Galvojau gal savaitę laiko rodyt ar nerodyt šitą tortą, bet kadangi dėl jo skonio galiu garantuot, kad skanus tai rodausi nors vaizdelis kaip čia pasakius - būna ir geriau Kita nerodymo priežastis - kad receptas sudėtinis ir nelabai patogus nes liks 6 baltymai aš kai dariau tortą kaip tik turėjau užsilikusius 6 trynius tai taupiai prasisukau
ŠOKOLADINIS TORTAS SU RIEŠUTAIS
Biskvitas:
Torto su bananais ir mascarpone iš 1,5 normos produktų kepiau 26 cm formoje.
Kremas:
200 g sviesto (82%)
100 g juodojo šokolado
1 st. (250 ml)grietinėlės
1/2 st. cukraus
6 tryniai
150 g kapotų riešutų
1 v. š. Amareto ar brendžio.
Aš dar įdėjau 1 v. š. kakavos (spalvai patamsinti).
Svarbu plikyta masė, sviestas ir šokoladas turi būti vienodos temperatūros!!!
Sumaišyti grietinėlę, cukrų ir trynius. Virti ant silpnos ugnies, visą laiką intensyviai maišyti šluotele kad neprisviltų!!! (recepto šaltinyje buvo rašoma, kad reikia virti ant vandens garų vonelės). Labai svarbu, kad trynių nesutrauktų. Ar kremas gatavas nustatoma sproginėjančiais burbulais, jis sutirštės (bet neitin smarkiai). Kremą ataušinti (aušinau indą kuriame virė, įstačius į šaltą vandenį visą laiką maišiau šluotele, kol tapo kambario temperatūros).
Šokoladą ištirpinti ir ataušinti.
Į mikserio indą dedame kambario temperatūros sviestą ir išplakam iki purumo. Dalimis (per 3 kartus) įplakiau praaušusį šokoladą. Palaipsniui, plakiau ir po arbatinį šaukštelį įplakinėjau plikytą kremą, pabaigoje dar įpyliau šaukštą Amareto ir įsijojau 1 šaukštą kakavos.
Riešutus sukapoti (dėjau migdolus) ir įmaišyti į kremą (su šaukštu).
Biskvitą supjausčiau į 3 lakštus.
Sulaistymui pasiruošiau kavos (stiprios ir saldokos - dėjau 3 v. š. cukraus į puodelį kavos) dar įpyliau šaukštą Amareto.
Pertepti kremu biskvitus ir papuošti kaip jums norisi (aš viršui tirpinau šokoladą nuotraukoje kažko labai juodas atrodo, natūroj tai normalios rudos spalvos buvo).
Komentaras dėl kremo:
Šį kartą kremą dariau su 72% sviestu Saulutė (tiesiog greitom dariau tortą ir 82% sviesto neturėjau) viskas pavyko puikiai. Bet patarčiau naudot būtent 82% sviestą. Įplakinėjant plikytą masę į sviestą (maždaug kai 0,5 2/3 masės buvo įplakta) kremas įtartinai vis skystėjo, bet tikrai nesusisluoksniavo, bet nesutrikau ir įplakiau kaip priklauso visą tą plikytą masę (su riebesniu sviestu turėtų būt viskas ok). Apsidraudimui į kremą įmaišiau apie 2 šaukštus smulkiai, beveik iki miltų, sumaltų riešutų, kiti riešutai gabaliukais buvo.
Ir ką galutiniam rezultate turėjau ypatingai skanų tortą su šokoladiniu kremu ir riešutais. Kremo sluoksniai, tortui pastovėjus šaldytuve sustandėjo ir galiu pasakyt, kad šis kremas labai tinka šokoladiniams biskvitams pertepti (bet jis toks iš sudėtingiau pagaminamų kremų). Skanaus
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 01:31)
Galvojau gal savaitę laiko rodyt ar nerodyt šitą tortą...
Jau tas musu moteru kuklumas... Paskaiciau, pamaciau ir iskarto nukopinau i savo artimiausiu kepiniu papkyte Kremas idomus. Ir siaip.. Sokoladas+riesutai+amaretas=papildomai kilogramai ant siknos... (pasak Daividijos ) bet dauuuug malonumo ir meiles sau (na tokioms sokoladomanems kaip as )
Aciu RiMami ir kita kart savaite negalvok ir neslepk tokiu sokoladiniu geriu
rimami,tortas skanulis
QUOTE(roka @ 2009 03 23, 20:28)
Tai ką daryt? Vilnietės, kur jūs perkat kepimo pagalbininkus - man reiktų mažos skardelės, ne daugiau 18cm (prekybos centruose tik didelės) ir konditerinio maišo su antgaliais.
parasiau i AZ. cia ir kitoms. ryt ruosiuosi lekti i arevita vieno priciendalo pirkti, o poto pro pasta vaziuosiu. tai jei ne kaunietems koks degantis reikalas arevitoj yra, tai galiu pagelbeti....
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 01:31)
Galvojau gal savaitę laiko rodyt ar nerodyt šitą tortą, bet kadangi dėl jo skonio galiu garantuot, kad skanus tai rodausi
Labai skaniai atrodo. Mano vyrui patiktų - šokoladinis
QUOTE(MAMICY @ 2009 03 24, 07:36)
ryt ruosiuosi lekti i arevita
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 01:31)
Tokių dalykų slėpti tiek laiko negalima Nepaprastai gundančiai tas gabalėlis atrodo
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 01:31)
ŠOKOLADINIS TORTAS SU RIEŠUTAIS
o jau pjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvis jetau kaip skaniai atrodo
Rimami torčiukas ir gražulis ir skanulis
QUOTE(daividija @ 2009 03 23, 18:36)
Nu atrodo tai pasakiskai,as vis nedrisdavau to pyrago kepti,bet kai toki grozi idejai,tai net neabejoju,kad skanu
kad jis visiškai be problemų padaromas yra receptas ilgas tik atrodo,o šiaip viskas lengva ir paprasta ..tik laiko biškį užima kol viskas pakils,iškeps,atauš,persiteps ir užstings bet skonis atperka ilgą laukimą
RiMami,nebandai nieko slept,ypac skaniu tortu Ir temos pavadinima reiketu pakeisti i "tema,nenorincioms suliekneti"...
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 02:31)
Galvojau gal savaitę laiko rodyt ar nerodyt šitą tortą, bet kadangi dėl jo skonio galiu garantuot, kad skanus tai rodausi nors vaizdelis kaip čia pasakius - būna ir geriau
RiMami,gal visai isprotejai,kad nors dalele taip
graziai dekoruot mokeciau
Ačiū visoms labai labai
Daividija, sutinku dėl pavadinimo bo jau be žodžių - čia taip viskas skanu dar vis tvardausi Cipciuko spurgyčių neiškepus, bet noriu ne tas žodis
addicted, tu neįsivaizduoji kaip aš jį ant smūgio padariau Kur jau čia dekoruotas tep lep ir tipo tortas gėlyčių anksčiau turėjau pasidarius
Larissa, tavo pyragas labai gundantis copy-paste padaryta
Daividija, sutinku dėl pavadinimo bo jau be žodžių - čia taip viskas skanu dar vis tvardausi Cipciuko spurgyčių neiškepus, bet noriu ne tas žodis
addicted, tu neįsivaizduoji kaip aš jį ant smūgio padariau Kur jau čia dekoruotas tep lep ir tipo tortas gėlyčių anksčiau turėjau pasidarius
Larissa, tavo pyragas labai gundantis copy-paste padaryta