Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 31, 12:59)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
kaip saunu, kad jus nepasidavet! sekmes jums kuo didaiausios ir aukit sveikos! smile.gif

labai ačiū. aš taip pat linkiu visiems vaikučiams augti sveikiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 20:29)
Kai nebėra ką siurbti iš krūties, tada vaikutis labai pyksta. Vat ir dabar maitinua, tai pradžioj viskas gerai, o paskui jau supyko. Nieko nebeištraukia turbūt. teko duot mišinuko. per dieną šiandien jau 150ml mišinuko gavo unsure.gif O dėl svorio jau rašiau, tik 40gr

Nenuleisk rankų 4u.gif dar tikrai galima susigrąžinti pienelį. Tik žinoma reikia daug kantrybės ir reiks ne poros dienelių, gal kelių savaičių g.gif , gal mėnesio g.gif .
O ar kai suvalgo mišinuko, tai padaro pertrauką tarp valgymų? Prisirenka tada pienelio? Girdėti kai geria? Jei suvalgo 60 ml mišinuko, gal pabandytumėt duoti 50ml ar 40 ml (ir vis kiekvieną kart po truputį mažinti), tada greičiau norės valgyti, o krūtį siūlyti labai dažnai. Ar padeda jums kas buityje? Ar gerai maitinatės?
Aš siūlydavau kol mažytė dar būdavo nelabai išalkusi, tada ne taip pykdavo. Nors rekomenduojama žindyti ne trumpiau nei 10 min iš vienos krūties aš keisdavau ir kas 5 min ir kas 3 min. kada tik pradėdavo pykti. Esu skaičiusi vieną straipsnį, kuriame rašė, kad moteris žindė įvaikintą kūdikį 4u.gif , vis prisimindavau ją, negalėjau ir nenorėjau susitaikyti su tuo, kad man trūksta pienelio. Kartodavau sau: ir aš galiu..., tikrai galiu..., turiu pienelio... (nes aš jo 3 sav. turėjau labai daug, bet per savo ligą ir nervus viską sugadinau). Gyvenau savo pausaulėly: telefonas išjungtas, svečių nepriiminėjau, buitim nesirūpinau, tik aš ir mažoji. Man tai padėjo. Sako, kad ne tik mamos nuotaikos persiduoda, bet ir mintys; galvodavau ką nors linksmo arba tiesiog svajodavau biggrin.gif . Tada nežinojau apie SM (jaučiuosi tikra tundra blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 01, 12:17)
Sako, kad ne tik mamos nuotaikos persiduoda, bet ir mintys; galvodavau ką nors linksmo arba tiesiog svajodavau biggrin.gif .

Tikra teisybe. Mama su kudikiu taip tampriai susije, tokie neatskiriami, kad kudiki veikia kiekviena mamos emocija, mintis, ar jausmas. Tad labai svarbu buti ramiai ir nesinervinti, nes kitaip ir vaikutis bus neramus.
Atsakyti
Mamytes, patarkit, ka daryti-mano mazoji dar ligonineje uzmigdavo prie krutines, gydytojai liepe duoti taip daznai zysti, kiek ji nores, o ji noredavo ir norrdavo, nes tinginiuke, ir pienuko is krutines istraukti sunku budavo, todel greitai uzmigdavo, as ja zadindavau svelniai, bet vel keliolika sekundziu pavolioja speneli po burna ir vel miega,bet greit vel pabusdavo ir verkdavo. Tai ligonineje per savaite tokio nuolatinio krutu buvimo jos burnyteje taip suskilo speneliai, kad ziojejo atviros zaidzos, verkdavau, kai reikdavo duoti kruti. Taip maitinau dvi savaites. Bet ji vis tiek buvo alkana ir verkdavo, tai teko damaitinti, tada palaiminga uzmigdavo, nes siaip tai sunkiai ir miegojo-trumpais tarpais prie krutines. Teko pradeti nusitraukineti ir maitinti is buteliuko, nes reikejo duoti krutims sugyti. Sugijo per menesi (zaizdos buvo tikrai gilios). Bet mano pienuko per para pritraukiu su pientraukiu apie 360 ml (traukiu kas tris valandas ir nakti taip pat). Taigi ji suvalgo mano pienuka o dar tiek pat-misinuko. O tinginiuke didziule-net prie buteliuko uzmiega. Per para suvalgo apie 600-650 ml, nors jai jau 1,5 men, sveria 5 kg, turetu suvalgyti apie 1000 ml. Vaziavom per daktarus, viskas jai gerai (del nevalgymo), sako, matyt jai tiek uztenka, yra tinginiukas ir tiek (bandziau ir zadinti, ir nesioti, ir kutenti ir daznai valgyti duoti-tas pats, suvalgo per karta 80 ml ir stumia su liezuviuku lauk buteliuka arba uzmiega). Noreciau vel pratinti ja prie krutines, gal daugiau pienuko atsirastu, nes nedaugeja, o jai tikiuosi, reiks daugiau ir daugiau (ta prasme, augdama suvalgys daugiau), bet bandau priglausti prie krutines, kai alkana, tai verkia, net iki melynumo, spjauna, netraukia. Kaip reiketu elgtis-ar per prievarta vis tiek bandyti duoti zysti, o po to dar damaitinti is buteliuko, ar palikti vaika ramybeje (stresas ir man, ir jai, kai krutine pamato) ir kuo toliau, tuo didesni santyki ji gaus misinuko. Net nezinau, kaip elgtis, visi tik kalba, kaip svarbu mamos pienas, as ta zinau, bet va mano pienuko yra tik 360 ml per para, jai tikrai neuzteks tiek, net jeigu ir istrauktu (as pati su pientraukiu traukiu vir 30 min, kad istraukti kuo daugiau). LAuksiu patarimu...
Papildyta:
tiesa, pradzioj bandziau duoti misinuka is taureles, ne is buteliuko, tai ji taip oro pritraukia, ryja, kad poto verkia kai pilvuka skauda. todel perejau prie buteliuko su 1 skylute AVENT, kad butu panasu i kruti...
Atsakyti
QUOTE(Opapupaa @ 2009 04 01, 15:59)

Valios tau prireiks, ir daug mirksiukas.gif
Duok krūtį (prieš tai suaktyvinus pienelio tekėjimą- pastimuliuok rudą laukelį, šiek tiek nusitrauk- šaukštelį,) kai yra apsnūdus, budinasi, mieguista, neišalkus, geros nuotaikos. Svarbu kad imtų ir teisingai imtų. Pirmiau krūtį, tada, jei tikrai yra būtinybė- mišinį.
Ir vaiką ne lentelėms augini, skirtingi jie, ir valgo skirtingai. mirksiukas.gif
iš buteliuko visai kotokia technika, vaikas greit įpranta, o jei ir čiulptuką turi... sunku bus pereiki prie natūralaus maitinimo, bet jei dėsi pastangas- pavyks.
Pasiskaityk- http://www.sveikapra...?text.id.sub.44
tel. mama- mamai http://www.zindymas.lt/node/254
gal aiškiau bus apžiojimas: (taisyklingai žindant neturi skaudėti)
http://video.about.c...eastfeeding.htm
4u.gif
Atsakyti
O krutine gydziau visa menesi ir su tepalu Germastan, ir su kompresais, ir oro voniomis. Mama (medike) kai pamate mano krutine, tai pergyveno, kad nepasigauciau kokios infekcijos su tokiomis zaizdomis. O ligonineje seseles ziurejo, ar teisingai vaikiukas apzioja krutine, tai viskas buvo gerai, tiesiog nuo nuolatinio mirkymo burnyteje ir prasidejo visos bedos...
Atsakyti
QUOTE(Opapupaa @ 2009 04 01, 15:19)
O krutine gydziau visa menesi ir su tepalu Germastan, ir su kompresais, ir oro voniomis. Mama (medike) kai pamate mano krutine, tai pergyveno, kad nepasigauciau kokios infekcijos su tokiomis zaizdomis. O ligonineje seseles ziurejo, ar teisingai vaikiukas apzioja krutine, tai viskas buvo gerai, tiesiog nuo nuolatinio mirkymo burnyteje ir prasidejo visos bedos...

Pats geriausias vaistas krutims vitaminas E, tepalo nerekomenduojama teptis. O vitaminas E ir nekenkia leliui, galima ir po to ir tarp maitinimu. Svarbu po valgymo nuplauti drungnu vandeniu, isdziovinti ore ir vitamino E. Padeda.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 03 31, 18:40)
mamytes, noriu pasakyti - ar maitinti misinuku ar ne yra kiekvienos pasirinkimas. Mes cia esam tam, kad patartume, pasidalintume patirtimi, palaikytume kai sunku ir pan. bet tikrai ne tam, kad itikinetume neduoti misinuko ir maitinti krutimi. Cia jau kiekvienos apsisprendimo reikalas. Jei nori maitinti misinuku, nes atrodo kad vaikas verkia is alkio, tai ir pirmyn, cia jau niekas neitikins kad yra kitaip ir kad reik ziuret kaip vaikas sysina.

Bet Ausra, kokia tada diskusijos prasme, jeigu neitikinti oponenta daryti kitaip. Jeigu mes cia visi sakysime, tu daryk kaip nori ir as darysiu kaip noriu. Tai galime skirstytis. Jeigu mama sako, kad ji mananti kad tas ir tas geriausia, na tai ne nuomones pirsimas. Tai patarimas is sirdies. Ir aciu uz tai.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 04 01, 18:37)
Bet Ausra, kokia tada diskusijos prasme, jeigu neitikinti oponenta daryti kitaip. Jeigu mes cia visi sakysime, tu daryk kaip nori ir as darysiu kaip noriu. Tai galime skirstytis. Jeigu mama sako, kad ji mananti kad tas ir tas geriausia, na tai ne nuomones pirsimas. Tai patarimas is sirdies. Ir aciu uz tai.

na is esmes tai tu teisi, gal tiesiog kartais pritruksta energijos itikineti...tada ir suabejoji prasme viso sito...nes man asmeniskai kartais atrodo kad mamyte jau senai nusprendus maitinti misineliu, bet vis dar iesko kazko ir nerimsta....
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 31, 21:32)
saunu, kad nori ir visos tikim, kad nori savo vaikiukui geriausio. bet nepamirsk, kad jei nestimuliuoji krutu - pienuko mazeja. pienas gaminasi maitinant. nera taip, kad jo pasigamina, tada ji visa isvalgo. nea! peinukas nesikaupia krutyse, jei pasiula atitinka paklausa. krutys buna minklstos, jei pienuko yra tiek kiek reikia (jei pienuko yra daugiau negu reikia, tada jauciasi, kad krutis prisipilde).
jei trumpai zindysi, pienuko vis mazes ir mazes ir mazes. ir tavo noras paciai zindyti liks neisipildes unsure.gif
misinukas - lengviauisias kelias. bet tikrai ne geriauisias ir ne sveikiauisias tavo vaikeliui. nu ir tau paciai - isivaizduok, kad ateinancius puse metu nakti turesi keltis kokius tris kartus, lekti i virtuve virti vandeni, tada maisyti miltukus (is anksto neprisiruosi, nes jie labai greit prarugsta, o bakterijos juose daugintis pradeda dar greiciau...), atsaldyti iki tinkamos temperaturos... o tavo kudikelis tuo metu klyks...
tuo tarpu maitindama krutimi galetum tik apsiverst ant kito sono pasiguldyt salia leliu, duot (.)(.) ir toliau sau ramiai be triuksmo ir lakstymo miegoti, o vaikiukas gautu sveikiauisia pasaulyje maista, visada tinkamos temperturos ir sterilu!
ir be to, misinukas yra SINTETINIS, pagamintas is mendelejevo lenteles elementu...
tai jei dabar pienuko mazai, turi maitinti krutimi kuo ilgiau, kuo dazniau ir kuo daugiau!
labai jus palaikom, sekmes jum ir istvermes. amzinai tai nesites!

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 01, 10:17)
Nenuleisk rankų 4u.gif dar tikrai galima susigrąžinti pienelį. Tik žinoma reikia daug kantrybės ir reiks ne poros dienelių, gal kelių savaičių g.gif , gal mėnesio g.gif .
O ar kai suvalgo mišinuko, tai padaro pertrauką tarp valgymų? Prisirenka tada pienelio? Girdėti kai geria? Jei suvalgo 60 ml mišinuko, gal pabandytumėt duoti 50ml ar 40 ml (ir vis kiekvieną kart po truputį mažinti), tada greičiau norės valgyti, o krūtį siūlyti labai dažnai. Ar padeda jums kas buityje? Ar gerai maitinatės?
Aš siūlydavau kol mažytė dar būdavo nelabai išalkusi, tada ne taip pykdavo. Nors rekomenduojama žindyti ne trumpiau nei 10 min iš vienos krūties aš keisdavau ir kas 5 min ir kas 3 min. kada tik pradėdavo pykti. Esu skaičiusi vieną straipsnį, kuriame rašė, kad moteris žindė įvaikintą kūdikį 4u.gif , vis prisimindavau ją, negalėjau ir nenorėjau susitaikyti su tuo, kad man trūksta pienelio. Kartodavau sau: ir aš galiu..., tikrai galiu..., turiu pienelio... (nes aš jo 3 sav. turėjau labai daug, bet per savo ligą ir nervus viską sugadinau). Gyvenau savo pausaulėly: telefonas išjungtas, svečių nepriiminėjau, buitim nesirūpinau, tik aš ir mažoji. Man tai padėjo. Sako, kad ne tik mamos nuotaikos persiduoda, bet ir mintys; galvodavau ką nors linksmo arba tiesiog svajodavau biggrin.gif . Tada nežinojau apie SM (jaučiuosi tikra tundra blush2.gif )

Ačiū už palaikymą 4u.gif Šiandien pastebėjau dar vieną dalyką. kadangi maitinu su anspeniais tai pastebėjau, kad mergaitė pienuko neištraukia, vos pažinda ir miega. Šiandien pabandžiau pakeisti maitinimo pozą ir nusiėmiau anspeniuką. Padaviau mažylei krūtį ir man pasirodė, kad paėmė gerai, nes apžiojo daug, neskaudėjo spenelio ir pienukas vos paspaudus lengvai tekėdavo. Atrodo viskas puiku, bet..... verysad.gif mažoji atsisakė taip valgyti. Vos patraukus pradėjo blaškytis, verkti. Bandžiau duoti vėl ir vėl. panešioju ir vėl duodu, bet vaikutis taip įsiklykė iki pamėlynavimo net. gal 1,5 val taip prasitąsėm ir nugalėjo ji verysad.gif vėl davėm mišinuko angel_sadangel.gif nežinau ką daryt? Kodėl ji klykia ir nenori imt? Ką daryt? Bijau, kad taip neištraukiant pienuko jis galutinai dings verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 01, 20:44)
Ačiū už palaikymą 4u.gif  Šiandien pastebėjau dar vieną dalyką. kadangi maitinu su anspeniais tai pastebėjau, kad mergaitė pienuko neištraukia, vos pažinda ir miega. Šiandien pabandžiau pakeisti maitinimo pozą ir nusiėmiau anspeniuką. Padaviau mažylei krūtį ir man pasirodė, kad paėmė gerai, nes apžiojo daug, neskaudėjo spenelio ir pienukas vos paspaudus lengvai tekėdavo. Atrodo viskas puiku, bet..... verysad.gif  mažoji atsisakė taip valgyti. Vos patraukus pradėjo blaškytis, verkti. Bandžiau duoti vėl ir vėl. panešioju ir vėl duodu, bet vaikutis taip įsiklykė iki pamėlynavimo net. gal 1,5 val taip prasitąsėm ir nugalėjo ji verysad.gif  vėl davėm mišinuko angel_sadangel.gif nežinau ką daryt? Kodėl ji klykia ir nenori imt? Ką daryt? Bijau, kad taip neištraukiant pienuko jis galutinai dings verysad.gif

nepraraskit vilties ir vis bandykit. isivaizduoju, kad dabar viskas juodom spalvom nusidaze, bet amzinai tai nesites. jei jau nepavyksta duoti zysti niekaip, nusitraukit pienuko ir duokit savo pienuka gerti. ar is kruties, ar is taureles, ar is buteliuko, bet vistiek bus mamos pienukas. taip kazkiek vis stimuliousit. laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 04 01, 20:35)
nepraraskit vilties ir vis bandykit. isivaizduoju, kad dabar viskas juodom spalvom nusidaze, bet amzinai tai nesites. jei jau nepavyksta duoti zysti niekaip, nusitraukit pienuko ir duokit savo pienuka gerti. ar is kruties, ar is taureles, ar is buteliuko, bet vistiek bus mamos pienukas. taip kazkiek vis stimuliousit. laikykites 4u.gif

Blogiausia tai, kad ir nusitraukti nepavyksta. Šiandien vėl bandžiau bent nusitraukt kai neėmė. Ir su pientraukiu nieko neištraukiau, o su rankom gal 10ml. Nesuprantu kodėl taip viskas man nesiseka verysad.gif Jaučiuos tikra nevykėlė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 04 01, 22:03)
Blogiausia tai, kad ir nusitraukti nepavyksta. Šiandien vėl bandžiau bent nusitraukt kai neėmė. Ir su pientraukiu nieko neištraukiau, o su rankom gal 10ml. Nesuprantu kodėl taip viskas man nesiseka verysad.gif  Jaučiuos tikra nevykėlė doh.gif

nesinervink, visos taip jauciasi manau. Bent man buvo ir ne karta. Tai del vienos tai del kitos priezasties jauciausi nevykele. O jau kai bandziau duot misinuko tai raudojau kruvinom asarom verysad.gif Tai vyras grieztai tada pasake - jei tas misinuko davimas tau toks stresas tai tada imk vaikus ir zindyk iki pamelynavimo, usi patenkinta nors. Nu ir zindziau smile.gif
Kad nusitraukt nepavyksta tai zinok visiskai absoliuciai normalu. Retai kuriai mamai pavyksta pritraukti daugiau nei 20-30 ml. Tai igudis, ji reikai islavinti, tam reikai laiko ir tai nebutinai pavyks, nes joks pientraukis taip gerai neistraukia kaip lelius...
Na al kitos dar patars kaip ta kruti iduoti. As is savo pastebejimu pasakysiu - kartais ir mum taip nutikdavo, tada bandydavau keisti pozas, kartais padedavo maitinti atsisedus ant gimnastikos kamuolio ir sokinejant, kartais maitindavau stovedama ir linguodama, kartais vaiksciodama, buvo periodas kai Arijus kitaip nevalge tik atsigules ant nugaros o as jam ant virsaus keturiom doh.gif
Gal pabandyk kokiu akrobatiniu triuku...gal pavyks? O svarbiausia- nusiramink, zinau tai nelengva. Bet tu esi pati geriausia mama savo vaikui, netgi jei cocacola girdytum ji, vistiek butum jam visas pasaulis !!!
Atsakyti