ateinu ir aš su šiandieniniu kepiniu
PYRAGAS SU CITRININIU KREMU
TEŠLAI:
350 g miltų
350 g sviesto
300 g cukraus
4 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelė
šaukštas citrinos sulčių
CITRININIAM KREMUI:
1 didelės citrinos sultys ir žievelė
75 g cukraus
2 kiaušiniai
50 g sviesto
GLAJUI:
1 didelės citrinos žievelė
50 g cukraus
2-3 šaukštai citrinos sulčių.
Visus papločiams skirtus produktus sumaišyti plaktuvu iki tirštos grietinės tešlos.Padalinkite ją pusiau ir iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje iškepkite du papločius.Formas,kuriose kepsite,būtinai išklokite kepimo popieriumi,papločiai keps 35-40 minučių,kol gražiai pagelsta.
Kol papločiai kepa,paruoškite kremą.Kiaušinius išplakite su citrinos sultimis,supilkite su cukrumi ir žievelėmis į karščiui atsparų indą,išmaišykite.Sudėkite gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą.Statykite indą virš garų vonelės.Nuolait maišydami virkite 20 minučių,kol sutirštės.
Kiekvieną paplotį padalinti į dvi dalis(iš viso 4 papločiai),sutepti su kremu ir sudėti vieną ant kito.
Glajui skirtus produktus išmaišykite,palaikykite 5 minutes.Jis turi būti gana skystas.Ištepkite pyraga ir pabarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis.Skanaus!
Mano komentaras:pyragas nuostabaus skonio drėgnas,gaivus,tačiau šiek tiek saldokas(bent jau man).Ir būtinai reikia tikrinti kremo rūgštumą,kad nebūtų per rūgštu.
QUOTE(mmergyte @ 2009 03 09, 14:16)
ateinu ir aš su šiandieniniu kepiniu
kaip skaniai atrodo,o dar citrininis,megstu tokius rugstokus Reikes ismeginti
Labai skaniai atrodo bet jau mano MB nepatiktu, nes siandien ispeike plikytinius su kremu, i kuri idejau citrinos rugsteles... na gal siek tiek padauginau Beje, kremas buvo Daividijos, kur dare dideli plikyta pyragaiti nuostabus jis... toks purus.. manau nuo grietineles Cia receptas kremo. Tik kita karta nepadauginsiu citrinos rugsteles
QUOTE(daividija @ 2009 03 08, 21:16)
Nu va ir mano "snikers"'as su karameliniu ganasu.
karameliniai biskvitai:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
karameliniai biskvitai:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
labai skaniai atrodo, butini isbandysiu, o miltu i biskvit nereik?
Visgi iškepiau šiandien pyragą...
Obuolių - bananų pagrandukas
Reikės: 300g. miltų, 150g. sviesto, 5 kiaušinių, stikl. cukraus, pusės stikl. kefyro, šaukštelis sodos, pusės citrinos sultys, 3 obuolių, 2 bananų.
Iki vientisos masės išplakti kiaušinius su cukrum, suberti miltus, maišant pilti citrinos sultis, ištirpdytą sviestą ir sodą,nugesintą kefyre. Supjaustyti griežinėliais bananus ir luptus obuolius, įmaišyti į tešlą. Kepti 170laipsn. įkaitintoj orkaitėj apie 35-40min. Skanaus
P.S. tulpės vakarykštės MB dovanotos
Reikės: 300g. miltų, 150g. sviesto, 5 kiaušinių, stikl. cukraus, pusės stikl. kefyro, šaukštelis sodos, pusės citrinos sultys, 3 obuolių, 2 bananų.
Iki vientisos masės išplakti kiaušinius su cukrum, suberti miltus, maišant pilti citrinos sultis, ištirpdytą sviestą ir sodą,nugesintą kefyre. Supjaustyti griežinėliais bananus ir luptus obuolius, įmaišyti į tešlą. Kepti 170laipsn. įkaitintoj orkaitėj apie 35-40min. Skanaus
P.S. tulpės vakarykštės MB dovanotos
[quote=drugelis.,2009 03 09, 23:38]
Jamu pyrago gabaliuka
bet kokios grazios nuotraukos mmmm
Jamu pyrago gabaliuka
bet kokios grazios nuotraukos mmmm
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 09, 22:38)
Nors bananu kepiniuose nemegstu ,bet
QUOTE(jaknjurgaaa @ 2009 03 09, 22:57)
Akurat, skaiciau recepta bent 4 kartus ir nei kart nepastebejau kad truksta miltu Kaip gerai kad uzmatei, gal per diena atsakys Daividija, nes vakare ruosiuos kept. Vakar kondensuota jau issiviriau
Dėkui mergaitės
QUOTE(jaknjurgaaa @ 2009 03 09, 19:57)
tai vistiek turejau ka nors praleist
Atsiprasau,mergaiciukes,cia mano liga ko nors nedarasyti.
miltu 2 stiklines
Reikia pagalbos!!!
mano mamos kolegei reikalingas tortas. Paprase manes. Tai kiek man uz darba paimti??? Darysiu arba "Angliska moka" arba "Princa regenta" torto apie 2 kg gausis...
mano mamos kolegei reikalingas tortas. Paprase manes. Tai kiek man uz darba paimti??? Darysiu arba "Angliska moka" arba "Princa regenta" torto apie 2 kg gausis...