Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ICJ @ 2009 04 10, 16:41)
2 men ir dvi savaites

tai dar vos vos ankstoka tokiom ilgom pertraukom, po trijų mėnesių daugumai jau nusistovi pieno paklausa - pasiūla paprastai, tuomet tos ilgesnės pertraukos nebepridaro tiek bėdų.
bet jei ir taip privalgo netinginukas/ė, tai nekelk vaiko, tegu miega, geriau pati nusitrauk šiek tiek naktį, užsišaldyk, kai krūtys pradeda pampti.

ir jei tai ne kiekvieną naktį ir diskomforto su krūtimis nejauti, tai gal viskas ir gerai.

bet labai labai stebėk save, kad krūtys "neužsidegtų" su tokiom pertraukom, jei jau jauti kad plauki naktį, kad ir kaip tingėtum keltis, atsikelk it nustrauk bent truputi, atpalaiduok krūtis, patikrink ar nėr kokio guziuko, kurį reiktų iš karto ir bandyt nutraukiant iš masažuot. nes šiuo atveju tavo sveikata čia irgi labai svarbi, jei pienuko ir pamažėtų kažkiek, tai pajutusi/ęs trūkuma mažius ištrauks ir nebemiegos taip ilgai, o vat uždegimų tau visai nereikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 04 10, 17:49)
tai dar vos vos ankstoka tokiom ilgom pertraukom, po trijų mėnesių daugumai jau nusistovi pieno paklausa - pasiūla paprastai, tuomet tos ilgesnės pertraukos nebepridaro tiek bėdų.
bet jei ir taip privalgo netinginukas/ė, tai nekelk vaiko, tegu miega, geriau pati nusitrauk šiek tiek naktį, užsišaldyk, kai krūtys pradeda pampti.

ir jei tai ne kiekvieną naktį ir diskomforto su krūtimis nejauti, tai gal viskas ir gerai.

bet labai labai stebėk save, kad krūtys "neužsidegtų" su tokiom pertraukom, jei jau jauti kad plauki naktį, kad ir kaip tingėtum keltis, atsikelk it nustrauk bent truputi, atpalaiduok krūtis, patikrink ar nėr kokio guziuko, kurį reiktų iš karto ir bandyt nutraukiant iš masažuot. nes šiuo atveju tavo sveikata čia irgi labai svarbi, jei pienuko ir pamažėtų kažkiek, tai pajutusi/ęs trūkuma mažius ištrauks ir nebemiegos taip ilgai, o vat uždegimų tau visai nereikia  schmoll.gif

supratau smile.gif
Atsakyti

As manau, kad vaikiukas pats pasirenka savo rezima. net jei ir miega ilgiau nakti, tai tegol miega. Nuo to pienuko neturetu sumazet. Juk kate nezadina savo kaciuku naktim valgyti. jie patys atsibunda, kai isalksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shatura: 10 balandžio 2009 - 18:00
QUOTE(Shatura @ 2009 04 10, 18:56)
As manau, kad vaikiukas pats pasirenka savo rezima. net jei ir miega ilgiau nakti, tai tegol miega. Nuo to pienuko neturetu sumazet. Juk kate nezadina savo kaciuku naktim valgyti. jie patys atsibunda, kai isalksta

drinks_cheers.gif as irgi lygiai taip pat manau. kudikio zindymas - naturalus procesas, tai maziau galvokim, maziau nervuokimes ir maziau save vadoveliams taikykim. jei viskas gerai klojasi, tai nieko papildomai daryti nereikia. jei miega vaikelis, tai tik dziaukis ir pati miegok, nes patikek, bus dar daug daug daug bemiegiu naktu 4u.gif
Atsakyti
Cia kazkas minejo pienlige g.gif Kazkaip as itariu kazka negero savo mazylei verysad.gif . Arba vaidenasi, arba ant gomurio biski demeliu yra. ir liezuviukas biski sviesus. bet kiek skaiciau, tai pienliges atveju vaikas buna neramus ir blogai valgo. maniske gerai valgo, rami. nieko itartino elgesyje nepastebejau g.gif . a gali taip but, kad pienlyge? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 04 10, 18:56)

aš irgi nežadindavau ir neskatinu žadint kitų, na ten atskiri atvejai būna su neišnešiotukais ir t.t., bet apie tai nesiplėsiu.

dėl to "mažiau galvoti ir rūpintis" - tai taip, nervų ir rūpesčio čia tikrai nereikia, bet iš mano ir kt draugių patirties, miegi sau ramiai pirma naktį, antrą, jauti, kad krūtys persipildę, bet miegas ima tingi keltis ką nors daryt... o kažkurią naktį tenka jau gaisrus gesinti, tempa kyla ir ojojoj. taigi ir sakau, panikos nereikia, miega vaikas tai ir valio, rekia ir mamai miego gi. bet stebėti save ir imtis prevencijos visiems tiek uždegimams jei jaučiamas diskomfortas reikia. beje, jei krūtys NEpersipildo - tai irgi valio wub.gif
aš gal tik per daug į tą atvejį užsiakcentavau, kai reikia susirūpinti ... blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2009 04 10, 21:03)
Cia kazkas minejo pienlige  g.gif  Kazkaip as itariu kazka negero savo mazylei  verysad.gif . Arba vaidenasi, arba ant gomurio biski demeliu yra. ir liezuviukas biski sviesus. bet kiek skaiciau, tai pienliges atveju vaikas buna neramus ir blogai valgo. maniske gerai valgo, rami. nieko itartino elgesyje nepastebejau  g.gif . a gali taip but, kad pienlyge?  g.gif

na jei tik iš karto po valgio balta - ta sakyčiau pienukas, bent jau mums gyd taip sakė ir tikrai nebuvo tos pienligės. aš paskui kai susirūpinau stebėjau ne tik po valgio bet ir vėliau patikrindavau burnytę - tai būavo švari po kiek laiko.
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 04 10, 21:53)
bet stebėti save ir imtis prevencijos visiems tiek uždegimams jei jaučiamas diskomfortas reikia. beje, jei krūtys NEpersipildo - tai irgi valio  wub.gif
aš gal tik per daug į tą atvejį užsiakcentavau, kai reikia susirūpinti ...  blush2.gif

jap jap, mamos sveikata irgi labai svarbi. jei jau krutis skaudetu, tai ko gero krutinciau mazyliuka, kad geldetu. bet jei viskas sklandu, tai miegam ir dziaugiames gyvenimu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Turiu sioke tokia problemele,todel pagalvojau gal padetumete man blush2.gif Turiu suneli kuriam tuoj bus 9 menesiukai,vis dar skanaujam mp,vat istiko mus beduke,krutyje atsirado guzu,latai uzsikiso,paspaudus kruti pasirodo gelsvas pieneli,temperatura pakilo,galva plysta is skausmo,nezinau ko dar butu galima griebtis g.gif pirma karta mastita turejau kaip suneliui buvo vienas menesiukas,po to laiko ilgai ir sekmingai maitinau iki sio penktadienio doh.gif noreciau patarimo kokio ax.gif vis dar noriu maitinti mazyli savo,bet jis tiek nesuvalgo kiek man jo gaminasi,nezinau nei kaip nei ka daryti.gal dienos rezimas musu ne toks,gal kazka ne taip darau?
Atsakyti
noreciau ir as jusu paklausti 4u.gif mano panelei jau uz poros dienu menesiukas, ji pas mane zinda labai ilgai, pazinda pakeliu atsirugsta vel duodu ta pacia kruti ji vel zinda, bet mums visada prireikia ir antros kruties, ir tik tada kai dar ja iszinda ji uzmiega. visa tai trunka gal valanda kartais ir pusantros. svoris auga normaliai, bet girdejau kad zindymas is abieju krutu nera gerai, kad vaikutis turetu pasisotinti is vienos, o sekanti maitinima is kitos. tai padedu sukti galva kaip taisyti padeti, gal patarsit, a blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodukas @ 2009 04 11, 14:04)
Sveikos mamytes  4u.gif

labuti, kaip jūs šiandien laikotės ar pagerėjo tau sveikata?
aš sorriukas neturiu ką ir patarti, su tokiu dičiu kažkaip jau nebebūdavo jokių pieno sąstovių... gal po švenčių kokia kita mamytė prisijungs patart.

QUOTE(Tivax @ 2009 04 13, 11:56)
noreciau ir as jusu paklausti  4u.gif  mano panelei jau uz poros dienu menesiukas, ji pas mane zinda labai ilgai, pazinda pakeliu atsirugsta vel duodu ta pacia kruti ji vel zinda, bet mums visada prireikia ir antros kruties, ir tik tada kai dar ja iszinda ji uzmiega. visa tai trunka gal valanda kartais ir pusantros. svoris auga normaliai, bet girdejau kad zindymas is abieju krutu nera gerai, kad vaikutis turetu pasisotinti is vienos, o sekanti maitinima is kitos. tai padedu sukti galva kaip taisyti padeti, gal patarsit, a  blush2.gif

man gal ilgai, nepasakysiu tau tiksliai bet pirmus du mėnesius tikrai dažniausiai abi krūtis išvalgydavo, be antros bent lašo nė pro kur. nežinau, man tai viskas normaliai čia atrodė, tik stengdavausi, kad kuo labiau išvalgytų pirmąją ir nepaliktų to riebiausiojo pienuko kuris ant galo sunkiausiai bėga. o mano krūtim tai buvo dar geriau - dažniau ištuštinamos, tai mažiau ir tų pieno sąstovių.
Atsakyti
nu man tik baisu, kad nepradetu mazeti pieno. o dar sakykit sekanti maitinima duoti kruti ta kuria pabaigiau pies tai maitinima, ar vis tik ta kuria pirma daviau blush2.gif as dar nervuojuos, kad manoji pazinda uzsnaudzia, tada tik spek ja palikti ar paguldti ji is kart verkia ir taip kol pavalgo, bandziau ir padukus kutenti kad ji valgytu kol pavalgys ir tada miegotu, bet niekas nepadeda , mums beveik gaunasi taip, kadf miegam o kaip nemiegam tai visa laika valgom 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tivax @ 2009 04 13, 11:56)
noreciau ir as jusu paklausti  4u.gif  mano panelei jau uz poros dienu menesiukas, ji pas mane zinda labai ilgai, pazinda pakeliu atsirugsta vel duodu ta pacia kruti ji vel zinda, bet mums visada prireikia ir antros kruties, ir tik tada kai dar ja iszinda ji uzmiega. visa tai trunka gal valanda kartais ir pusantros. svoris auga normaliai, bet girdejau kad zindymas is abieju krutu nera gerai, kad vaikutis turetu pasisotinti is vienos, o sekanti maitinima is kitos. tai padedu sukti galva kaip taisyti padeti, gal patarsit, a  blush2.gif

Labutis, tas kas teigia, kad tai nesveika, matyt nieko nezino. Viskas yra sveika, tik reikia atkeipti demei, kad reikia geriau istustinti 1 papuli iki galo, nes pienukas ant galo buna tikstas, tai cia tavo leliaus "kotletukai", o pradzioje buna skystas, tai atsigerimas. Jeigu ji nori antros kruties, duok ir nesuk sau galvos, tik kitam kartui atsimink, kad geriau tada ir rpadeti ta kurios nedabaigei. Mano maze pradzioj labai ilgai kabedavo ant papo ir ne todel, kad ji zaisdavo, bet tiesiog jos toks valgymo stilius budavo. PO 3 men susireguliuos ir ismoks greiciau pavalgyti.
Atsakyti