Tešla:
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
QUOTE(April-Aries @ 2009 03 13, 13:35)
Tešla:
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Ir vaizdas, ir skonis ir pats užmanymas nuostabiai, vilioantys....
Ingriduska,is tiesu labai skanus pyragas,mano mb megstamiausias
Merginos,kokiu pyragu idejot,saunuoles
As paskutiniu metu eksperimentuoju su sausainiais,siandien kepiau labai skanius Vadinasi jie:
Kavos bucinukai
174g miltu,
0,5a.s.kepimo milteliu,
75g sviesto,
1 isplaktas kiausinis,
1v.s.tirpios kavos,sumaisytos su 1v.s. karsto vandens,
1a.s vaniles esencijos.
Ikaitiname orkaite 180C.Inde sumaisome miltus,kepimo miltelius,cukru,sudedame gabaliukais minksta sviesta ir pirstais darome trupinukus.Imaisyti kiausini ir kava.Suminkyti tesla ir rankomis padaryti rutuliukus,nedidelius.Juos sudeti ant sviestiniu popieriumi istiestos skardos.Kepti 15min.Atvesinti ir pertepti kavos kremu.
Kavos kremas:
50g minksto sviesto,50g cukraus pudros,1a.s. tirpios kavos su trupuciu vandens.
Viska gerai issukti.
Tikrai labai skanus sausainiukai,kas megsta kava(as ja dievinu )
As paskutiniu metu eksperimentuoju su sausainiais,siandien kepiau labai skanius Vadinasi jie:
Kavos bucinukai
174g miltu,
0,5a.s.kepimo milteliu,
75g sviesto,
1 isplaktas kiausinis,
1v.s.tirpios kavos,sumaisytos su 1v.s. karsto vandens,
1a.s vaniles esencijos.
Ikaitiname orkaite 180C.Inde sumaisome miltus,kepimo miltelius,cukru,sudedame gabaliukais minksta sviesta ir pirstais darome trupinukus.Imaisyti kiausini ir kava.Suminkyti tesla ir rankomis padaryti rutuliukus,nedidelius.Juos sudeti ant sviestiniu popieriumi istiestos skardos.Kepti 15min.Atvesinti ir pertepti kavos kremu.
Kavos kremas:
50g minksto sviesto,50g cukraus pudros,1a.s. tirpios kavos su trupuciu vandens.
Viska gerai issukti.
Tikrai labai skanus sausainiukai,kas megsta kava(as ja dievinu )
QUOTE(daividija @ 2009 03 13, 15:53)
Kavos bucinukai
labai skaniai skamba receptukas, ir vaizdas super, bet man labai i siknukes panasu
QUOTE(Muske @ 2009 03 13, 15:16)
labai skaniai skamba receptukas, ir vaizdas super, bet man labai i siknukes panasu
oij negaliu...
Man tai panasu i graikiskus riesutus
Daividija, siandien ieksojau karamelinio likerio bet neradau galvoju gal koks airisko kremo likeris butu gerai i snikersa
QUOTE(Muske @ 2009 03 13, 13:16)
labai skaniai skamba receptukas, ir vaizdas super, bet man labai i siknukes panasu
Irgi neblogai,grazios siknukes dar niekam nepamaise
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 13, 13:26)
oij negaliu...
Man tai panasu i graikiskus riesutus
Daividija, siandien ieksojau karamelinio likerio bet neradau galvoju gal koks airisko kremo likeris butu gerai i snikersa
Man tai panasu i graikiskus riesutus
Daividija, siandien ieksojau karamelinio likerio bet neradau galvoju gal koks airisko kremo likeris butu gerai i snikersa
Tinka,liuks,jo skonis irgi panasus i karamelini
April - Aries niam niam pyragėlis...
Daividija Kaip skaniai atrodo...
O aš tingiu savo marmurinį pyragą patalpinti...
Daividija Kaip skaniai atrodo...
O aš tingiu savo marmurinį pyragą patalpinti...
O jau skanumynų čia
Niam niam niam niam, su kava
Netingėk, drugeli, aš jau įsivaizduoju foto grožį
Pas mane dabar kepa pyragas su ricotta ir slyvomis, tik kažkaip man jis labai didelį įtarimą kelia, bijau kad š..... gausis, įdaras pagal mane per skystas gavosi
QUOTE(daividija @ 2009 03 13, 14:53)
Niam niam niam niam, su kava
QUOTE(drugelis. @ 2009 03 13, 15:30)
Netingėk, drugeli, aš jau įsivaizduoju foto grožį
Pas mane dabar kepa pyragas su ricotta ir slyvomis, tik kažkaip man jis labai didelį įtarimą kelia, bijau kad š..... gausis, įdaras pagal mane per skystas gavosi
QUOTE(daividija @ 2009 03 13, 15:53)
Kavos bucinukai
174g miltu,
0,5a.s.kepimo milteliu,
75g sviesto,
1 isplaktas kiausinis,
1v.s.tirpios kavos,sumaisytos su 1v.s. karsto vandens,
1a.s vaniles esencijos.
Ikaitiname orkaite 180C.Inde sumaisome miltus,kepimo miltelius,cukru,sudedame gabaliukais minksta sviesta ir pirstais darome trupinukus.Imaisyti kiausini ir kava.Suminkyti tesla ir rankomis padaryti rutuliukus,nedidelius.Juos sudeti ant sviestiniu popieriumi istiestos skardos.Kepti 15min.Atvesinti ir pertepti kavos kremu.
Kavos kremas:
50g minksto sviesto,50g cukraus pudros,1a.s. tirpios kavos su trupuciu vandens.
Viska gerai issukti.
174g miltu,
0,5a.s.kepimo milteliu,
75g sviesto,
1 isplaktas kiausinis,
1v.s.tirpios kavos,sumaisytos su 1v.s. karsto vandens,
1a.s vaniles esencijos.
Ikaitiname orkaite 180C.Inde sumaisome miltus,kepimo miltelius,cukru,sudedame gabaliukais minksta sviesta ir pirstais darome trupinukus.Imaisyti kiausini ir kava.Suminkyti tesla ir rankomis padaryti rutuliukus,nedidelius.Juos sudeti ant sviestiniu popieriumi istiestos skardos.Kepti 15min.Atvesinti ir pertepti kavos kremu.
Kavos kremas:
50g minksto sviesto,50g cukraus pudros,1a.s. tirpios kavos su trupuciu vandens.
Viska gerai issukti.
Mmmmm... kaip skaniai atrodo o kiek cukraus i pacius sausainukus det
QUOTE(April-Aries @ 2009 03 13, 12:35)
Tešla:
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Nu jau man taip norisi sio pyrago...
Cia mano vargas pagal Cypciuko "Anglisk Moka" , tik kremas baltas (su baltu sokoladu ir be kavos)
o vargas, papuosime buvo.... puosiau gal 4 kartus, 4 kartus viska valiau, kol galiausia apibarsciau trupiniasi....
Pjuvio nebus, nes iskeliavo pas viena maza mergaite i gimtadieni
o vargas, papuosime buvo.... puosiau gal 4 kartus, 4 kartus viska valiau, kol galiausia apibarsciau trupiniasi....
Pjuvio nebus, nes iskeliavo pas viena maza mergaite i gimtadieni