Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Radmilė @ 2009 03 19, 12:40)
Sveikutes  4u.gif

naujoke as cia pas jus  ax.gif  Tikiuosi rasti patarimu, nes mazosios maitinimas kartais mane i nevilti varo  blush2.gif  Dukrytei 19 dienu ir  labai noriu ja pati maitinti, bet kai ji gali ant papo kaboti kad ir 2 val, as pradedu panikuoti, gal jai mazai MP  doh.gif  Miega diena ilgiau viena karta, apie 3 val, o siaip jei uzsnaudzia, tai max. 0.5 val. ir vel reikalauja valgyti. Nakti kaip kada , kartais keliasi kas 2.5-3 val, kartais dazniau. Bet tie nuolatiniai kabejimai iki pietu ir vakare tai mane pacia glumina ar taip normalu  g.gif  nes mociutes ir drauges man sako duoti ciulptuka, o cia pasiskaiciau, kad ciulptukas nera gerai  g.gif

Sveika prisijungus! viskas pas jus labai gerai. pradzia tokia jau yra - mazyliui labai reikia mamos, daugiau niekas aplinkuj jo nedomina. pasinaudok siuo laiku, maitindama ilsekis, ziurek TV, miegok. mano sunus ilgiau pamiegodavo, kai salia ir as priguldavau. kol nera kitu vaiku, tas kabojimas tau ir paciai gali buti naudingas - maitindama nesinervuok ir neskaiciuok minuciu "kiek cia dal zys", o atsipusk, atsipalaiduok. netrukus vaikelis paaugs, ji prades dominti aplinka ir maziau laiko praleis kabodamas. o tu saunuole, kad neduodi ciulptuko (is patirties zinau, kad aplinkiniai "visada geriau zino, kas geriausia tavo vaikui" ir spaudimas kartais buna tikrai stiprus. bet tu laikykis, ir aukit sveiki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 19, 12:22)
o jei dar prie viso to prideti misinuka doh.gif krize kapitaline butu. o juk dazniausiai taip ir buna - tave pirma matau zindancia dvynius! daugiau, kiek pazystu ar pazystami pazysta - misinukais maitina, nes neva neimanoma ismaitinti dvieju doh.gif . as cia kasdien ilindus ir i tavo parasa paziurejus pagalvoju, kad didelis tu zmogus esi! mes cia po viena vaika augindamos dejuojam, kaip nera kada atsipusti, o tu su diem leliais dar ir kitiems patarineti laiko atrandi! stiprybes tau! tu musu autoritetas!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 03 19, 11:44)
viskas pas jus labai normalu  4u.gif dabar taip turi buti  mirksiukas.gif  su laiku, maitinimo ilgis keisis, trumpes... o dabar tiesiog dziaukis mazuoju angeliuku ir nepergyvenk  4u.gif

QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 19, 11:47)
Sveika prisijungus! viskas pas jus labai gerai. pradzia tokia jau yra - mazyliui labai reikia mamos, daugiau niekas aplinkuj jo nedomina. pasinaudok siuo laiku, maitindama ilsekis, ziurek TV, miegok. mano sunus ilgiau pamiegodavo, kai salia ir as priguldavau. kol nera kitu vaiku, tas kabojimas tau ir paciai gali buti naudingas - maitindama nesinervuok ir neskaiciuok minuciu "kiek cia dal zys", o atsipusk, atsipalaiduok. netrukus vaikelis paaugs, ji prades dominti aplinka ir maziau laiko praleis kabodamas. o tu saunuole, kad neduodi ciulptuko (is patirties zinau, kad aplinkiniai "visada geriau zino, kas geriausia tavo vaikui" ir spaudimas kartais buna tikrai stiprus. bet tu laikykis, ir aukit sveiki 4u.gif

Aciu labai uz atsakymus 4u.gif Tik nesu as labai saunuole , nes maze gavus jau ciulptuko keleta kartu blush2.gif tik cia pas jus pasiskaiciau , kad jis nera gerai. bandysim gyventi be jo ir megautis MP ir buvimu kartu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 15, 22:06)
Kristis, nepergyvenk tu del to pienelio, jei vaikas vis atpila tai matyt persivalgo. O del skysciu - literaturoj rasoma kad gerti reiketu tiek kiek norisi, jokiu budu negerti per prievarta, nes tai ne tai kad nepagausina pienelio bet ir trukdo (nezinau kaip trukdo, bet taip raso wink.gif

oi,nebepergyvenu del pienuko.bent jau dabar sitie reikalai susitvarke. ko gero anksciau pasitaikydavo tie augimo suoliai ir tiek. o ir atpylimai susitvarke.na,pasitaiko dar tokiu avariju didesniu,bet nebe taip daznai.
o del skysciu.. iki nestumo ir nestumo metu buvau tokia visai negereja.uztekdavo kokio puodelio ar dvieju arbatos per diena.budavo sociai. o va dabar,maitinant,gal ir kazkiek daugiau isgeriu,nei kad reikia,bet pati jauciu,kad pradeda troskinti maitinant sunuti.tai gerai po ranka turet butelaiti atsigerimui smile.gif
pirmadieni eisim svertis,tai ziuresim,kiek paaugo berniukas mano smile.gif
ir dar del ciulptuku. is pat pradziu duodavom,bet tik kai eidavom i laukuti ar migdantis.bet nebuvo taip,kad be tiutes vaikas gyvent negaletu. kazkur pries pora savaiciu nustojau ja duot noredama pasiziuret,ar geriau seksis iduot kruti. ir ka jus manot? po savaites su trupuciu jis nebezinojo,ka su ta tiute daryt reikia smile.gif bandant iduoti eme ziaukcioti arba ne ciulpdavo ja,bet kramte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krištiš: 19 kovo 2009 - 13:46
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 19, 12:22)
o jei dar prie viso to prideti misinuka doh.gif krize kapitaline butu. o juk dazniausiai taip ir buna - tave pirma matau zindancia dvynius! daugiau, kiek pazystu ar pazystami pazysta - misinukais maitina, nes neva neimanoma ismaitinti dvieju doh.gif . as cia kasdien ilindus ir i tavo parasa paziurejus pagalvoju, kad didelis tu zmogus esi! mes cia po viena vaika augindamos dejuojam, kaip nera kada atsipusti, o tu su diem leliais dar ir kitiems patarineti laiko atrandi! stiprybes tau! tu musu autoritetas!

nu jau aciu aciu blush2.gif
jo, man kai suzinojau kad laukiuosi dvyniu irgi buvo klaisumas iskiles ar imanoma ismaitinti du. bet kadangi turejau puiku pavyzdi - savo mama, tai abejoniu nekilo. Ji maitino mane ir kaimynes dukryte iki puses metu tik MP ir sake dar veidui nusipraust MP uztekdavo (nes gi anksciau reikedavo nusitraukt iki paskutinio laso) As zinojau kad nepaveldima tai, bet man labai padejo apskritai patiketi kad maitinti du - imanoma.
o apie tas koses - suveciau du indelius i bliuda, pasildziau nu ir matytumet kaip purtesi mano vaikai lotuliukas.gif suvalge po pora sauksteliu ir vsio. Tai surinkau visas atliekas, pora bulviu radau, puse morkos, dar briuselio kopusciuku uzsisaldzius turiu ir verdu normalia kose. TIk va mesytes jau nespesiu siandine isvirt, bus iskrovos diena. Ale ot protingi vaikai, zino kad sh visokiu nereik valgyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 19, 14:42)
o apie tas koses - suveciau du indelius i bliuda, pasildziau nu ir matytumet kaip purtesi mano vaikai  lotuliukas.gif suvalge po pora sauksteliu ir vsio. Tai surinkau visas atliekas, pora bulviu radau, puse morkos, dar briuselio kopusciuku uzsisaldzius turiu ir verdu normalia kose. TIk va mesytes jau nespesiu siandine isvirt, bus iskrovos diena. Ale ot protingi vaikai, zino kad sh visokiu nereik valgyt  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif gudruciai, bet galetu ir apie mama kartais pagalvoti. jau kai prisimenu ta virima...mega_shok.gif vyrui vienas patiekalas, sunui - kitas, dukrytei - trecias... essen.gif o pati nuo visokiu virimu nusiplukus ir prisiuoscius tai ir lieku nevalgius, nes jau apetitas kazkur iskeliaves buna blink.gif o jei tie lepuneliai dar sugalvoja nevalgyti... angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 19 kovo 2009 - 13:53
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 19, 14:53)
lotuliukas.gif  gudruciai, bet galetu ir apie mama kartais pagalvoti. jau kai prisimenu ta virima...mega_shok.gif  vyrui vienas patiekalas, sunui - kitas, dukrytei - trecias... essen.gif o pati nuo visokiu virimu nusiplukus ir prisiuoscius tai ir lieku nevalgius, nes jau apetitas kazkur iskeliaves buna blink.gif o jei tie lepuneliai dar sugalvoja nevalgyti...  angel_sadangel.gif

ai man tai nesunku. Matai, as tai turiu auklyte, ji man isverda valgyt ir vyrui, o as tik vaikams koses verdu thumbup.gif bet zinokit tikrai mano virta kose daaaaug skanesne u tuos konservus (pati gavau suvalgyt konservus, nes gi gaila ismest)
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 19, 15:02)
ai man tai nesunku. Matai, as tai turiu auklyte, ji man isverda valgyt ir vyrui, o as tik vaikams koses verdu  thumbup.gif bet zinokit tikrai mano virta kose daaaaug skanesne u tuos konservus (pati gavau suvalgyt konservus, nes gi gaila ismest)

oi, tai smagu girdet, kad turi namie pagalbos! saunuole, nes vienai tai labai sunku turetu buti. as tai su abiem vaikais nusivarau nuo koju. laukiu nesulaukiu, kol dicki istumsiu i darza (nors nezinau, ar bus lengviau - mes visi trys dabar tokia komanda neiskirima... biggrin.gif )
o koses tai kaip shikpopieris , esu jas pirkusi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 19 kovo 2009 - 17:55
nupirkau kazkokiu ekologisku dabar, tai suvalge, bet jau laukiam tevelio griztancio su ekodarzovem ir ryt virsim normalia kose su vistyte savo kaimiska. Nebeturiu kitokios mesytes...tai kol gausiu verdu su vistiena, manau tai geriau nei pirktine jautiena kokia nors...
Atsakyti
QUOTE(Krištiš @ 2009 03 19, 15:41)
pirmadieni eisim svertis,tai ziuresim,kiek paaugo berniukas mano smile.gif
ir dar del ciulptuku. is pat pradziu duodavom,bet tik kai eidavom i laukuti ar migdantis.bet nebuvo taip,kad be tiutes vaikas gyvent negaletu. kazkur pries pora savaiciu nustojau ja duot noredama pasiziuret,ar geriau seksis iduot kruti. ir ka jus manot? po savaites su trupuciu jis nebezinojo,ka su ta tiute daryt reikia smile.gif bandant iduoti eme ziaukcioti arba ne ciulpdavo ja,bet kramte.

Kai pargrįšit pirmadienį- parašykit mirksiukas.gif
Su čiulptuku- tai šauniai jums pavyko thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Radmilė @ 2009 03 19, 14:05)
megautis MP ir buvimu kartu 4u.gif

4u.gif Pirmi mėnesiai- nėštumas tik kita forma- išorėje mirksiukas.gif
ir iš pasakojimo- viskas pas jus- thumbup.gif Mėgaukitės mirksiukas.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 03 19, 21:25)
nupirkau kazkokiu ekologisku dabar, tai suvalge, bet jau laukiam tevelio griztancio su ekodarzovem ir ryt virsim normalia kose su vistyte savo kaimiska. Nebeturiu kitokios mesytes...tai kol gausiu verdu su vistiena, manau tai geriau nei pirktine jautiena kokia nors...

Iki- mačiau ekologiškos jautienos (ar veršienos? doh.gif )
Atsakyti
sveikos 4u.gif
QUOTE(babis @ 2009 03 19, 10:53)

Mamytes norejau paklaust, mano mazius valgo kas dvi valandas. Cia taip daznai del to kad jis auga ir daugiau reikia,

man neatrodo, kad l.dažnai.....mano kas 30min-2val.....mp valgydavo......dabar net ir daug valgant maisto...vistiek mp kas pora val. paprašo
Papildyta:
QUOTE(Krištiš @ 2009 03 19, 13:41)
oi,nebepergyvenu del pienuko.bent jau dabar sitie reikalai susitvarke.

džiugu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Radmilė @ 2009 03 19, 12:05)
Aciu labai uz atsakymus  4u.gif  Tik nesu as labai saunuole , nes maze gavus  jau ciulptuko keleta kartu  blush2.gif  tik cia pas jus pasiskaiciau , kad jis nera gerai. bandysim gyventi be jo ir megautis MP ir buvimu kartu 4u.gif

esi šaunuolė...viską gerai darai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 18, 15:08)
a tai gerai, nes mes vartojom tik du pakelius, na sesias dienas tik, tai reiks dar uzpirkt.
o tai iskur gaut kitokiu ekologisku darzoviu apart bulves ir morkos  doh.gif juk tuose eko turgeliuose jau nieko neber..na dar tiesa burokeli galima gaut, bet daugiau nieko.....o ka jus savo vaikams duodat?
Papildyta:
vat ir as ruosiuosi tempti tuos vaikus pas gastroenterologe ar kaip ji ten. dabar jau grieztai, reik uzsirasyt ir tiek. Gal netgi kaip nors pavyktu siuntima susiveikti....musu pediatre tai sakau, nekreipia demesio i mano vargus ir skundus....

Mes irgi vargstame su pilvuku unsure.gif Bifolac gerem nuo 1 men. iki 9 men saziningai, paskui jau nusibodo. Tyrimai rode stafilokoka, paskui jis isnyko, pilvuka toliau pucia. Buvome pas gasterentologa Vingra, nieko jis mums nepatare, tik gerti gerasias bakterijas, kurias galima gerti istisai doh.gif Daremes pilvuko echoskopija, viskas gerai, tik zarnose duju nemazai, o nuo ko, neaisku, patare Espumisan ir nevartoti kuri laika pieno produktu (kuriu ir taip beveik neduodavau unsure.gif , tik MP ir jogurtas retkarciais). Tai va, nieko gero ir kai apsilankai pas tuos gydytojus. ax.gif Reikia laukti kol vaikas issaugs. doh.gif O tai gali but ir po metu ir po dveju-treju.
Papildyta:
QUOTE(Agotė @ 2009 03 19, 22:56)

man neatrodo, kad l.dažnai.....mano kas 30min-2val.....mp valgydavo......dabar net ir daug valgant maisto...vistiek mp kas pora val. paprašo
Papildyta:

O kaip ji papraso? blush2.gif Pradeda glaustytis, ar tiesiog jau sako zodziu? Maniskis buna zaidzia, zaidzia ir atrodo viskas nusibosta, ima zysti, kabintis i koja ir pan., tai as tada duodu arbatytes, sulciu, banano, barankos, obuolio ir pan., bet MP diena duodu tik pries miegelius.. ax.gif
Tiesa, suejus metukams, mano sunui pastebimai sumazejo apetitas. Matyt, nustojo taip zaibiskai augti.. g.gif Anksciau kiek kisi, tiek valgys, tiek koses, tiek MP, o dabar atsirenka ka valgyti ir ne bet kiek suvalgys. Tas pats ir su MP, jei duociau kas 2 val., tai nezinau, ar jis kito maisto bevalgytu, ir taip lekstes pilnos lieka, tenka ismesti, ka anksciau suvalgydavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IgLi: 20 kovo 2009 - 12:57