Riešutų vyniotinisBiskvitui reikės:
4 kiaušinių
125 gr. cukraus
vanilinio cukraus 2-3 dideli šaukštai
1 šaukštelis kepimo miltelių
75 gr. miltų
50 gr. krakmolo
Idariui reikės:
350 ml pieno,
4 v. š. krakmolo,
2 kiaušiniai,
1 skardinė kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
2 šaukštai brinkintos želatinos
pabarstymui kapotų lazdyno riešutų
Eiga :
Kiasinius su 4 saukstais karsto vandens visu mikserio greiciu plakti iki standziu putu ( 1 min. ).
Vis plakant , per minute , palaipsniui supilti cukru ir vanile .
Dar paplakti 2 min.
Miltus , krakmola ir kep. miltelius sumaisyti .
Lėčiausiu mikserio greiciu , per du kartus , iplakti i kiausiniu mase .
Skarda iskloti kep. popieriumi , supilti tesla , islyginti .
Kišti i orkaite ikaitinta iki 200 laipsniu , kepti 8 -15 min.
Ka tik iskepta isversti ant kito popieriaus lapo , sena popieriu nuimti , biskvita dar karsta suvynioti kartu su popieriumi i rulona , lai atsala .
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti kondensuotą pieną į kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Imame ataušusi biskvita ,išvyniojame ir tepame pastingusi kremą ,tada beriame riešutus ir vbyniojame atgal ,llikusi krema tepame peiliu ant vyniotinio ir puošiame . Aš puošiau likusiu kremu ,konditeriniu švirkštu ir migdolų plokštelėmis Skanaus ...
p.s: geriau vyniotini laykiti šaltai ,per nakti ir ryte skanauti