Vaišinu sausainukais
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė miltų,
3 kiaušiniai,
citrinos žievelė
kiaušinius iki putų išplakti su cukrumi, po truputį suberti miltus ir gerai išmaišyti,
citrinos žievelę supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į atskirą dubenėlį, užpilti truputį cukraus ir išmaišyti,ir atidėti į šoną
tešlą dėti arbatiniu šaukšteliu į kepimo popieriumi išklotą skardą ( popierių truputį patepti sviestu ), kepiau 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepti kol pradės krašteliai ruduoti ir tada greitai traukt lauk,nes perkepę jie bus trapūs
nes sausainukai sunkiai nusiima nuo popieriaus, reikia truputį su peiliu pakelti už kraštelių, ant iškepusio sausainuko dedame po vieną citrinos juostelę ( iš to atidėto dubenėlio ) ir greitai suspaudžiame kraštelį, kad gautųsi kaip gėlytė
citrinas reikia dėti labai greitai, nes sausainiai greitai sukietėja ir būna trapūs, tada nebesigauna padaryt gėlytės
man į pagalbą atėjo MB, tai tik spėjom suktis
aš kepiau po 9 sausainukus
receptuką pasiskolinau iš rusiško forumo
sausainukai labai skanūs ir gražūs
tiek daug prirašiau, o iš tikro viskas labai greitai darosi