Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 20:50)
bet kodėl pas mane jis teka labai lėtai g.gif  pas kitas tai srovele eina ir vaikučiai greit pavalgo, o mano gal pavargsta po tą lašą 3 val iš eilės traukt g.gif
Išmaudėm mažąją tai ji 10 min patraukė iš papuko ir užmigo, o jaučiu, kad pienelio yra g.gif  Nusitraukt neišeina. Nu kaip nervina, kai vaikas nori valgyt, tai pieno nėr, o kai pienelio atsiranda, vaikutis miega doh.gif

letai teka, nes tik pirma vaikiuka maitini, latakai dar 'nepramakstinti'. del to ir nusitraukti nepavyksta. retai kurioms su pirmu vaikiuku srovele teka, dazniausiai buna kai ir pas jus. ir ner cia ko stebetis - maitini dar tik dvidesimt kelias dienas... bet nesijaudink, viskas tik geres, ir pienas greiciau po biski bekt prades, ir vaikelis sustipres, geriau istraukti gales. dabar labai pavargsta matyt, tai ir miega. o jei dabar pienuko yra, tai kai mazyle atsikels jis niekur nedings gi.pavalgys atsikelusi mirksiukas.gif tik nesinervuok, nes nervai labai spazmuoja krutis, neleidzia pieneliui teketi. kai paimsi mazyle maitinti, patogiai isitaisyk, ir galvok apie ka nors gero:wub:, isitikink, kad viskas pavyks , o jei mazyle ims blaskytis, tai ramiu tonu ir sypsodamasi ja snekink, nepasiduok itampai.
gal ir tave, kaip skruzdeda kamuoja itampa, kad eilini karta nepavyks pamaitinti??? nesinervuokit - jus pacios geriausios mamos!!!! juk kovojat su sunkumais, neieskot trumpiausio kelio. saunuoles jus tikros! thumbup.gif laikykites 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 08 balandžio 2009 - 20:09
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 08, 20:07)
letai teka, nes tik pirma vaikiuka maitini, latakai dar 'nepramakstinti'. del to ir nusitraukti nepavyksta. retai kurioms su pirmu vaikiuku srovele teka, dazniausiai buna kai ir pas jus. ir ner cia ko stebetis - maitini dar tik dvidesimt kelias dienas... bet nesijaudink, viskas tik geres, ir pienas greiciau po biski bekt prades, ir vaikelis sustipres, geriau istraukti gales. dabar labai pavargsta matyt, tai ir miega. o jei dabar pienuko  yra, tai kai mazyle atsikels jis niekur nedings gi.pavalgys atsikelusi mirksiukas.gif  tik nesinervuok, nes nervai labai spazmuoja krutis, neleidzia pieneliui teketi. kai paimsi mazyle maitinti, patogiai isitaisyk, ir galvok apie ka nors gero:wub:, isitikink, kad viskas pavyks  , o jei mazyle ims blaskytis, tai ramiu tonu ir sypsodamasi ja snekink, nepasiduok itampai.
gal ir tave, kaip skruzdeda kamuoja itampa, kad eilini karta nepavyks pamaitinti??? nesinervuokit - jus pacios geriausios mamos!!!! juk kovojat su sunkumais, neieskot trumpiausio kelio. saunuoles jus tikros! thumbup.gif laikykites 4u.gif

Labai tikiuos, kad pienelis pradės greičiau tekėt, nes su laiku juk dar daugiau pienelio dukrytei reikės, o su tokiu lašėjimu bus sunku pritraukti.
O įtampa jaučiu aš nebent dėl to, kad papukus skaudės arba, kad mažylė blaškysis ir nevalgys g.gif Šiaip su kiekviena diena jaučiuos vis geriau, nes man atrodo kad pienelio nors ir po truputį, bet daugėja. Atsirado viltis, kad pavyks atsisakyt mišinukų ir galėsiu maitint pati ax.gif
Atsakyti
Beje, norejau pasiteiraut. man nuolat maudzia krutis. Kai jos pilnuteles, tai suprantama, bet biski maudzia ir kai yra puspilnes. o kai tuscios, tai biski spustelejus irgi toks nemalonus jausmas. ar tai normalu? jauciuosi gerai, temperaturos nera ir jokiu guziuku neuzciuopiu
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 08, 19:07)
letai teka, nes tik pirma vaikiuka maitini, latakai dar 'nepramakstinti'. del to ir nusitraukti nepavyksta. retai kurioms su pirmu vaikiuku srovele teka, dazniausiai buna kai ir pas jus.

pas mane pirmas vaikas, bet fontanai buvo pirmus kelis menesius, paskui tik susinormalizavo, ir daug kam zinau kad kaip ir man labai begdavo, amziais slapia, duse tai sienas apipurksdavau hihihi.gif pieneli labai atpalaiduoja siluma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 21:15)
Labai tikiuos, kad pienelis pradės greičiau tekėt, nes su laiku juk dar daugiau pienelio dukrytei reikės, o su tokiu lašėjimu bus sunku pritraukti.
O įtampa jaučiu aš nebent dėl to, kad papukus skaudės arba, kad mažylė blaškysis ir nevalgys g.gif  Šiaip su kiekviena diena jaučiuos vis geriau, nes man atrodo kad pienelio nors ir po truputį, bet daugėja. Atsirado viltis, kad pavyks atsisakyt mišinukų ir galėsiu maitint pati ax.gif

va, sitom teigiamom mintim ir gyvenk.

tas letass tekejimas, ypac nusitraukinejimas visiskai normalu. kai mazyle traukia, ka zinai, gal jai visai kitaip buna. aisku,jei mergyte mazesne silpnesne, ji patraukia ir greiciau pavargsta, bet saves nenuskriaus, dazniau prasys ir atsigriebs 4u.gif

aisku mamytei komfortisko gyvenimo tai nezada... - mano viena drauge iki 4 menesiu kas pusantros valandos maitino savo mergiska iskaitant ir naktis su retom isimtim .... doh.gif doh.gif bet po to susitvarke maitinimai, patapo kaip visu vaikai. jos maziuke ir dabar ne storuliuke, ir tuomet buvo manekene, bet visiskai sveika, zvali ir judri, tik gydytojai pastoviai del svorio tusydavo ir nervus gadindavo, nors virs metu maitino ir pieno netruko (na, is pradziu nevus gadinosi, paskui nusiramino, jau su patirtim pradedi ir jausti, kad yra to pieno, is pradziu cia tik zalias miskas 4u.gif )

Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 21:50)
bet kodėl pas mane jis teka labai lėtai g.gif  pas kitas tai srovele eina ir vaikučiai greit pavalgo, o mano gal pavargsta po tą lašą 3 val iš eilės traukt g.gif
Išmaudėm mažąją tai ji 10 min patraukė iš papuko ir užmigo, o jaučiu, kad pienelio yra g.gif  Nusitraukt neišeina. Nu kaip nervina, kai vaikas nori valgyt, tai pieno nėr, o kai pienelio atsiranda, vaikutis miega doh.gif

Na ir pas mane tas pat smile.gif Nors ir antras vaikelis... Tik kad dabar ji kai jau didesne, tai truputi pavalgo ir - skandalai...Gerai budavo, kai uzmigdavo, nes pienelis gaminasi tik tada, kai valgo, tai snausdama pritraukdavo ir svoris super augo, o dabar grynas vargas pasidare, amzinos isterijos, jau ziuriu ir as pradejau maitinimo kaip didziausio streso laukt verysad.gif Tai stengiuos kiek galiu, kad tik uzliuliuot ja...
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 16:42)
Sveikos 4u.gif  Merginos, gal kuri žinot kodėl popiet apmažėja pienuko ir ką daryt  g.gif  Jau kelitnta diena iki pavakario įsiverčiam be mišinuko thumbup.gif , bet po piet mergaitė jau nebepavalgo mano pienuko. Darosi rzli. prie krūties laikau dažnai. Nuo ryto 8 iki 13 paskui 2val laukas ir nuo 3 iki5, bet tuo laiku jau nebepasisotina g.gif Gal laikyčiau dar ilgiau, bet kad mergaitė verkia, papukus skauda verysad.gif  Pabandžiau dar nusitraukt po to, tai nuspaudžiau gal kokius 5 gr. Aišku, mergaitė daugiau nutrauktų, bet kad ji pyksta ir nebenori traukt g.gif Naktį irgi vargas doh.gif  Pradžioj duodu krūtį, bet, kad ji 10min pavalgo,10 min pasnaudžia ir taip pusę nakties (šandien nuo 2,30 iki 4,30, paskui neapsikenčiau ir daviau mišinuko. Taip nepamiegam abi doh.gif  Ar gali taip būt, kad pas mane pienuko srovė labai maža  g.gif , nes ir po 2 val valgymo aš galiu dar išspaust lašelį, bet srovele pas mane nebėga niekada g.gif

Pas mane vakare irgi mažiau būdavo. Gerai tik, kad labai nezirsdavo ir gulėdavom kiauras paras. Iš pradžių rašiausi kas kiek laiko valgo, bet pažiūrėjus po to pamačiau, kad nevalgo tik 10-20 min, daugiau visą laiką įsikandus gulėdavo. Aš iš pradžių nesuprasdavau kada ji valgo, kada šiaip miega įsikandus smile.gif Tai su tuo pastoviu gulėjimu gal ir pasidaugino to pienelio.
O srovelę, kad bėga pienas pamačiau tik 3-ą mėnesį. Net nesupratau iš pradžių koks čia vos matomas siūlas ar plaukas prikibęs ax.gif

Ir dar "medituodavau", kad pasaulyje nėra daugiau jokio maisto, tik MP ir turiu maitinti,, o visos pieno upės teka teka pas mane... lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 21:15)
Atsirado viltis, kad pavyks atsisakyt mišinukų ir galėsiu maitint pati ax.gif

tai dabar ta vilti vis augink ir augink thumbup.gif . sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(premium @ 2009 04 09, 00:02)
pas mane pirmas vaikas, bet fontanai buvo pirmus kelis menesius, paskui tik susinormalizavo, ir daug kam zinau kad kaip ir man labai begdavo, amziais slapia, duse tai sienas apipurksdavau hihihi.gif pieneli labai atpalaiduoja siluma smile.gif

pas mane taip buvo su antruoju. as tik i dusa, taip pieno fantanai blush2.gif . pamenu, nuejau karta i baseina (oaze kaune), o ten dusai tokie bendri, jau taip geda pasidare, nes viena panele kazkaip pastebejo, savo draugei pakuzdejo ir abi vokciomis i mane zvilgciojo kaip i kokia ligone nehigieniska blink.gif . tai sakes, kaip nefainiai jauciausi - juk nepulsi visokiom piemenkom aiskinti, kad krutys ne maivymuisi o kudikio maitinimui skirtos doh.gif
o su pirmouju vaikeliu tai gyvenom nuo papo prie papo, kiekviena laseli branginom ir saugojom ax.gif kad tik pakaktu
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 09, 15:32)
tai dabar ta vilti vis augink ir augink thumbup.gif . sekmes 4u.gif
Papildyta:

o su pirmouju vaikeliu tai gyvenom nuo papo prie papo, kiekviena laseli branginom ir saugojom ax.gif kad tik pakaktu

O kada tas gyvenimas nuo papo prie papo baigiasi? g.gif Juk vis tiek manau ateina laikas, kai pienelis atsiranda normaliai ir vaikutis pavalgo per trumpą laiką arba visai išnyksta g.gif Mums jau greit mėnesiukas, bet nežinau kiek laiko dar ištempsiu su tokiu ištisiniu kabojimu doh.gif ir dar spenelius kai skauda, tai išvis. ir svarbiausiai beveik nėra kada gydyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 17:18)
O kada tas gyvenimas nuo papo prie papo baigiasi? g.gif Juk vis tiek manau ateina laikas, kai pienelis atsiranda normaliai ir vaikutis pavalgo per trumpą laiką arba visai išnyksta g.gif Mums jau greit mėnesiukas, bet nežinau kiek laiko dar ištempsiu su tokiu ištisiniu kabojimu doh.gif  ir dar spenelius kai skauda, tai išvis. ir svarbiausiai beveik nėra kada gydyt doh.gif

Netrukus speneliai apsipras ir nejusi skausmo maitindama, tada pajusi tikra maitinimo zavesi wub.gif Zinoma, sunkumai tuo nesibaigs: pilvuko putimas, dantuku dygimas, vaikelio pervargimas del patirtu ispudziu galybes ir pan. reikalaus dazno zindymo. Bet, jei nori maitinti pati, nesunkiai susidorosi, tikiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 09, 17:18)
O kada tas gyvenimas nuo papo prie papo baigiasi? g.gif Juk vis tiek manau ateina laikas, kai pienelis atsiranda normaliai ir vaikutis pavalgo per trumpą laiką arba visai išnyksta g.gif Mums jau greit mėnesiukas, bet nežinau kiek laiko dar ištempsiu su tokiu ištisiniu kabojimu doh.gif  ir dar spenelius kai skauda, tai išvis. ir svarbiausiai beveik nėra kada gydyt doh.gif

Nors klausimas ne man, bet atsakysiu iš savo pusės 4u.gif Pas mus normaliai pavalgyti pradėjo 2-3 mėn, tiksliai nepasakysiu, bet vieną dieną atėjo toks laikas, kai ėmė ir pavalgė per kelias minutes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 04 09, 17:47)
Nors klausimas ne man, bet atsakysiu iš savo pusės 4u.gif  Pas mus normaliai pavalgyti pradėjo 2-3 mėn, tiksliai nepasakysiu, bet vieną dieną atėjo toks laikas, kai ėmė ir pavalgė per kelias minutes mirksiukas.gif

O nuo pradžių irgi ilgai valgydavo? Ar pienelis pas tave srovele teka? Nes man atrodo, kad valgymo greitį įtakoja ir pienelio srovė. Pvz mano draugė mano mažylę pamaitino gal per 10-15 min. Pas ją pienelis srovele teka g.gif
Atsakyti