Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 03 29, 20:58)
Dėkui už informaciją. Šiandien maitinu mišinuku ir bijau kas bus rytoj verysad.gif Vaikutis labai ramus, tik pavalgo ir miega. Tikiuos ryt papukai apgis ir kūdikis trauks dar nors kiek likusį pienuką unsure.gif

Misinuku... kaip gaila, dar toks mazas leliukas verysad.gif , bet rytoj pabandyk butinai... kad tik nebutu velu verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 03 29, 18:43)
Misinuku... kaip gaila, dar toks mazas leliukas verysad.gif , bet rytoj pabandyk butinai... kad tik nebutu velu verysad.gif .

Man irgi gaila, bet nemačiau kitos išeities verysad.gif o kodėl gali būti per vėlu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 29, 19:54)
Man irgi gaila, bet nemačiau kitos išeities verysad.gif o kodėl gali būti per vėlu? unsure.gif

Nes rytoj jau gali nebeimt kruties vien del to, kad is buteliuko valgyti lengviau, nei traukt is kruties. Dauguma kadykiu del to ir neima kruties. As labai del saviskes pergivenau, kai fototerapijos metu sesutes is buteliuko gliukozes duodavo. O paskui, kai vaika grazino ir kartu atnese buteliuka. taip ir prastovejo ant spinteles nenaudojamas. Gerai, kad nepakenke. Kitiems vaikams, skaiciau, uztenka vieno karto atsigert is buteliuko ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 29, 19:14)
Nes rytoj jau gali nebeimt kruties vien del to, kad is buteliuko valgyti lengviau, nei traukt is kruties. Dauguma kadykiu del to ir neima kruties. As labai del saviskes pergivenau, kai fototerapijos metu sesutes is buteliuko gliukozes duodavo. O paskui, kai vaika grazino ir kartu atnese buteliuka. taip ir prastovejo ant spinteles nenaudojamas. Gerai, kad nepakenke. Kitiems vaikams, skaiciau, uztenka vieno karto atsigert is buteliuko ir viskas.

Na, mano jau yra gėrus iš buteliuko ir anksčiau. DAr ligoninėj kai priešpienio nebuvo, sesutė davė mišinuko šiek tiek. bet paskui krūtinė ėmė. Tikiuos, akd ir dabar viskas gerai bus unsure.gif
Atsakyti
Noriu ir as pasipasakoti ir pasiguoti.Du menesius maitinu pati ir jokiu didesniu problemu neturejau. Bet... Pries kelias dienas susirgau, tad nakti su dukra miegojo vyras, susitarem, kad man atnes pamaitinti, o as miegosiu kitam kambary. Atnese pamaitinti trecia valanda, viskas buvo labai gerai. Bet jis sugalvojo duoti ciulptuka ir taip ji ismiegojo visa nakti, praleido viena maitinima, na o ryte viskas ir prasidejo. Nezinau ar tai susije su soske, bet dabat mano vaikas klykia is alio, bet jau antra diena niekaip negaliu priversti pavalgyti is kruties, tiesiog neima kruties. Pienuko, aisku, sumazejo, bet tas sumazejimas dar ne toks baisus butu, jei ji valgytu. Mums ir anksciau buvo pieno sumazejimai, bet ji valgydavo dazniau, ir vel pienuko pilna. O dabar vaikas klykia isteriskai, matau, kad valgyti nori, priglaudus prie kruties dar labiau klykia ir tiesiog jos neima. Bandziau ir pasnudusia maitinti, ir iduoti soske tada greitai istraukti ir iduoti kuti (atseit apgauti), nezinau ka daryti, nes vakar nedavem misinio, bet nors ir alkana vitiek nevalgo. Negaliu dvi dienas laikyti vaiko alkano. Viskas buvo taip puiku, o dabar kazkoks kosmaras, as jau tuoj vilty rarasiu, bet zinau viena, jei dabar pasiduosiu, as jos pati jau niekada nemaitinsiu. Tai va, zinau, kad tos pacios problemos, kaip ir pas visas, bet man jos tokios dideles atrodo dabar ......
Papildyta:
O nusiteikima ir nora maitinti turiu begalo stipru. biggrin.gif

Tik kai sirgau sokiravo vyro mama, pareiskusi, kad jei as turiu temperaturos turiu nusitraukti piena ir ispilti, bet kai pamate mano veido israiska irkart nutilo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 03 30, 13:14)
Noriu ir as pasipasakoti ir pasiguoti.Du menesius maitinu pati ir jokiu didesniu problemu neturejau. Bet... Pries kelias dienas susirgau, tad nakti su dukra miegojo vyras, susitarem, kad man atnes pamaitinti, o as miegosiu kitam kambary. Atnese pamaitinti trecia valanda, viskas buvo labai gerai. Bet jis sugalvojo duoti ciulptuka ir taip ji ismiegojo visa nakti, praleido viena maitinima, na o ryte viskas ir prasidejo. Nezinau ar tai susije su soske, bet dabat mano vaikas klykia is alio, bet jau antra diena niekaip negaliu priversti pavalgyti is kruties, tiesiog neima kruties. Pienuko, aisku, sumazejo, bet tas sumazejimas dar  ne toks baisus butu, jei ji valgytu. Mums ir anksciau buvo pieno sumazejimai, bet ji valgydavo dazniau, ir vel pienuko pilna. O dabar vaikas klykia isteriskai, matau, kad valgyti nori, priglaudus prie kruties dar labiau klykia ir tiesiog jos neima. Bandziau ir pasnudusia maitinti, ir iduoti soske tada greitai istraukti ir iduoti kuti (atseit apgauti), nezinau ka daryti, nes vakar nedavem misinio, bet nors ir alkana vitiek nevalgo. Negaliu dvi dienas laikyti vaiko alkano. Viskas buvo taip puiku, o dabar kazkoks kosmaras, as jau tuoj vilty rarasiu, bet zinau viena, jei dabar pasiduosiu, as jos pati jau niekada nemaitinsiu. Tai va, zinau, kad tos pacios problemos, kaip ir pas visas, bet man jos tokios dideles atrodo dabar ......
Papildyta:
O nusiteikima ir nora maitinti turiu begalo stipru.  biggrin.gif

Tik kai sirgau sokiravo vyro mama, pareiskusi, kad jei as turiu temperaturos turiu nusitraukti piena ir ispilti, bet kai pamate mano veido israiska irkart nutilo  biggrin.gif

gal kol grįšit į vėžes galima pabandyt duoti mažyliui nutraukto pienuko iš taurelės ir šaukštelio? Taip ir mišinio išvengtumėt ir pienuko gamyba kažkiek stimuliuotųsi.
Dar galima pabandyt pradžioj maitinimo šiek tiek nutraukt pienuko, gal vaikui nepatinka labai pritvinkusi kieta krūtis, gal lengviau būtų žįsti, ypač tuo metu, kai pienukas ima intensyviai tekėti. g.gif

Svarbiausia, kad turi noro žindyti smile.gif Reik tikėtis, ta krizė greit praeis 4u.gif
Atsakyti
dabar vaikas klykia isteriskai, matau, kad valgyti nori, priglaudus prie kruties dar labiau klykia ir tiesiog jos neima. Bandziau ir pasnudusia maitinti, ir iduoti soske tada greitai istraukti ir iduoti kuti (atseit apgauti), nezinau ka daryti, nes vakar nedavem misinio, bet nors ir alkana vitiek nevalgo. Negaliu dvi dienas laikyti vaiko alkano. Viskas buvo taip puiku, o dabar kazkoks kosmaras, as jau tuoj vilty rarasiu, bet zinau viena, jei dabar pasiduosiu, as jos pati jau niekada nemaitinsiu. Tai va, zinau, kad tos pacios problemos, kaip ir pas visas, bet man jos tokios dideles atrodo dabar ......

O nusiteikima ir nora maitinti turiu begalo stipru.  biggrin.gif

svarbiauisia nusiraminti ir nesinervuoti paciai, nes tavo panikavimas persiduoda ir vaikuciui. bandyk nesioti, supuoti, nurengti vaikeli ir pati iki puses nusirengti, kad vaikelis glaustusi prie tavo odos, pamegink nesiodama maitinti. jei niekaip nepavyksta - nusitraukinek ir duok mp - taip stimuliuosi gamyba ir vaikiukas gaus tai kas geriauisia. pasistenkit apsieiti be buteliuku ir nepasiduok aplinkiniu gailejimui! noras zindyti tikrai nera vaiko kankinimas. juk tavo vaikas vertas visu imanomu pastangu is tavo puses, tai ir sibandyk viska. misinukas - pati paskutine priemone. bet jum ji visai nereikalinga, nes yra mp. svarbiauisia tikejimas. isivaizduok, kad misinukai neegzistuoja (man tai padeda)
o gal sirgdama kokiu vaistu gerei, ar cesnaku, ar dar ko nors aitraus ar bjauraus. gal kas pakeite pieno skoni??? pamegink ko nors saldaus, skanaus pavalgyti, sako pasaldeja siek tiek pienelis. o gal koki kvepenti muila ar duso zele ar kvepalus pradejai naudoti?
Tik kai sirgau sokiravo vyro mama, pareiskusi, kad jei as turiu temperaturos turiu nusitraukti piena ir ispilti, bet kai pamate mano veido israiska irkart nutilo  biggrin.gif

maitinti galima ir sloguojant, ir kosint, ir karsciuojant ir dar kai belekas darosi! cia sena atgyvenus teorija, kuri padeda mamom prarasti pienuka ir remianti misinuku gamintojus
laikykites, mes su jumis. parasykit kaip sekasi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 30 kovo 2009 - 16:28
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 30, 18:17)
o gal sirgdama kokiu vaistu gerei, ar cesnaku, ar dar ko nors aitraus ar bjauraus. gal kas pakeite pieno skoni??? pamegink ko nors saldaus, skanaus pavalgyti, sako pasaldeja siek tiek pienelis. o gal koki kvepenti muila ar duso zele ar kvepalus pradejai naudoti?

na, as tai rami, tik mergytes labai gaila. Nieko nevartojau, nei kvepalu, nei duso zeles ir nevalgiau nieko astraus ar kokiu vaistu. Man atrodo, kad cia itakos turi pienuko sumazejimas. Seniau pienuko buvo tiek daug, kad ji vos spedavo ryti, o dabar, kaip suprantu jai reikia ilgiau stimuliuoti kruti ir tai ja nervina. Na, bet po truputi jau ima, kelioms minutems, bet ima kruti smile.gif Vis galvoju po lasiuka po lasiuka ir susirinks ka nors ir kartu stimuliuosis pienuko gamyba ir taip grisime i senas vezias smile.gif Cia mano kantrybes isbandymas smile.gif

Aciu uz palaikyma smile.gif Cia vienintelis forumas, kuriame as dalyvauju kiek aktyviau, nes, mano nuomone, cia susirinkusios protingiausios mamos.
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 03 30, 17:58)
Na, bet po truputi jau ima, kelioms minutems, bet ima kruti  smile.gif Vis galvoju po lasiuka po lasiuka ir susirinks ka nors ir kartu stimuliuosis pienuko gamyba ir taip grisime i senas vezias  smile.gif Cia mano kantrybes isbandymas  smile.gif

na tai labai smagu girdeti, kad viskas po truputi taisosi. thumbup.gif duokit tai viena, tai kita kruti, taip abi bus stimuliuojamos. svarbiauisia, kad jau ima bigsmile.gif sveikit ir stiprybes jum. mamos pienas - jega thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ir aciu uz pagyras blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 30, 19:17)
svarbiauisia nusiraminti ir nesinervuoti paciai, nes tavo panikavimas persiduoda ir vaikuciui.
maitinti galima ir sloguojant, ir kosint, ir karsciuojant ir dar kai belekas darosi! cia sena atgyvenus teorija, kuri padeda mamom prarasti pienuka ir remianti misinuku gamintojus

Kai mano mazytei buvo 3 sav. teko kelias dienas praleisti atskirai verysad.gif , nes pagulde mane i ligonine. Chirurgas grieztai uzdraude maitint mazyte verysad.gif , pamaitinau isvaziuodama ir palikau teveliui. Bet sekancia diena aplanke mazytes sesute ir pasake, kad nesamone ir, kad maitinti galiu, susisiekiau su mazytes gydytoja, ji patvirtino, kad galiu maitinti, tik turejau pati nusprest ka daryti. Prisiklausiau visko... kad uznuodytu pienu vaika maitinu ir pan....bet negalejau kitaip, tas nusitraukinejimas ir pylimas pienelio i kriaukle verysad.gif , asaros bego labiau uz pieneli, o jo vis mazejo... kiekviena kart, todel pabegdavau is ligonines ir maitindavau tongue.gif , negalejau susitaikyti su tuo, kad viskas, nes tai butu buvusi pabaiga mano maitinimo verysad.gif . Nesigincinau su tais kurie nesuprato, tiesiog dariau taip kaip man iseina. Kai tik grizau is ligonines visam mazytei buvo mazai pienelio, maitinau is abieju vienu kartu ir vistiek buvo mazai, bet ji pati atsisake buteliuko (labai tuo dziaugiuosi), kartais ir atrodydavo, kad kankinu savo vaikeli, bet taip norejau maitint... ir maitinu rolleyes.gif . Labai tikiuosi maitinsiu ilgiau uz pirmaja, ja baigiau maitint virs metu, nes jau atrode didele, bet dabar kaip pagalvoju, kad tikrai dar buvo mazyte.
Atsakyti
Čia vėl aš su savo klausimais. Nu pasakykit ką darau ne taip g.gif papasakosiu kaip šiandien maitinau mažylę. Nuo ryto 8 iki 10 kabojo prie krūtinės. patraukia šiek tiek ir miega. Apie 10 atėjo gydytoja ir kai pasakiau, kad per savaitę priaugom tik 40gr liepė būtinai damaitint. Taigi išėjus gydytojai davėm apie 60gr mišinuko, šiek tiek atpylė, bet kadangi miegot nenorėjo, tai daviau dar krūtį, šiek tiek pažindžius atpylė labai daug doh.gif turbūt visus suvalgytus 60 verysad.gif Taigi nuo 11 iki 4 pralaikiau prie krūtinės, tai vienos tai kitos. paskui davėm 30gr mišinuko ir išėjom į lauką. Grįžus mergaitė buvo nerami, tai apie 17,30 vėl davėm 60gr mišinuko ir papildomai krūtį. iš pradžių traukė labai noriai, bet paskui susinervavo ir pradėjo klykt (tikriausiai pienuko visai nebebuvo). tada davėm dar 30gr mišinuko, dabar nusiramino snūduriuoja. Tai pasakykit, ką darau ne taip, net nežinau nei kaip elgtis. Atrodo prie krūtinės kabo pakankamai, bet pienuko jai neužtenka. negi marint vaiką badu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 30 kovo 2009 - 18:14
Sveikutės namų šeimininkės 4u.gif Karts nuo karto vis apsilankau šiame forume ir paskautau jūsų visų bėdas ir sau kokių nors patarimų pasirenku. ax.gif Kažkada buvau praradus viltį, kad galiu nebeturėti pienuko, bet Jūsų palaikymų dėka taip neatsitiko. Maitinu iki šiol savo mažylę. Tik va bėda, kad ligos užpuolė mus. Pirmiausia susirgo sūnus, po to truputį aš, o dabar užpuolė ir mažylę, na kol kas dar nesmarkiai pfu pfu pfu, kad tik daugiau nepablogėtų. Sako, kad susirgus mamai, pienas ima gaminti antikūnius, tačiau nepadėjo ir nuo ligos nepabėgom. Šiandien apsilankėm pas gydytoją, paskyrė truputį vaistukų ir liepė pasisverti pažiūrėti kaip mums sekasi augti, taigi per 3 savaites paaugom 500 g thumbup.gif Valio reiškia augam, viskas yra gerai ir gydytoja taip pasakė, apie primaitinimą nieko nebesakė. Mes tiesiog nesam iš tų dičkių kūdikių ax.gif
Tikiuos greit visi pasveiksim ir viskas bus gerai ! drinks_cheers.gif
Atsakyti