Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 12:19)
Ačiū už nuorodą. Tikrai įdomu pasiskaityt. kiek suprantu visur pagrindinis rodiklis svoris, pas mus jo kaip tik ir mažai. Matysim kiek bus priaugus po mėnesio. O ką galima paaryt, jei atrodo, kad kūdikis neištraukia krūties iki galo g.gif  Patraukia ir užmiega. Gal dėl to pienukas ir nesigamina g.gif

Pirmą menesį (jei neserga, nes kai serga- neauga) per pirmas 14d. ataugamas numestas svoris ir augama toliau. Numestas TAIP PAT SKAIČIUOJAMAS, nes jį reikia atauginti. 500g./mėn. yra labai gerai. Svarbu- kad auga.
Ir nekilogramais kas mėnesį vaikai turi augti mirksiukas.gif reikia ir į tėvų sudėjimą atsižvelgti mirksiukas.gif
Apsišarvuokit kantrybe, ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 31, 10:25)
Pirmą menesį (jei neserga, nes kai serga- neauga) per pirmas 14d. ataugamas numestas svoris ir augama toliau. Numestas TAIP PAT SKAIČIUOJAMAS, nes jį reikia atauginti. 500g./mėn. yra labai gerai. Svarbu- kad auga.
Ir nekilogramais kas mėnesį vaikai turi augti  mirksiukas.gif  reikia ir į tėvų sudėjimą  atsižvelgti  mirksiukas.gif
Apsišarvuokit kantrybe, ir sėkmės  4u.gif

Mes ligoninėj numetėm 300gr. jau ir čia gydytoja sakė, kad šiek tiek per daug, bet dar telpam į normas. O paskui per savaitę sugrįžo tik 40 gr. Tai labai mažai. Gyd sakė, kad jei buvo nekakojus, tai ir visas 40g užsidėjo. gali būt, kad visai ir nepriaugom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 11:22)
Bėda ta, kad aš nesuprantu, kada vaikutis išvalgo krūtį. Jos ir taip dažniausiai minkštos, o vaikutis patraukęs pienelio užmiega trumpam, paskui vėl prabunda vėl traukia ir tiap vyksta kol galiausiai pradea pykt, griebia krūtį paleidžia verkia, vėl griebia vėl meta ir t.t. O ligoninė mes tik nuvažiavom pasisvert. tiesiog su gyd susitarėm, kad pasvers ir viskas g.gif

nu as jausdavau, kad vaikiukas tik zinda, bet neryja. nes kai pradedavo valgyti, kazkaip lyg ir girdedavosi, kad ryja gurksniukus, o veliau tik ciulpia ir neryja. tada pasiulydavau kita kruti. pas mane pienuko irgi nebuvo daug, vaikai valgydavo is abieju krutu per viena maitinima ir tokiu budu jo padaugedavo po kokios savaiteles. jus siulykit kita kruti, kai pradeda nervuotis ir pykti, gal kitoje ka nors ras ir aprims. o gal priryja oro ir nori atsirugti? tai panesiokit staciai, patapsnokit nugaryte.
o gal jusu mergyte prastai apzioja ir del to neistraukia? ar neskauda speneliu, kai zinda? jei skauda, tai pozymis, kad blogai apzioja ir negali nieko istraukti.
bet kokiu atveju, nepamirskit, kad mamos pienas - geriausias ir tinkamiausias maistas jusu vaikeliui. kadangi ji dar labai mazute, mamos pienas jai ypac svarbus. tad ar diena ar naktis, ar maitinot pries dvi val. ar pries pusvalandi - pries duodant misinuko - pirmiauisia abi krutys.
sekmers jum ir rasykit kaip sekas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 10:55)
Tai dabar mišinuką išsysioja, o pirmais tikrai rečiau sysiojo. g.gif  be to man pagrindinis vertinimo šaltinis-priaugtas svoris ir vaikučio norėjimas valgyt. Svorio priaugo labia mažai, o po žindymo krūtimi vaikutis verkia o paėmus ant rankų suka galvytę ir žiojas. Manau, kad ieško maisto g.gif Labai tikiuos, kad pienelio dar atsiras, krūtinę ir toliau siūlysiu, bet dabar nematau kitos išeities, kad damaitint g.gif

vaikutis iesko kruties, kuri jam dabar ir maistas ir vaistas ir zaislas ir nusiraminimas ir apskritai visas pasaulis. Taip buna apie du - tris menesius. Tai normalu.
O kiek tas labai mazai svorio?
DEl sysio - turi sysint ne maziau kaip 6 kartus per para ir slapimas turi buti sviesus. Jei taip yra - vaikeliui maist uztenka. O kad suvalgo dar misinelio tai...na tu juk irgi po sociu pietu sutaplintum dar kokia ledu porcija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 31, 11:55)
vaikutis iesko kruties, kuri jam dabar ir maistas ir vaistas ir zaislas ir nusiraminimas ir apskritai visas pasaulis. Taip buna apie du - tris menesius. Tai normalu.
O kiek tas labai mazai svorio?
DEl sysio - turi sysint ne maziau kaip 6 kartus per para ir slapimas turi buti sviesus. Jei taip yra - vaikeliui maist uztenka. O kad suvalgo dar misinelio tai...na tu juk irgi po sociu pietu sutaplintum dar kokia ledu porcija  mirksiukas.gif

Kai nebėra ką siurbti iš krūties, tada vaikutis labai pyksta. Vat ir dabar maitinua, tai pradžioj viskas gerai, o paskui jau supyko. Nieko nebeištraukia turbūt. teko duot mišinuko. per dieną šiandien jau 150ml mišinuko gavo unsure.gif O dėl svorio jau rašiau, tik 40gr
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 17:29)
Kai nebėra ką siurbti iš krūties, tada vaikutis labai pyksta. Vat ir dabar maitinua, tai pradžioj viskas gerai, o paskui jau supyko. Nieko nebeištraukia turbūt. teko duot mišinuko. per dieną šiandien jau 150ml mišinuko gavo unsure.gif O dėl svorio jau rašiau, tik 40gr

Pagal jusu aprasyma, tai tik pilvuko problemos, o ne valgymo. Pucia pilvuka - reiktu atruginti ir veliau bandyti vel maitinti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 03 31, 17:32)
Pagal jusu aprasyma, tai tik pilvuko problemos, o ne valgymo. Pucia pilvuka - reiktu atruginti ir veliau bandyti vel maitinti wink.gif

O tai kodėl kai duosi mišinuką jau nebeverkia ir pilvuko nebepučia g.gif
Atsakyti
mamytes, noriu pasakyti - ar maitinti misinuku ar ne yra kiekvienos pasirinkimas. Mes cia esam tam, kad patartume, pasidalintume patirtimi, palaikytume kai sunku ir pan. bet tikrai ne tam, kad itikinetume neduoti misinuko ir maitinti krutimi. Cia jau kiekvienos apsisprendimo reikalas. Jei nori maitinti misinuku, nes atrodo kad vaikas verkia is alkio, tai ir pirmyn, cia jau niekas neitikins kad yra kitaip ir kad reik ziuret kaip vaikas sysina.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 31, 17:40)
mamytes, noriu pasakyti - ar maitinti misinuku ar ne yra kiekvienos pasirinkimas. Mes cia esam tam, kad patartume, pasidalintume patirtimi, palaikytume kai sunku ir pan. bet tikrai ne tam, kad itikinetume neduoti misinuko ir maitinti krutimi. Cia jau kiekvienos apsisprendimo reikalas. Jei nori maitinti misinuku, nes atrodo kad vaikas verkia is alkio, tai ir pirmyn, cia jau niekas neitikins kad yra kitaip ir kad reik ziuret kaip vaikas sysina.

Aš noriu maitint savo pienuku, bet šiuo metu man atrodo, akd jo per mažai. Todėl natūralu, kad kyla daug klausimų kas kaip kodėl g.gif Ačiū, kad esat ir dalinatės savo patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 18:44)
Aš noriu maitint savo pienuku, bet šiuo metu man atrodo, akd jo per mažai. Todėl natūralu, kad kyla daug klausimų kas kaip kodėl g.gif Ačiū, kad esat ir dalinatės savo patirtim 4u.gif

saunu, kad nori ir visos tikim, kad nori savo vaikiukui geriausio. bet nepamirsk, kad jei nestimuliuoji krutu - pienuko mazeja. pienas gaminasi maitinant. nera taip, kad jo pasigamina, tada ji visa isvalgo. nea! peinukas nesikaupia krutyse, jei pasiula atitinka paklausa. krutys buna minklstos, jei pienuko yra tiek kiek reikia (jei pienuko yra daugiau negu reikia, tada jauciasi, kad krutis prisipilde).
jei trumpai zindysi, pienuko vis mazes ir mazes ir mazes. ir tavo noras paciai zindyti liks neisipildes unsure.gif
misinukas - lengviauisias kelias. bet tikrai ne geriauisias ir ne sveikiauisias tavo vaikeliui. nu ir tau paciai - isivaizduok, kad ateinancius puse metu nakti turesi keltis kokius tris kartus, lekti i virtuve virti vandeni, tada maisyti miltukus (is anksto neprisiruosi, nes jie labai greit prarugsta, o bakterijos juose daugintis pradeda dar greiciau...), atsaldyti iki tinkamos temperaturos... o tavo kudikelis tuo metu klyks...
tuo tarpu maitindama krutimi galetum tik apsiverst ant kito sono pasiguldyt salia leliu, duot (.)(.) ir toliau sau ramiai be triuksmo ir lakstymo miegoti, o vaikiukas gautu sveikiauisia pasaulyje maista, visada tinkamos temperturos ir sterilu!
ir be to, misinukas yra SINTETINIS, pagamintas is mendelejevo lenteles elementu...
tai jei dabar pienuko mazai, turi maitinti krutimi kuo ilgiau, kuo dazniau ir kuo daugiau!
labai jus palaikom, sekmes jum ir istvermes. amzinai tai nesites!
Atsakyti
Mamytes noriu patarimo..., mano mazylei jau greit 7 menesiai, 6 menesius maitinau tik MP, dabar pradejom primaitinima, kada gauna papildomo maistelio, tai aisku, kad kruties neistustina, o pieno pas mane labai daug, visa nakti mano pana miega, ryte prabundu su pritvinkusiomis krutimis, dienos metu irgi, pieno daug prisikaupia, jei maitinciau tik MP, aisku viskas butu gerai, bet dabar juk reikia vaikeliui papildomo maisto.... Kaip sureguliuoti pieno gamyba? Bijau, kad neuzsikimstu latakai doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sviliukas @ 2009 04 01, 00:37)
Mamytes noriu patarimo..., mano mazylei jau greit 7 menesiai,  6 menesius maitinau tik MP, dabar pradejom primaitinima, kada gauna papildomo maistelio, tai aisku, kad kruties neistustina, o pieno pas mane labai daug, visa nakti mano pana miega, ryte prabundu su pritvinkusiomis krutimis, dienos metu irgi, pieno daug prisikaupia, jei maitinciau tik MP, aisku viskas butu gerai, bet dabar juk reikia vaikeliui papildomo maisto.... Kaip sureguliuoti pieno gamyba? Bijau, kad neuzsikimstu latakai  doh.gif  doh.gif

Susipažinimas su maistu. MP- išlieka pagrindinis maistas vaikui iki metų.
Rekomenduojama pirma duot MP, po to maisto ragavimas/valgymas.
Pasiūla- paklausa per kelias dienas turėtų susireguliuoti. mirksiukas.gif
Atsakyti