Labukas mamytes atejau patarimo
Gryzom is poliklinikos tai mazylis per 2 sav priaugo tik 200g Gyditoja pasiule primaitint misinuku nors pienelio tikrai yra pakankamai. Mums 4men. Dabar sveriam 6500g ugis 63cm. Nezinau ka daryt nenoriu misinuko
QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 03, 11:58)
Gryzom is poliklinikos tai mazylis per 2 sav priaugo tik 200g Gyditoja pasiule primaitint misinuku nors pienelio tikrai yra pakankamai. Mums 4men. Dabar sveriam 6500g ugis 63cm. Nezinau ka daryt nenoriu misinuko
Cia turetu buti is serijos - 'mociutes klausau, o savo darau' Tegu siulo, tegu siulo... Maloniai nusisypsokim gydytojams ir maitinkim savo maziukus MP. Beje, o kaip pirmus tris men. svoris augo? Manau, kad ketvirta men. tiek priaugti - visai normalu. Mums irgi tiek pat laiko, eisim ir mes svertis. Idomu, ka gi mums pasiulys
Ir svoris vaikučio geras, ir priaugot- per dvi sav. daug.
Kad būtų ramiau- per keturis mėn. priaugtą svorį (ir tą, kurį nukriti ir vėl ataugino po gimimo) padalink iš turimų mėnesių. ~500g vidurkis- o jums, spėju išeis apie 700-800g
Ne paršiukus auginam
Ketvirtą ir vėlesniais mėnesiais vaikučiai daug energijos išnaudoja pasaulio pažinimui
Su paskutinio sniego lopinėliais tegul ir mintys apie mišinukus ištirpsta
QUOTE(majke @ 2009 04 03, 10:32)
pritariu del uzsispyrimo
QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 03, 12:58)
Kaip per 2 sav. tai gerai ir priaugot , o dar per kitas 2 sav. vėl priaugsit ir t.t., o tuo labiau, kad sakot pienelio turit . Maitinčiau tik savo pienu. Aukit sveiki
sveikos, kadangi dukryte maitinu jau 18 menesiu, galiu gal ir pasisakyt per visa zindymo laika neturejau su tuo ne menkiausios bedeles, viskas labai skladziai einasi, tad zadu maitinti iki 2 metuku. kokios paslaptys? manau ju nera, tik reikia tikrai noreti maitinti vaikuti ir zinoti to nauda jei maitinsi ir galvosi, kad reikia nutraukti, tai pienas gali ir imti dingineti. maniske net neragavusi misinuko ir niekada nereikejo buteliuko, is karto vandeni ar sultis pradejo gerti is stiklines O maitinti, kaip gydytojai teigia, gali VISOS sveikos moterys negalejima maitinti nulemia tik nezinojimas ir nemokejimas.
QUOTE(Ode @ 2009 04 02, 20:34)
Joliuke: o tavo spenelis neparaudęs? Ar vaiko burnytėj nėra baltų apnašų?
O kai ji būna apsnūdusi (pvz., kai maitini naktį), ar irgi blaškosi prie krūties?
O kai ji būna apsnūdusi (pvz., kai maitini naktį), ar irgi blaškosi prie krūties?
mano speneliai skaudantys abu O burnytėj, tai kai pavalgo mišinio matau ant liežuviuko apsivėlusius baltumus, o šiaip ne
QUOTE(babis @ 2009 04 03, 07:41)
Mano maziukas taip pyksta, kai duodu papuka, kai jis nera alkanas, arba jau labai miegoti nori Nes kai isalksta, tada normaliai valgo, bet mes valgome ne daugiau 10 min. O kas kiek laiko valgote? Nes mes valgeme kas dvi valandas, o dabar jau kas 2,5 val., o geriausiai, valgome, kai pamiegame
Mes valgome beveik ištisai, apsnaudžia man antranų keletą min ir vėl valgo. Šiandien nuo ryto kuo puikiausiai ėmė krūtį, iki dabar ir pravalgėm, bet dabar pradėjo pykt. Aš galvoju, akd pilvukas, bet vyras nusprendė, akd prisirijo seilių mano pieno betraukdama (tipo ten nieko nėra) ir už tai skauda.pasiėmė mišinuką ir vėl maitina
QUOTE(premium @ 2009 04 03, 16:39)
sveikos, kadangi dukryte maitinu jau 18 menesiu, galiu gal ir pasisakyt per visa zindymo laika neturejau su tuo ne menkiausios bedeles, viskas labai skladziai einasi, tad zadu maitinti iki 2 metuku. kokios paslaptys? manau ju nera, tik reikia tikrai noreti maitinti vaikuti ir zinoti to nauda jei maitinsi ir galvosi, kad reikia nutraukti, tai pienas gali ir imti dingineti. maniske net neragavusi misinuko ir niekada nereikejo buteliuko, is karto vandeni ar sultis pradejo gerti is stiklines O maitinti, kaip gydytojai teigia, gali VISOS sveikos moterys negalejima maitinti nulemia tik nezinojimas ir nemokejimas.
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 03, 17:05)
bet vyras nusprendė, akd prisirijo seilių mano pieno betraukdama (tipo ten nieko nėra) ir už tai skauda.pasiėmė mišinuką ir vėl maitina
Nu duot į kailį tavo vyrui reik! Tai jis čia jums ir gadina visus reikalus ko gero . Jei visa diena gražiai valgėt, tai labai puiku . O tokio amžiaus vaikiukams būdingi pilvo skausmai. Juos atskirti daznai padeta tai, kad jie prasideda panašiu paros metu. Tada vaikas būna neramus ir niekaip nepavyksta jo nuraminti. Po kelių valandų vaikelis nurimsta. O kita diena vėl tas pats. Duodami mišinuko jūs laikas nuo laiko vaikui pasiūlot visiškai kitokį valgymo būda, kuris gali jam labiau patikti negu krūtis, nes ten traukti gal būt lengviau? . Be to, mišinukuose nėra antikūnių saugančių kūdikį nuo ligų, nėra natūralių bakterijų, užtikrinančių gerą kūdikio žarnyno veiklą. Kažkur skaičiau, kad mišinuku maitinami vaikai dažniau kenčia nuo pilvuko skausmų...
Iš jūsų pasisakymų man susidarė įspūdis, kad vyrui dėl mišinukų jūs nepritariate, tai duokit jam pasiskaityti apie mamos pieno naudą, tegu apsišviečia žmogus. Nenuleiskit rankų, mamos pienas - geriausias ir sveikiausias maistas jūsų kūdikiui. O be to, tai neįkainojamos mamos ir kūdikio artumo akimirkos, kurių, tikrai tikiu, nė už ką nenorite prarasti
QUOTE(majke @ 2009 04 03, 12:06)
Cia turetu buti is serijos - 'mociutes klausau, o savo darau' Tegu siulo, tegu siulo... Maloniai nusisypsokim gydytojams ir maitinkim savo maziukus MP. Beje, o kaip pirmus tris men. svoris augo? Manau, kad ketvirta men. tiek priaugti - visai normalu. Mums irgi tiek pat laiko, eisim ir mes svertis. Idomu, ka gi mums pasiulys
Pirma men priaugom 1.5kg Jau is ligonines isvaziavom 200g priauge
Antra-800g
Trecia-500g
Gyd. sako gal pienelis per liesas nes vaikiukas nakti labai daznai keliasi valgyt T.y. kas 1-2val. Nenoriu misinuko ir nezadu jo duot juo labiau kad pienelio yra. Dar kai pasakiau kad mazylis pavalgo per 10-15min tai gyd. nuomone jis turetu valgyti pusvalandi.
Nueini pas tuos daktarus tai prikalba visokiu nesamoniu paskui ir paciai neramu pasidaro.
Aciu mamytes uz atsakymus ir uz nuomones
QUOTE(renatuxxx @ 2009 04 03, 19:00)
Pirma men priaugom 1.5kg Jau is ligonines isvaziavom 200g priauge
Antra-800g
Trecia-500g
Gyd. sako gal pienelis per liesas nes vaikiukas nakti labai daznai keliasi valgyt T.y. kas 1-2val. Nenoriu misinuko ir nezadu jo duot juo labiau kad pienelio yra. Dar kai pasakiau kad mazylis pavalgo per 10-15min tai gyd. nuomone jis turetu valgyti pusvalandi.
Nueini pas tuos daktarus tai prikalba visokiu nesamoniu paskui ir paciai neramu pasidaro.
Antra-800g
Trecia-500g
tai jau tikrai kad nesamoniu prikalba....pienelis visada yra tik toks kokio reikia vaikuciui. Net jei mama blogai valgo, viskas ko reikia vaikui paimama is jos organizmo ir atiduodama i pieneli, tada mamyte gali nusilpt, bet vaikeliui vistiek viskas kas geriausia klius.
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 03, 16:05)
mano speneliai skaudantys abu O burnytėj, tai kai pavalgo mišinio matau ant liežuviuko apsivėlusius baltumus, o šiaip ne
Mes valgome beveik ištisai, apsnaudžia man antranų keletą min ir vėl valgo. Šiandien nuo ryto kuo puikiausiai ėmė krūtį, iki dabar ir pravalgėm, bet dabar pradėjo pykt. Aš galvoju, akd pilvukas, bet vyras nusprendė, akd prisirijo seilių mano pieno betraukdama (tipo ten nieko nėra) ir už tai skauda.pasiėmė mišinuką ir vėl maitina
Aš tiesiog užsikabinau už žodžio 'peršti', nes paparastai peršti, kai yra pienligė. Bet tai ne tas pats, kai skauda vaikui neteisingai žindant.
Apnašos ant vaiko liežuviuko nieko nereiškia - pienligės atveju būna baltų dėmelių ant gomurio, dantenų.
Tai va, norėja išsiaiškint, ar jums ne pienligė, nes kartais vaikams tiesiog skauda žįst...
O dėl antros pastraipos, tai pritariu, kad vyras neteisingai pasielgė. Didžioji dalis vaikų į vakarą pasidaro neramūs, o kadangi pirmoj dienos pusėj viskas vyksta sklandžiai, tai tikrai problemų nėra tokių, kaip kad atrodo. Tiesiog reikia kantrybės, pasitikėjimo ir didelės meilės - tokia jau ta motinystė.
Na ka manau ir as isreiksiu nuomone siuo klausimu. Patikek manim, jei tik pradesi duoti misinuka, tavo pienelis pamazu dings, o tada tai jau tikrai niekada nebeatsiras. Pati uzauginau du sunelius, ir abu maitinau iki dvieju metu beveik ir visai nesigailiu. Svarbiausia, kaip kazkas jau ir rase nenutraukineti pieno, duoti vaikui kada jis nori, o kai kartais jau paciai daug to pieno buna kad net krutine verzia, pati siulydavau. Zinoma reikia pagerti daugiau skysciu, buvo laikas kai irgi maniau kad pienas baigiasi, tai prie lovos pasistatydavau litra vandens ir stengdavau isgerti, ir viskas vel atsistatydavo i vezes, kartais pagerdavau specialia laktacija skatinancia arbata . Tai nera sunku, ir dar gera gydytoja niekada nesakys pradeti gerti misinuko, ji turi buti uz naturalu maitinima cia tik mano asmenine nuomone. Niekados, joks misinukas nepakeis mamos pienos ir pacio proceso
Papildyta:
QUOTE(RENATYTE1982 @ 2009 04 03, 20:33)
Na ka manau ir as isreiksiu nuomone siuo klausimu. Patikek manim, jei tik pradesi duoti misinuka, tavo pienelis pamazu dings, o tada tai jau tikrai niekada nebeatsiras. Pati uzauginau du sunelius, ir abu maitinau iki dvieju metu beveik ir visai nesigailiu. Svarbiausia, kaip kazkas jau ir rase nenutraukineti pieno, duoti vaikui kada jis nori, o kai kartais jau paciai daug to pieno buna kad net krutine verzia, pati siulydavau. Zinoma reikia pagerti daugiau skysciu, buvo laikas kai irgi maniau kad pienas baigiasi, tai prie lovos pasistatydavau litra vandens ir stengdavau isgerti, ir viskas vel atsistatydavo i vezes, kartais pagerdavau specialia laktacija skatinancia arbata . Tai nera sunku, ir dar gera gydytoja niekada nesakys pradeti gerti misinuko, ji turi buti uz naturalu maitinima cia tik mano asmenine nuomone. Niekados, joks misinukas nepakeis mamos pienos ir pacio proceso
ir dar saunuole kad nenori misinuku maitinti.