T O B U L AS VARGAS
Na ką, netingėsiu, įkelsiu
"Marmurinis pyragas"
Reikės:
250g. sviesto
1pok. vanilinio cukraus (nenurodyta kiek gramų tame pok.)
200g. cukraus
4 kiaušiniai, žiubsnis druskos
400g. miltų
100g. krakmolo
1 pok. kepimo miltelių ( pas mane 1 pakelyje - 11g.)
6-8 šaukštai pieno
75g. šokolado
3 šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės kavai
Glajui:
200g. cukraus pudros
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas minkšto sviesto
Sviestą išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum iki purumo. Maišant įmušti kiaušinius, įdėt druskos. Miltus, krakmolą, kepimo milt. sumaišyt, įsijoti į tešlą, supilti pieną. Kepimo skardą ištepti sviestu, sudėt į ją pusę tešlos, išlyginti. Antrai pusei tešlos ištirpdyti šokoladą,paskui kartu su kakava, grietinėle - įmaišyti į tešlą. Tešlą uždėt ant šviesiosios tešlos dalies, išlyginti paviršiu. Šakute tarsi spirale perbraukti per šviesią ir tamsią tešlą, vėl išlyginti. Kepti 180lapsn. įkaitintoj orkaitėj apie 1h - tikrint pagaliuku. Glajui sumaišyti sijotą pudrą, kakavą, 3 valg. šaukštus verdančio vandens, sviestą ir aptept pyragą. Aš jį iškepusį dar pabadžiau, sulaisčiau kava, galima laistyti likeriu Šiaip skonis tai kaip kekso, tik keista, kad toj pačioj knygoj yra ir marmurinio kekso receptas, jis šiek tiek skiriasi. Na, tebūnie pyragas
"Marmurinis pyragas"
Reikės:
250g. sviesto
1pok. vanilinio cukraus (nenurodyta kiek gramų tame pok.)
200g. cukraus
4 kiaušiniai, žiubsnis druskos
400g. miltų
100g. krakmolo
1 pok. kepimo miltelių ( pas mane 1 pakelyje - 11g.)
6-8 šaukštai pieno
75g. šokolado
3 šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės kavai
Glajui:
200g. cukraus pudros
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas minkšto sviesto
Sviestą išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum iki purumo. Maišant įmušti kiaušinius, įdėt druskos. Miltus, krakmolą, kepimo milt. sumaišyt, įsijoti į tešlą, supilti pieną. Kepimo skardą ištepti sviestu, sudėt į ją pusę tešlos, išlyginti. Antrai pusei tešlos ištirpdyti šokoladą,paskui kartu su kakava, grietinėle - įmaišyti į tešlą. Tešlą uždėt ant šviesiosios tešlos dalies, išlyginti paviršiu. Šakute tarsi spirale perbraukti per šviesią ir tamsią tešlą, vėl išlyginti. Kepti 180lapsn. įkaitintoj orkaitėj apie 1h - tikrint pagaliuku. Glajui sumaišyti sijotą pudrą, kakavą, 3 valg. šaukštus verdančio vandens, sviestą ir aptept pyragą. Aš jį iškepusį dar pabadžiau, sulaisčiau kava, galima laistyti likeriu Šiaip skonis tai kaip kekso, tik keista, kad toj pačioj knygoj yra ir marmurinio kekso receptas, jis šiek tiek skiriasi. Na, tebūnie pyragas
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 13, 18:55)
Na ką, netingėsiu, įkelsiu
"Marmurinis pyragas"
"Marmurinis pyragas"
oh my god!!!
QUOTE(Olesta @ 2009 03 13, 19:53)
T O B U L AS VARGAS
aciu
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 13, 19:55)
Na ką, netingėsiu, įkelsiu
"Marmurinis pyragas"
Reikės:
250g. sviesto
1pok. vanilinio cukraus (nenurodyta kiek gramų tame pok.)
200g. cukraus
4 kiaušiniai, žiubsnis druskos
400g. miltų
100g. krakmolo
1 pok. kepimo miltelių ( pas mane 1 pakelyje - 11g.)
6-8 šaukštai pieno
75g. šokolado
3 šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės kavai
Glajui:
200g. cukraus pudros
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas minkšto sviesto
Sviestą išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum iki purumo. Maišant įmušti kiaušinius, įdėt druskos. Miltus, krakmolą, kepimo milt. sumaišyt, įsijoti į tešlą, supilti pieną. Kepimo skardą ištepti sviestu, sudėt į ją pusę tešlos, išlyginti. Antrai pusei tešlos ištirpdyti šokoladą,paskui kartu su kakava, grietinėle - įmaišyti į tešlą. Tešlą uždėt ant šviesiosios tešlos dalies, išlyginti paviršiu. Šakute tarsi spirale perbraukti per šviesią ir tamsią tešlą, vėl išlyginti. Kepti 180lapsn. įkaitintoj orkaitėj apie 1h - tikrint pagaliuku. Glajui sumaišyti sijotą pudrą, kakavą, 3 valg. šaukštus verdančio vandens, sviestą ir aptept pyragą. Aš jį iškepusį dar pabadžiau, sulaisčiau kava, galima laistyti likeriu Šiaip skonis tai kaip kekso, tik keista, kad toj pačioj knygoj yra ir marmurinio kekso receptas, jis šiek tiek skiriasi. Na, tebūnie pyragas
"Marmurinis pyragas"
Reikės:
250g. sviesto
1pok. vanilinio cukraus (nenurodyta kiek gramų tame pok.)
200g. cukraus
4 kiaušiniai, žiubsnis druskos
400g. miltų
100g. krakmolo
1 pok. kepimo miltelių ( pas mane 1 pakelyje - 11g.)
6-8 šaukštai pieno
75g. šokolado
3 šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės kavai
Glajui:
200g. cukraus pudros
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas minkšto sviesto
Sviestą išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum iki purumo. Maišant įmušti kiaušinius, įdėt druskos. Miltus, krakmolą, kepimo milt. sumaišyt, įsijoti į tešlą, supilti pieną. Kepimo skardą ištepti sviestu, sudėt į ją pusę tešlos, išlyginti. Antrai pusei tešlos ištirpdyti šokoladą,paskui kartu su kakava, grietinėle - įmaišyti į tešlą. Tešlą uždėt ant šviesiosios tešlos dalies, išlyginti paviršiu. Šakute tarsi spirale perbraukti per šviesią ir tamsią tešlą, vėl išlyginti. Kepti 180lapsn. įkaitintoj orkaitėj apie 1h - tikrint pagaliuku. Glajui sumaišyti sijotą pudrą, kakavą, 3 valg. šaukštus verdančio vandens, sviestą ir aptept pyragą. Aš jį iškepusį dar pabadžiau, sulaisčiau kava, galima laistyti likeriu Šiaip skonis tai kaip kekso, tik keista, kad toj pačioj knygoj yra ir marmurinio kekso receptas, jis šiek tiek skiriasi. Na, tebūnie pyragas
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 13, 18:55)
Wow, kaip visada skaniai ir nerealiai gražiai Gerbėja aš tavo pyragų ir nuotraukų
akvadigi, vargas vertas rezultato
Na o dabar aš rodausi su savo pyragu, dėl kurio pergyvenau, kad skystalas gavosi, o pasirodo gavosi netgi visai ne skystalas, o labai labai skanus pyragas
Ricottos pyragas su slyvomis
Pagrindui:
200g miltų,
60g cukraus,
125g sviesto (minkšto)
1 kiaušinis,
Įdarui:
500-700g slyvų,
250g ricottos,
3 kiaušinių tryniai,
100g cukraus,
50g krakmolo,
100-150g grietinės,
2 kiaušinių baltymai.
Miltus su cukrumi, sviestą su kiaušiniu sudėti į dubenį ir suminkyti purią tešlą. ją iškočioti ir perkelti į riebalais išteptą išardomą torto formą. Tešlos kraštus pakelti į viršų. Slyvas nuplauti, išimti kaulus.
Ricottą sumaišyti su kiaušinio tryniais, cukrumi, krakmolu ir grietine. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į masę. Šaukštu imti masės ir išdėlioti ant tešlos, į tarpus išdėlioti slyvas. Taip sudėlioti visą ricottos masę ir visas slyvas.Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C 40 min.
Man visam įdaro produktų kiekiui ricottos pasirodė per maža, taigi aš sudėjau du indelius po 250g, dar užbarsčiau vanilinio cukraus. Skanu, labai
"Sveikuolių sausainukai"
Tešla:
320g miltų
truputuką druskos
~90g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
125g sviesto
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
~3 šaukštai vandens
ir įvairiausių džiovintų vaisių pagal skonį ( aš dėjau 100g žemės riešutų, 100g razinų, 100g saulėgrąžų)
P.s. vietoj grietinės ir vandens galima dėti pieną
Sviestą išmaišyti su miltais bei kepimo milteliais ir druska, kad gautųsi lyg trupiniai. Tada sudėti visus vaisius, cukrų ir išmaišyti. Galiausiai sudėti kiaušinį, grietinę bei įpilti vandens. Viską išmaišyti. Iš gautos gan kietokos masės padaryti sausainukus kokios tik norite formos ir kepti 200 laipsnių orkaitėje kol pagels
Tešla:
320g miltų
truputuką druskos
~90g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
125g sviesto
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
~3 šaukštai vandens
ir įvairiausių džiovintų vaisių pagal skonį ( aš dėjau 100g žemės riešutų, 100g razinų, 100g saulėgrąžų)
P.s. vietoj grietinės ir vandens galima dėti pieną
Sviestą išmaišyti su miltais bei kepimo milteliais ir druska, kad gautųsi lyg trupiniai. Tada sudėti visus vaisius, cukrų ir išmaišyti. Galiausiai sudėti kiaušinį, grietinę bei įpilti vandens. Viską išmaišyti. Iš gautos gan kietokos masės padaryti sausainukus kokios tik norite formos ir kepti 200 laipsnių orkaitėje kol pagels
daividija už tavo šikniukus - bučiniukus atsiduočiau nedraugavus niam niam būtinai darysiu
QUOTE(daividija @ 2009 03 13, 14:53)
Kavos bucinukai
Kokie bučkiai
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 13, 18:55)
"Marmurinis pyragas"
Koks skanulis pyragiukas
QUOTE(lialytia @ 2009 03 13, 19:49)
"Sveikuolių sausainukai"
Gražučiai
Panašius kepu, tik su avižiniais dribsniais
Vaiiva koks pyragas
Daividija, arba gal kas kitas padės,
padariau katik karamelinį snikers'ą, viskas puiku, bet... susiruošiau puošti ganašu, o jis man neišsiplaka... manau, kad ir kiek plakčiau jis man vistiek nesutirštės.. niekaip nesuprantu kur klaidą padariau, nes jį gaminant viskas gavosi puikiai..
Ech taip norėjau to ganašo, o dabar nebera kuo torto puošt
padariau katik karamelinį snikers'ą, viskas puiku, bet... susiruošiau puošti ganašu, o jis man neišsiplaka... manau, kad ir kiek plakčiau jis man vistiek nesutirštės.. niekaip nesuprantu kur klaidą padariau, nes jį gaminant viskas gavosi puikiai..
Ech taip norėjau to ganašo, o dabar nebera kuo torto puošt