Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(Porcelianinė @ 2009 03 26, 16:33)
Mergaites, labai noreciau pasidaryti tingini, bet cia mes neturime kondensuoto pieno, gal zinot kuo ji galima pakeisti? ar kaip namu salygom pasidaryti? Buciau labai dekinga uz atsakyma  4u.gif


Zinau, kad kazkaip su pienu dar tingini daro, bet kaip tiksliai - nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 03 26, 16:33)
Mergaites, labai noreciau pasidaryti tingini, bet cia mes neturime kondensuoto pieno, gal zinot kuo ji galima pakeisti? ar kaip namu salygom pasidaryti? Buciau labai dekinga uz atsakyma  4u.gif


Daryk tada tingini su pienu ir cukrumi, vietoj kondensuoto.

Tinginys

Vienam puode uzvirt pakeli sviesto ir kakavos idet, kitam puode stikline pieno ir stikline cukraus (abu puodus stengtis uzvirt vienu metu). Tada supili viena i kita, ir supili sulauzytus sausainius, gerai ismaisyt, det i forma ar maisiuka. Sausainiu reikia 700-800 g. Tikrai labai skanu. Anskciau taip darydavau daznai smile.gif Gaunasi ne sausas, toks labai super tinginys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 26 kovo 2009 - 17:27
Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ateinu su savo napoleončiku. Recepte buvo parašyta, kad tai klasikinis napoleonas. Šiaip gavosi labai skanus, ne per saldus, minkštas tortukas.

O štai jo receptas.

Tortas napoleonas

Tešlai:
3 stikl. miltų (+ dar truputį tešlai kočioti)
250 g margarino
0,5 stikl. vandens (įdėti truputį citrinos rūgšties į šaltą virintą vandenį)

Kremui:
0,75 l pieno
1 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1 v.š. miltų
200 g sviesto

Iš pradžių išimti margariną iš šaldytuvo. Tegu jis paguli apie 2 val. kambario temp., kad suminštėtų.
Toliau gaminame kremą. Puode išsukti kiaušinį, miltus bei cukrų. Toliau pilame pieną nedidelėmis porcijomis, kad nesusidaryti gumuliukų. Puodą padėti ant ugnies ir užvirinti visą masę. Šią masę visą laiką reikia maišyti, kad kremas nepridegtų. Po užvirimo dar palaikyti ant ugnies apie 5 min., kad kremas sutirštėtų. Nuimame kremą nuo ugnies ir jį atšaldome. Kai kremas bus šiltas, įdėti sviesto ir viską gerai išmaišyti. Kremas gatavas.
Dabar gaminame tešlą. Į indą suberiame miltus ir įdėdame margariną. Ranka permaišyti margariną su miltais. Toliau įpilti vandens ir užmaišyti tešlą. Tešla gaunasi elastinga. Ją galima įdėti į šaldytuvą 40 min. Nors tai nebūtina.
Tešlą dalijame į 8 dalis ir iškočiojame. Iškočiotus paplotėlius subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų puslių. Kepti orkaitėje 180 laipsmių temp. apie 8-10 min.
Atvėsusius paplotėlius pertepti kremu ir padėti į šaldytuvą. Vėliau aptepti kremu torto viršų bei šonus, pabarstyti trupiniais.

Skanaus!

Torto nuotrauką galite pamatyti čia: http://www.flickr.co...57615811144255/
Atsakyti
Kaip manot, ar negro bucini puost grietinele gerai? na del skoniu, nes kremas tai tai su kndesnuotu. Man beze nesinori, nes labai uzsaldina torta ji... kaip manot? Patarkit man... ar puost tuo kremu is pokeliu?
Ir 26 cm tortui turbut neuzteks to kremo, kur is 1 indelio kondensuoto, ir 300 g sviesto g.gif As 2 sluoksnius pertepsiu. Virsu kazkuo puosiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 03 25, 13:38)
o miltu tikrai tik 300?  g.gif
vakar kepiau sias bandels, miltu turejau kaip tik tik 300 (tingejau eit i parduotuve), bet suminkius tesla gavosis skystoka  doh.gif
tai iskabinau tokias lepioskas, ir apibarsciau cinamonu ir cukrum. skonis geras, tik vaizdelis ne prekinis  tongue.gif
ir dar, o jei as kita kart kepciau su varske? vietoj cinamono su cukrum tepciau varske, kazin kaip butu?  g.gif
o tai MB sake skanios, bet jei butu su varske, butu dar skaniau  tongue.gif

nu tiksliai,va ka,ka pamirsau patkoreguot,tai miltu kieki.
Neteisingas jis,reikia daugiau kazkur 400gr.kad tesla nebutu lipni,bet
dar minkstos konsistencijos.
Sorry,angi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 26, 18:26)
Kaip manot, ar negro bucini puost grietinele gerai? na del skoniu, nes kremas tai tai su kndesnuotu. Man beze nesinori, nes labai uzsaldina torta ji... kaip manot? Patarkit man... ar puost tuo kremu is pokeliu?
Ir 26 cm tortui turbut neuzteks to kremo, kur is 1 indelio kondensuoto, ir 300 g sviesto  g.gif As 2 sluoksnius pertepsiu. Virsu kazkuo puosiu  g.gif

Kadangi kuomet aš gaminau šį tortą, tai papuošimams reikėjo išsiplakti papildomai pirktinio kremo iš pokelių mirksiukas.gif
Atsakyti
taip taip, kremo pakanka tik pertepimams, puošti reikia jau kažko kito, man skanu buvo ir su grietinėle, netgi labiau nei pirktinis kremas, man jis kažkaip ne kaip, geriaujau ganašu ir kremai nesipjautų ax.gif
Atsakyti
Vaišinu sausainukais 4u.gif

1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė miltų,
3 kiaušiniai,
citrinos žievelė

kiaušinius iki putų išplakti su cukrumi, po truputį suberti miltus ir gerai išmaišyti,

citrinos žievelę supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į atskirą dubenėlį, užpilti truputį cukraus ir išmaišyti,ir atidėti į šoną smile.gif

tešlą dėti arbatiniu šaukšteliu į kepimo popieriumi išklotą skardą ( popierių truputį patepti sviestu ), kepiau 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepti kol pradės krašteliai ruduoti ir tada greitai traukt lauk,nes perkepę jie bus trapūs smile.gif nes sausainukai sunkiai nusiima nuo popieriaus, reikia truputį su peiliu pakelti už kraštelių, ant iškepusio sausainuko dedame po vieną citrinos juostelę ( iš to atidėto dubenėlio ) ir greitai suspaudžiame kraštelį, kad gautųsi kaip gėlytė smile.gif citrinas reikia dėti labai greitai, nes sausainiai greitai sukietėja ir būna trapūs, tada nebesigauna padaryt gėlytės schmoll.gif

man į pagalbą atėjo MB, tai tik spėjom suktis biggrin.gif

aš kepiau po 9 sausainukus smile.gif

receptuką pasiskolinau iš rusiško forumo ax.gif

sausainukai labai skanūs ir gražūs 4u.gif

tiek daug prirašiau, o iš tikro viskas labai greitai darosi smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 26, 21:16)
taip taip, kremo pakanka tik pertepimams, puošti reikia jau kažko kito, man skanu buvo ir su grietinėle, netgi labiau nei pirktinis kremas, man jis kažkaip ne kaip, geriaujau ganašu ir kremai nesipjautų ax.gif


As darysiu 26 cm skersmens, tai kazi ar pusantro imt kondensuoto, ar du g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 03 26, 19:20)
Vaišinu sausainukais 4u.gif


thumbup.gif labai grazus tavo sausainiukai,galima jais ir torta pauost,kazkur maciau taip pat ir rozytes daro,tik reikia greitai vyniotis,nes atvesta ir neis susukt...
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2009 03 26, 19:25)
nu tiksliai,va ka,ka pamirsau patkoreguot,tai miltu kieki.
Neteisingas jis,reikia daugiau kazkur 400gr.kad tesla nebutu lipni,bet
dar minkstos konsistencijos.
Sorry,angi  4u.gif



kad ir pati kalta, maciau, kad nedaug miltu(kaip tik 300 ir like ir buvo lotuliukas.gif ), ale sakau visvien kepsiu. o kai pamaciau kad dar reiktu, tai patingejau i prade eit, nes velu buvo lotuliukas.gif

bet receptukas puikus, kepsiu dar kart 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 26 kovo 2009 - 22:04