Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 23:26)
Na skysciu as vartoju tiek kien noriu (anksciau turedavau prisiverst juos gert), o noriu dabar jau daug. Mazyle tvarkingai nuo gimimo prasosi kas 2 val. ir su pertraukom apie 30 min zinda (dabar jau po 10 - 15 min nebeisiulau arba ji jau pradeda verkt), nakti ismiega po tris valandas, kartais ir ilgiau.

Su skysčiais - gerai 4u.gif
Nevenk ir dažniau pasiūlyti, jei nenorės- neįsiūlysi mirksiukas.gif
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 23:26)
Gime 3890, bet per 2 sav nukrito iki 2700 (pasirodo su sepsiu grizom is ligonines, tai is visu jegu mergaite laikesi) ligoninej misiniu ir mano pieno lasais priaugom iki 3700, po to per 2 sav misriai maitinama priaugo iki 4400, tada as nutraukiau misini ir per 3 sav nuo to svorio priaugom tik 200 g. As buvau labai kategoriskai nusiteikus, kad jau prie misinio nebegrisim, bet tie 200 g  verysad.gif Pati matau, kad alkana, mazyle pavalgius nenusiramina, pradeda klykti (anksciau taip nebudavo ir nepanasu, kad pilvuka skaudetu).O pieno sumazejo, kai pas gydytoja apsilankem, labai jau i sirdi gyliai ismigo tie 200g (ypac, kai musu pradzia su svoriu susijus).  blink.gif unsure.gif  Tai va taip mes gyvenam

Verkimas pavalgius dažniausia nėra alkio rodiklis.
Nuo nukritusio svorio per du mėnesius priaugot 1900kg. Sirgimo metu svoris/ūgis l.sunkiai auga, dažniausia- neauga.
Pas jus- beveik du kg. thumbup.gif
Reikia ir į tėvų sudėjimą atsižvelgt.
Pergyvenimai, stresas, baimė- stabdo oksitocino refleksą.
Jei svarbu tik svoris- tada mišinukas jūsų palydovas.
Jei norit, kad vaikutis gautų tai, kas yra pasaulyje geriausia- tada MP mirksiukas.gif
Nusiraminus, pagalvojus kiek pastangų įdėjot, kad maitintumėt pati, - priimsit teisingiausią sprendimą. 4u.gif
Tamsiausia prieš aušrą mirksiukas.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 03 26, 23:18)
Labai gaila, kad tik tiek priaugote  4u.gif  Bet tikriausiai mazoji jau suprato, ka reiskia buteliukas  verysad.gif
Gal but jums vertetu po MP ta misinuka bandyti girdyti per menzurele... Nors siaip tai as buciau uzsispyrusi ir kiekviena kart vaikui suverkus siulyciau kruti... Taip ir pieno gamyba labiau uzsivestu, ir vaikutis atprastu nuo LENGVO pavalgymo  mirksiukas.gif  Tokie mazi vaikai jau per 3 dienas pamirsta, kas preis tai buvo...  4u.gif

Na maze jau 3 savaites butelio nebuvo maciusi, negaliu kitaip as to misionio priduot, nes as ji duodu krastutiniu atveju, kai jau niekas nepadeda, tai tada nei su svirstu, nei su saukstu nei is taureles nebeiseina sumaitint, nes verkia visa gerkle blink.gif
O kruti tai as visalaik pirmiausiai siulau ir ne viena o abi ir apgaut bandau, jei atseit viena isvalgo, po antros vel ta pacia pasiulau, tai taip ir zaidziu.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 27, 00:39)
Su skysčiais - gerai 4u.gif
Nevenk ir dažniau pasiūlyti, jei nenorės- neįsiūlysi  mirksiukas.gif

Verkimas pavalgius dažniausia nėra alkio rodiklis. 
Nuo nukritusio svorio per du mėnesius priaugot 1900kg. Sirgimo metu svoris/ūgis l.sunkiai auga, dažniausia- neauga.
Pas jus- beveik du kg.  thumbup.gif
Reikia ir į tėvų sudėjimą atsižvelgt.
Pergyvenimai, stresas, baimė- stabdo oksitocino refleksą.
Jei svarbu tik svoris- tada mišinukas jūsų palydovas.
Jei norit, kad vaikutis gautų tai, kas yra pasaulyje geriausia- tada MP mirksiukas.gif
Nusiraminus, pagalvojus kiek pastangų įdėjot, kad maitintumėt pati, - priimsit teisingiausią sprendimą. 4u.gif
Tamsiausia prieš aušrą  mirksiukas.gif 
4u.gif

Labai aciu uz palaikyma 4u.gif Labai nenoriu to misinio, bet ir svorio priaugt norisi, labai baisu, kad vel i ligonine nepaguldytu unsure.gif Pirmadieni vel einam svertis, tai tikiuos nors 100 g bus priaugus, o tada vel bandysiu tik savo piena duot smile.gif O del ugio tai mes nepergyvenam per menesi 8 cm uzaugo smile.gif As net neabejoju, kad MP maitinsiu ir tikiuosi, kad tik MP.
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2009 03 27, 12:07)
Labai aciu uz palaikyma  4u.gif  Labai nenoriu to misinio, bet ir svorio priaugt norisi, labai baisu, kad vel i ligonine nepaguldytu  unsure.gif Pirmadieni vel einam svertis, tai tikiuos nors 100 g bus priaugus, o tada vel bandysiu tik savo piena duot smile.gif O del ugio tai mes nepergyvenam per menesi 8 cm uzaugo smile.gif As net neabejoju, kad MP maitinsiu ir tikiuosi, kad tik MP.

laikykites! manau, jusu uzsispyrimo ir didelio noro deka viskas jum pavyks. svarbiauisia jau jus padaret! o dabar liko tik sureguliuoti. manau, jusu atveju elgciauisi taip pat! stimuliuokit krutis, o kai jau visiskai nieko kito nebelieka, pasiulykit misinuko. bet pirmiauisia - mp! sekmes jum ir rasykit, kaip sekasi! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif atėjau ir aš jūsų patarimo. labai noriu maitint savo vaikelį pati, bet kažkaip nesiseka. pienelio pas mane labai mažai. Vaikutis valgo apie 1,5 val ir nesu tikra ar pasisotina. Per savaitę priaugom tik 40gr, tai rodo, kad pienuko per mažai. Nors sako, kad žindymas skatina pieno gamybą, bet mano mažiukė ant papuko kabo labai ilgai, užsnūsta ir vėl valgo, bet pienuko nedaugėja, o mums tik 12 dienų. bandžiau gert kmynų arbatą, bet užkietėjo viduriai. net nežinau ką dar galėčiau padaryt. labai nenoriu pasiduot ir pradėt maitint mišinuku, bet nesinori laikyt vaikelio alkano verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 27, 21:11)
Sveikos 4u.gif  atėjau ir aš jūsų patarimo. labai noriu maitint savo vaikelį pati, bet kažkaip nesiseka. pienelio pas mane labai mažai. Vaikutis valgo apie 1,5 val ir nesu tikra ar pasisotina. Per savaitę priaugom tik 40gr, tai rodo, kad pienuko per mažai. Nors sako, kad žindymas skatina pieno gamybą, bet mano mažiukė ant papuko kabo labai ilgai, užsnūsta ir vėl valgo, bet pienuko nedaugėja, o mums tik 12 dienų. bandžiau gert kmynų arbatą, bet užkietėjo viduriai. net nežinau ką dar galėčiau padaryt. labai nenoriu pasiduot ir pradėt maitint mišinuku, bet nesinori laikyt vaikelio alkano verysad.gif

Kokio svorio gimė? Kiek nukrito ligoninėj?
Per 14d. ataugamas nukritęs svoris, vėliau augama į + mirksiukas.gif
Labai gerai darai, kad maitini kiek vaikutis nori (pats pasisotinęs paleidžia krūtį)
Ir dėl Mp gamybos- viską žinai mirksiukas.gif
Daugiau pasitikėk savim 4u.gif Juk viskas ir dabar gerai 4u.gif
Arbatos negelbsti ir stebuklų nedaro. Stebuklus daro nusiteikimas, aplinkinų palaikymas, poilsis ir subalansuota mityba.
Ar naudojat čiulptuką?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 27, 20:11)
Sveikos 4u.gif  atėjau ir aš jūsų patarimo. labai noriu maitint savo vaikelį pati, bet kažkaip nesiseka. pienelio pas mane labai mažai. Vaikutis valgo apie 1,5 val ir nesu tikra ar pasisotina. Per savaitę priaugom tik 40gr, tai rodo, kad pienuko per mažai. Nors sako, kad žindymas skatina pieno gamybą, bet mano mažiukė ant papuko kabo labai ilgai, užsnūsta ir vėl valgo, bet pienuko nedaugėja, o mums tik 12 dienų. bandžiau gert kmynų arbatą, bet užkietėjo viduriai. net nežinau ką dar galėčiau padaryt. labai nenoriu pasiduot ir pradėt maitint mišinuku, bet nesinori laikyt vaikelio alkano verysad.gif

As manau, kad jus be reikalo jaudinatyes. Jūsų mazyle dar labai mazute, ir siuo metu lai ypac svarbus maitinimas mamos pienu. tokio amziaus mazyliai beveik visa laika valgo (iskyrus ta laika, kai miega, o daznai ir pamiega prie papo). tad nerimauti nereikia. o sverti kudiki irgi netikslinga, nes auga jie nevienodai, palaukit, kol sukaks menuo ir ko gero visai nenusivilsit. daznas sverimas tik sukelia bereikalinga itampa ir nerima. kuo dazniau siulykit kruti, kad butu stimuliuojama pieno gamyba ir nusiteikit, kad mazyle kabes dar gera menesi. per ta laika turetu susireguliuoti pienelio gamyba. tikrai ne visom mamom pieno buna upeliai. o del kmynu arbatos - nera reikalo jos gertyi, mitas, kad nuo kmynu arnatos gereja laktacija. galit gerti bet kokia arbata (tik kuo maziau kofeino - zalios ar juodos per daug nepiknaudziaukit, nes mazyle gali buti nerami) arba paprasta vandeni. ilsekites ir nesinervuokit, nets poilsis ir ramybe pienuko draugai! laikykites ir pasistenkit apseiti be misinuko, nes jusu mazyle dar labai labai mazute, jai reikia to, ka galit duoti geriausio - MP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 27, 20:11)

Maniske irgi daznai po 1,5val ciulpia. arba pasiemusi i burnyte laizo biggrin.gif jai budrumo laikotarpis kazkur nuo 19 iki 23val kiekviena diena biggrin.gif tai per tas valandas turbut puse laiko guli prie kruties. tai valgo, tai siaip ciulpia.
Reik ne kmynu arbata gert, bet apslrotai skysciu. Man pries miega naktini norisi gert labai. tai paskui nakti pilnos krutys buna.
Is tikruju visa darba padaro smegenys. taip kad svarbiausias dalykas yra psichologinis nusitekimas. Zinok, kad uzteks pieno ir jo uzteks. Juk tikriausiai girdejot atveju, kai saviitaiga gido net vezinius susergimus smile.gif Svarbiausia nusiteikimas
Beje, mamytes, kazkaip pradejom klevu sula gert. Siuo metu daug bega. Ir pastebejau, kad po to labai daug pritvinksta pieno g.gif . Gal visgi nuo sulos daugeja to pieno? visgi ten daug labai vertingu vitaminu
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 28, 10:40)
Beje, mamytes, kazkaip pradejom klevu sula gert. Siuo metu daug bega. Ir pastebejau, kad po to labai daug pritvinksta pieno  g.gif . Gal visgi nuo sulos daugeja to pieno? visgi ten daug labai vertingu vitaminu

su pirmuoju menesiuku 4u.gif birthday.gif aukit sveikos smile.gif
o sula tįai tikrai labai gerai. del pieno tai nezinau, ar turi koki poveiki, bet del vitaminu, mineralu ir kitu organizmui reikalingu medziagu tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . pavasari labai stinga vitaminu, po ziemos organizmas buna issekers, o sula tai tikrai daug vertingu dalyku turi. tai tik gerkit, jei turit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 28, 12:08)
su pirmuoju menesiuku 4u.gif  birthday.gif aukit sveikos smile.gif

Aciu smile.gif kol kas tfu tfu tfu viskas gerai mums. buna kartais tas pilvukas sustreikuoja, bet susitvarkom smile.gif
Atsakyti
sveikos. gal kam taip buvo? vienoje krutyje beveik nera pieno. o kitoje normaliai. net vizualiai viena krutis daug didesne! kai auginau sunu, teko nusitraukineti pienuka, tai is tos kruties pritraukdavau tik 1/3 viso pieno, bet jo budavo. o dabar tai mazyle net pavalgyti normaliai negali nepaisant to, kad duodu is tos kruties tik kas trecia maitinima.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 28, 12:54)
sveikos. gal kam taip buvo? vienoje krutyje beveik nera pieno. o kitoje normaliai. net vizualiai viena krutis daug didesne! kai auginau sunu, teko nusitraukineti pienuka, tai is tos kruties pritraukdavau tik 1/3 viso pieno, bet jo budavo. o dabar tai mazyle net pavalgyti normaliai negali nepaisant to, kad duodu is tos kruties tik kas trecia maitinima.

man buvo, kad vienoj kruty stpriai sumazejo pieno. bet priezastys buvo labai aiskios - kraujavo spenelis ir tarybiniu laiku daktaras kategoriskai uzdraude is jos maitinti, nes ten pienas neva blogas, uzkrestas. liepe nusitraukineti ir pilti lauk piena. pradejus maitinti po kiek laiko atsistate. bet is tos "mazosios" kruties duodavau kiekviena maitinima patraukti, kad kuo labiau ja stimuliuoti. o krutu dydziai tai ojojoj kaip skyresi. ir siaip esu is tu didziakruciu, bet kai keliu savaiciu mazyli is vienos turejau ismaitinti, tai ji atrode kaip visas karves tesmuo lotuliukas.gif tada is namu kojos nekeliau, nes buvo geda kam pasirodyti blush2.gif .
bet esu girdejus, kad buna atveju, kai vaikiukas labiau pamegsta viena kruti ir kitoj (kadangi jos nenori zysti) palaipsniui pasibaigia pienukas. bet kudiki mama tada sekmingai maitina is vienos kruties. mirksiukas.gif
bet jus dar meginkit stimuliuoti ta tusciaja kruti, gal atsistatys. kiekviena maitinima pradekit nuo tos tuscios 4u.gif kruties, o po to pereikit prie antrosios, jei reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 28 kovo 2009 - 12:13