tikuosi,kad į temą čia aš
Pyragas trupiniuotis
apie 0,7 kg miltų,
200g cukraus,
200g sviesto (galimą ir margariną)
2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės
ne pilnas šaukštelis sodos
tirštos uogienės
Iš sviesto, cukraus, kiaušinių, grietinės, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti vidutinio kietumo tešlą. Atskirti nedidelį gabalėlį trupiniams, į kurį dar įdėti miltų ir perminkyti. Tą gabalėlį įdėti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldiklyje.
Didesnį gabalą tešlos dėti į forma (kadangi kepiau silikoninėje, tai niekuo netepiau), paskirstyti vienodai po formą ir šiek tiek palikti statesnius kraštus,kad uogienė nėbėgtų. Paviršių aptepti uogiene (dėjau braškių) ir iš antro gabaliuko gnybti trupiniukus, juos dėlioti ant uogienės.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagelto.
Šiaip man skaniau šaltas, bet karštas labai tinka su ledais.