Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Dijara @ 2009 03 30, 18:37)
Sveikutės namų šeimininkės  4u.gif  Karts nuo karto vis apsilankau šiame forume ir paskautau jūsų visų bėdas ir sau kokių nors patarimų pasirenku.  ax.gif  Kažkada buvau praradus viltį, kad galiu nebeturėti pienuko, bet Jūsų palaikymų dėka taip neatsitiko. Maitinu iki šiol savo mažylę. Tik va bėda, kad ligos užpuolė mus. Pirmiausia susirgo sūnus, po to truputį aš, o dabar užpuolė ir mažylę, na kol kas dar nesmarkiai pfu pfu pfu, kad tik daugiau nepablogėtų. Sako, kad susirgus mamai, pienas ima gaminti antikūnius, tačiau nepadėjo ir nuo ligos nepabėgom. Šiandien apsilankėm pas gydytoją, paskyrė truputį vaistukų ir liepė pasisverti pažiūrėti kaip mums sekasi augti, taigi per 3 savaites paaugom 500 g  thumbup.gif  Valio reiškia augam, viskas yra gerai ir gydytoja taip pasakė, apie primaitinimą nieko nebesakė. Mes tiesiog nesam iš tų dičkių kūdikių  ax.gif 
Tikiuos greit visi pasveiksim ir viskas bus gerai !  drinks_cheers.gif

Tikiuosi nesunki liga uzpuole- laikykites ir greit sveikit 4u.gif
Ir saunuoliai, kaip gerai paaugot ! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 30, 20:19)
Tikiuosi nesunki liga uzpuole- laikykites ir greit sveikit  4u.gif
Ir saunuoliai, kaip gerai paaugot !  4u.gif

Ačiū už palinkėjimą, užpuolė slogytė ir nedidelis kosuliukas verysad.gif
Ogi žiūriu, kad mūsų vaikučiai tik keliom dienytėm skiriasi mirksiukas.gif mano gimė 11-28 d. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 30, 19:02)
Čia vėl aš su savo klausimais. Nu pasakykit ką darau ne taip g.gif  papasakosiu kaip šiandien maitinau mažylę. Nuo ryto 8 iki 10 kabojo prie krūtinės. patraukia šiek tiek ir miega. Apie 10 atėjo gydytoja ir kai pasakiau, kad per savaitę priaugom tik 40gr liepė būtinai damaitint. Taigi išėjus gydytojai davėm apie 60gr mišinuko, šiek tiek atpylė, bet kadangi miegot nenorėjo, tai daviau dar krūtį, šiek tiek pažindžius atpylė labai daug doh.gif  turbūt visus suvalgytus 60 verysad.gif  Taigi nuo 11 iki 4 pralaikiau prie krūtinės, tai vienos tai kitos. paskui davėm 30gr mišinuko ir išėjom į lauką. Grįžus mergaitė buvo nerami, tai apie 17,30 vėl davėm 60gr mišinuko ir papildomai krūtį. iš pradžių traukė labai noriai, bet paskui susinervavo ir pradėjo klykt (tikriausiai pienuko visai nebebuvo). tada davėm dar 30gr mišinuko, dabar nusiramino snūduriuoja. Tai pasakykit, ką darau ne taip, net nežinau nei kaip elgtis. Atrodo prie krūtinės kabo pakankamai, bet pienuko jai neužtenka. negi marint vaiką badu g.gif

kiek kartu per para sysina vaikutis?
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 30, 18:02)
Čia vėl aš su savo klausimais.

Normalu, kad ypač pirmą mėnesį vaikiukas daug kabo ir daug verkia, juk turi užsivesti ir susireguliuoti mp gamyba. Vien verkimas tikrai nėra rodiklis, kad trūksta maisto. O atpylinėjimas neretai rodo persivalgymą (žinoma, čia ne visada).
Ar kūdikiui užtenka pienuko, rodo tokie pagrindiniai dalykai: šlapinimasi (ne mažiau nei 6 kartus per parą nekoncentruotu šlapimu), svorio prieaugis ir nuotaika/ aktyvumas. Čia anksčiau jau mamos rašė ir alkio požymius.
Kaip pamatavot priaugtą svorį?
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 30, 20:02)
Čia vėl aš su savo klausimais. Nu pasakykit ką darau ne taip g.gif  papasakosiu kaip šiandien maitinau mažylę. Nuo ryto 8 iki 10 kabojo prie krūtinės. patraukia šiek tiek ir miega. Apie 10 atėjo gydytoja ir kai pasakiau, kad per savaitę priaugom tik 40gr liepė būtinai damaitint. Taigi išėjus gydytojai davėm apie 60gr mišinuko, šiek tiek atpylė, bet kadangi miegot nenorėjo, tai daviau dar krūtį, šiek tiek pažindžius atpylė labai daug doh.gif  turbūt visus suvalgytus 60 verysad.gif  Taigi nuo 11 iki 4 pralaikiau prie krūtinės, tai vienos tai kitos. paskui davėm 30gr mišinuko ir išėjom į lauką. Grįžus mergaitė buvo nerami, tai apie 17,30 vėl davėm 60gr mišinuko ir papildomai krūtį. iš pradžių traukė labai noriai, bet paskui susinervavo ir pradėjo klykt (tikriausiai pienuko visai nebebuvo). tada davėm dar 30gr mišinuko, dabar nusiramino snūduriuoja. Tai pasakykit, ką darau ne taip, net nežinau nei kaip elgtis. Atrodo prie krūtinės kabo pakankamai, bet pienuko jai neužtenka. negi marint vaiką badu g.gif

Pagrindine klaida yra tai, kad is pradziu duodate misineli, o po to kruti unsure.gif Vaikelio kabojimas ant kruties yra labai naturalus dalykas pirmais menesiais 4u.gif tikrai 4u.gif pati tai praejau doh.gif guodziausi visoms draugems su vaikais, bet jos man sake, kad taip turi buti doh.gif ta pati ir jums sakau 4u.gif tegul kabo.....
jeigu normaliai sysioja, viskas ok. svorio priaugimas skaiciuojamas menesiais, o ne savaitemis, nes vaikeliai ne vienodai auga - suoliais mirksiukas.gif taigi, jeigu tikrai nori maitinti MP ilgai, geriau vietoje misinelio siulyk kita kruti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 30, 20:27)
kiek kartu per para sysina vaikutis?

Nežinau blush2.gif Kol nedamaitindavau, tai papmeris būdavo ilgai sausas. Dabar jau dažnokai tenka keist g.gif

QUOTE(Juna08 @ 2009 03 30, 21:51)
Normalu, kad ypač pirmą mėnesį vaikiukas daug kabo ir daug verkia, juk turi užsivesti ir susireguliuoti mp gamyba. Vien verkimas tikrai nėra rodiklis, kad trūksta maisto. O atpylinėjimas neretai rodo persivalgymą (žinoma, čia ne visada).
Ar kūdikiui užtenka pienuko, rodo tokie pagrindiniai dalykai: šlapinimasi (ne mažiau nei 6 kartus per parą nekoncentruotu šlapimu), svorio prieaugis ir nuotaika/ aktyvumas. Čia anksčiau jau mamos rašė ir alkio požymius.
Kaip pamatavot priaugtą svorį?

Svorį matavom ligoninėj g.gif

QUOTE(xeditux @ 2009 03 30, 22:12)
Pagrindine klaida yra tai, kad is pradziu duodate misineli, o po to kruti  unsure.gif  Vaikelio kabojimas ant kruties yra labai naturalus dalykas pirmais menesiais  4u.gif  tikrai  4u.gif  pati tai praejau  doh.gif  guodziausi visoms draugems su vaikais, bet jos man sake, kad taip turi buti  doh.gif  ta pati ir jums sakau  4u.gif  tegul kabo.....
jeigu normaliai sysioja, viskas ok. svorio priaugimas skaiciuojamas menesiais, o ne savaitemis, nes vaikeliai ne vienodai auga - suoliais  mirksiukas.gif taigi, jeigu tikrai nori maitinti MP ilgai, geriau vietoje misinelio siulyk kita kruti  4u.gif

Stengsiuosi duoti krūti prieš mišinuką. bet ar normalu, kad vaikutis kabodamas po valandą ant kiekvienos krūties, paskui dar suvalgo paie 90ml mišinuko. man toks jausmas, kad pienelio visai nėra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 11:35)
Nežinau blush2.gif  Kol nedamaitindavau, tai papmeris būdavo ilgai sausas. Dabar jau dažnokai tenka keist g.gif
Svorį matavom ligoninėj g.gif 
Stengsiuosi duoti krūti prieš mišinuką. bet ar normalu, kad vaikutis kabodamas po valandą ant kiekvienos krūties, paskui dar suvalgo paie 90ml mišinuko. man toks jausmas, kad pienelio visai nėra verysad.gif

Tai iš ko sisioja jei pienelio "nėra" ? mirksiukas.gif
4u.gif
Kabodamas valandą, daugiau ar mažiau vaikutis ir valgo, ir nusiramina, ir būna kartu. Jei krūtis burnoj- tai nereiškia, kad visą laiką turi valgyt. 9mėnesius tavyje gyveno, tai normalu, kad taves reikia nuolat.
Iš kokių požymių sprendi, kad nėra pienelio?
Dar pravers: http://www.sveikapra...?text.id.sub.44 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 31 kovo 2009 - 09:56
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 31, 09:51)
Tai iš ko sisioja jei pienelio "nėra" ? mirksiukas.gif
4u.gif

Tai dabar mišinuką išsysioja, o pirmais tikrai rečiau sysiojo. g.gif be to man pagrindinis vertinimo šaltinis-priaugtas svoris ir vaikučio norėjimas valgyt. Svorio priaugo labia mažai, o po žindymo krūtimi vaikutis verkia o paėmus ant rankų suka galvytę ir žiojas. Manau, kad ieško maisto g.gif Labai tikiuos, kad pienelio dar atsiras, krūtinę ir toliau siūlysiu, bet dabar nematau kitos išeities, kad damaitint g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 03 30, 18:33)
Kai mano mazytei buvo 3 sav. teko kelias dienas praleisti atskirai verysad.gif , nes pagulde mane i ligonine. Chirurgas grieztai uzdraude maitint mazyte verysad.gif , pamaitinau isvaziuodama ir palikau teveliui. Bet sekancia diena aplanke mazytes sesute ir pasake, kad nesamone ir, kad maitinti galiu, susisiekiau su mazytes gydytoja, ji patvirtino, kad galiu maitinti, tik turejau pati nusprest ka daryti. Prisiklausiau visko... kad uznuodytu pienu vaika maitinu ir pan....bet negalejau kitaip, tas nusitraukinejimas ir pylimas pienelio i kriaukle verysad.gif , asaros bego labiau uz pieneli, o jo vis mazejo... kiekviena kart, todel pabegdavau is ligonines ir maitindavau tongue.gif , negalejau susitaikyti su tuo, kad viskas, nes tai butu buvusi pabaiga mano maitinimo verysad.gif . Nesigincinau su tais kurie nesuprato, tiesiog dariau taip kaip man iseina. Kai tik grizau is ligonines visam mazytei buvo mazai pienelio, maitinau is abieju vienu kartu ir vistiek buvo mazai, bet ji pati atsisake buteliuko (labai tuo dziaugiuosi), kartais ir atrodydavo, kad kankinu savo vaikeli, bet taip norejau maitint... ir maitinu rolleyes.gif . Labai tikiuosi maitinsiu ilgiau uz pirmaja, ja baigiau maitint virs metu, nes jau atrode didele, bet dabar kaip pagalvoju, kad tikrai dar buvo mazyte.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kaip saunu, kad jus nepasidavet! sekmes jums kuo didaiausios ir aukit sveikos! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 11:55)
Tai dabar mišinuką išsysioja, o pirmais tikrai rečiau sysiojo. g.gif  be to man pagrindinis vertinimo šaltinis-priaugtas svoris ir vaikučio norėjimas valgyt. Svorio priaugo labia mažai, o po žindymo krūtimi vaikutis verkia o paėmus ant rankų suka galvytę ir žiojas. Manau, kad ieško maisto g.gif Labai tikiuos, kad pienelio dar atsiras, krūtinę ir toliau siūlysiu, bet dabar nematau kitos išeities, kad damaitint g.gif

jei manot, kad ieško maisto- duokit, tai kas vaikui geriausia- MP.
Kaip kitaip pienas gaminsis? jei nebus pasiūlos- nebus ir paklausos.
Mišinukas kaip plyta skrandžiui...
Ir reiktų pačiai apsispręst mirksiukas.gif
http://www.sveikapra...?text.id.sub.44 4u.gif
Skambinkit drąsiai: http://www.zindymas.lt/node/254 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 31 kovo 2009 - 10:09
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 31, 10:55)
Tai dabar mišinuką išsysioja, o pirmais tikrai rečiau sysiojo. g.gif  be to man pagrindinis vertinimo šaltinis-priaugtas svoris ir vaikučio norėjimas valgyt. Svorio priaugo labia mažai, o po žindymo krūtimi vaikutis verkia o paėmus ant rankų suka galvytę ir žiojas. Manau, kad ieško maisto g.gif Labai tikiuos, kad pienelio dar atsiras, krūtinę ir toliau siūlysiu, bet dabar nematau kitos išeities, kad damaitint g.gif

jei jau taip nusprendet ir nebepersigalvosit, tai visteik, pries kierkviena misinio siulyma duokit istustinti abi krutis, o tik tada keliasdesimt mililitru misinuko, o ne atvirksciai jokiu budu. nes tokiu atveju pati mazinat pieno gamyba. kiekviena maitinima pradekit nuo vienos kruties, kai jau manot, kad viska isvalge, duokit antraja ir po to, jei vis dar manot, kad mergaite alkana, pasiulykit misinuko. sekanti maitinima pradekit nuo tos kruties, kuria davet antraja ir viska taip pat. tik nepamirskit, kudiki, kaip ir kaledu zasi galim prikimsti, prifarsiruoti daug daug daug... bet tai nereiskia, kad reikejo. tiesiog yra didelis poreikis zysti, o ne tik val;gyti.

beje, ka veikete ligoninej? gal sirgot? (raset, kadv sveretes lkigoninej)? kai vaikiukai serga, jie nepriauga svorio! o daznas sverimas mamom paprastai sukelia daug abejoniu, nerimo ir nepagristo jaudinimosi. vaikiukai nevienodai auga - viena diena gali priaugti, o antra diena - dar daugiau numesti nei vakar priaugo...
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 31, 10:06)
jei manot, kad  ieško maisto- duokit, tai kas vaikui geriausia- MP.
Kaip kitaip pienas gaminsis? jei nebus pasiūlos- nebus ir paklausos.
Mišinukas kaip plyta skrandžiui...
Ir reiktų pačiai apsispręst  mirksiukas.gif
http://www.sveikapra...?text.id.sub.44  4u.gif
Skambinkit drąsiai: http://www.zindymas.lt/node/254  mirksiukas.gif

Ačiū už nuorodą. Tikrai įdomu pasiskaityt. kiek suprantu visur pagrindinis rodiklis svoris, pas mus jo kaip tik ir mažai. Matysim kiek bus priaugus po mėnesio. O ką galima paaryt, jei atrodo, kad kūdikis neištraukia krūties iki galo g.gif Patraukia ir užmiega. Gal dėl to pienukas ir nesigamina g.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 31, 10:12)
jei jau taip nusprendet ir nebepersigalvosit, tai visteik, pries kierkviena misinio siulyma duokit istustinti abi krutis, o tik tada keliasdesimt mililitru misinuko, o ne atvirksciai jokiu budu. nes tokiu atveju pati mazinat pieno gamyba. kiekviena maitinima pradekit nuo vienos kruties, kai jau manot, kad viska isvalge, duokit antraja ir po to, jei vis dar manot, kad mergaite alkana, pasiulykit misinuko. sekanti maitinima pradekit nuo tos kruties, kuria davet antraja ir viska taip pat. tik nepamirskit, kudiki, kaip ir kaledu zasi galim prikimsti, prifarsiruoti daug daug daug... bet tai nereiskia, kad reikejo. tiesiog yra didelis poreikis zysti, o ne tik val;gyti.

beje, ka veikete ligoninej? gal sirgot? (raset, kadv sveretes lkigoninej)? kai vaikiukai serga, jie nepriauga svorio! o daznas sverimas mamom paprastai sukelia daug abejoniu, nerimo ir nepagristo jaudinimosi. vaikiukai nevienodai auga - viena diena gali priaugti, o antra diena - dar daugiau numesti nei vakar priaugo...

Bėda ta, kad aš nesuprantu, kada vaikutis išvalgo krūtį. Jos ir taip dažniausiai minkštos, o vaikutis patraukęs pienelio užmiega trumpam, paskui vėl prabunda vėl traukia ir tiap vyksta kol galiausiai pradea pykt, griebia krūtį paleidžia verkia, vėl griebia vėl meta ir t.t. O ligoninė mes tik nuvažiavom pasisvert. tiesiog su gyd susitarėm, kad pasvers ir viskas g.gif
Atsakyti