Vaisinu Morku pyragu
RECEPTAS
Na tavo patiekalai kaip visad
as jau nusiziurejau tavo amerikietiksus blynelius..
as jau nusiziurejau tavo amerikietiksus blynelius..
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 01, 15:30)
dekui
tie blyneliai ne mano, is SM platybiu receptas, bet smagu, kad is mano blogo semiesi ideju
QUOTE(neramuole @ 2009 04 01, 12:56)
mergaites noriu kept, formoi meska, ir ji papuost, sakykit ar reikia ji laistyt kuo nors? ar tik nudzibuot plakta grietinele? noriu padaryt meskuti torta
Aš irgi labai intensyviai nagrinėju viską kas su meška susiję Nežinau ar reikia drėkinti bet pradžiai žadu išmėginti drėgno kekso receptą (turiu nusižiūrėjus ), kur į sudėtį įeina sviestas - bet dar proporcijas teks atidirbt gal tos drėgmės natūraliai užteks tada Būtinai pasidalink įspūdžiais kaip tau gausis nes viskas iki smulkmenų labai domina
Neryte, labai niam niam pyragiukas Aš irgi tavo puslapiuke apsilankau, seilę pavarvinu
[quote=RiMami,2009 04 01, 19:13]
Aš irgi labai intensyviai nagrinėju viską kas su meška susiję Nežinau ar reikia drėkinti bet pradžiai žadu išmėginti drėgno kekso receptą (turiu nusižiūrėjus ), kur į sudėtį įeina sviestas - bet dar proporcijas teks atidirbt gal tos drėgmės natūraliai užteks tada Būtinai pasidalink įspūdžiais kaip tau gausis nes viskas iki smulkmenų labai domina
siandien kaip tik zadu kepti, labai knieti forma isbandyti kazi kokio cia dregnesnio kekso receptuka pasirinkus
Aš irgi labai intensyviai nagrinėju viską kas su meška susiję Nežinau ar reikia drėkinti bet pradžiai žadu išmėginti drėgno kekso receptą (turiu nusižiūrėjus ), kur į sudėtį įeina sviestas - bet dar proporcijas teks atidirbt gal tos drėgmės natūraliai užteks tada Būtinai pasidalink įspūdžiais kaip tau gausis nes viskas iki smulkmenų labai domina
siandien kaip tik zadu kepti, labai knieti forma isbandyti kazi kokio cia dregnesnio kekso receptuka pasirinkus
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 01, 16:27)
Neryte, o kokia gamyba to pyrago? Visus produktus sumaišyti ir vualia?
Blog'e paties gamybos aprašymo nematau
Vyniotinis su braskem, receptas rastas kazkur interneto platybese
Tešlai :
4 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
100 g cukraus
šaukštas cukraus pudros
Įdarui :
100 g šviežių braškių
200 ml grietinėlės
4 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilino cukraus
1 1/2 šaukštelio želatinos
Tešlai kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite . Trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi ir atsargiai sumaišykite su baltymų mase . Miltus persijokite ir palengva suberkite į masę . Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą . šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 -20 minučių . Iškepę atvėsinkite .
Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . želatiną paruoškite pagal gamintojo instrukcijas ir sudėkite į išplaktą grietinėlę . Taip pat berkite nuplautas , nusausintas ir supjaustytas braškes . Įdarą krėskite ant biskvito ir išlyginkite . Atsargiai suvyniokite , dėkite kraštu į apačią ir kelias valandas laikykite šaltai .
Kai įdaras sustings , vyniotinį apibarstykite cukraus pudra .
Tikrai labai skanu, tik noretusi slapesnio biskvito Gal galima ji kuo nors sulaistyti? Apelsinu sultimis, kaip manote?
Tešlai :
4 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
100 g cukraus
šaukštas cukraus pudros
Įdarui :
100 g šviežių braškių
200 ml grietinėlės
4 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilino cukraus
1 1/2 šaukštelio želatinos
Tešlai kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite . Trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi ir atsargiai sumaišykite su baltymų mase . Miltus persijokite ir palengva suberkite į masę . Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą . šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 -20 minučių . Iškepę atvėsinkite .
Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . želatiną paruoškite pagal gamintojo instrukcijas ir sudėkite į išplaktą grietinėlę . Taip pat berkite nuplautas , nusausintas ir supjaustytas braškes . Įdarą krėskite ant biskvito ir išlyginkite . Atsargiai suvyniokite , dėkite kraštu į apačią ir kelias valandas laikykite šaltai .
Kai įdaras sustings , vyniotinį apibarstykite cukraus pudra .
Tikrai labai skanu, tik noretusi slapesnio biskvito Gal galima ji kuo nors sulaistyti? Apelsinu sultimis, kaip manote?
VARŠKINIS VARŠUVOS PYRAGAS SU VYŠNIOMIS
TEŠLAI:
150g kvietinių miltų
5 šaukštų cukraus
4 šaukštų sviesto
1 kiaušinio
2 šaukštelių kepimo miltelių
VARŠKĖS MASEI:
250g varškės
200g cukraus(mano akimis gali būti mažiau)
3 kiaušinių
4 šaukštų krakmolo
vanilinio cukraus
pusės stiklinės grietinės
konservuotų vyšnių
TEŠLOS GAMINIMAS:
Ištrinkite cukrų su kiaušiniu,trečdaliu miltų bei kepimo milteliais.Į gautą mišinį sudėkite sviesta,sukapotą su likusiais miltais,ir viską gerai išminkykite.Gautą tešlą iškočiokite,išklokite ja torto formą,pakeliant kraštus.Iškočiotos tešlos likčius supjaustykite juostelėmis.
VARŠKĖS MASĖ:
Varškę sumaišykite su grietine,ir maišant sudėkite kitus produktus-cukrų,kiaušinių trynius,vanilinį cukrų,krakmolą.Maišykite,kol masė taps vienalytė,tuomet įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.Paruoštą masę supilkite ant tešlos.Viršuje išdėliokite konservuotas vyšnias(aš dėjau ir į varškės masę),ir langeliais tešlos juosteles.Kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.Kepiau tikrai ilgiau,kol pajudinus nebejudėjo varške,o buvo standi.
Skanaus!
TEŠLAI:
150g kvietinių miltų
5 šaukštų cukraus
4 šaukštų sviesto
1 kiaušinio
2 šaukštelių kepimo miltelių
VARŠKĖS MASEI:
250g varškės
200g cukraus(mano akimis gali būti mažiau)
3 kiaušinių
4 šaukštų krakmolo
vanilinio cukraus
pusės stiklinės grietinės
konservuotų vyšnių
TEŠLOS GAMINIMAS:
Ištrinkite cukrų su kiaušiniu,trečdaliu miltų bei kepimo milteliais.Į gautą mišinį sudėkite sviesta,sukapotą su likusiais miltais,ir viską gerai išminkykite.Gautą tešlą iškočiokite,išklokite ja torto formą,pakeliant kraštus.Iškočiotos tešlos likčius supjaustykite juostelėmis.
VARŠKĖS MASĖ:
Varškę sumaišykite su grietine,ir maišant sudėkite kitus produktus-cukrų,kiaušinių trynius,vanilinį cukrų,krakmolą.Maišykite,kol masė taps vienalytė,tuomet įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.Paruoštą masę supilkite ant tešlos.Viršuje išdėliokite konservuotas vyšnias(aš dėjau ir į varškės masę),ir langeliais tešlos juosteles.Kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.Kepiau tikrai ilgiau,kol pajudinus nebejudėjo varške,o buvo standi.
Skanaus!
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 15:19)
Tai gal tuomet galėtumėt nukopinti morkų pyrago gamybos procesą?
QUOTE(mmergyte @ 2009 04 02, 14:24)
gal ir tiesa,nezinau as paragavau kad saldu ir nebevalgiau,dar vysnia issikrapsciau viena ir gana man
.....geras , man tokio skanumėlio tik trupinuko nepakaktų , ir dar " vieną vyšnią "....
Bandau kopinti .....
(originalus receptas)
Pyragui
» 5 kiaušiniai
» 350 g. cukraus
» 335 ml. aliejaus
» 500 g. smulkia burokine tarka tarkuotų morkų
» 300 g. miltų
» 2 a. šaukšteliai kepimo miltelių
» 1/2 a. šaukštelio malto muskato riešuto
» 1 a. šaukštelis cinamono
» 150 g. smulkintų graikiškų riešutų
Aptepui:
» 120 g. kambario temperatūros sviesto
» 300 g. kreminio surio (pvz. philadelphia)
» 150 g. cukraus pudros
» keli lašai vanilės esencijos
(miltai sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, muskato riešutu)
(iš sulčiaspaudės išimtos morkos)
Kiaušinius (nesinorėjo man dalinti kiausšinio pusiau, dėjau 3 kiaušinius) plakiau su cukrumi tol, kol masė padidės. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu, muskato riešutu. Sudėjjaus iš sulčiaspaudės morkų tirščius ir viską gerai išmaišiau, kad būtų vientisa masė. Supyliau aliejų ir kiaušinių masę ir susmulkintus riešutus. Turėjau riešutų puselių, kad nepritrupinti virtuvės, juos subėriau į maišelį ir plaktuku mėsai mušti susmulkinau, švaru, greita ir praktiška . Gerai viską išmaišiau. Masę sukrėčiau į sviestu pateptą formą ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 25 - 35 minutes. Ar iškepęs pyragas patikrinau su mediniu pagaliuku įdūrųs į pyrago viduriuką, jei pagaliukas sausas - vadinasi pyragas iškelęs.
Aptepui dėjau tepamos varškės sūrelį 200g. , nes philadelphia neturėjau, taip pat neturėjau vanilės esencijos, įpyliau migdolų - išėjo labai skanus aptepas . Visus produktus gerai išsukti. Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase. Laikyti šaltai.
Pirmą gabalėlį pavyko štai taip aptepti Labai skaniai suvalgiau prie kavos puodelio
Antrą gabalėlį aptepiau nelabai tvarkingai, bet tiesa pasakius, gal net gražiau atrodo .
P.S. Bebaigiant valgyti antrą gabalėlį pasidarė jau saldu burnoje, kitą kartą kai kepsiu (o tikrai kepsiu, nes vykęs receptukas) mažinsiu šiek tiek cukraus kiekį pyrage
Skanaus!
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.