tommee Tippee ciulptukus, mums visi tiko.
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 04 16, 15:56)
O MP gamyba priklauso nuo to, kokia yra paklausa. Trumpai tariant veikia toks mechanizmas: kuo labiau kūdikis išalkęs, tuo godžiau čiulpia krūtį, tuo daugiau gaminasi pienelio. Ir atvirkščiai: kuo mažiau čiulpia krūtį, tuo mažiau pienelio smile.gif

Aciu visoms uz ankstesnius patarimus, bet as vis tiek nesuprantu, kodel paskutiniam maitinimui neuztenka pienuko doh.gif Kiek as suprantu, kudikis tikrai zinda teisingai, apziojes daug rudo laukelio aplink speneli ir pan. Valgo godziai ir kol diena yra jai pakankamai pienuko, tol viskas gerai, isciulpia ir soti nuluzta. Tai atrodytu, kad ir vakariniam maitinimui ji turetu "uzsisakyti" sau porcija pries tai sociai pavalgius is kruties, bet niekaip nesuprantu, kodel taip nera? g.gif

Ir dar kitas klausimas, cia turbut gali taip buti, kad vienoje krutyje gaminasi daugiau pieno nei kitoje? Bandau visada pirma duoti ta su maziau pienuko kruti, kartas nuo karto po maitinimo dar likucius nusitraukiu, tarsi kad daugiau gamintusi, bet joje pienuko nedaugeja. Tai cia turbut tokia mano krutu "konstrukcija"?
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 04 16, 17:12)
Ir dar kitas klausimas, cia turbut gali taip buti, kad vienoje krutyje gaminasi daugiau pieno nei kitoje?

na, man tai abi daug maz vienodai gamina, bet pazistu mamu, kurios sekmingai maitino ilgai tik su 1 krutimi, nes antra negamindavo pieno g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2009 04 16, 18:48)
na, man tai abi daug maz vienodai gamina, bet pazistu mamu, kurios sekmingai maitino ilgai tik su 1 krutimi, nes antra negamindavo pieno g.gif  bigsmile.gif

Kas keisciausia, tai ta krutis, kurioje dabar maziau pienuko, anksciau buvo labiau megiama, kazkaip mazyte lengviau ja paimdavo, o kita pradzioje buvo truputi sunkiau isiulyti, bet pasidare taip, kad toje "nemegiamoje" dabar daugiau pienuko g.gif na aisku del to dabar mes jos labiau ir norim
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2009 04 16, 19:48)
na, man tai abi daug maz vienodai gamina, bet pazistu mamu, kurios sekmingai maitino ilgai tik su 1 krutimi, nes antra negamindavo pieno g.gif  bigsmile.gif

aš su viena krūtim išmaitinau iki 2 metų 5 mėnesių, vienos neėmė, plokščias spenelis ar kas jam ten nepatiko, nesuprasi, bet pieno pakako ir iš vienos. Tik va klausimas, ar tai sveika mamai maitint iš vienos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 04 16, 21:19)
Kas keisciausia, tai ta krutis, kurioje dabar maziau pienuko, anksciau buvo labiau megiama, kazkaip mazyte lengviau ja paimdavo, o kita pradzioje buvo truputi sunkiau isiulyti, bet pasidare taip, kad toje "nemegiamoje" dabar daugiau pienuko  g.gif na aisku del to dabar mes jos labiau ir norim

pas mane irgi vienoj krutyje lygta siek tiek daugiau pienuko buna, bet as visada stengiuosi stimuliuoti abi krutis, ypac ta su maziau pienuko, kad gamintusi pienas abiejose. nu ir vis dar maitinu iūs abieju. is vienos kruties maitinti nenoreciau vien del to, kad atrodyciau nesimetriskai (ta krutis, kurioje yra pieno juk buna didesne). o kadangi abi krutis stimuliuoju, abiejose to pienelio visada ir buna (na gal siek tiek vienoje daugiau) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 04 16, 19:12)
bet as vis tiek nesuprantu, kodel paskutiniam maitinimui neuztenka pienuko  doh.gif

jus dar esate labai mazi ir pas jus tik reguliuojasi pieno mechanizmas. tai uztrunka kartais net tris menesius. viska labai suletina jei vaikui duodate misinuko, nes to kiekio, kiek suvalgo misinio, neisreikalauja is jusu organizmo.
turekit kantrybes ir palaipsniui turetu susireguliuoti viskas. taciau ko gero jum teks susitaikyti su tuo, kad nesate is tu pienu trykstanciu mamu ir branginsite sio gerio kiekviena lasa. negalesite isvykti kur pusdieniui ir galvoti, kad tuo metu pavalgys misinio , o kai grysiu viskas bus po senovei, nes pienuko tokiais atvejais sumazeja tuoj pat (kalbu is patirties mirksiukas.gif )
svarbiausia, kad mokate gerai apzioti ir tįaisyklingai zysti. o tai - uztikrintas kelias i sekminga tolimesni zindyma. sekmes jum 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Pirmiausia tai labai aciu mamytems,kurios padeda ir pataria aciuks.gif Noreciau dar paklausti sio bei to: mes turime jau 8 dantukus ir mazasis daznai kandziojasi kaip valgo,su antspeniu bandziau,bet nei is tolo nenori valgyti,kaip butu galima atpratinti nuo kandziojimusi? Mano krutys jau melynos ir nemaloniai jauciuosi,kaip mazylis kanda cray.gif Ir ar mastitas turi itakos pieno gamybai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 16:29)
Mano MP mazylis valgo tik ryte,vakare kaip uzmiega ir nakti,beveik visa diena kaip ir nevalgo. Todel bijau,kad jo nesumazetu. Ar jo nesumazes,kad visa diena maziukas nevalgo? Gal jam pasiulyti ir diena?

Pienuko bus tiek, kiek reikia smile.gif Netgi padarius ilgesnę pertrauką (pvz., kelių dienų), pienuko vis tiek būtų, nes jis nedingsta staiga, kaip neretai bandoma pasakoti. Juk mechanizmas jau išdirbtas - veikia tiksliai ir pagal poreikius, taigi gamyba užzivedusi ir tam, kad ji sustotų, turi praeiti nemažai laiko.

Dėl kandžiojimosi: kai kanda, reikia tapšnoti žandukus, smakriuką, na, kad vaikas suprastų, jog toks jo elgesys (kandžiojimasis) sukelia nemalonius pojūčius. Per tam tikrą laiką turėtų išmokti smile.gif

QUOTE(Mylia @ 2009 04 16, 18:12)
Aciu visoms uz ankstesnius patarimus, bet as vis tiek nesuprantu, kodel paskutiniam maitinimui neuztenka pienuko  doh.gif

Jūs esat dar visai mažutės, taigi visas MP gaminimo procesas tik užsivedinėja. Iš ko nusprendėt, kad vakariniam maitinimui trūksta pienelio? Verkimas ir neramumas tikrai nėra kriterijus. Pagrindiniai rodikliai, ar užtenka miasto, yra tokie: šlapinasi ne mažiau nei 6 kartus per parą (nekoncentruotu, skaidriu šlapimu), svorio prieaugis, kūdikio odelės išvaizda (ne sausa) ir jo nuotaika.
Be to, jei "visą dieną" užtenka, tai tikrai negali neužtekti tam paskutiniam maitinimui. Juk MP nėra supiltas į tam tikros talpos "pakuotę" smile.gif Netgi maitinant jis gaminasi. Esant teisingai žindymo technikai jo tikrai yra tiek, kiek reikia kūdikiui. Beje, pradžioje labai svarbus naktinis maitinimas.
Neduokit mišinių, nes tada užsiveda atvirkštinis procesas - pavalgęs jų vaikutis vangiau čiulpia krūtį, jos neištuština, todėl mažiau gaminasi pienuko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 17 balandžio 2009 - 10:37
mes geriame vandenuka is bonkutes ar tai ne tas pats,kad vangiau ciulps kruti?
Atsakyti