Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 03, 10:58)
Labukas mamytes atejau patarimo 4u.gif
Gryzom is poliklinikos tai mazylis per 2 sav priaugo tik 200g verysad.gif  Gyditoja pasiule primaitint misinuku nors pienelio tikrai yra pakankamai. Mums 4men. Dabar sveriam 6500g ugis 63cm. Nezinau ka daryt nenoriu misinuko verysad.gif

Tai neduokit. as irgi galva mostelejau daktrei, kai pasake, kad reik maitint kas 3-3,5 val ne dazniau ir kad reik arbateliu smile.gif galvoju, ot daktare, kur jus matet koki kita zinduoli gerianti arbatele doh.gif
QUOTE(premium @ 2009 04 03, 16:39)
sveikos, kadangi dukryte maitinu jau 18 menesiu, galiu gal ir pasisakyt blush2.gif per visa zindymo laika neturejau su tuo ne menkiausios bedeles, viskas labai skladziai einasi, tad zadu maitinti iki 2 metuku. kokios paslaptys? manau ju nera, tik reikia tikrai noreti maitinti vaikuti ir zinoti to nauda smile.gif jei maitinsi ir galvosi, kad reikia nutraukti, tai pienas gali ir imti dingineti. maniske net neragavusi misinuko ir niekada nereikejo buteliuko, is karto vandeni ar sultis pradejo gerti is stiklines mirksiukas.gif O maitinti, kaip gydytojai teigia, gali VISOS sveikos moterys mirksiukas.gif negalejima maitinti nulemia tik nezinojimas ir nemokejimas.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
gal matet vakar per CIA IR DABAR moteriske kalbejo apie skolas bankui? pasake, kad maitina 3men vaika manu kose, nes misinukams nera pinigu doh.gif galvoju, ot... turi nemokamo maisto savyje ir to nezino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 04 03, 21:48)
gal matet vakar per CIA IR DABAR moteriske kalbejo apie skolas bankui? pasake, kad maitina 3men vaika manu kose, nes misinukams nera pinigu  doh.gif  galvoju, ot... turi nemokamo maisto savyje ir to nezino  doh.gif

Gaila, nemačiau, ot būčiau pasinervavus lotuliukas.gif . Nu bet jei daktarės dar siūlo arbatėlėm girdyti kūdikius, tai ko norėt iš paprasto tamsuolio? nesugebėjo savo piniginės turinio susiskaičiuoti (vat dabar ir skolos bankam atsirado), tai iš kur žinių apie žindymą gaus? juk mūsų visuomenėje lengviau sužinoti, kokį mišinuką iš kokio buteliuko kūdikiui girdyti, negu kaip krūtį pasiūlyti. ot laikai doh.gif . jau greitai gal savarankiškai ir vaikų "pasidaryt" nebesugebės žmonija, jei jau toks natūralus dalykas, kaip kūdikio žindymas beveik išstumtas iš žmonijos istorijos. Gerai čia pasakėt apie žinduolius ir arbatą thumbup.gif
Atsakyti
jurgitaru, paziurejau as a laida per tv3.lt....man tai gaila tos moteriskes pasidare, nereikia jau taip varyt blush2.gif paskola eme litais, palukanos vos ne dvigubai isaugo, ko jie nenumate, klaida padare ta, kad nepasidomejo giliau, kas gali buti ir pan., bet tai ju nelaimes nesumazina. paprasti mazo miestelio (atrodo g.gif ) gyventojai, bet irgi nusipelne laimes. aisku, apie mp tai as jai irgi paaiskinciau doh.gif tiek nemokamo gerio vaikuciui butu galejusi duoti doh.gif labiau pikta man buvo kai kazkada seniau per ta pacia laida rode moteri su kruva vaiku vienam kambariuky, verke ji ten, kaip blogai, vyras geria, ner pinigu, o is pacios veido matosi, kad pati megeja pabaliavot doh.gif bet jau ne i tema blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo premium: 04 balandžio 2009 - 09:40
QUOTE(premium @ 2009 04 04, 10:37)
jurgitaru, paziurejau as a laida per tv3.lt....man tai gaila tos moteriskes pasidare, nereikia jau taip varyt blush2.gif paskola eme litais, palukanos vos ne dvigubai isaugo, ko jie nenumate, klaida padare ta, kad nepasidomejo giliau, kas gali buti ir pan., bet tai ju nelaimes nesumazina. paprasti mazo miestelio (atrodo g.gif ) gyventojai, bet irgi nusipelne laimes. aisku, apie mp tai as jai irgi paaiskinciau doh.gif tiek nemokamo gerio vaikuciui butu galejusi duoti doh.gif labiau pikta man buvo kai kazkada seniau per ta pacia laida rode moteri su kruva vaiku vienam kambariuky, verke ji ten, kaip blogai, vyras geria, ner pinigu, o is pacios veido matosi, kad pati megeja pabaliavot doh.gif bet jau ne i tema blush2.gif

As ir akcentavau MP, o ne paskola. su paskolom tai daug tokiu nabagu yra Lietuvoje. ir ne tik paprastos seimos.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 04 03, 20:48)
pasake, kad maitina 3men vaika manu kose, nes misinukams nera pinigu  doh.gif  galvoju, ot... turi nemokamo maisto savyje ir to nezino  doh.gif

mačiau mačiau...kažkoks siaubas....neišprusimas doh.gif doh.gif ...tai jau nėra to pinigėlio ir turbūt pati " neturėjo pieno"...tai jau bent pasidomėtų kokioj košėj kažko vertingo yra...o tik ne nuo manų....siaubas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(premium @ 2009 04 04, 09:37)
jurgitaru, paziurejau as a laida per tv3.lt....man tai gaila tos moteriskes pasidare, nereikia jau taip varyt blush2.gif:

aišku, kad gaila...beabėjo.....bet gaila ir kūdikėlio ,kad 3 mėn manais maitinamas....
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 04 04, 12:43)
mačiau mačiau...kažkoks siaubas....neišprusimas doh.gif  doh.gif ...tai jau nėra to pinigėlio ir turbūt pati " neturėjo pieno"...tai jau bent pasidomėtų kokioj košėj kažko vertingo yra...o tik ne nuo manų....siaubas doh.gif

Kazi ar rastumei tokia kose, kurioje butu kazkas naudingo kudykiui. tik tai kad skrandi prikemsa ir neverkia. Na ir kazkiek pasisavina tu maistingu medziagu. bet tas savinimasis nera geras ir svaikas. Svorio priauga, o kad ateity bus bedu su sveikata, tai nieks negalvoja
Atsakyti
nu gerai, pasakykit jus man kiek gi tas misinelis kainuoja menesiui? nu kiek? manau max 200 lt. Pataisykit mane jeigu klystu. Tai as turbut pati tuos manus valgyciau, bet vaikui rasciau is ko nupirkt misinuko. Nu blem, galu gale pampersu nepirkciau, kokiu palu privyniociau, bet misinuko nupirkciau. Aisku, MP geriausia, bet jei jau nesugebejo jo islaikyt tai tada misinukas. O kad ner pinigu man ne pasiteisinimas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 04, 16:38)
nu gerai, pasakykit jus man kiek gi tas misinelis kainuoja menesiui? nu kiek? manau max 200 lt. Pataisykit mane jeigu klystu. Tai as turbut pati tuos manus valgyciau, bet vaikui rasciau is ko nupirkt misinuko. Nu blem, galu gale pampersu nepirkciau, kokiu palu privyniociau, bet misinuko nupirkciau. Aisku, MP geriausia, bet jei jau nesugebejo jo islaikyt tai tada misinukas. O kad ner pinigu man ne pasiteisinimas  schmoll.gif

O gal jinai neduoda tos manu koses tik taip papasakojo kad ziurovams ir bankininkams kraupiau atrodytu ir visi gailetusi? g.gif
Atsakyti
Nežinau, JAV po tokių pasisakymų tiesiog būtų pasakyta - jeigu jus nesugebat pasirupinti savo vaiku, juo pasirupins valstybe g.gif

Nors iš tikrųjų pritariu Shaturai - trijų mėnesių kūdikio mamai dar įmanoma relaktacija. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 04 03, 18:31)
Aš tiesiog užsikabinau už žodžio 'peršti', nes paparastai peršti, kai yra pienligė. Bet tai ne tas pats, kai skauda vaikui neteisingai žindant.
Apnašos ant vaiko liežuviuko nieko nereiškia - pienligės atveju būna baltų dėmelių ant gomurio, dantenų.
Tai va, norėja išsiaiškint, ar jums ne pienligė, nes kartais vaikams tiesiog skauda žįst...

O dėl antros pastraipos, tai pritariu, kad vyras neteisingai pasielgė. Didžioji dalis vaikų į vakarą pasidaro neramūs, o kadangi pirmoj dienos pusėj viskas vyksta sklandžiai, tai tikrai problemų nėra tokių, kaip kad atrodo. Tiesiog reikia kantrybės, pasitikėjimo ir didelės meilės  - tokia jau ta motinystė.  4u.gif

pažiūrėjau vaikučio burnytę. yra tokie pašviesėjimai ant gomurio. kokie dar požymiai ir kur kreiptis pasitirint? šiandien vėl jaU 2 kartus mišinio daviau nes nepavalgo mp. i š pradžių paima normaliai ir valgo, bet paskui pradeda blaškytis, muistosi purto galvytę, o spenelio nepaleidžia, paskui spjauna lauk, verkia vėl griebia. žodžiu kankinamės abi, o po mišinio viskas gerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 04 balandžio 2009 - 16:44
QUOTE(Shatura @ 2009 04 04, 13:27)
Kazi ar rastumei tokia kose, kurioje butu kazkas naudingo kudykiui. tik tai kad skrandi prikemsa ir neverkia. Na ir kazkiek pasisavina tu maistingu medziagu. bet tas savinimasis nera geras ir svaikas. Svorio priauga, o kad ateity bus bedu su sveikata, tai nieks negalvoja

tai taip suprantu...bet vistiek jau geriau kokias avižas...nu bet manai tai išvis nerekomenduojami iki metų...jie išvis dabar jau nerekomenduojami....
nu baisu ir tiek
Papildyta:
QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 04, 14:49)
O gal jinai neduoda tos manu koses tik taip papasakojo kad ziurovams ir bankininkams kraupiau atrodytu ir visi gailetusi? g.gif

aš tai galvoju, kad duoda......ir daugiau yra tokių ir nebūtinai dėl pinigų stokos....šiaip galvoja, kad gerai...mano viena puskė po šiai dienai giriasi, kad ant manų užaugino doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 04, 16:32)
pažiūrėjau vaikučio burnytę. yra tokie pašviesėjimai ant gomurio. kokie dar požymiai ir kur kreiptis pasitirint?

savo gydytojai pasirodysit....jei įtari ,kad pienligė...

Papildyta:
nepavalgo mp. i š pradžių paima normaliai ir valgo, bet paskui pradeda blaškytis, muistosi purto galvytę, o spenelio nepaleidžia, paskui spjauna lauk, verkia vėl griebia. žodžiu kankinamės abi, o po mišinio viskas gerai

beabėjo mišinuką lengviau traukti....

kai sesei po didelio didelio streso ėmė ir nustojo bėgt pienelis...ji taip kankinosi kelias savaites...ir klykė ir neėmė ir sukosi....bet l.didelių pastangų dėka privertė imt ir užvest gamyba iš naujo....
Atsakyti
iš pradžių paima normaliai ir valgo, bet paskui pradeda blaškytis, muistosi purto galvytę, o spenelio nepaleidžia, paskui spjauna lauk, verkia vėl griebia.

As noreciau paklausti, o ka is tikruju daryti tokiu atveju? Nes mes maitinames MP, nakti, ryte, diena, pavakari jo uztenka o i vakara, pora paskutiniu arba paskutini maitinima pries vidurnakti darosi tas pats, ir ima kruti, ir spjauna, tada vel iesko ir griebia, vel spjauna - nori valgyti, o pienelio pries nakti sumazeja. Todel pora kartu paciam paskutiniam maitinimui davem siek tiek misinuko, tada uzmiegam, po keliu valandu miego su pieneliu vel viskas gerai iki kito vakaro. Ka as ne taip darau arba ka reiketu daryti? Gal jei vakare to pienuko sumazeja, istraukti su pientraukiu tiek, kiek yra, ir sumaitinti? Buciau labai dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti