QUOTE(AusraR @ 2009 04 07, 14:30)
skruzdeda, o ko tu nerviniesi?
cia ir man paciai klausimas . greiciausiai nervinuosi, kad eilini nepavyks maziules pamaitinti. O kai taip galvoju, tai is tiesu ir nepavyksta. Bet gali buti, kad priezastys kazkur dar kitur. Nes buna kad net nakti spazmuoja pienuka kai net nervintis nera kada. Kazkaip ta nervine itampa turi tikriausiai gilesnes saknis. Bet realiai tai pas mus seimoje viskas gerai. Mazyle irgi sveika ir grazi As puikiai suprantu, kad kvaila nervintis, bet nieko visiskai negaliu su savim padaryti...
QUOTE(ritukasx @ 2009 04 07, 10:29)
Mamytes, priminkite man, kiek laiko galima uzsaldyta pieneli laikyti? Viena drauge manes to klausia, o as nepamenu ar 3, ar 4 men.?
CITATA IS SIO MENESIO "MAZYLIS" ZURNALO:
"Uzsaldytas motinos pienas saldiklyje gali buti laikomas 4-6 menesius. Piena geriausia uzsaldyti mazuose specialiuose plastiko buteliukuose po 50, 75 ar 100ml. Tinka ir spacialus maiseliai. Atminkite, kad nusitraukus piena, ji butina uzsaldyti per 24val. Atsildyti reikia kambario temperaturoje. .....
.... Atsildyto pieno pakartotinai uzsaldyti negalima, bet galima saldytuve laikyti apie 48val."
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 07, 18:22)
cia ir man paciai klausimas . greiciausiai nervinuosi, kad eilini nepavyks maziules pamaitinti. O kai taip galvoju, tai is tiesu ir nepavyksta. Bet gali buti, kad priezastys kazkur dar kitur. Nes buna kad net nakti spazmuoja pienuka kai net nervintis nera kada. Kazkaip ta nervine itampa turi tikriausiai gilesnes saknis. Bet realiai tai pas mus seimoje viskas gerai. Mazyle irgi sveika ir grazi As puikiai suprantu, kad kvaila nervintis, bet nieko visiskai negaliu su savim padaryti...
Pradžioj pienas gali netekėti, nes vaikui reikia "padirbėti" atpalaiduojant krūtį. Pažįsti krūtį kaip žinduką be pieno vaikams, beje, irgi patinka.
Kaip išbandytą receptą galiu parekomenduoti savo būdą - maitinti gulomis ir galvoti, kad tuoj tuoj užmigsi pati, na, dar galima pagalvoti, kaip mažylei skanu ir gera...
Jokiu būdu negalvoti apie ką nors negatyvaus, apie nesėkmę, apie namų ruošą ir pan.
Jeigu tai dar nepadeda, tada prieš tai įkalti pieną skatinančios arbatėlės (yra Milupos, HiPP tiek vaistinėse, tiek supermarketuose) ir/arba valerijono arbatėlės (pvz., NEURO-3, yra vaistinėse, valerijono šaknų ir melisų arbata).
Sėkmės
QUOTE(Bulve @ 2009 04 07, 19:23)
Kaip išbandytą receptą galiu parekomenduoti savo būdą - maitinti gulomis ir galvoti, kad tuoj tuoj užmigsi pati, na, dar galima pagalvoti, kaip mažylei skanu ir gera...
Jokiu būdu negalvoti apie ką nors negatyvaus, apie nesėkmę, apie namų ruošą ir pan.
Tikra tiesa. jei maitinant galvoji apie tai, kad tau reikia kazkur lekt ir kazka veikt, nieko neiseis. ir vaikas neuzmiega, nervuojas. O kai atsipalaiduoji ir mastai apie gera ir vaikas ramiau valgo. Ir nebutina atsigulus. as ir sedint atsipalaiduoju. tiesiog televizoriu ziuriu arba knyga skaitau.
QUOTE(Bulve @ 2009 04 07, 19:23)
Jeigu tai dar nepadeda, tada prieš tai įkalti pieną skatinančios arbatėlės (yra Milupos, HiPP tiek vaistinėse, tiek supermarketuose) ir/arba valerijono arbatėlės (pvz., NEURO-3, yra vaistinėse, valerijono šaknų ir melisų arbata).
Sėkmės
Sėkmės
As negeriu jokiu spec arbatu. tiesiog per diena vartoju daug skysciu. tiesiog del to, kad labai gert nuolat norisi
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 07, 18:22)
na zinai, gerai paieskojus tikriausiai surasi kokiu nors priezasciu. Ju gali buti daug - vaikelis, pokyciai, seimos gyvenimas aukstyn kojom na ir stresas. Reik apsisprast su nauju vaimeniu, nemigo naktim, naujom pareigom, atsisakyti malonumu buvusiu na ir tt ir pan. Dar galima nekreipti demesio i priezastis ir tiesiog pabanyti pasikelti sau nuotaika. Man asmeniskai stebuklingai veikia ejimas i lauka, miegas ir poilsis, zaiimai su vaikais, stebejimas kaip jie zaidzia ir pazista pasauli, na ir zinoma jkiu namu ruosos darbu Gal tau reiktu iseigines nuo rupesciu gal gali paskirti diena ir aryti tik tai kas tau malonu ir patinka? Jei pavargai rupintis mazyle, gal gali ka nors pasikviesti i pagalba ir nors trumpam skirti laiko tik sau ir nuveikti ka nors smagaus arba nieko neveikti, klausytis tylos, palepink save, tu to nusipelnei !
O sverbiausia - nustok nervintis del to ka nerviniesi. Nervintis visiskai normalu, visos mes nervinames, vienos daugiau kitos maziau, nu ir nieko cia tokio. Visoms buna juodu dienu. Laikykis mamuk, mes visada esam pasiruosusios padeti paguosti palaikyti isklausyti.
Man kažkaip gulomis patogiau nei sėdomis, nes vis nepataikydavau atsisėsti taip, kad 15 min. ko nors nenuspaustų, nugara vargdavo, pagalvės išslysdavo, vaikas skirtingai paiminėdavo krūtį ir pan. O kai atsiguliau, tai tik įdedu į burnytę, abiejų padėtis horizontali, galiu gulėti nors ir valandą (taip ir pasitaikydavo, kai abu užmigdavom, ot gerai pasnausdavom), jeigu noriu, tai ir viena akimi kokį laikraštį pavartau. Tokie dalykai savaime atpalaiduoja.
Sveikos Merginos, gal kuri žinot kodėl popiet apmažėja pienuko ir ką daryt Jau kelitnta diena iki pavakario įsiverčiam be mišinuko , bet po piet mergaitė jau nebepavalgo mano pienuko. Darosi rzli. prie krūties laikau dažnai. Nuo ryto 8 iki 13 paskui 2val laukas ir nuo 3 iki5, bet tuo laiku jau nebepasisotina Gal laikyčiau dar ilgiau, bet kad mergaitė verkia, papukus skauda Pabandžiau dar nusitraukt po to, tai nuspaudžiau gal kokius 5 gr. Aišku, mergaitė daugiau nutrauktų, bet kad ji pyksta ir nebenori traukt Naktį irgi vargas Pradžioj duodu krūtį, bet, kad ji 10min pavalgo,10 min pasnaudžia ir taip pusę nakties (šandien nuo 2,30 iki 4,30, paskui neapsikenčiau ir daviau mišinuko. Taip nepamiegam abi Ar gali taip būt, kad pas mane pienuko srovė labai maža , nes ir po 2 val valgymo aš galiu dar išspaust lašelį, bet srovele pas mane nebėga niekada
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 16:42)
Sveikos Merginos, gal kuri žinot kodėl popiet apmažėja pienuko ir ką daryt Jau kelitnta diena iki pavakario įsiverčiam be mišinuko , bet po piet mergaitė jau nebepavalgo mano pienuko. Darosi rzli. prie krūties laikau dažnai. Nuo ryto 8 iki 13 paskui 2val laukas ir nuo 3 iki5, bet tuo laiku jau nebepasisotina Gal laikyčiau dar ilgiau, bet kad mergaitė verkia, papukus skauda Pabandžiau dar nusitraukt po to, tai nuspaudžiau gal kokius 5 gr. Aišku, mergaitė daugiau nutrauktų, bet kad ji pyksta ir nebenori traukt Naktį irgi vargas Pradžioj duodu krūtį, bet, kad ji 10min pavalgo,10 min pasnaudžia ir taip pusę nakties (šandien nuo 2,30 iki 4,30, paskui neapsikenčiau ir daviau mišinuko. Taip nepamiegam abi Ar gali taip būt, kad pas mane pienuko srovė labai maža , nes ir po 2 val valgymo aš galiu dar išspaust lašelį, bet srovele pas mane nebėga niekada
na ir pas mane ta pati beda
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 08, 17:42)
siaip tai vakariniai neramumai yra iprastas reiskinys, net kai diegliuku nebuna, jei tai vyskta visada panasiu metu, tai gali buti, kad butent del to mergyte suirzusi buna. tik nezinau kaip paaiskinti misinelio poveiki...
o isspaudi lasiukus dar del to, akd kiek mergyte zinda, tiek ir gaminasi, pienas nesibaigia visiskai, nes zindymo metu jo dar pasigamina, ir kuo toliau tuo labiau taip bus, kad pradeda zist vaikas ir tuo metu pradea aktyvuotis pieno gamyba.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 04 08, 18:46)
siaip tai vakariniai neramumai yra iprastas reiskinys, net kai diegliuku nebuna, jei tai vyskta visada panasiu metu, tai gali buti, kad butent del to mergyte suirzusi buna. tik nezinau kaip paaiskinti misinelio poveiki...
o isspaudi lasiukus dar del to, akd kiek mergyte zinda, tiek ir gaminasi, pienas nesibaigia visiskai, nes zindymo metu jo dar pasigamina, ir kuo toliau tuo labiau taip bus, kad pradeda zist vaikas ir tuo metu pradea aktyvuotis pieno gamyba.
bet kodėl pas mane jis teka labai lėtai pas kitas tai srovele eina ir vaikučiai greit pavalgo, o mano gal pavargsta po tą lašą 3 val iš eilės traukt
Išmaudėm mažąją tai ji 10 min patraukė iš papuko ir užmigo, o jaučiu, kad pienelio yra Nusitraukt neišeina. Nu kaip nervina, kai vaikas nori valgyt, tai pieno nėr, o kai pienelio atsiranda, vaikutis miega