Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 18:00)
O nuo pradžių irgi ilgai valgydavo? Ar pienelis pas tave srovele teka? Nes man atrodo, kad valgymo greitį įtakoja ir pienelio srovė. Pvz mano draugė mano mažylę pamaitino gal per 10-15 min. Pas ją pienelis srovele teka g.gif

Valgydavo mažiausiai 30 min iki valandos ir ilgiau. Aš šiaip nelabai suprasdavau kada valgo, nes ryjimo garso nebuvo, tai ir čiulpdavo tuos kelis lašus. O naktį tai be sustojimo, nuo vieno papo ant kito. O srovės, tokios, kad paspaudus bėgtų fontanas, tai ilgai ilgai nebuvo. Ir tai nevisada būdavo.

Na, mano draugė kibirais pieno turėjo ir jai nesuprantamas buvo mano maitinimas po pusvalandį. Patarinėjo, kad jai gydytoja sakė, kad vaikai ilgiau kaip 5 min nevalgo, o tik žaidžia, taip kad neleisk. Aš jos neklausiau, klausiau SM tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 04 09, 18:05)
Valgydavo mažiausiai 30 min iki valandos ir ilgiau. Aš šiaip nelabai suprasdavau kada valgo, nes ryjimo garso nebuvo, tai ir čiulpdavo tuos kelis lašus. O naktį tai be sustojimo, nuo vieno papo ant kito. O srovės, tokios, kad paspaudus bėgtų fontanas, tai ilgai ilgai nebuvo. Ir tai nevisada būdavo.

Na, mano draugė kibirais pieno turėjo ir jai nesuprantamas buvo mano maitinimas po pusvalandį. Patarinėjo, kad jai gydytoja sakė, kad vaikai ilgiau kaip 5 min nevalgo, o tik žaidžia, taip kad neleisk. Aš jos neklausiau, klausiau SM  tongue.gif

jei srovelės nebuvo, ar ilgai pienelio užteko. mano tai valgo beveik be perstojo. Ryte nuo 8 iki pietų nesustoja, paskui po piet iki kokį 6. Tik vakarais kai pienelio sumažėja, tai ji pati jau pradeda pykti ir mano papukai jau visai nugraužti būna, tai duodu mišinuko. g.gif Bijau, kad kai mergaitės poreikiai dar labiau padidės, mano pienelio visai nebeužteks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 18:26)
jei srovelės nebuvo, ar ilgai pienelio užteko. mano tai valgo beveik be perstojo. Ryte nuo 8 iki pietų nesustoja, paskui po piet iki kokį 6. Tik vakarais kai pienelio sumažėja, tai ji pati jau pradeda pykti ir mano papukai jau visai nugraužti būna, tai duodu mišinuko. g.gif Bijau, kad kai mergaitės poreikiai dar labiau padidės, mano pienelio visai nebeužteks g.gif

Užteko ir dabar dar bėga smile.gif Šiaip pirmas mėnuo baisiausias buvo, nes labai bijojau, kad alkaną laikau. Ir kakutis tada buvo žalias, o dar kai paskaičiau, kad nuo neprivalgymo,, ai, visko buvo ax.gif Nors ir gydytoja, ir seselės lankusios liepė primaitinti, bet neprimaitinau. Po mėnesio pasidarė lengviau..iki kito mėnesio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 18:18)
O kada tas gyvenimas nuo papo prie papo baigiasi? g.gif Juk vis tiek manau ateina laikas, kai pienelis atsiranda normaliai ir vaikutis pavalgo per trumpą laiką arba visai išnyksta g.gif Mums jau greit mėnesiukas, bet nežinau kiek laiko dar ištempsiu su tokiu ištisiniu kabojimu doh.gif  ir dar spenelius kai skauda, tai išvis. ir svarbiausiai beveik nėra kada gydyt doh.gif

na, mums tai buvo pirmasis persilaužimas po 5 savaičių, po to, kai baigėsi diegliukai (2,5 mėnesių berods). o po trečio mėnesio jau ir mano pienukas daugmaž susireguliavo ir gamindavosi tiek kiek reikia ir maždaug maitinimųsi metu.

bet kabojimų pasitaikydavo vis vėl ir vėl, na, neištisai, bet periodiškai - tai pilvuką suskausta, tai įspūdžių per daug, pervargsta, tai dantukai....

beje per tuos kabojimus ir pasididina pienelio kiekis, beje, jis kiek žinau keičia net sudėtį augant mažyliui, taigi paskui kai jo jau ir greičiau pasisotina ir mažėja tų kabojimų 4u.gif nuo to kad mažiukės poreikiai didės, tau pienuko tikrai nepamažės, o atvirkščiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 18:18)
O kada tas gyvenimas nuo papo prie papo baigiasi? g.gif Juk vis tiek manau ateina laikas, kai pienelis atsiranda normaliai ir vaikutis pavalgo per trumpą laiką arba visai išnyksta g.gif Mums jau greit mėnesiukas, bet nežinau kiek laiko dar ištempsiu su tokiu ištisiniu kabojimu doh.gif  ir dar spenelius kai skauda, tai išvis. ir svarbiausiai beveik nėra kada gydyt doh.gif

mano sunui tai po kokiu poros menesiu persilauzimas ivyko. taip staiga, netiketai. iki tol budavo amzinai piktas, jei ne papas burnoj, tai ir urgzdavo , pykdavo...speneliai kraujuodavo, as verkdavau, bet labai norejau pati maitint, tai ir maitinau ax.gif taip ir gyvenom tada. o viena diena pavalge vaikinas ir pradejo laimingas sypsotis, dairytis, pasauliu dometis, o ne tik papa kankinti... o pienuko uzteko beveik iki 2 metuku. dukryte maitinu dar ir dabar, nors su ja kazkaip paprasciau buvo (gal todel, kad zinojau ko tiketis, tai ir nesinervinau), nors pieno per daug nebuvo, bet tekejo jau laisvai. tai ir speneliai ne karto su dukryte nebuvo nukandzioti thumbup.gif
o pakabot dar ir dabar megsta naktimis, bet manes tai visai nevargina. papa i burna ir miegam abi. jei noriu verstis ant kito sono, o mergina protestuoja, tada persikeliu ja i kita pose, kita papa i burna ir toliau sau abi miegam. rojus thumbup.gif nei misinuku maisyt, nei sumustiniu tepti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 09 balandžio 2009 - 20:47
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 09, 20:45)

o pakabot dar ir dabar megsta naktimis, bet manes tai visai nevargina. papa i burna ir miegam abi. jei noriu verstis ant kito sono, o mergina protestuoja, tada persikeliu ja i kita pose, kita papa i burna ir toliau sau abi miegam. rojus thumbup.gif nei misinuku maisyt, nei sumustiniu tepti thumbup.gif

Na, man mišinuką pamaišyt būtų kur kas lengviau, bte kad labai noriu maitint savo pieneliu, tai kankinuos
Miegot kai maitinu negaliu, nes papukas pastoviai iškrenta, tai turiu į burnytę padėt įsidėt, nes pati neranda. O dar ir skauda, tai ne miegas galvoj doh.gif Kol kas maitinimas nekelia jokio džiaugsmo, bet tikiuos, kad išlauksiu ir jei pienukas nedings, galėsiu ir aš kada nors pasigirt, kad lengva maitint pačiai unsure.gif
Atsakyti
Na as bijodavau uzmigti maitindama.. Gal kad neuzdustu..
o siaip paslaptis paprasta - zinoti, kad noriu maitinti pati, buti isitikinus, kad maitinsiu, ir maitinti smile.gif Ir viskas smile.gif
Pirmaji sunu maitinau iki 9 men, paskui teko iseiti i darba.. Antraji - virs metu smile.gif Beje, abu gime operacijos budu.. Taip kad viskas imanoma smile.gif Na nesakyciau, kad visada lengva, bet imanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 21:54)
Na, man mišinuką pamaišyt būtų kur kas lengviau, bte kad labai noriu maitint savo pieneliu, tai kankinuos
Miegot kai maitinu negaliu, nes papukas pastoviai iškrenta, tai turiu į burnytę padėt įsidėt, nes pati neranda. O dar ir skauda, tai ne miegas galvoj doh.gif Kol kas maitinimas nekelia jokio džiaugsmo, bet tikiuos, kad išlauksiu ir jei pienukas nedings, galėsiu ir aš kada nors pasigirt, kad lengva maitint pačiai unsure.gif

nepamirsk, kad jus dar tik mokotes abidvi. po to taip igusit, kad tai bus grynas malonumas. paimti kruti mokes vos suktelejes galva. vyras juokdavosi, kad isisiurbia kaip koks vakuminis siurblys biggrin.gif
ir nustok taip savimi abejoti. buk tikra, kad pienukas nedings. jei maitini, jo ir buna. jei viena kart duodi misinuka, tai tam vienam kartui pienuko ir nera, bet visiem kitiem kartam juk yra thumbup.gif atsigriebsit uz ta viena karta veliau gal, kai nuotaikos bus giedresnes ir zindymo technika pas abi geresne, na ir zinoma, kai speneliai ne tokie skausmingi. geriau ta laika, kai pritruksti pienuko isnaudok kaip nors. paprasyk, kad vyras padraugautu su mazyle, o pati eik pasivaikscioti, ar nusipirkti ka nors sau, ar i kirpykla - nu ten kur labai noretum iseiti. gal atsipalaidavimas nuo kasdieniu rupesciu ir rutinos iseis i nauda ir savaime vienu kitu lasu pienelio padauges bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Joliuke ant speneliu palasink vitamino E, praeis is karto, nes vitaminas E gydo zaizda sir nekenkia vaikui, jiegu ir patenka i burnyte liktus. O siaip skauda daznai del to, kad kai papa istrauki, tai karais nespeji ir gauni kaip su replemis per smeni. Ikisk pirstuka mazaji i burnytes soniuka kai papa istraukineji. Kuo maziau susizalos papas tuo greiciau sugis viskas ir bus gerai. O kai mazyle apzioja papa, tai ne pati speni turi apzioti, bet didesni ploteli, apatine lupa turi buti net atsivertusi.
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 19:00)
O nuo pradžių irgi ilgai valgydavo? Ar pienelis pas tave srovele teka? Nes man atrodo, kad valgymo greitį įtakoja ir pienelio srovė. Pvz mano draugė mano mažylę pamaitino gal per 10-15 min. Pas ją pienelis srovele teka g.gif

pas mane pienelis teka ciurkslem, bet vaikai pirmus du menesius zysavo po pusvalandi minimum ir kas pusvalandi mazdaug, kartais dazniau kartais reciau. Galiu tik paguosti tavwe kad pas mane DU tokie pakabukai buvo wink.gif laikykis, tai praeis. Tas kabijomas normalu, taip vaikelis stimuliuoja krutis ir uzsitikrina pienelio ateiciai. Taip pat ciulpimas jam suteikia saugumo, artumo ir visokius kitokius gerus jausmus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 21:54)

zinok ateis laikas ir labai dziaugsies kad maitini pati. Man asmeniskai misinuko maisymas, buteliuku plovimas, sterilizavimas, dar misinuko parinkimas, visokios problemos (alergija, pilvuko putimas, viduriuku uzkietejimai ir tt ) tai tikrai neatrodo lengviau. Ypac nakti, turi keltis, degt sviesa, maisyt ta misini, dar kad gautusi teisingos temperaturos gi reik nutaikyt doh.gif nezinau, man tai daug paprasciau papuka ikist tongue.gif ateis ir tau toks laikas, butinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 09, 19:45)
jei noriu verstis ant kito sono, o mergina protestuoja, tada persikeliu ja i kita pose, kita papa i burna ir toliau sau abi miegam. rojus thumbup.gif nei misinuku maisyt, nei sumustiniu tepti thumbup.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 20:15)

Man asmeniskai misinuko maisymas, buteliuku plovimas, sterilizavimas, dar misinuko parinkimas, visokios problemos (alergija, pilvuko putimas, viduriuku uzkietejimai ir tt ) tai tikrai neatrodo lengviau. Ypac nakti, turi keltis, degt sviesa, maisyt ta misini, dar kad gautusi teisingos temperaturos gi reik nutaikyt  doh.gif nezinau, man tai daug paprasciau papuka ikist  tongue.gif ateis ir tau toks laikas, butinai  4u.gif

oi, kaip pritariu jums thumbup.gif
maniske irgi ilgai kybodavo, nors pieno ir daug buvo (ir yra), bet tai normalu. Iki kokiu 2-3 menesiu juk tik valgo ir miega, na, lauke daugiau gal pamiegodavo, o namie tai papas ir papas smile.gif

Taciau jei mama labai blogai jauciasi, stresuoja, nervinasi, nes nesigauna maitinti paciai, gal geriau jau to misinio duoti ir buti laimingai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2009 04 10, 01:36)
Taciau jei mama labai blogai jauciasi, stresuoja, nervinasi, nes nesigauna maitinti paciai, gal geriau jau to misinio duoti ir buti laimingai? g.gif

Geriau įvardint klaidas/kliūtis ir jas pašalint - tokio rezultato siekiama 4u.gif
Atsakyti