Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 14:25)
Sveikos, paaiskinkit man prasau, kodel, jei yra mano pieno-na tiesiog jauciu kad jo yra- o svoris neauga vaikui normaliai. ?? Kame priezastys gali buti? Na jauciu kaip krutine prisipildzius, kartais papus net plesia, kai valgo is vienos kruties, is kitos lasa pienelis (reiskias joje jau prisigamine pieno, nors net "ne jos eile"), baigia lelius valgyt, sypsodamasis nusisuka, o dar lasa is ten pienukas...
Rezultatas svorio 300gr per 4-a menesi  doh.gif
Kodel taip yra ??
Gydytoja jau liepe primaitint pradet darzoviu kosem...

mano Arijus lygiai taip pat nuo ketvirto menesio po 300-400 gr priauginedavo. Ka as zinau kodel taip, bet vaikas jauciasi gerai,judrus, linksmas, tai ir nesukau glavos, nors daktare padarius kraujo tyrima liepe gert gelezi, duot mesos ir tt. nieko nedaviau, vaiaki sveiki judrus.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 24, 15:20)
mano Arijus lygiai taip pat nuo ketvirto menesio po 300-400 gr priauginedavo. Ka as zinau kodel taip, bet vaikas jauciasi gerai,judrus, linksmas, tai ir nesukau glavos, nors daktare padarius kraujo tyrima liepe gert gelezi, duot mesos ir tt. nieko nedaviau, vaiaki sveiki judrus.

kad taip as tada buciau gelezies nedavus... kai mano mergaite buvo puses metuku, susirgo tridiene karstine, atsidurem ligoninej ir kraujo tyrimas parode hemoglobina ant zemiauios ribos. pasiule duoti gelezi. nu ir prasidejo musu bedos - is pradziu alergine reagcija (isbandziau 3 rusiu papildus -n ferumlek, hemofer ir berubi) , o po to ziauriai uzkietejo viduriai. bandziau padeti gelbeti slyvu tyrelem, bananais, skysciais. tada bandem klizmutes (ziauriai vaikas kankinosi), dar veliau diufalac sirupa. taip praejo geri 8 menesiai, o problemos su viduriukais taip ir liko verysad.gif . taip uzkieteja, kad net kraujuko pasirodo! vis geriam tai bakteriju, tai diufalako... akivaizdziai supratau (deje, labai skausminga ir didele kaina), kad nereikia kisti kudikiui slamsto, nes jis dar nera pasirenges!!!
gerai apgalvokim, mamos, pries ka nors duodamos savo mazyliams, nes su pasdekmem po to labai sunku kovoti verysad.gif
p.s. mano dukryte irgi sveika, linksma, guvi, judri, sneki ir visokia kitokia labai nuostabi, bet kai uzkieteja viduriukai, tai vaiko labai gaila buna cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 24 kovo 2009 - 14:31
taigi, as apskritai nesuprantu i kokias normas tie daktarai ziuri..nes dazniausiai esant visiskai hemoglobino normai jei nustato mazakraujyste ir liepia duot gelezi...keista.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 24, 14:20)

Bet gal tavo pries tai priaugdavo po daugiau? Nes mano jau ir antra, trecia bei ketvirta menesius mazas prieaugis (400gr,450gr,300gr)-todel niekaip as nesuprantu, kodel taip, gal kur nors giliau tos priezastys..gal cia jau kokius nors tyrimus reik darytis..Kodel kitu mamu , MAITINAMU MP, priauga po 700-1kg, kartais ir 1.5, o cia rezultatas apverktinas
Jau man atrodo, kad as vaika kankinu, jau ir pagal tas kreives atsidurem beveik ant zemutines.. doh.gif -apie nuotaika ir nusteikima zindyt tik MP iki 6men. tai is viso ner ner kalbos cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 16:12)
Bet gal tavo pries tai priaugdavo po daugiau? Nes mano jau ir antra, trecia bei ketvirta menesius mazas prieaugis (400gr,450gr,300gr)-todel niekaip as nesuprantu, kodel taip, gal kur nors giliau tos priezastys..gal cia jau kokius nors tyrimus reik darytis..Kodel kitu mamu , MAITINAMU MP, priauga po 700-1kg, kartais ir 1.5, o cia rezultatas apverktinas
Jau man atrodo, kad as vaika kankinu, jau ir pagal tas kreives atsidurem beveik ant zemutines.. doh.gif -apie nuotaika ir nusteikima zindyt tik MP iki 6men. tai is viso ner ner kalbos cry.gif

o gal pati nelabai turi kada pavalgyt?mano maziuke tai priauga net daugiau nei reik,1.3kg si menesi,bet draugei taip buvo.pieno turejo daug bet nelabai maistingas buvo.tai tiesiog savo mityba susitvarke,ir sunelis pradejo svori priauginet.o gal atpilineja daug?
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 15:25)
Sveikos, paaiskinkit man prasau, kodel, jei yra mano pieno-na tiesiog jauciu kad jo yra- o svoris neauga vaikui normaliai. ?? Kame priezastys gali buti? Na jauciu kaip krutine prisipildzius, kartais papus net plesia, kai valgo is vienos kruties, is kitos lasa pienelis (reiskias joje jau prisigamine pieno, nors net "ne jos eile"), baigia lelius valgyt, sypsodamasis nusisuka, o dar lasa is ten pienukas...
Rezultatas svorio 300gr per 4-a menesi  doh.gif
Kodel taip yra ??
Gydytoja jau liepe primaitint pradet darzoviu kosem...

Normalu. Jei paguos- sūnus per ketvirtą priaugo- 230g. Ir liepė mišiniais farširuot.
Kiek cm paaugot???? O energijos pasaulio pažinimui keturių mėnesių daug daugiau išnaudoja. Čiulptikas negeros įtakos turi.
Visą priaugtą svorį nuo gimimo reik padalint iš turimų mėnesių. Vidurkis 500/mėn.
Ir tėvų sudėjimo nepamirškit 4u.gif Patys -aukštaūgiai? Dideli?
Per tuos mėnesius nesirgo? Kai serga- neauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 24 kovo 2009 - 16:58
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 24, 16:52)
Normalu. Jei paguos- sūnus per ketvirtą priaugo- 230g. Ir liepė mišiniais farširuot.
Kiek cm paaugot???? O energijos pasaulio pažinimui keturių mėnesių  daug daugiau išnaudoja. Čiulptikas negeros įtakos turi.
Visą priaugtą svorį nuo gimimo reik padalint iš turimų mėnesių. Vidurkis 500/mėn.
Ir tėvų sudėjimo nepamirškit  4u.gif Patys -aukštaūgiai? Dideli?
Per tuos mėnesius nesirgo? Kai serga- neauga.

Cm paaugo irgi si me tik 1cm (nuo gimimo paaugo is viso jau 11cm per 4 men.)
Patys neaukstaugiai, vudutiniokai tokie smile.gif Kol kas visa prieaugi nuo gimimo dalijant is 4 mum iseina 550gr i menesi. Sakot normalu, nesijaudint?
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 18:00)
Patys neaukstaugiai, vudutiniokai tokie smile.gif Kol kas visa prieaugi nuo gimimo dalijant is 4 mum iseina 550gr i menesi. Sakot normalu, nesijaudint?

tai aisku, kad normalu. jei vaikas badautu, tai nesvarstyutum, o akivaizdziai matytum, kad jam negerai. butu suglebes, vangus, atsiliktu fizinis vystymasis. esu tikra, kad taip tikrai nera. be to, "lieknieji" kudikiai daug greiciau ismoksta apsiversti, sliauzti ir ropoti. tikrai uzaugs jusu mazylis!
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 24, 17:06)
tai aisku, kad normalu. jei vaikas badautu, tai nesvarstyutum, o akivaizdziai matytum, kad jam negerai. butu suglebes, vangus, atsiliktu fizinis vystymasis. esu tikra, kad taip tikrai nera. be to, "lieknieji" kudikiai daug greiciau ismoksta apsiversti, sliauzti ir ropoti. tikrai uzaugs jusu mazylis!

Aciu uz palaikyma 4u.gif
Bet kokiu atveju eisim dar pasikonsultuot pas kita gyd. del tokio ankstyvo primaitinimo, nes tikrai abejoju ar reikia, gal ten ir pasisversim tik su pampersu, nes cia tai dar po 150gr atmeta nuo to svorio, koki parodo svarstykles doh.gif
Ir dar patare i darzoviu kose pilti grietinele-tipo taip riebiau butu vaikui ir visu vitaminu gaus.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 24, 16:28)
kad taip as tada buciau gelezies nedavus...

Floradix teisinga, ji nuo metų. http://www.100metu.l...pildai/floradix
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 18:10)
Ir dar patare i darzoviu kose pilti grietinele-tipo taip riebiau butu vaikui ir visu vitaminu gaus.. doh.gif

o dieve, nu ir patarimas. vapshie doh.gif , neturiu zodziu. kazkos briedas visiskas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 24, 18:24)

dekuj uz nuoroda, bet daugiau as gelezies papildu neduosiu (o ir daviau tik kokias 4 dienas vis stebedama reakcija, kai 6men mergaitei buvo). pakilo hemoglobinas mums, kai mesyte valgyti prdejom. bet pilvuko problemeles liko... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 24, 19:00)

Tai gerai jums išeina 550 thumbup.gif
Nesijaudinkit. Kai bus jiems kokia 16metų- va tada tai jaudunsimės kai namuos pargrįštančių lauksim mirksiukas.gif
Lenteles poliklinikose nuo gudžių tarybinių laikų, kai viskas buvo skaičiuojama, normuojama, ir moterys traktoristės buvo mirksiukas.gif
ir lentelės mišinukiniams vaikams. Paprasta skaičiuot- vienas mėnuo- vienas kg.
Ne paršelius auginam mirksiukas.gif , maitini pati- vadinas vaikas gauna viską ko jam reik, ir auga tiek -kiek reik. 4u.gif
www.who.int/childgrowth/standards
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba).
Atsakyti