Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 12:55)
Sveikos,
buvome siandien aps gydytoja, tai priaugom per menesi tik 500 g nuo gimimo svorio, nors buvome ligonineje numete 200 g. Tai sake, kad reikia primaitinti misinuku,. Tai teks... Aisku pries tai duosiu kruti, o paskui jkau misinuko.

keista tavo gydytoja....juk vaikui ir numestus gramus reik priaugt..kazkodel dar nemazai gydytoju skaiciuoja nuo gimimo svorio....taigi jus priaugote 700 gr, tai daugiau negu daug....ir vaikui tikrai nereikia misinio....gaila kad gydytojai vis dar taip klaidina jaunas mamas.....
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 11:55)
Sveikos,
buvome siandien aps gydytoja, tai priaugom per menesi tik 500 g nuo gimimo svorio, nors buvome ligonineje numete 200 g. Tai sake, kad reikia primaitinti misinuku,. Tai teks... Aisku pries tai duosiu kruti, o paskui jkau misinuko.

Tai jus normaliai priaugot per menesi. Kam jums tas misinukas?

Atsakyti
Na sake, kd reikia daugiau priaugti... Ka as zinau... MAnaiu kad tik viena gydytoja taipmano, bet paskui klausiau sesutes, jijaunesne tai patare primaitinti truputi... Grizusi taip ir dariau, kad davaiu kruti opaskui truputi misinuko, tai isgere apie 50 ml ir dabar miega. Na as tikiuos kad ir toliau man pavyks skatinti pienuko gamyba, nes as pirma duosiu kruti,. o tik paskui misinuko smile.gif
Papildyta:
Tikiuos nesmerksite manes ua tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 13:41)
Na sake, kd reikia daugiau priaugti... Ka as zinau... MAnaiu kad tik viena gydytoja taipmano, bet paskui klausiau sesutes, jijaunesne tai patare primaitinti truputi... Grizusi taip ir dariau, kad davaiu kruti opaskui truputi misinuko, tai isgere apie 50 ml ir dabar miega. Na as tikiuos kad ir toliau man pavyks skatinti pienuko gamyba, nes as pirma duosiu kruti,. o tik paskui misinuko smile.gif
Papildyta:
Tikiuos nesmerksite manes ua tai smile.gif

mes taves tikrai nesmerksime, tiesiog gaila kad esi dar viena suklaidinta mama ir be reikalo duosi vaikui misini...
nu bet apie gydytoja tai savo nuomones issakysiu !!! ***** kaip man pikta ant tokiu gydytoju, jeims toks jausmas kad ner nieko svento neber jiems jau !!! Juk puikiausiai supranta, netikiu kad nesupranta, kad siulo nesamone, kad vaikas normaliai priaugo ir kad ne penimas parselis juk, bet kadangi misinius platinanti firma moka procenteli uz misiniu propagavima, tai reikia gi kiekviena proga paimt ir pasiulyt misini. O kodel ta gydytoja nepasiule dazniau vaikui kruti duot jeigu ja galvoja kad pieno truksta ir vaikas neprivalgo, a? Nu vat kodel nepasiule????? Ne mamos, nu reikia kazka daryt, sitaip juk negalima !!!! pati buvau taip suklaidinta pradzioj..irgi panasiai laiko buvo vaikams...tik svorio mano vaikas priaugo 900 gr, bet tada kitaip sugalvojo - pasake kad vaikas per plonas kaip menesio vaikas ir jam truksta maisto doh.gif tada buvau zalia dar, dabar tai kai atsikirsciau maza nepasirodytu, o jeigu priimtu ta istatyma del misiniu reklamos tai dar pasistengciau ir atitinkamoms institucijoms pranesti. NEGALIMA TAIP !!! toks jausmas kad hipokrato priesaika jau senai pamirse tie gydytojai....

Nu zodziu, esu umaus budo todel mano pasisakymai karsti, prasau nesupykti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraR: 17 kovo 2009 - 13:06
QUOTE(AusraR @ 2009 03 17, 13:05)
O kodel ta gydytoja nepasiule dazniau vaikui kruti duot jeigu ja galvoja kad pieno truksta ir vaikas neprivalgo, a? Nu vat kodel nepasiule?????

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na iir as esu dabar labai pasimetusi del to primaitinimo... Bet as gydytojai sakaiu, kad jis pavalges uzmiega ir miega apie kokias 2.5-3 val. Tai ji man pareiske, kad gali miegoti ir alkanas vaikutis... NA ziuresiu dabar kaiop cia viskas bus... Pabandysiu viena diena paekspermentuoti, duosiu kruti kokias 30 min ir tada misinuko, paziuresiu ar daug jo valgys ar ne. Jei nedaug tai nutrauksiu misinuko davima.
Is tikro maniskis tai traukia traukia ir paskui uzmiega, ir zinok tu zmogau jam gana ar nelabai smile.gif O paskui kai pakeliu tai ir atpila nemazai jis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 13:12)
Na iir as esu dabar labai pasimetusi del to primaitinimo... Bet as gydytojai sakaiu, kad jis pavalges uzmiega ir miega apie kokias 2.5-3 val. Tai ji man pareiske, kad gali miegoti ir alkanas vaikutis... NA ziuresiu dabar kaiop cia viskas bus... Pabandysiu viena diena paekspermentuoti, duosiu kruti kokias 30 min ir tada misinuko, paziuresiu ar daug jo valgys ar ne. Jei nedaug tai nutrauksiu misinuko davima.
Is tikro maniskis tai traukia traukia ir paskui uzmiega, ir zinok tu zmogau jam gana ar nelabai smile.gif O paskui kai pakeliu tai ir atpila nemazai jis smile.gif

Jei atpila, tai ne tai kad mazai, o daug privalgo thumbup.gif
Man gydytoja irgi sake triju men pradet duoti sultis - nedaviau, o ji kita menesi labai sekmingai pamirso, ka buvo siuliusi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 14, 00:21)
o tiee dalykai dienos pabaigoje nesibaigia toli grazu,nes keltis nakti reikia prie abieju vaikuciu (mazyle papo, vyresnelis i toleta ar siaip prie mamos isiropsti). zodziu, net nakti miegam kaip sprotai skardinej - visi vienoj lovoj susirikeve (

esu laiminga kaip niekada gyvenime, nes turiu nuostabius vaikus, puiku vyra, ir, svarbiauisia, esu REIKALINGA. dabar as esu feja geradeja!!!
tikiu, kad dauguma mamu kasdien taip nepailstamai "varo", tad bukim pozityvios ir jauskimes laimingos. pienelio gamybai labai tas padeda

Jei buciau perskaiciusi sita zinute pries nestuma ar nestumo metu, buciau nesupratusi apie ka cia...o dabar kaip visa tai artima.....ir lygiai taip pat galeciau pasakyti, kad nebera laiko sau ir istisai "ariu", ir del to super patenkinta nesu, bet pagalvoju, kad vis tiek visa tai pasbaigs kazkada, suaugs vaikas, atsiras to laiko, arba bent jau taip save drasinu, kitko nebelieka, nes is tikruju, dabar jauciuosi, kad labai save alinu. O kaip tas atsilieps ateity mano sveikatai, nezinau..
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 14:12)

suprantu kad esi pasimatusi. O is kur mums mamoms zinoti...juk gydytojais tai turetume pasitiketi...
zinai, galiu pasiulyti uzduoti savo klausima va cia http://www.sveikapradzia.lt/?faq ten i klausimus atsakineja kompetetingi gydytojai. Isgirsi ju nuomone, gal bus aiskiau... O jei noresi, parasyk i az, galesiu parasyti gyd E. Markuienes telefona, ji yra gydytoja neonatologe ir apie zindyma laaabai daug zino.
Beje, mano gydytoja irgi sake lyyygiai ta pati, kad miegoti gali ir alkanas vaikas, nes tipo neturi jegu verkt lotuliukas.gif nu bet as manau sveikas normalus pavalges vaikas kitaip elgiasi ir atrodo nei neprivalges ir nusilpes is bado tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 13:12)

Pries 10 metu su pirmagime irgi turejau tokio vargo... Pasak gydytoju priaugdavo mazai svorio. Bet niekas man nesiule jokio misinio schmoll.gif... Man patare kas tris valandas zadinti (nakti pvz. miegodavo ir nesikeldavo valgyti) ir siulyti papuka ax.gif... O dabar iskart misinuka siulo g.gif
Man atrodo, kad viskas pas tave gerai yra, as neduociau misinuko schmoll.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzina: 17 kovo 2009 - 13:42
QUOTE(AusraR @ 2009 03 17, 13:05)
mes taves tikrai nesmerksime, tiesiog gaila kad esi dar viena suklaidinta mama ir be reikalo duosi vaikui misini...
nu bet apie gydytoja tai savo nuomones issakysiu !!! ***** kaip man pikta ant tokiu gydytoju, jeims toks jausmas kad ner nieko svento neber jiems jau !!! Juk puikiausiai supranta, netikiu kad nesupranta, kad siulo nesamone, kad vaikas normaliai priaugo ir kad ne penimas parselis juk, bet kadangi misinius platinanti firma moka procenteli uz misiniu propagavima, tai reikia gi kiekviena proga paimt ir pasiulyt misiniP

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif doh.gif

katastrofiška pas mus situacija su gyd. ir med.personalu šiuo klausimu..

sesuo mano atsidūrė ligoninėj su 3 mėn kūdikiu....ir žinot ką...o gi kiekvieną dieną pas ją užsuka ir klausia taip nustabusiai- o tai ką tu dar turi pieno, gal darom mišinį...o gal košę.....ir taip ištisai bando įsiūlyt....o kodėl?- šiaip sau be priežasties siūlo ir tiek....

Papildyta:
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 17, 11:55)
Sveikos,

doh.gif ir vėl tas pats....700gr. prieaugis per ne pilną mėnesį ir reikia mišinuko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 17 kovo 2009 - 13:46
Tai bet neaisku nuo kokio svorio jie skaiciuoja priaugta svori? Nuo gimimo ar nuo isleidimo is ligonines ?
Atsakyti