Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono variantas, bet neįprasto varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės bet laikiausi recepto Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau
VARŠKINIS DŽEKAS
Originalus receptas
500 g varškės
1 1/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
3 st. miltų (galima dar 1/3 st. bet ne daugiau!!!)
2 a. š. sodos, nugesintos actu.
Kremas: (čia produktai vienai normai reikės dviejų)
3 st. pieno
3 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
3 v. š. miltų
100 g sviesto.
Aromatizatoriai: (pasirinktinai)
12 pakeliai kapučino kavos
34 v. š. šokoladinio likerio
3 v. š. abrikosų džemo
3 v. š. citrinos sulčių
34 v. š. virto kondensuoto pieno.
Varškė turi būti ne kruopėta ir nevandeninga, permalti per mėsmalę, suberti cukrų, gerai ištrinti. Sudėti kiaušinius, išplaktus iki putų ir supilti sodą, užgesintą su actu. Viską gerai išmaišyti ir suberti miltus. Užminkyti tešlą. Ji bus dar lipni. Dabar sudrėkiname rankas aliejumi ir padaliname tešlą į 89 dalis. Iškočiojame ir kepame 200° C temperatūroje, 12 min.
Papločio viršus pasidengs gražia gintarine spalva. Papločius kočioti labai plonai. Tešla gerai pasiduoda kočiojimui.
Kremo darome dvigubą porciją. Vieną švelnų ir neutralų, antrą su aromatizatoriumi, kokiu norite.
Kiaušinius ir cukrų išplakti iki putų. 1 st. pieno gerai ištrinti su 3 v. š. miltų ir supilti į išplaktus kiaušinius. Gerai išplakti. 2 st. pieno užvirinti. Kai užvirs, supilti kiaušinių-miltų masę. Virti pamaišant ant silpnos ugnies, kad nepridegtų, kol sutirštės. Truputį ataušinti, išmaišyti ir sudėti sviestą. Aromatizatorius sudėti kartu su sviestu, kapučino kavą prieš supilant kiaušinių-miltų masę. Pertepti papločius šiltu kremu, kaitaliojant kremus. Atpjaustytus gabaliukus nuo papločių aplyginimo padžiovinti orkaitėje, susmulkinti ir apibarstyti trupiniais tortą. Į trupinius galima įdėti tarkuoto šokolado. Tortui BŪTINAI leisti pastovėti 612 val.
Autorės komentaras:
Gaunasi labai švelnus pagal struktūrą ir skonį tortas. Kremų skonis turi būti pastelinis nemušančio skonio. Nepadauginkite miltų!!! nes kitaip papločiai gausis kieti. Kremą viriau mikrobangėje, todėl supyliau verdantį pieną į plakamą kiaušinių-miltų masę. Gerai išmaišiau. Dėjau į mikrobangę 2 min. ant didžiausio galingumo, išmaišiau ir dar kartą 2 minutėms ant didžiausio galingumo. Antrą kremą sumaišiau su virtu kondensuotu pienu. Stengiuosi papločius kočioti taip, kad atraižų neliktų. Pabarstymas trupiniais eina atskiru numeriu. Svarbiausia kremo negailėti.
Mano komentaras:
Visų pirma įspėsiu, kad iš nurodytų produktų gavosi didžiulis tortas (valgėm 3 dienas). Varškę sublenderiavau. Blynus kočiojau labai plonai ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus, iš karto apipjoviau (nors autorė, kaip supratau apipjovė ką tik iškeptus). Kepdami blynai labai gražiai iškyla, visiškai nesusitraukia, bet stipriai pūslėjasi bandžiau ir šakute badyti, bet beveik nėra skirtumo visvien pūslėjasi. Bet kadangi jie iškepę yra minkšti, netgi lengvai guminiai tai ką tik iškeptus lengvai slėgiau po skardele ir išsilygino puikiausiai. Man blynas iškepė per maždaug 8 min. (turbūt tai priklauso nuo įdėtos varškės sausumo/drėgnumo arba nuo blyno storio ). Iš šio tešlos kiekio gavosi 9 blynai 27 cm (vieną iš jų pabaigoje iškepiau suminkiusi atraižas ir dar trupiniams liko pakankamai, tiesa, trupiniams likusias atraižas iš pradžių iškepiau, bet kadangi jos minkštokos tai sulaužiau gabaliukais ir dar šiek tiek padžiovinau orkaitėje).
Kremą dariau iškarto iš dvigubo kiekio išvirtą padalinau pusiau. Į vieną dalį dėjau virtą kondensuotą pieną (beveik visą dėžutę). Bet šį kart man nepasisekė kremas susisluoksniavo Atvirai pasakius nelabai supratau kaip tą sviestą sudėti rašo, kad "truputį ataušinti, išmaišyti ir sudėti sviestą" gal tas sviestas išvis ištirpti turėjo Aš į tokį vasarošiltį kremą sviestą įplakiau (kambario temperatūros), bet matyt vis vien buvo temperatūrų skirtumas arba reikėjo daryti kaip visada darau tokius kremus - išplakt sviestą ir po šaukštą sudėti plikytą kremą Na pertepiau tuo kas gavosi skoniui tai įtakos neturėjo Tikiuosi jums geriau pasiseks Visumoj tai gavosi laaaabai skanus tortas, ypač vaikams labai patiko sakė dažniau tokį iškept O man norėjosi rūgštaus akcentėlio Beje, tortas pastovėjęs 2 paras tapo dar skanesnis, minkštesnis ir švelnesnis Skanaus!
QUOTE(londonas @ 2009 03 30, 19:08)
Laba, savo mazojo gimtadienui ir siaip pirma karta dariau torciuka, viena mamyte patare, sveciams labai patiko, gavosi gaivus ir dregnas, niam niam
Biskvitu 3lakstus pirkau. Jie pas mus atskirai parduodami, bet tiktu ir lietuviski, tik ju neradau
Pertepimui reikes:
2pakeliai varskes po 200g
vienas indelis maskarpones surio 250g
grietines 200g
cukraus pagal skoni
citrinos rugsteles
braskiu ir bananu
3 a.s. zelatinos
Varske, maskarpone, grietine, cukru ir citrinos rugstele issukti su mikseriu. Istirpinti zelatina, atsaldyti ir supilti po truputi i varskes mase. Siek tiek atideti i atskira indeli torto aptepimui mases. I likusia didziaja mases dali sudeti smulkiai pjaustytas braskes ir velgi issukti su mikseriu, dgaunasi tokia rozine mase. Tada viska palaikyti saldytuve apie 10min ir su braskiu mase pertepti biskvitus, ant kiekvieno pertepimo sudeti griezineliais pjaustytus bananus. Su balta mase aptepti torto virsu ir sonus. Papuosiau braskemis ir vysniomis zeleje, bei pirktinemis gelytemis,kurios deja istirpo, bet vaizdo ir skonio nesugadino. Tikiuosi labai neispeiksit Skanaus
[attachmentid=173714]
Biskvitu 3lakstus pirkau. Jie pas mus atskirai parduodami, bet tiktu ir lietuviski, tik ju neradau
Pertepimui reikes:
2pakeliai varskes po 200g
vienas indelis maskarpones surio 250g
grietines 200g
cukraus pagal skoni
citrinos rugsteles
braskiu ir bananu
3 a.s. zelatinos
Varske, maskarpone, grietine, cukru ir citrinos rugstele issukti su mikseriu. Istirpinti zelatina, atsaldyti ir supilti po truputi i varskes mase. Siek tiek atideti i atskira indeli torto aptepimui mases. I likusia didziaja mases dali sudeti smulkiai pjaustytas braskes ir velgi issukti su mikseriu, dgaunasi tokia rozine mase. Tada viska palaikyti saldytuve apie 10min ir su braskiu mase pertepti biskvitus, ant kiekvieno pertepimo sudeti griezineliais pjaustytus bananus. Su balta mase aptepti torto virsu ir sonus. Papuosiau braskemis ir vysniomis zeleje, bei pirktinemis gelytemis,kurios deja istirpo, bet vaizdo ir skonio nesugadino. Tikiuosi labai neispeiksit Skanaus
[attachmentid=173714]
o jau grožis
QUOTE(RiMami @ 2009 03 30, 23:14)
Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono variantas, bet neįprasto varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės bet laikiausi recepto Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau
atrodo pasakiškai skanus ir labai panašus į napaleona, o kaip jo skonis ar nors kiek į jį panašus?
QUOTE(lotute @ 2009 03 30, 23:30)
atrodo pasakiškai skanus ir labai panašus į napaleona, o kaip jo skonis ar nors kiek į jį panašus?
Man tai nepanašus greičiau jau į plikytus pyragėlius su kremu užneša Jis visas toks minkštas tortas, o po 2 parų pabuvimo šaldytuve - tai viiiiisiškai minkštas. Ir labai čia gerą skonį duoda būtent virtas kondensuotas pienas
Londonas, laaaabai nuostabus tavo tortas - vasarą priminė
QUOTE(RiMami @ 2009 03 31, 00:14)
Kepiau tortuką
koks saunus, apetitiskas tortas Koks idomus receptas
Reiks is puses nrmos bandyti kepti kada, intriguojanciai labai skamba, o gal i keptus varskecius tie laksteliai uznesa?(nu paklausiau )
Londonas-vasara atnesei
VARŠKINIS DŽEKAS
Koks torciukas!!!
Pamaciau ji ir is karto uzsimaniau
Kadangi tortas laaabai didelis, tai noriu padaryt ji is puses normos, sakykite, o kremo tada gal uzteks tos vienos porcijos ar vis tiek dviguba norma reikalinga? Pertepinejote ji formoje ar ne?
Aciu uz atsakyma!
Koks torciukas!!!
Pamaciau ji ir is karto uzsimaniau
Kadangi tortas laaabai didelis, tai noriu padaryt ji is puses normos, sakykite, o kremo tada gal uzteks tos vienos porcijos ar vis tiek dviguba norma reikalinga? Pertepinejote ji formoje ar ne?
Aciu uz atsakyma!
QUOTE(Srove @ 2009 03 31, 08:28)
koks saunus, apetitiskas tortas Koks idomus receptas
Reiks is puses nrmos bandyti kepti kada, intriguojanciai labai skamba, o gal i keptus varskecius tie laksteliai uznesa?(nu paklausiau )
Reiks is puses nrmos bandyti kepti kada, intriguojanciai labai skamba, o gal i keptus varskecius tie laksteliai uznesa?(nu paklausiau )
Ačiū merginos visoms už pagyras užraudau net
Srove, nu kad nelabai į varškėčius užneša Iškepusių lakštų vidus visai sausas, panašus į kempinę kažkuo, jie tokie a'le guminiai biškį (nu ir atsakiau ) todėl ir kremo reikia gausiau patept, kad sudrėktų
Renata123, taip taip kremo tada tik vieną dalį daryk ant 0.5 porcijos tešlos. (Kai aš dariau dvigubą kremo kiekį tai atrodė, kad labai daug to kremo bet visas gražiai susinaudojo) Pertepinėjau paprastai be formos.
QUOTE(RiMami @ 2009 03 30, 21:14)
Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono variantas, bet neįprasto varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės bet laikiausi recepto Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau
vaje koks torto grozis,butinai isbandysiu,nes tu tooookiu geruliu tortu "atkasi" Neabejoju,kad skanu,todel kepsiu is visos normos,nes kaip sako MB tortu niekada nebuna per daug
QUOTE(daividija @ 2009 03 31, 10:10)
vaje koks torto grozis,butinai isbandysiu,nes tu tooookiu geruliu tortu "atkasi" Neabejoju,kad skanu,todel kepsiu is visos normos,nes kaip sako MB tortu niekada nebuna per daug
Ačiū Tikrai mums irgi tortų ir netik jų taip pat niekada per daug nebūna
Tik, merginos, pagalvokit kaip tą sviestą į kremą įmaišyti, kad nors jums nesusisluoksniuotų aš va teoriškai atrodo žinau kaip, o praktiškai ir susimoviau šį kart
QUOTE(RiMami @ 2009 03 31, 11:24)
Tik, merginos, pagalvokit kaip tą sviestą į kremą įmaišyti, kad nors jums nesusisluoksniuotų aš va teoriškai atrodo žinau kaip, o praktiškai ir susimoviau šį kart
as kai sujungiu kondencuota su sviestu tai dedu i puoda ir kaitindama ant siplnos ugnies plaku sluotele. kuo puikiausiai susijungia jie man tada tik atvesinu truputeli ir tepu..
kad nesakytumėt,jog tinginiauju
PYRAGAS SU KREMU
TEŠLAI:
75 g sviesto,
100 g cukraus,
4 tryniai,
150 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
KREMUI:
4 kiaušinių baltymai,
200 ml cukraus,
keli šaukštai smulkintų migdolų.
Cukrų ištrinkite su sviestu.Maišydama po vieną įleiskite kiaušinių trynius.Į miltus suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų(kadangi prie produktų nerašo kiek įbėriau apie šaukštuką).Tešlą sukrėskite į kepimo formą,išlyginkite šaukštu.Kepkite orkaitėje 10-15 minučių.PARUOŠKITE KREMĄ:baltymus standžiai išplakite.Suberkite cukrų ir dar šiek tiek paplakite.Kremą sukrėskite ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.Viršų apibarstykite migdolais ir 20 minučių pašaukite i 160 laipsnių temperatūros orkaitę.Atvėsusį pyragą išimkite iš skardos.Viršų galima barstyti ir kokoso drožlėmis.Gamyba trunka apie 60 minučių. Skanus,saldokas pyragas
PYRAGAS SU KREMU
TEŠLAI:
75 g sviesto,
100 g cukraus,
4 tryniai,
150 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
KREMUI:
4 kiaušinių baltymai,
200 ml cukraus,
keli šaukštai smulkintų migdolų.
Cukrų ištrinkite su sviestu.Maišydama po vieną įleiskite kiaušinių trynius.Į miltus suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų(kadangi prie produktų nerašo kiek įbėriau apie šaukštuką).Tešlą sukrėskite į kepimo formą,išlyginkite šaukštu.Kepkite orkaitėje 10-15 minučių.PARUOŠKITE KREMĄ:baltymus standžiai išplakite.Suberkite cukrų ir dar šiek tiek paplakite.Kremą sukrėskite ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.Viršų apibarstykite migdolais ir 20 minučių pašaukite i 160 laipsnių temperatūros orkaitę.Atvėsusį pyragą išimkite iš skardos.Viršų galima barstyti ir kokoso drožlėmis.Gamyba trunka apie 60 minučių. Skanus,saldokas pyragas
Va Lenkijoj prisipirkau pigiu produktu bandysiu sian kepti ta su kremu...jei sugadinsiu tai bent negaila bus pinigu ismestu veltui
nes nelabai as kokia kepeja esu...
nes nelabai as kokia kepeja esu...
mergaites noriu kept, formoi meska, ir ji papuost, sakykit ar reikia ji laistyt kuo nors? ar tik nudzibuot plakta grietinele? noriu padaryt meskuti torta