Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Krištiš @ 2009 03 10, 09:46)
Pradedu bijot maitinimo del skausmo,kai maziukas kruti pradeda tampyti i visas puses po kokiu 10 minuciu maitinimo. diena aktyviau jis taip skriaudzia mane. nakti nelabai. gal del to,kad snausdamas valgo,o gal del to,kad krutine pritvinkus labiau buna. staziu tikrai nera  mirksiukas.gif as darau prielaida,kad gal tekejimas suleteja,arba prasideda tas periodas, kai pienukas maitinimo metu gamintis pradeda po truputi,taigi jis fontanais nebeteka,o tai vaika ir nervina ir jis visaip tampyt kruti pradeda. kas keisciausia,kad su desine krutim to nera.bet joje kazkaip ir pienuko daugiau buna. zodziu,neisivaizduoju,kodel cia taip..

tai ko gero prastai apzioja kruti ir tampo, nes pyksta kodel pienelis nebega. krutis kieta,nes ciulpdamas skatina pienelio gamyba, bet tuo paciu jo neisvalgo schmoll.gif . kai mano krutys pasidarydavo kietos, tai as pasildzius dar siek tiek nutraukdavau, kol pienas pats pradedavo begti (stipriai - fontanais). pamegink, gal ir tau taip iseis mirksiukas.gif . o tada greitai vaikiuka "mauti ant papo" ir tegul valgo vaikinas bigsmile.gif .kadangi krutis kieta, tai jam gali buti sunku ja apzioti. siek tiek nutraukus piena krutis suminkstes ir bus lengviau apzioti speneli. siulau pameginti si varianta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 10, 09:53)
o tai cia kaip?

Na, jei vaikas guldomas į savo lovelę, tai pristumt ją prie tėvų lovos / pasiimt vaiką į savo lovą. Jei nėra vietos tėvų lovoje, pasitiesti didelį čiužinį ant žemės... Ir tiesiog žindyti miegant. Prisiversti, vienžo, miegoti. biggrin.gif

Tu sau tai gal ir nepritaikysi - pas tave unikali ir išskirtinė situacija biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,vis galvoju kokioj temoj rašyt savo bėdas g.gif nu gal tiksiu ir čia 4u.gif
žodžiu...jau rašiau viena kart kaip mano mažė suėjus 1mėnesiui pradėjo nebeimt krūties.Iš pardžiui tik vakare paskui ir dieną unsure.gif mamos man davė patarimų bet nelabai man padėjo,dukrytė neima krūties ir viskas,vos prikišu prie burnytės iškart rėkia.Taigi aš ėmiau nusitraukinėt,deja nelabai man pavykdavo visada spėt pritraukt jai 100ml nes ji valgo kas dvi val,taigi kitais kartais duodavau mišiny blush2.gif nakty nu jokių problemų ji ima krūti ir valgo smile.gif mano MB pats jau kraipo galva ir sako nu mistika čia kažkokia g.gif taigi nepaslaptis pieno ėmė mažėti lyg burtų lazdele pamojus unsure.gif Kiekviena kart aš prieš maitinimą bandau dar pasiūlyt krūti,ji neima,o jei paima tai patraukia kokia min ir rėkia unsure.gif
Jiegu ji mišiny toleruotu gerai dar butu puse velnio taip maitint,bet dabar ją ėmė bert,kakoja taip feee smirdanciai nuo to misinio,zodziu panašu kad lenda kažkokia alergija nes žandai ėmė šerpetot ir raudonuot verysad.gif taigi nusprendžiau susiimt ir pradėt nusitraukinėt kiekvieną maitinimą(kiekvieną kart paskaičius pas jus aš įgaunu įkvėpimo ir ryžto ,o paskui pavargstu ir pasiduodu verysad.gif )dabar bėda ta kad pieno labai sumažėjo,kas kiek man dabar nusitraukinėt kad imtu jo gamintis ir ar imanoma kad stipriai sumažėjus pienui jo ima gamintis vėl tiek kiek reikia vaikui g.gif dar gerti daug skysciu...
eh iš kur gaut jėgu nepasiduoti kai ji ima isteriškai rėkti kai pajunta krūti verysad.gif
atrodo nebegali nei kur išeit nei atsipalaiduot,nei kokių svečių negali ateit,nes aš vis tai nusitraukinėju tai bandau pamaitint rėkianty vaiką cray.gif
Atsakyti
Sveikos,
o as siandien pabandziau nusitraukti is vienos kruties poienuko. Tai su pientraukiu pritraukiau 80 ml, mano princas ji suvalge ir dar papo norejo... Idomu jam pakanka mano pienuko ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2009 03 10, 13:52)
Sveikos,vis galvoju kokioj temoj rašyt savo bėdas g.gif nu gal tiksiu ir čia 4u.gif
žodžiu...jau rašiau viena kart kaip mano mažė suėjus 1mėnesiui pradėjo nebeimt krūties.Iš pardžiui tik vakare paskui ir dieną unsure.gif mamos man davė patarimų bet nelabai man padėjo,dukrytė neima krūties ir viskas,vos prikišu prie burnytės iškart rėkia.Taigi aš ėmiau nusitraukinėt,deja nelabai man pavykdavo visada spėt pritraukt jai 100ml nes ji valgo kas dvi val,taigi kitais kartais duodavau mišiny blush2.gif nakty nu jokių problemų ji ima krūti ir valgo smile.gif mano MB pats jau kraipo galva ir sako nu mistika čia kažkokia g.gif taigi nepaslaptis pieno ėmė mažėti lyg burtų lazdele pamojus unsure.gif Kiekviena kart aš prieš maitinimą bandau dar pasiūlyt krūti,ji neima,o jei paima tai patraukia kokia min ir rėkia unsure.gif
Jiegu ji mišiny toleruotu gerai dar butu puse velnio taip maitint,bet dabar ją ėmė bert,kakoja taip feee smirdanciai nuo to misinio,zodziu panašu kad lenda kažkokia alergija nes žandai ėmė šerpetot ir raudonuot verysad.gif taigi nusprendžiau susiimt ir pradėt nusitraukinėt kiekvieną maitinimą(kiekvieną kart paskaičius pas jus aš įgaunu įkvėpimo ir ryžto ,o paskui pavargstu ir pasiduodu verysad.gif )dabar bėda ta kad pieno labai sumažėjo,kas kiek man dabar nusitraukinėt kad imtu jo gamintis ir ar imanoma kad stipriai sumažėjus pienui jo ima gamintis vėl tiek kiek reikia vaikui g.gif dar gerti daug skysciu...
eh iš kur gaut jėgu nepasiduoti kai ji ima isteriškai rėkti kai pajunta krūti verysad.gif
atrodo nebegali nei kur išeit nei atsipalaiduot,nei kokių svečių negali ateit,nes aš vis tai nusitraukinėju tai bandau pamaitint rėkianty vaiką cray.gif

mano ptarimas butu pasikonsultuoti su patyrusiu pediatru,gal sumoket jej ka,gal MAMYTES parekomendokit ,nes berymas nuo misinuku tai beda,reikia gydit,o del nusitraukinejimo,reikia tureti daug kantrybes,vyro sesuo su antru vaiku iki6men.nusitraukinejo,bet ta tik kiaurom dienom ir dare doh.gif blink.gif .kantrybes,stiprybes,ir patarkit del gero pediatro thumbup.gif ,reikia susitvarkit mityba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2009 03 10, 12:52)

Ar bandėt prieš maitinimą pašildyt krūtį, nutraukt šiek tiek pieno ir patept juo spenelį bei mažylės lupytes?
Gal verta pakeisti kūno priežiūros priemones į visiškai neutralias, kad vaiko neerzintų jokie kvapai?
Kaip eina jūsų diena - gal per daug veiksmo ir stimuliacijos vaikas mato/gauna?

Ar primaitinėjat iš buteliuko? Jei taip, tai tuomet pereikit prie puodelio, taurelės, švirkšto ar specialaus primaitinimo buteliuko be čiulptuko:
user posted image

O nutraukinėti reikėtų tiek kartų, kiek vaikas valgo po 20-30 min. Nesistenkit ir nesitikėkit iš karto pritraukti daug pieno. Supraskit, kad pradžioj tai tebus stimuliacija ir proceso užvedimas. Ilgainiui nutraukiamo pieno kiekiai pradės didėti.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2009 03 10, 01:33)
Pasiskaityk CIA Ode ka tik puikiai atsake ir tau tas atsakymas, manau, labai aktualus  mirksiukas.gif
O siaip parasyk kiek konkreciai 'mazai priauga'. Mamytes pakomentuos ar tikrai mazai ar tiesiog gydytoja nelabai nusimano apie MP gaunanciu vaiku augimo tempus.
Sekmes  4u.gif

perskaiciau Odes straipsneli, neblogi patarimai ir net pradejau lyginti kaip tustinasi mano mazoji, tai pagal ja taip ir atitinka, kad retas ir kietas tustinimasis, nors su viduriuku uzkietejimu nuo pat pradziu turim problemu, o pieno is pradziu tai sociai budavo. 1-a menesi priaugom 1200g, 2-a men. 400 g, o dabar 3 men tik 280 g, is viso sveriam 5280g, o gime 3670g. Tiesa priedo prie svorio siek tiek ugtelim ir ugio. Taigi pradejusi galvoti kad truksta pieno pabandziau duoti misinuko, isgerusi 140ml ji pradejo verkti, o kai pavalgo is kruties taip nebuna. Baigusi valgyti nusirazo, atsiruksta ir tiek rolleyes.gif Tai dabar save bandau raminti gal nera taip blogai kaip galvojau, gal jai visai uztenka ir mano pienuko ax.gif
Atsakyti
Prisiduodam po gydytojos; +600g ir gavom skiepuka, vyriskai iskentem ta nemalonia procedura ir sesutei sypsena padovanojom bigsmile.gif Ugio nezinom, nes tik isejus susimasciau, kad kazko truksta - gal pamirso, o ir as nepriminiau blush2.gif
Jau buvau karingai nusiteikusi del sultyciu pasisakyti, nes praeita men rekomendavo, kad jau duociau obuoliu/morku sultis. Matyt irgi pamirso, kad rekomendavo, nes kai paklause, ka valgo, pasakiau, kad tik MP, tai tik pasidziauge ir pagyre, kad sauniai mums sekasi ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 10, 13:06)
o as siandien pabandziau nusitraukti is vienos kruties poienuko. Tai su pientraukiu pritraukiau 80 ml, mano princas ji suvalge ir dar papo norejo... Idomu jam pakanka mano pienuko ar ne?

Auksinė taisyklė: niekada nereikia nusitraukiant bandyt pasitikrint, kiek turi pienuko, nes joks pientraukis niekada neištrauks taip, kaip leliukas. Čia yra senas, nepatikimas ir siaubingai mamas klaidinantis metodas. Jei nori susinervinti, tada gali pabandyti mirksiukas.gif

QUOTE(Saule danguje @ 2009 03 10, 20:03)
Prisiduodam po gydytojos;

Šaunuoliai 4u.gif
Atsakyti
http://www.supermama...?...p=24894864
paskaitykit senos pažįstamos patarimą diarai doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Juna08 @ 2009 03 10, 21:45)
Auksinė taisyklė: niekada nereikia nusitraukiant bandyt pasitikrint, kiek turi pienuko, nes joks pientraukis niekada neištrauks taip, kaip leliukas. Čia yra senas, nepatikimas ir siaubingai mamas klaidinantis metodas. Jei nori susinervinti, tada gali pabandyti  mirksiukas.gif
Šaunuoliai  4u.gif

jo....bet jūs paskaitykit ką mamom patarinėja....įmečiau psl.....sako, jei tik 100 nusitrauki vadinasi nėra lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 03 11, 00:07)
http://www.supermama...?...p=24894864
paskaitykit senos pažįstamos patarimą diarai doh.gif  doh.gif  doh.gif
Papildyta:

jo....bet jūs paskaitykit ką mamom patarinėja....įmečiau psl.....sako, jei tik 100 nusitrauki vadinasi nėra lotuliukas.gif  doh.gif

aciu Agote uz palaikyma ! 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dijara @ 2009 03 10, 23:23)
aciu Agote uz palaikyma !  4u.gif   ax.gif

nėr už ką....bet kai paskaičiau tą absurdišką žinutę...tai toks juokas pro ašaras paėmė biggrin.gif ...tai jei aš po 30 nusitraukdavau....tai vadinasi jau senai numarint turėjau vaiką....
o kad katastrofiškai mažai priaugat, kaip ta mamytė išsireiškė - visiška nesąmonė.... doh.gif

svarbiausia pasitikėk savimi....žindyk ir gaminsis mirksiukas.gif ir pamatysi kaip užaugsit sveiki ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 11 kovo 2009 - 11:20