Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 04 05, 19:04)
[SIZE=1]Smagu, kad manim rūpinatės taip, kad net naktim sapnuojat 4u.gif
na, šiandien mes kol kas apsėjom be mišinuko. Ryte ušteko mano pienelio ir labai džiaugausi thumbup.gif , per pietus irgi užteko, o vakare bevalgant pradėjo muistytis, verkt, tai imt papuką, tai vėl mest. Žodžiu kaip visada. Kaip tik pas mane buvo ta draugė, kur žadėjo pamaitint, tai mes svarstėm kas čia jai galėtų būti, kad taip elgiasi ar pilvukas ar nosytė. bet užteko tik draugei paiimt ir pradėt maitint iškart baigėsi visi muistymaisi. Valgė kuo ramiausiai ir dabar soti ir rami snūduriuoja (po mišinukų būdavo toks pat efektas). Išvada tokia, kad ne pilvukas čia kaltas, o mano pienėlio stoka verysad.gif  O šiaip draugė sakė, kad mažylė ir traukia normaliai ir apžioja gerai unsure.gif  Tai ką dabar man patarsit?
Beje, pastebėjau, kad momenėlis įdubęs? prieš savaitę lyg viskas gerai buvo, ar tai nereiškia, akd trūksta skysčių? g.gif

Dar pries savaite pati ieskojau cia paguodos ir klausiau patarimo,dabar kol kas pienuko turiu ir viskas gerai, tikiuos, kad kriziu nebebus smile.gif
Labai gerai jus suprantu, nes isgyvenom ta pati ir zinau kai svoris neauga, ir koki spaudima is aplinkiniu reik atlaikyt, kai gydytoja liepia primaitint, kai vyras krokodilo akim ziuri i klykianti vaika... Del svorio nueikit pas gydytoja pasisvert, mes nuejom 2 sav amziaus (nes po gimimo 12 % svorio buvom neteke) ir aciu dievui, kad nuejom, nes is tikro dukrele su infekcija kovojo ir del to svoris neaugo ( dar kokia diena ir butumem jos neteke) bet as ne apie tai. Gal is tikro yra kokia priezastis del ko taip sunkiai sekasi (musu mazyle nuo pirmos dienos sunkiai valge, su pasiklykavimais, na bet valge), tikrai nenoriu gasdint, bet dabar jau zinau, kad pasitikrint nekenkia smile.gif
Teko primaitinet, pastebejau, kad po buteliuko atsiranda apziojimo problemu ir tinginiaut pradeda, o pienuko tai ir ne fontanais bego, tiesiog kovojom, kuri kuria nugales, kol kas laimiu as, bet nuejus pas gydytoja pasitikejimas savo jegom sumazeja ir vel pienuko sumazeja doh.gif Ieskojau kaip galeciau primaitint (esant reikalui ir be buteliuko), man dar ligonineje siule primaitinimo sistema, kai kudikis ciulpia kruti,gauna misini, bet taip stimuliuoja pieno gamyba (per zondukus), tokia sistema jau isigijau, bet kol kas dar neisbandziau, nes kol kas pieno uztenka (labai tikiuosi, kad taip ir nereiks isbandyt), gal tai butu iseitis jums, jie is tikro labai sunkiai sekasi uzvest pienuko gamyba, pati esu maciusi kaip moteris ivaikinta vaika tos sistemos deka maitint mp pradejo.
Svarbiausia nepasiduokit, nenueikit lengviausiu keliu, kad mazyle gautu tai, kas geriausia 4u.gif
Atsakyti
sveikos, zinokit nebegaliu verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
toookia nervine itampa, kad negaliu pamaitint vaiko. buvo jau kuri laika dingusi, viskas buvo gerai. O dabar vel.... Tai kai pienukas nebega, vaikas klykia prie kruties, o man dar didesne itampa. Tenka griebtis misinelio. O kai nepavyksta kelis kartus is eiles pamaitinti, tai is viso itampa sukyla nereali.
Jau galvojau, kad tokie nervu priepoliai buvo isnyke, bet dabar vel grizo...
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 06, 17:16)
sveikos, zinokit nebegaliu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
toookia nervine itampa, kad negaliu pamaitint vaiko. buvo jau kuri laika dingusi, viskas buvo gerai. O dabar vel.... Tai kai pienukas nebega, vaikas klykia prie kruties, o man dar didesne itampa. Tenka griebtis misinelio. O kai nepavyksta kelis kartus is eiles pamaitinti, tai is viso itampa sukyla nereali.

nu laikykis, juk ne visada taip bus. be to -juk tai tavo pacios vaikas. kas jam bus kantriausias, jei ne mama??? smile.gif
nesenai lankiau drauges mergaite, jai 2 menesiai. tai irgi cirkinasi mazyle doh.gif . pas mama pieno i valias, o mazyle prie kruties blaskos, tamposi, ima, meta, verkia... nu kaip ir cia mamos raso. tik ten tikrai aisku, kad pieno gana, nes jis bega mamai, kai taip suzadina ir nevalgo. bet teveliai labai ramiai reaguoja, jokios ytampos, jokiu scenu, jokiu raudojimu. tevelis panesioja, kol mergaite nusiramina, o po to mama apsnudusia bando maitint: vaiksto, supuoja, dainuoja, kalbina ir taip uzbovija, kad si pamirsus ko pyko ir pavalgo. toks mazas padarelis, o jau taip sokdina visus lotuliukas.gif .
pasistenkit ir jus nusiraminti, nes ta ytampa labai jums labai nepadeda. pailsekit, pamiegokit, kai vaikelis miega. jei jau taip visai striuka, nu tai damaitinkit, bet geriau ne is buteliuko. gal visdelto net ne piene beda??? o jei ir piene, tai 3men augimo suolis pas jus ko gero??? geriausia, aisku, butu, jei issiverstumet be misinuku, nes tas nepadeda padauginti pienelio. juk ta porcija, kuria suvalge is buteliuko, "neuzsisake" is kruties kitam kartui... taip ir gaunasi po tao uzburtas ratas. bet gal jum pavyks sulaukti ne tokios nervuotos dieneles, ir padraugauti su savo lelia lovoje prie (.)(.) ax.gif tik nusiraminkit pati, nes kai mama nervuojas, vaikiukai irgi nervuojasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 06, 19:16)
toookia nervine itampa, kad negaliu pamaitint vaiko. buvo jau kuri laika dingusi, viskas buvo gerai.

Laikykis. Tai laikina ax.gif , bet jei ilgiau tai tesis ar nevertetu ko nors pagerti g.gif ? Kai auginau pirmaja kazkaip uzeidavo tokiu juodu dienu, kad vakare budavo "nepavelku" koju, o ryte... dar labiau pavargus atsikeldavau. Nes tokiu nemiegaliu vaiku dar nebuvau sutikus. Bet augo sveika, viskas gerai, buvau ir pas gydytojus...nieko, toks augimas doh.gif . Tai zinau buvau pirkusi kazkoki zolini sirupa novapasit, tai thumbup.gif jau rytdiena budavo sviesi, bet jo jau neveza rusiskas lyg jis, bet galima vaistinej pasiteirauti, kad tiktu maitinanciom. Kai pati nurimsi ir leliukas bus ramus console.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 06, 18:16)

Oi mieloji uzjauciu... doh.gif doh.gif
Maniskei siandien 4 mensiai sukako, o vargstu lygiai kaip tu drinks_cheers.gif
Nu neima ji to papo, nu nenori... Ant ausu stojuos, kol paseriu, KOSMARAS, bet bjauriausia tai, kad nesulaukiu jokio palaikymo is namiskiu, tai jie mane daugiau nervuoja nei maziuke. bet as anytas visokias ten ignoruoju, vyrui - su pagalve per galva, kai aiskina, kad kiti vaikai ramiai kas 4 val. valgo, o paskui 4 miega ar po koncertus vaiksto, savo vyresneli pas kaimynu mergicka iskomandiruoju ir - pirmyn essen.gif .
Nagi, nervus i konservus, ir dirbkime toliau mirksiukas.gif As palaikysiu moraliskai tave, o tu mane palaikyk rolleyes.gif
Ale kaip faina bus, kai maziai paaugs, ateis, prisiglaus ir tyliai pasakys - mama, myliu tave wub.gif
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2009 04 06, 20:18)
Oi mieloji uzjauciu... doh.gif  doh.gif
Ale kaip faina bus, kai maziai paaugs, ateis, prisiglaus ir tyliai pasakys - mama, myliu tave wub.gif

tai jau tikrai, mielesniu zodziu niekur neisgirsit wub.gif .mano vyresnelis per diena kokiu desimt kartu vis primena: "mama, as tave myliu" taip tyliai sako, su sypsena, nu wub.gif wub.gif wub.gif . o dar ismoko ta mikutaviciaus daina, kur su mergyte tokia dainuoja "sirdyje labai myliu savo mama", tai dainuoja, dar savo texto prikuria, o as klausausi ir klausausi...
ateis ir jusu laikas, kai ne tik duot reiks, bet ir atgal jau gausit 4u.gif laikykites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 06, 17:42)
nesenai lankiau drauges mergaite, jai 2 menesiai. tai irgi cirkinasi mazyle doh.gif . pas mama pieno i valias, o mazyle prie kruties blaskos, tamposi, ima, meta, verkia... nu kaip ir cia mamos raso. tik ten tikrai aisku, kad pieno gana, nes jis bega mamai, kai taip suzadina ir nevalgo. bet teveliai labai ramiai reaguoja, jokios ytampos, jokiu scenu, jokiu raudojimu. tevelis panesioja, kol mergaite nusiramina, o po to mama apsnudusia bando maitint: vaiksto, supuoja, dainuoja, kalbina ir taip uzbovija, kad si pamirsus ko pyko ir pavalgo. toks mazas padarelis, o jau taip sokdina visus lotuliukas.gif .

Nu ir pas mumis tokia situacija. pieno daug, o ji kartais muistosi. Kaprizus rodo biggrin.gif o dar tikriausiai, kad tas pienas per greitai jai i burnyte bega, tai ir nervuojas
Atsakyti
Mamytes, priminkite man, kiek laiko galima uzsaldyta pieneli laikyti? Viena drauge manes to klausia, o as nepamenu ar 3, ar 4 men.?
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2009 04 06, 01:07)

Dar pries savaite pati ieskojau cia paguodos ir klausiau patarimo,dabar kol kas pienuko turiu ir viskas gerai, tikiuos, kad kriziu nebebus  smile.gif 

Teko primaitinet, pastebejau, kad po buteliuko atsiranda apziojimo problemu ir tinginiaut pradeda, o pienuko tai ir ne fontanais bego, tiesiog kovojom, kuri kuria nugales, kol kas laimiu as, bet nuejus pas gydytoja pasitikejimas savo jegom sumazeja ir vel pienuko sumazeja  doh.gif Ieskojau kaip galeciau primaitint (esant reikalui ir be buteliuko), man dar ligonineje siule primaitinimo sistema, kai kudikis ciulpia kruti,gauna misini, bet taip stimuliuoja pieno gamyba (per zondukus), tokia sistema jau isigijau, bet kol kas dar neisbandziau, nes kol kas pieno uztenka (labai tikiuosi, kad taip ir nereiks isbandyt), gal tai butu iseitis jums,

Kaip smagu girdėti, kad pas jus thumbup.gif , taip visi turim savo charakterius, leliukai taip pat schmoll.gif , gerai pagalvojus g.gif galima juos pergudrauti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2009 04 07, 12:29)
Mamytes, priminkite man, kiek laiko galima uzsaldyta pieneli laikyti? Viena drauge manes to klausia, o as nepamenu ar 3, ar 4 men.?

Nelaikius šaldytuve, o iš kart užšaldžius šaldiklyje 4 mėn., nors kažkur skaičiau, kad iki 6 mėn.. Gal kuri pataisys, jei ne taip parašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 04 07, 10:29)

o man atrodo, kad tik tris menesius galima laikyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 07, 10:43)
Nelaikius šaldytuve, o iš kart užšaldžius šaldiklyje 4 mėn., nors kažkur skaičiau, kad iki 6 mėn.. Gal kuri pataisys, jei ne taip parašiau ax.gif

Iki 4 - 6 menesiu ir atsildyti reikia naturaliai saldytuve, ar kambario temperaturoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 06, 17:02)
Laikykis. Tai laikina ax.gif , bet jei ilgiau tai tesis ar nevertetu ko nors pagerti g.gif ? Kai auginau pirmaja kazkaip uzeidavo tokiu juodu dienu, kad vakare budavo "nepavelku" koju, o ryte... dar labiau pavargus atsikeldavau. Nes tokiu nemiegaliu vaiku dar nebuvau sutikus. Bet augo sveika, viskas gerai, buvau ir pas gydytojus...nieko, toks augimas doh.gif . Tai zinau buvau pirkusi kazkoki zolini sirupa novapasit, tai  thumbup.gif  jau rytdiena budavo sviesi, bet jo jau neveza rusiskas lyg jis, bet galima vaistinej pasiteirauti, kad tiktu maitinanciom. Kai pati nurimsi ir leliukas bus ramus console.gif

nu ko tik negeriau. buvau pas homeopate. jos medikamentai nepadejo... isgeriau jau 3 dezute SEDATIFF - jokio efekto. Geriu ir valerijonu - visiskai jokio efekto. Kai praeina tie stresai tai pienuko ima daugeti ir viskas gerai. O vat per tokias krizes jo vel sumazeja. Bet as tai nesijaudinu del pienuko kiekio. Jeigu nebutu tokiu nervu, tai jo tikrai pakaktu. Stai ir 3 menesi priaugome 1 kg!
Mane is proto varo tie spazmavimai. Gal ne pas visas taip yra, bet pas mane vaikas turi paciulpti kol pienukas atsirakina. O is nervu jis ima ir neatsirakina. tada mazyle ima nervintis ir as irgi imu nervintis. Bet ir siaip vaikstau pilna nervines itampos.
Jau uzsirasiau pas psichoterapeute.
Nu gal tai siek tiek pades. Nes ta itampa kaupiasi kaupiasi kelias dienas, o trecia imu ir pratrukstu raudoti... Tada siek tiek palengveja iki sekancio kartu. Ech, kad butu kokia tablete - isgeri ir visa itmpa dingsta...
O dar uosviene - gun_rifle.gif gun_rifle.gif gun_rifle.gif
prisidejo su savo "vaikams kurie maitinami misineliais issivysto vezys"...
Nu kad visai nedgintu pienukas, pradejau nusitraukineti - sakau jeigu itampa praeis, vel gal viskas bus gerai.
bet man taip reikia burtininko, kad su burtu lazdele nuimtu nuo manes ta nervu nasta verysad.gif verysad.gif
Atsakyti