Sveikos,
nezinau ar cia galiu rasyti ar ne, bet noriukonsultacijos. Siandien ryte pradejo tempti viena kruti, toks jausmas kad buciau sportavusi ar dariusi atsispaudimus. temperaturos nera. Gal patarsite ka daryti?
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 25, 11:35)
Sveikos,
nezinau ar cia galiu rasyti ar ne, bet noriukonsultacijos. Siandien ryte pradejo tempti viena kruti, toks jausmas kad buciau sportavusi ar dariusi atsispaudimus. temperaturos nera. Gal patarsite ka daryti?
Greičiausiai toje krūtyje užsistovėjo pienas - laktostazė. Gal apčiuopi kokį guzelį, sukietėjimą? Jeigu tai laktostazė, reikia kuo greičiau ir daugiau žindyt būtent iš tos skaudamos krūties ir žindyt taip, kad vaiko smakriukas būtų nukreiptas į skaudamą vietą. Galima bandyt įvairias pozas, ieškant geriausios padėties.
Žindant galima švelniai sukamaisiais judesiais (spirale) masažuoti skaudamą vietą (krūtimi nuo kūno link spenelio). Gali būti, kad per vieną maitinimą vaikui nepavyks visko ištraukti, duok per kitą. Po maitinimo gali užsidėti šaltą kompresą.
Dekui uz atsakymus... Guzelio kaip ir nerandu, tik skauda kai keliu ranka Reikes pabandyti duoti zisti is pazasties, nes butent tada ten bus smakriukas... Nors mano vaikas tinginiukas ir nelabai nori zisti..
Tikriausiai pirmąjį vaikelį auginant, kai nežinai kaip kas laukia būna sunku. Bet gi mes mamos Aišku labai svarbu vyro palaikymas. Kai auginau pirmąją tie ištisi kabojimai, ta nežinia ar čia viskas gerai nedavė ramybės, bet dukrytė man buvo visada pirmoj vietoj. Tada neturėjau nei pas ką paklausti nei kas suprastų mano savijautą (manau iš tikro gali suprasti tik tas kas tą jau patyręs), gaila, bet nebuvo nei supermamų klubo. Kai klausdavau gydytojos ji tik kartodavo, kad vaikai kurie rėkia (mažytei labai skaudėjo pilvelį, ji arba žįsdavo arba rėkdavo, ji pasnausdavo žįsdama, o aš likdavau nemiegojusi) nepriauga po 1,5 kg ar 1 kg ir visas atsakymas. Taigi pati turėjau priprasti prie tokios situacijos ir viskas.
Dabar man daug lengviau, nes buvau save paruošusi , o ir į daugelį dalykų žiūriu paprasčiau. Kai pradedu nespėti - surandu minutėlę ir "įlendu" pas gerąsias mamytes čia, oi kaip paskui viskas kaip per sviestą einas .
Dėl svečių iš vis nesuku sau galvos, įsiprašė patys nekantriausi, o kiti ramiai laukia, kam man papildomi rūpesčiai, spės Kai turiu laiko įlendu į skype paplepu su draugėm, juk tada nereikia niekur skubėt, o jei ką: oi ups... ir tu vėl su vaikeliu.
Žaviuosi Koše-Maloše, super super ir dar kartelį super.
Dabar man daug lengviau, nes buvau save paruošusi , o ir į daugelį dalykų žiūriu paprasčiau. Kai pradedu nespėti - surandu minutėlę ir "įlendu" pas gerąsias mamytes čia, oi kaip paskui viskas kaip per sviestą einas .
Dėl svečių iš vis nesuku sau galvos, įsiprašė patys nekantriausi, o kiti ramiai laukia, kam man papildomi rūpesčiai, spės Kai turiu laiko įlendu į skype paplepu su draugėm, juk tada nereikia niekur skubėt, o jei ką: oi ups... ir tu vėl su vaikeliu.
Žaviuosi Koše-Maloše, super super ir dar kartelį super.
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 25, 02:41)
Kantrybės duosim, mes čia ją verdam
Svečius rekomenduojama priiminėti po trijų mėnesių ne ilgiau 2-3val. (žinau, kad ne visos supras )
Kad man dabar kas duotų bent vieną sykį antrą dienos dalį lovoj praleist
Kiek tuo galii ir negali- mėgaukis
Svečius rekomenduojama priiminėti po trijų mėnesių ne ilgiau 2-3val. (žinau, kad ne visos supras )
Kad man dabar kas duotų bent vieną sykį antrą dienos dalį lovoj praleist
Kiek tuo galii ir negali- mėgaukis
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 24, 21:54)
Ar žinot, kad vaikutis "užsisakinėja" pienelį kitam maitinimui, ir kad pienelis gaminasi vaikučiui žindant? Niekada neišeis pamatuot pienelio kiekio, tas pats, kad pasiimtume indą ir seiles bandytume pamatuot... prisispjaudytume į valias, ale jos nesibaigtų
Nebetęskit tikrinimo ir geriau tą laiką skirkit poilsiui
...
Ir jums- visus darbus namuos gal gali kas pagelbet ir nudirbt- o jums -ilsėtis. Svarbiausia jūsų ir mažylio polsis ir gera nuotaika o dulkės- palauks
Kose-Malose, aciu uz tikrai nuostabias zinutes, tikiuosi, kad mamytes paklausys. Visu neperskaiciau, bet kurias skaiciau, sutinku 100%.
Papildyta:
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 25, 12:04)
Dekui uz atsakymus... Guzelio kaip ir nerandu, tik skauda kai keliu ranka Reikes pabandyti duoti zisti is pazasties, nes butent tada ten bus smakriukas... Nors mano vaikas tinginiukas ir nelabai nori zisti..
Pritariu, kad duotumet is tos kruties zisti. Ir stebekit, nes jei isvalgys, krutis nekieta, nera paraudimu, karstu vieteliu, o skausmas isliks, tai gal kazkas kita?
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 25, 12:04)
as dar lienemele nusiimu kai tik pradedu jausti skausma pazasty.
Nežinau kaip kitoms, bet mane asmeniškai ima nervas.
Juk esam SUPERMAMOS, o problemų prisigalvojam kažin kiek. Kai skaitau šita forumą, vienas po kito seka komentarai,ta prasme, viena mamytė prašo patarimo kaip padidinti pienuko kiekį, kita protingai atsako ką būtent daryti,nu ir tęsiasi visi puslapiai tas pats per tą patį kaip pasaka be galo,ar pastebėjot??? o situacija kaip ir neina geryn...
Na tai ir pradėjau galvot kaip čia jums aiškiau papasakojus tą mano nusiteikimą žindyti savo dukrytę. Visų pirma mielos mamytes baikim IDEALIZUOTI ir per nelyg SUREIKŠMINTI tą žindymą.Priimkim tai kaip NATURALŲ dalyką,juk bet kuris gyvūnėlis žemėje maitindamas savo jauniklius nepradeda isterikuoti,nerimauti, prisigalvoti nebūtų dalykų, kad neužtenka pienuko,jie PAPRASČIAUSIAI maitina be jokių mandrumų. Jie nežino,jiems net į galvą neateina kažkokios mintys apie kitokį savo palikuonio maitinimą.Pasiduokim instinktams ir nesukim galvos kiek to pieno tuose papuose yra ATSIPRAŠANT ,kiek yra tiek pakanka,vaikiukas pats užsiprašys pienelio ,jei jam trūks tik duokit krūtinę negailėkit ir nepergyvenkit, kad tris valandas ištisai žinda ar kad krūtinė nesprogsta nuo pieno pertekliaus.
Aš būtent šitaip mastau nuo pat nėštumo pradžios ir gal būt tai man padeda sękmingai žindyti savo pirmagimę. Jeigu vaikutį pagimdėt ir ištvėrėt skausmus tai žindymo pradžią iškęsit tikrai pamenu buvo ir man tie nugriaužti speneliai buvo ir krūtinė išpampus,kartais nespėdavau pavalgyti ar nusiprausti. Visko buvo ir atrodė kad to pienelio mažoka, nes pastoviai mergytė i papulį isikibus buvo ir ka turėjau daryti? viską mesti? nu jau ne. Jeigu jai gerai keletą valandų be perstojo žysti tai man tuo labiau.
Taigi mamos linkiu jums stiprybės ir geros nuotaikos. Svarbiausia reikia patiketi kad žindyti yra PAPRASTA.
Juk esam SUPERMAMOS, o problemų prisigalvojam kažin kiek. Kai skaitau šita forumą, vienas po kito seka komentarai,ta prasme, viena mamytė prašo patarimo kaip padidinti pienuko kiekį, kita protingai atsako ką būtent daryti,nu ir tęsiasi visi puslapiai tas pats per tą patį kaip pasaka be galo,ar pastebėjot??? o situacija kaip ir neina geryn...
Na tai ir pradėjau galvot kaip čia jums aiškiau papasakojus tą mano nusiteikimą žindyti savo dukrytę. Visų pirma mielos mamytes baikim IDEALIZUOTI ir per nelyg SUREIKŠMINTI tą žindymą.Priimkim tai kaip NATURALŲ dalyką,juk bet kuris gyvūnėlis žemėje maitindamas savo jauniklius nepradeda isterikuoti,nerimauti, prisigalvoti nebūtų dalykų, kad neužtenka pienuko,jie PAPRASČIAUSIAI maitina be jokių mandrumų. Jie nežino,jiems net į galvą neateina kažkokios mintys apie kitokį savo palikuonio maitinimą.Pasiduokim instinktams ir nesukim galvos kiek to pieno tuose papuose yra ATSIPRAŠANT ,kiek yra tiek pakanka,vaikiukas pats užsiprašys pienelio ,jei jam trūks tik duokit krūtinę negailėkit ir nepergyvenkit, kad tris valandas ištisai žinda ar kad krūtinė nesprogsta nuo pieno pertekliaus.
Aš būtent šitaip mastau nuo pat nėštumo pradžios ir gal būt tai man padeda sękmingai žindyti savo pirmagimę. Jeigu vaikutį pagimdėt ir ištvėrėt skausmus tai žindymo pradžią iškęsit tikrai pamenu buvo ir man tie nugriaužti speneliai buvo ir krūtinė išpampus,kartais nespėdavau pavalgyti ar nusiprausti. Visko buvo ir atrodė kad to pienelio mažoka, nes pastoviai mergytė i papulį isikibus buvo ir ka turėjau daryti? viską mesti? nu jau ne. Jeigu jai gerai keletą valandų be perstojo žysti tai man tuo labiau.
Taigi mamos linkiu jums stiprybės ir geros nuotaikos. Svarbiausia reikia patiketi kad žindyti yra PAPRASTA.
O as pam asciau kad man tas skausmas gali buti nuo to, kad vakar panesiojau lopsi su vaiku...
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 16:12)
Bet gal tavo pries tai priaugdavo po daugiau? Nes mano jau ir antra, trecia bei ketvirta menesius mazas prieaugis (400gr,450gr,300gr)-todel niekaip as nesuprantu, kodel taip, gal kur nors giliau tos priezastys..gal cia jau kokius nors tyrimus reik darytis..Kodel kitu mamu , MAITINAMU MP, priauga po 700-1kg, kartais ir 1.5, o cia rezultatas apverktinas
Jau man atrodo, kad as vaika kankinu, jau ir pagal tas kreives atsidurem beveik ant zemutines.. -apie nuotaika ir nusteikima zindyt tik MP iki 6men. tai is viso ner ner kalbos
Jau man atrodo, kad as vaika kankinu, jau ir pagal tas kreives atsidurem beveik ant zemutines.. -apie nuotaika ir nusteikima zindyt tik MP iki 6men. tai is viso ner ner kalbos
Na va panasi situacija ir pas mane, cia jau vire diskusijos del mano dukrytes svorio. Taigi nepergyvenk, viskas bus gerai, jei tik vaikas sveikas ir zvalus. Mano pirma men. priaugo 1,2 kg, antra- 400 g, trecia-280 g, o va dabar uz savaites eisim ziureti kiek bus. Skaiciau, kad jei nera kokiu blogu pozymiu jog vaikas alkanas neprivalgantis, tai jam visiskai pakanka MP, nes jame yra visu reikalingu medziagu, o ne misiniuose ir kosese. Gali paskaityti mano laiska kuri buvau rasiusi kitame forume
http://www.supermama...?...1202&st=504
Sveikutes Jungiuosi su Tomuku po labai keistos nakteles Vakar nuo 18 val kaip pradejo vyriukas valgyt kas valanda, taip per visa nakti ir iki dabar kaip laikrodukas - kas valanda valgo Ar cia koks augimo suolis Nesuprantu, kur tiek lenda, taip godziai pavalgo ir nei kiek neatpila O organizmas mano, matyt, nujaute artejant toki pienuko poreiki, kad vakar jau lauke vaikstant pirkausi mineralkes, nes atrode, kad griusiu ir is balos gersiu beleka Ir grizusi geriau, geriau, geriau - MB su vaiku
QUOTE(Dijara @ 2009 03 25, 21:18)
Na va panasi situacija ir pas mane, cia jau vire diskusijos del mano dukrytes svorio. Taigi nepergyvenk, viskas bus gerai, jei tik vaikas sveikas ir zvalus. Mano pirma men. priaugo 1,2 kg, antra- 400 g, trecia-280 g, o va dabar uz savaites eisim ziureti kiek bus. Skaiciau, kad jei nera kokiu blogu pozymiu jog vaikas alkanas neprivalgantis, tai jam visiskai pakanka MP, nes jame yra visu reikalingu medziagu, o ne misiniuose ir kosese. Gali paskaityti mano laiska kuri buvau rasiusi kitame forume
Aciu Ir parasyk tada kai busi po savaites pasisvere- kaip jum sekesi?
O ka jusu gyd.komentavo del sitokio "prieaugio"?