Vakar dariau tortuką " Juodoji naktis"
Reikės:
Pagrindui-
200g šokoladinių sausainių,
100g paskrudintų lazdyno riešutų,
100g sviesto,
50g juodojo šokolado
Kremui:
500ml grietinėlės 35%
200G juodojo šokolado
2 v.š. brendžio ar kito gėrimo
50g baltojo šokolado
Aš dariau į 23cm skersmens torto formą.
Sutrupinti sausainius, sviestą ir šokoladą ištirpinti ant mažos ugnies, riešutus susmulkinti. Į sausainius supilti sviesto ir šokolado masę, suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į riebalais išteptą torto formą, išlyginti ir padėti į šaldytuvą sustingti. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ( aš dar dėjau 1 pak. grietinėlės standiklio), šokoladą ištirpinti indelyje, įstačius į indą su karštu vandeniu., atvėsinti, įmaišyti į grietinėlę, įpilti brendį ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlės masę sudėti ant sausainių pagrindo, išlyginti, ant viršaus užpilti ištirpintą baltą šokoladą ir su šakute truputį "pašiaušti" paviršių. Dėti į šaldytuvą ir skanauti kitą dieną.
Tortukas gana riebus, daug jo nesuvalgysi
su kava be cukraus, tai tiko puikiai
Man labai patiko, kad nereikia tortuko kepti