Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Sveikos, mamytes smile.gif
Mums su pieneliu viskas lyg ir gerai.
Tik vat mazoji dabar pradejo "kabet ant papo" doh.gif . kiaura diena gali gulet isikabinusi speneli. ir nevalgo, o siaip i burnyte paemusi laiko. retkartemis ir ciulpia. Ar gali taip buti, kad pradzioje nekabejo, o dabar pakibo?
Tikriausiai siaip sau laiko mama uz vienos vietos, kad niekur nelakstytu, o salia butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 21, 00:58)
Tik vat mazoji dabar pradejo "kabet ant papo"  doh.gif . kiaura diena gali gulet isikabinusi speneli. ir nevalgo, o siaip i burnyte paemusi laiko. retkartemis ir ciulpia. Ar gali taip buti, kad pradzioje nekabejo, o dabar pakibo?
Tikriausiai siaip sau laiko mama uz vienos vietos, kad niekur nelakstytu, o salia butu biggrin.gif

Visko gali buti mirksiukas.gif o gali buti,kad ir sparciau auga, tai reikia pienelio daugiau.Nes maziai kartsnuo karto miegodami patraukdami daugiau privalgo,nei paprastai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sssssss @ 2009 03 21, 00:57)
Ar galima maitinant kažką naudoti nuo lūpų pūslelinės? Ir ką galima būtų naudoti?
Labai ačiū  4u.gif  4u.gif

pati nesusidūriau, bet info:
Šiame puslapyje galite pasitikrinti kiekvieno medikamento ir žindymo saugumą (anglų kalba) www.e-lactancia.org
Pasaugot vaikiuka reikia- nebučiuot, nesidėt čiulptuko burnon, nesidalint vienu šaukštu ir t.t. mirksiukas.gif
Gyrė Purelaną (Purelanas 100 gamintojas Medela, tikrai būna Vln. Tilto. g.esančioj vaistinėj) jei neklystu, jis pasaugo nuo nemalonaus sausėjimo,perštėjimo.
Nepakenks ir teisingos gydytojos/vaistininkės konsultacija.
Organizmą reiktų pastiprint, nes pasilpus ir kabinasi visokie baubai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 20, 23:21)
pati nesusidūriau, bet info:
Šiame puslapyje galite pasitikrinti kiekvieno medikamento ir žindymo saugumą (anglų kalba) www.e-lactancia.org
Pasaugot vaikiuka reikia- nebučiuot, nesidėt čiulptuko burnon, nesidalint vienu šaukštu ir t.t.  mirksiukas.gif
Gyrė Purelaną (Purelanas 100 gamintojas Medela, tikrai būna Vln. Tilto. g.esančioj vaistinėj) jei neklystu, jis pasaugo nuo nemalonaus sausėjimo,perštėjimo.
Nepakenks ir teisingos gydytojos/vaistininkės konsultacija.
Organizmą reiktų pastiprint, nes pasilpus ir kabinasi visokie baubai.  4u.gif

Labai ačiū už išsamią info 4u.gif 4u.gif
Jo, žinau, kad reiktų kuo mažiau kontaktuot su vaikiuku ir jo daiktais, bet kažkaip vis užsimirštu ir pasiglaustau, tai vėl ka smile.gif
Dar vaistinėj bandysiu pasikonsultuot ir pabandysiu gaut Purelan.
Taip pat labai ačiū už tą nuorodą 4u.gif Pažiūrėjau ten cinko oksidas saugus yra, bet jis turbūt tik šiaip pasausina, ta prasme pačios bacilos negydo.
Nu žiūrėsiu, ačiū labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Man iskilo klausimas del anspeniu. Manoji labai nugrauzus spenelius buvo, kad tiesio negalejau maitinti, jau buvau pradejusi nusitraukineti piena, bet paskui atradau anspenius, man tai atrode labiau priimtina negu nusitraukinejimas. Ar nepripras vaikelis prie ju , ar paskui nekils problemu del kruties emimo. dabar stengiuosi bent pradeti maitinti su anspeniu, paskui nusiimu, kartais mazoji nereguoja, o kartais ime rekti ir meta kruti, tik as nezinau ar ji tai daro del pilvo diegliu, ar cia jau pripratimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(sssssss @ 2009 03 21, 00:11)
Labai ačiū už išsamią info  4u.gif  4u.gif
Jo, žinau, kad reiktų kuo mažiau kontaktuot su vaikiuku ir jo daiktais, bet kažkaip vis užsimirštu ir pasiglaustau, tai vėl ka  smile.gif
Taip pat labai ačiū už tą nuorodą  4u.gif  Pažiūrėjau ten cinko oksidas saugus yra, bet jis turbūt tik šiaip pasausina, ta prasme pačios bacilos negydo.
Nu žiūrėsiu, ačiū labai  4u.gif  4u.gif

Tai nera nei vieno vaisto, kuris uzmusa herpes-nes tai yra virusas. Visi esami vaistukai tik slopina nemalonius pojucius: niezejima, perstejima, deginima ir pristabdo isplitima i tolimesnius aplinkinius audinius. Siaip siulau kasdien vartoti daug vitamino C- paprasto to tabletem, labai padeda sustiprint organizmo atsparuma ivairiom zarazom- o ir maitinanciom labai reikia vit.C- gerk po daug-nebijok perdozuoti-jis organizme nesikaupia 4u.gif
Atsakyti
Jo, žinau, kad reiktų kuo mažiau kontaktuot su vaikiuku ir jo daiktais, bet kažkaip vis užsimirštu ir pasiglaustau, tai vėl ka  smile.gif
Taip pat labai ačiū už tą nuorodą  4u.gif  Pažiūrėjau ten cinko oksidas saugus yra, bet jis turbūt tik šiaip pasausina, ta prasme pačios bacilos negydo.

man yra buvę tos pūslelinės...kažkaip nesureikšminu, jei reikia kuo- tai pasitepu...kremukai vietiškai veikia....nors man vistiek pats geriausias vaistas- dantų pasta, aišku tik pajautus pirmajį niežėjimą....iškart sustabdo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Radmilė @ 2009 03 21, 08:45)
Labas rytas  4u.gif
Man iskilo klausimas del anspeniu. Manoji labai nugrauzus spenelius buvo, kad tiesio negalejau maitinti, jau buvau pradejusi nusitraukineti piena, bet paskui atradau anspenius, man tai atrode labiau priimtina negu nusitraukinejimas. Ar nepripras vaikelis prie ju , ar paskui nekils problemu del kruties emimo. dabar stengiuosi bent pradeti maitinti su anspeniu, paskui nusiimu, kartais mazoji nereguoja, o kartais ime rekti ir meta kruti, tik as nezinau ar ji tai daro del pilvo diegliu, ar cia jau pripratimas  g.gif

maniškė nepriprato....nors kartais sukandus dantis pamaitindavau ir be jų....bet jau naudojau ir juos kada norėjau, kad nekraujuotų......bet nebijok....tas skausmas laikinas...vienoms anksčiau- kitoms vėliau praeina....man 4 sav. jau nebeskaudėjo....
Papildyta:
QUOTE(Radmilė @ 2009 03 21, 08:45)
o kartais ime rekti ir meta kruti, tik as nezinau ar ji tai daro del pilvo diegliu, ar cia jau pripratimas  g.gif

ir dėl to ir dėl to gali būti....maniškė irgi kartais neimdavo su antspeniu...tai sukąsdavau dantis ir duodavau be...kitą žindymą vėl užsidėdavau, kad apgydyt...kantrybės mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Belty @ 2009 03 21, 10:19)
Tai nera nei vieno vaisto, kuris uzmusa herpes-nes tai yra virusas. Visi esami vaistukai tik slopina nemalonius pojucius

man asmeniškai visai susdabdo puslytės kilimą, jei pastebiu iškart.....
Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2009 03 20, 22:58)
Tik vat mazoji dabar pradejo "kabet ant papo"  doh.gif . kiaura diena gali gulet isikabinusi speneli. ir nevalgo, o siaip i burnyte paemusi laiko. retkartemis ir ciulpia. Ar gali taip buti, kad pradzioje nekabejo, o dabar pakibo?

normalu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 03 21, 09:45)
Labas rytas  4u.gif
Man iskilo klausimas del anspeniu. Manoji labai nugrauzus spenelius buvo, kad tiesio negalejau maitinti, jau buvau pradejusi nusitraukineti piena, bet paskui atradau anspenius, man tai atrode labiau priimtina negu nusitraukinejimas. Ar nepripras vaikelis prie ju , ar paskui nekils problemu del kruties emimo. dabar stengiuosi bent pradeti maitinti su anspeniu, paskui nusiimu, kartais mazoji nereguoja, o kartais ime rekti ir meta kruti, tik as nezinau ar ji tai daro del pilvo diegliu, ar cia jau pripratimas  g.gif

o mano sunus visiskai neeme kruties su anspeniu, o speneliai 6savaites kraujavo verysad.gif . netiko jam visiskai ta guma. gali but kad ir jusiskei jie nepatinka. bet jei ima, tai ir duok. atprasti tikrai spes!
Atsakyti
niekada naujagimio naktį nežadindavau ir maitindavau tik tada kai to norėdavo mano mergaitė pati. KArtais pabusdavo kas 3 val,kartais visą naktį išmiegodavo. svoris augo ir auga normaliai, o ir pienuko turim per akis ir dabar. MAmytės irgi turi pailsėt, o vaiko žadinimas tikrai neleidžia pailsėt nei vaikui nei mamai. NA nebent kūdikėlis svorio nepriauga.
Atsakyti
QUOTE(aza @ 2009 03 21, 15:08)
niekada naujagimio naktį nežadindavau ir maitindavau tik tada kai to norėdavo mano mergaitė pati. KArtais pabusdavo kas 3 val,kartais visą naktį išmiegodavo. svoris augo ir auga normaliai, o ir pienuko turim per akis ir dabar.  MAmytės irgi turi pailsėt, o vaiko žadinimas tikrai neleidžia pailsėt nei vaikui nei mamai. NA nebent kūdikėlis svorio nepriauga.

drinks_cheers.gif as irgi niekada nezadindavau. man atrodo, kad nereikia taip labai sureiksminti ta naktini maitinima kas 3val. juk sakom, kad maitinti reikia pagal poreiki ir tai naturalus procesas. tai ir zindykim naturaliai. taip mamos daug maziau streso patirtu. o tai dabar cia labai nemazai tokiu nerimaujanciu zinuciu: "viskas lyg ir gerai, bet kazkodel..." nepamirskim, kad visi vaikiukai skirtingi, miega jie skirtingai (vieni daznai bet po mazai, kiti reciau bet po daug), tai ir valgo vieni gal po maziau, bet dazniau, kiti daug prisipampia o po to ramiai ir ilgai sau miega. nesinervuokit, mamos. poilsis labai butinas ir kudikiui ir mamai. jei vaikiukui truks pieno, tai neatrodys, kad viskas lyg ir gerai. tada aiskiai matysit, kad niekas negerai. linkiu visoms ramybes ir kantrybes. maitinimas - malonus procesas ir su niekuo nepalyginamas isgyvenimas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 21 kovo 2009 - 14:19
QUOTE(aza @ 2009 03 21, 14:08)
niekada naujagimio naktį nežadindavau ir maitindavau tik tada kai to norėdavo mano mergaitė pati. KArtais pabusdavo kas 3 val,kartais visą naktį išmiegodavo. svoris augo ir auga normaliai, o ir pienuko turim per akis ir dabar.  MAmytės irgi turi pailsėt, o vaiko žadinimas tikrai neleidžia pailsėt nei vaikui nei mamai. NA nebent kūdikėlis svorio nepriauga.

čia individualu....jei nebūčiau naktį maitinus ir įdėjus daug pastangų.....pienelio būtų trūkę 4u.gif ...pradžioj išvis naktim nemiegojau....
Atsakyti

man labai padejo pleistriukai ant lupu. bet ju nuada buvo gal daugiau psichologine, nes tokiu budu apsaugojau nuo tiesioginio kontakto. as irgi uzsimirsdavau, o su pleistriukais jauciausi gerai - herpis izoliuotas :-)
Atsakyti