Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Radmilė @ 2009 04 15, 11:03)
Manau, kad atradau ko maze pyksta.

Dėl pienligės aišku smile.gif

O dėl čiulptuko tai būna tokių kūdikių, kurių čiulpimo poreikis itin stiprus ir jiems reikia be krūties dar kažką čiulpti, tai juos ramina. Bet turbūt žinai apie čiulptuko "pašalinius poveikius"?
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 04 15, 21:15)
Bet turbūt žinai apie čiulptuko "pašalinius poveikius"?

na kai kuriuos zinau, o kokie baisiausi ?
Atsakyti
QUOTE(Tivax @ 2009 04 13, 15:32)
o dabar jau turbut visai kvailas klausimas  4u.gif  o kaip zinoti, kad jau pasiekem ta riebuji pienuka, ir iszindom viska, as vadovaujuosi tik tuom, kad duodu ilgokai ta pacia kruti, bet tada mastau, gal ji todel ir uzsnaudzia, kad zinda niekas nebega ir viskas  doh.gif

Sveikutė 4u.gif
iš pat pradžių bėga skystas ir pilkšvai baltas pienelis, o paskui kai vaikas nugeria tada prasideda baltas riebus pienelis, pati gali pamatyti, truputį įspausk spenelį ir pasimatys baltas baltas lašelis - riebus pienelis. O kad būtų riebesnis tai žinoma saikingai pavalgyk šokolado, riešutų ir kakavos. Pati išmaitinau 17 mėnesiu ir 5 dienas ax.gif kai nutraukiau tai buvo sunku ir man ir mažajai mano. Šiandien lygiai savaitė kai šio gėrio neduodu.
Sėkmės TAU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 15, 14:15)
Sveikutes  4u.gif

Mano mazasis per nakti valgo apie 3-5 kartus,tiksliau patraukia ir uzmiega,noreciau kazkaip atpratinti nuo g.gif Bandziau viena karta vandenuko,pavyko,bet vienas kartas buvo,dabar vel neima. Kaip dar butu galima atpratinti nuo tokio naktinio valgymo?

Kai mano pirmoji jau virs metuku buvo, valgydavo naktim maziausiai 2 kartus. Atrode tokia didele blush2.gif , vis siulydavau buteliuka ar puodeli su snapeliu ir viena kart pradejo gert... kaip apsidziaugiau... nereiks maitinti...Deja verysad.gif reikedavo keltis tiek pat kartu kaip anksciau ir dar atnesti ta gertuve, kazkaip gaila vaiko buvo, kad duot salta gerima. Kol nepagerdavo - nemiegodavo, guli ir laukia. Tada gailejausi, kad nutraukiau maitinima. Aisku vaikuciai skirtingi, bet antraja maitinsiu kiek ji nores biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 04 15, 21:15)
Dėl pienligės aišku  smile.gif

O dėl čiulptuko tai būna tokių kūdikių, kurių čiulpimo poreikis itin stiprus ir jiems reikia be krūties dar kažką čiulpti, tai juos ramina. Bet turbūt žinai apie čiulptuko "pašalinius poveikius"?

Gal galima suzinoti apie ciulptuko "pasalinius poveikius" placiau?
nuo ko priklauso pienelio gamyba?
nepykite mamytes kad klausineju tokiu kvailu klausimu blush2.gif
Atsakyti
turiu beda doh.gif ,mums 7.5men.pradejom valgit kieta maista,nuo5men.bet pienuka gerem visada,dabar mano maziukas atsisako gert is papuko verysad.gif ,valgit praso tik normalu maista,maitinu krutim per prievarta verysad.gif ,nes krutis prisipildo,jauciosi nepilnaverte,o pienukas saldus 4u.gif spjauna ta mano papuka.apsiplaunu,pirma pienuka ispilu,kad poliau teketu .gal cia ta stadija ,kai vaikas nenori MP daugiau,mano pirmas taip dare,nors tada mano pienukas dingdavo savaime. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 04 16, 11:18)
turiu beda doh.gif ,mums 7.5men.pradejom valgit kieta maista,nuo5men.bet pienuka gerem visada,dabar mano maziukas atsisako gert is papuko verysad.gif ,valgit praso tik normalu maista,maitinu krutim per prievarta verysad.gif ,nes krutis prisipildo,jauciosi nepilnaverte,o pienukas saldus 4u.gif spjauna ta mano papuka.apsiplaunu,pirma pienuka ispilu,kad poliau teketu .gal cia ta stadija ,kai vaikas nenori MP daugiau,mano pirmas taip dare,nors tada mano pienukas dingdavo savaime. verysad.gif

pirma karta girdziu toki varianta blink.gif net neisivaizduoju, ka cia patarti g.gif . o gal kitom pozom maitinti pradejot? mano mergicka nevalgo, kai maitinu sededama. tiesiog jau taip pripratom, kad pienuka valgom migdydamosi, o kai kur isvyke bunam ir bandau pamaitinti, tai panelei reik dairytis, kalbeti, makaluotis ir nepavalgo ...

Papildyta:
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 11:04)

ciulptukas formuoja netaisyklinga sakandi, letesne kalbos mokymosi raida, del netaisyklingo sakandzio vaikai ilgai svepluoja. nuolat ciulpiant isiskiria seiles ir skatina skrandzio sulciu gamyba, o tas dirgina skrandi; be to, savo ciulpimo poreikius vaikas patenkina siulpdamas ciulptuka ir taip maziau stimulioujamos krutys, maziau skatinama pieno gamyba. jei kudikis silpnesnis ar tinginukas, jis pavargsta ciulpdamas ciulptuka ir nebeturi jegu gerai istustinti kruti. taip neprivalgo, maziau priauga svorio... zodziu, ne geris tie ciulptukai schmoll.gif
Atsakyti
[quote=jurgitaru,2009 04 16, 11:38]
pirma karta girdziu toki varianta blink.gif net neisivaizduoju, ka cia patarti g.gif . o gal kitom pozom maitinti pradejot? mano mergicka nevalgo, kai maitinu sededama. tiesiog jau taip pripratom, kad pienuka valgom migdydamosi, o kai kur isvyke bunam ir bandau pamaitinti, tai panelei reik dairytis, kalbeti, makaluotis ir nepavalgo ...

Papildyta:

tai kad visad ta pati poza,jis galva i kita puse varto,arba atlosia,na grinu griniausias atsisakimas.nakti tik megodamas valgo,ir pries uzmiegant,o taip NE doh.gif
Atsakyti

mano irgi nevalgo diena,nes jam uztenka kosytes todel ir atsisako,gal ir pas jus taip? jam gal uztenka per diena suvalgyto maisto,jeigu nevalgytu ir atsisakytu kruties tai ir nakti jo neimtu logiskai mastant g.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 16, 11:38)

o kaip butu galima atpratinti nuo tokio dalyko,tiksliau,kad maziau jisai reikalauti ciulptuko? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dodukas: 16 balandžio 2009 - 11:03
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 12:04)
o kaip butu galima atpratinti nuo tokio dalyko,tiksliau,kad maziau jisai reikalauti ciulptuko?  g.gif

siaip esu skaiciusi, jau jeigu neina isvengti ciulptuko, tada geriau parinkti brangesni, jie buna pagaminti taip, kad vaikui nesiformuotu neteisingas sakandis ar kitos blogybes. Apie Avent ciulptukus neblogi atsiliepimai, tik nevisi vaikai juos megsta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 04 16, 13:39)
siaip esu skaiciusi, jau jeigu neina isvengti ciulptuko, tada geriau parinkti brangesni, jie buna pagaminti taip, kad vaikui nesiformuotu neteisingas sakandis ar kitos blogybes. Apie Avent ciulptukus neblogi atsiliepimai, tik nevisi vaikai juos megsta  ax.gif

o kurie geriausi? ir kaip jie turi atrodyti?
Atsakyti
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 16, 10:04)

Dar galiu pridėti, kad čiulptukas itin neigiamai veikia MP gamybą pirmąjį mėnesį (kai užvedinėjama jo gamyba), nes jį gavęs kūdikis patenkina savo čiulpimo poreikį ir taip yra skatinamas slipniau čiulpti krūtį. Apskritai gamtoje sutvarkyta taip, kad poreikį čiulpti kūdikis turi šiek tiek didesnį nei poreikį sotintis. Tai būtina sąlyga skatinti pieno gamybą, atitinkančią augančio organizmo poreikį. Patenkinęs tą „perviršį“ čiulptuku, kūdikis nepareikalaus to iš motinos ir pieno gali pradėti gamintis mažiau. Tačiau, jei motinai sekasi žindyti, čiulptukas po pirmojo mėnesio nepakenks ir nesumažins pieno gamybos kiekio.
Tačiau čiulptuko naudojimas didina riziką sirgti pienlige, suviduriuoti ar susiformuoti netaisyklingai burnos ertmei.
Nesvarbu, kokios firmos čiulptukas, neigiamos pasekmės yra vienodos.

O MP gamyba priklauso nuo to, kokia yra paklausa. Trumpai tariant veikia toks mechanizmas: kuo labiau kūdikis išalkęs, tuo godžiau čiulpia krūtį, tuo daugiau gaminasi pienelio. Ir atvirkščiai: kuo mažiau čiulpia krūtį, tuo mažiau pienelio smile.gif

QUOTE(natalikas @ 2009 04 16, 10:18)
turiu beda doh.gif ,mums 7.5men.pradejom valgit kieta maista,nuo5men.bet pienuka gerem visada,dabar mano maziukas atsisako gert is papuko verysad.gif

Tokiam amžiuj kūdikis atsisako krūties ne šiaip sau, ieškokit priežasčių. Gal poza netinka, gal pasikeitė pačios mityba, gal jam kažką skauda. Bet kadangi MP vis dar išlieka pagrindinis maistas, tai tikrai turi būti atsisakymo priežastis.
Atsakyti