Sveikos Super Mamos, gal ir man kaip nors padesit , nes vien pasiskaitymas mazai beguodzia. Turiu rupesteli truksta pieno, tikrai zinau, kad per mazai (dukryte verkia, nerami, priaugom labai mazai svorio). Nebezinau, kaip padidint pieno kieki, rodos jau viska isbandziau: valgyt valgau, skyscius geriu litrais, noras maitint didesnis uz mane, ramybes irgi stengiuos neprarast, net kai mazyle paleidus kruti graudziai verkia, vyras buityje pavaduoja, saves netaupau, kiek mazyle nori, tiek duodu (galetu nors ir visa para valgyt).
Per 3 savaites priaugom tik 200 g Siaip mergaite zvali ir vystosi pagal amziu , tustinasi ir slapinasi normaliai.
Problema prasidejo, kai mazei buvo 2 sav, sunkiai susirgo, buvo daug svorio netekus, gulejo reanimacijoj, teko duot misinio, nes per stresa apskritai dziaugiaus, kad bent jau 20 ml pritraukdavau(taip piena issaugojau), namie teko primaitint misiniu, paskui as ji nutraukiau, ir tas 3 sav tik MP daviau, pieno gamyba buvo uzsivedus, o dabar nuejom pas gydytoja, rezultatas 200 g. Nebezinau, ka daryt, liepe vel misinio duot (jau daviau, kol kas 1 karta per para, nes tikrai matau, kad alkana). Krutys minkstos, sukietedavo, jei dukrele ilga laika ismiegodavo, o kai praso, kas 2 val, tik truputi kietesnes pasidaro ir labai greit vel kaip skudurai pasidaro .(dabar jau nebesukieteja). Gal gali but problema tame, kad dukryte isvalgo lengvaji pienuka, kuris ciurksle bega, o riebiojo neistraukia? Bet kaip priverst ja traukt ilgiau gal galit ka patart (sildyt krutis jau bandziau - nepadeda).
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 14:25)
smagiausia, kad jusu noras naturaliai maitinti toks didelis! manau, kad reikia siek tiek kantrybes ir viskas susitvarkys. kaip is jusu pasakojimo supratau, buvo momentas, kad pieneli tik nutraukinejot, bet nezindet. graiciauisiai tai ir pakiso koja - pienelio sumazejo. jo taip greitai neatsiras pakankamai ir, ko gero, dar kuri laika teks jum po kruties vis pasiulyti po kelesdesimt mililitru misinuko. (bet tik po to, kai abi krutys tikrai istustintos). vienu maitinimu duokite abi krutis, taip bus labiau stimuliuojama pienelio gamyba. kudikio zindyme labai daug psichologiniu dalyku - t.y. noro zindyti ir isitikinimo, kad tikrai gali - o pas jus , kaip matau, noro ir isitikinimo tikrai netruksta. tad manau su laiku susitvarkys.
gal kitos mamos ka protingiau patars
QUOTE(Belty @ 2009 03 26, 13:01)
Aciu Ir parasyk tada kai busi po savaites pasisvere- kaip jum sekesi?
O ka jusu gyd.komentavo del sitokio "prieaugio"?
O ka jusu gyd.komentavo del sitokio "prieaugio"?
Mūsų gydytoja sakė, kad jei mažai priaugs 4-ą mėn tai reikės primaitinti košėmis, bet sakė gal dukrytės toks sudėjimas. Ūgio tai kiekvieną mėn po 2 cm priaugom. Ir kraujo tyrimai buvo daryti, viskas normoje, tad jei būtų organizmas nusilpęs iš alkio tai ir hemoglobinas blogas būtų O man ji valgo normaliai, kartais traukia ilgiau, kartais net 5 min godžiai patraukusi atsitraukia nuo krūties ir šypsosi daugiau nebenori. Tai argi alkanas vaikas taip elgtųsi
Taip kad nenusimink ir tu, juk savo vaiką matai ir gali pati spręsti ar tau jis atrodo neprivalgęs
Būtinai pranešiu kiek būsim paaugusios
buvo momentas, kad pieneli tik nutraukinejot, bet nezindet. graiciauisiai tai ir pakiso koja - pienelio sumazejo. jo taip greitai neatsiras pakankamai ir, ko gero, dar kuri laika teks jum po kruties vis pasiulyti po kelesdesimt mililitru misinuko. (bet tik po to, kai abi krutys tikrai istustintos). vienu maitinimu duokite abi krutis, taip bus labiau stimuliuojama pienelio gamyba. kudikio zindyme labai daug psichologiniu dalyku - t.y. noro zindyti ir isitikinimo, kad tikrai gali - o pas jus , kaip matau, noro ir isitikinimo tikrai netruksta. tad manau su laiku susitvarkys.
[/quote]
Taip zindyt kuri laika negalejau, nes mazyle reanimacijoj pririsineta buvo, o paskui dar kol sustiprejo tai tik pazaidimas buvo, todel gyvenom tokiu rezimu: abi krutys iki jos susinervinimo, paskui misinys, bet paskui pastebejau, kad vis trumpiau bepatraukia, kai pradejau keleta maitinimu apsieit be misinio, nutraukiau. Dabar vel tenka grizt prie misinio ir bijau, kad vel neuzsivestu ta sistema, kad maze pradeda tinget. Man labai gaila, kad tik noro negana, nors buvau sventai isitikinus, kad kai labai nori - pavyksta
[/quote]
Taip zindyt kuri laika negalejau, nes mazyle reanimacijoj pririsineta buvo, o paskui dar kol sustiprejo tai tik pazaidimas buvo, todel gyvenom tokiu rezimu: abi krutys iki jos susinervinimo, paskui misinys, bet paskui pastebejau, kad vis trumpiau bepatraukia, kai pradejau keleta maitinimu apsieit be misinio, nutraukiau. Dabar vel tenka grizt prie misinio ir bijau, kad vel neuzsivestu ta sistema, kad maze pradeda tinget. Man labai gaila, kad tik noro negana, nors buvau sventai isitikinus, kad kai labai nori - pavyksta
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 17:51)
buna tokiu atveju, kad vaikiukas pabandes buteliuko, nebenori kruties (as pati tas atvejis tingine buvau), tai gal pameginkit misinuka ne is buteliuko, o is taureles duoti... arba pritraukti isvirksta ir po truputi suleisti i burnyte (mes taip vaistukus gerdavom). tai tada nepajus, kad lengviau, ir siaip vis nores zisti. kantrybes jums dideliauios!
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 15:25)
Nebezinau, kaip padidint pieno kieki, rodos jau viska isbandziau: valgyt valgau, skyscius geriu litrais, noras maitint didesnis uz mane, ramybes irgi stengiuos neprarast, net kai mazyle paleidus kruti graudziai verkia, vyras buityje pavaduoja, saves netaupau, kiek mazyle nori, tiek duodu (galetu nors ir visa para valgyt).
Per 3 savaites priaugom tik 200 g Siaip mergaite zvali ir vystosi pagal amziu , tustinasi ir slapinasi normaliai. 0
Per 3 savaites priaugom tik 200 g Siaip mergaite zvali ir vystosi pagal amziu , tustinasi ir slapinasi normaliai. 0
Skysčių vartok, tiek, kiek nori, par prievartą netikslinga (per didelis skysčių vartojimas pieno gamybą stabdo)
Labai gerai, kad mažylė žinda kiek nori. O kaip suprast: galetu nors ir visa para valgyt??? Kiek svėrė gimus? Kiek nukrito kai gulėjot ligoninėj? Nes tie 200 neaišku nuo kokio svorio paskaičiuoti. Numestą svorį ir reik skaičiuot, jis taip pat yra priaugamas.
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 15:25)
Problema prasidejo, kai mazei buvo 2 sav, sunkiai susirgo, buvo daug svorio netekus, gulejo reanimacijoj, teko duot misinio, nes per stresa apskritai dziaugiaus, kad bent jau 20 ml pritraukdavau(taip piena issaugojau), namie teko primaitint misiniu, paskui as ji nutraukiau, ir tas 3 sav tik MP daviau, pieno gamyba buvo uzsivedus, o dabar nuejom pas gydytoja, rezultatas 200 g. Nebezinau, ka daryt, liepe vel misinio duot (jau daviau, kol kas 1 karta per para, nes tikrai matau, kad alkana). Krutys minkstos, sukietedavo, jei dukrele ilga laika ismiegodavo, o kai praso, kas 2 val, tik truputi kietesnes pasidaro ir labai greit vel kaip skudurai pasidaro .(dabar jau nebesukieteja). Gal gali but problema tame, kad dukryte isvalgo lengvaji pienuka, kuris ciurksle bega, o riebiojo neistraukia? Bet kaip priverst ja traukt ilgiau gal galit ka patart (sildyt krutis jau bandziau - nepadeda).
jei vaikutis gautų mažai MP - slapintūsi iki 6k. paroj. Iš jūsų aprašymo to negalim teigi, vadinas skysčių tikrai pakanka. Su mišiniu neskubėkit, rašėt, kad po mišinukų ir gulėjimo ligoninėj, pati maitinat, vadinas labai didelį įdirbį padarėt Nieko geresnio pasaulyje jūsų mergytei už MP nėra
Dabar krūtys ir turi būt minkštos, tokios, kokius požymius parašėt.
Iš ko sprendžiat kad alkana? Kokie to alkio požymiai? Kokiu metu jis pasireiškia? Ar naudojat čiulptuką? Kiek dažnai žinda? Kiek laiko +-? Ar maitinat naktį?
QUOTE(ICJ @ 2009 03 26, 20:23)
Sveikos mamos, noriu paklasuti, jei as truputi apsirgau, sloguoju, skauda gerkle ir truputi temp. yra, tai mano pienukas nesuprastes, nebus pvz. per liesas ar pan. mano vaikui. Nes mazyle siandien tokia nerami, prastai valgo. Ir apskritai bijau uzkresti mazyle, nes jai dar tik du men.
tau susirgus organizmas is karto pradeda gaminti antikunus ir ju mazyle gaus su pienuku. tikrai neuzkresi mazyles, butinai maitink!
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 26, 21:29)
tau susirgus organizmas is karto pradeda gaminti antikunus ir ju mazyle gaus su pienuku. tikrai neuzkresi mazyles, butinai maitink!
labai gerai, sito nezinojau. Zinoma, kad maitinsiu!!!!!!!!!
QUOTE(ICJ @ 2009 03 26, 20:30)
labai gerai, sito nezinojau. Zinoma, kad maitinsiu!!!!!!!!!
jei ji ir susirgtu, tai sirgs lengviau ir greiciau pasveiks. As kai buvau apsirgus tai maziai pasveiko per dvi dienas, o as pati per kokias keturias
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 26, 17:54)
Na skysciu as vartoju tiek kien noriu (anksciau turedavau prisiverst juos gert), o noriu dabar jau daug. Mazyle tvarkingai nuo gimimo prasosi kas 2 val. ir su pertraukom apie 30 min zinda (dabar jau po 10 - 15 min nebeisiulau arba ji jau pradeda verkt), nakti ismiega po tris valandas, kartais ir ilgiau.
Gime 3890, bet per 2 sav nukrito iki 2700 (pasirodo su sepsiu grizom is ligonines, tai is visu jegu mergaite laikesi) ligoninej misiniu ir mano pieno lasais priaugom iki 3700, po to per 2 sav misriai maitinama priaugo iki 4400, tada as nutraukiau misini ir per 3 sav nuo to svorio priaugom tik 200 g. As buvau labai kategoriskai nusiteikus, kad jau prie misinio nebegrisim, bet tie 200 g Pati matau, kad alkana, mazyle pavalgius nenusiramina, pradeda klykti (anksciau taip nebudavo ir nepanasu, kad pilvuka skaudetu).O pieno sumazejo, kai pas gydytoja apsilankem, labai jau i sirdi gyliai ismigo tie 200g (ypac, kai musu pradzia su svoriu susijus). Tai va taip mes gyvenam
QUOTE(ienor @ 2009 03 26, 23:26)
Na skysciu as vartoju tiek kien noriu (anksciau turedavau prisiverst juos gert), o noriu dabar jau daug. Mazyle tvarkingai nuo gimimo prasosi kas 2 val. ir su pertraukom apie 30 min zinda (dabar jau po 10 - 15 min nebeisiulau arba ji jau pradeda verkt), nakti ismiega po tris valandas, kartais ir ilgiau.
Gime 3890, bet per 2 sav nukrito iki 2700 (pasirodo su sepsiu grizom is ligonines, tai is visu jegu mergaite laikesi) ligoninej misiniu ir mano pieno lasais priaugom iki 3700, po to per 2 sav misriai maitinama priaugo iki 4400, tada as nutraukiau misini ir per 3 sav nuo to svorio priaugom tik 200 g. As buvau labai kategoriskai nusiteikus, kad jau prie misinio nebegrisim, bet tie 200 g Pati matau, kad alkana, mazyle pavalgius nenusiramina, pradeda klykti (anksciau taip nebudavo ir nepanasu, kad pilvuka skaudetu).O pieno sumazejo, kai pas gydytoja apsilankem, labai jau i sirdi gyliai ismigo tie 200g (ypac, kai musu pradzia su svoriu susijus). Tai va taip mes gyvenam
Labai gaila, kad tik tiek priaugote Bet tikriausiai mazoji jau suprato, ka reiskia buteliukas
Gal but jums vertetu po MP ta misinuka bandyti girdyti per menzurele... Nors siaip tai as buciau uzsispyrusi ir kiekviena kart vaikui suverkus siulyciau kruti... Taip ir pieno gamyba labiau uzsivestu, ir vaikutis atprastu nuo LENGVO pavalgymo Tokie mazi vaikai jau per 3 dienas pamirsta, kas preis tai buvo...