Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE (eva @ 2004 03 23, 10:48)
na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta.
Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom wink.gif

O kas ten per namu buhalterio programele? Ja galima atsisiusti is kur nors?
Atsakyti
QUOTE (Fea @ 2004 03 23, 10:50)
QUOTE (eva @ 2004 03 23, 10:48)
na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta.
Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom wink.gif

O kas ten per namu buhalterio programele? Ja galima atsisiusti is kur nors?

maciau norfoje kompakta, kaina 19 lt, na bet mano manymu jis mano biudzeto skyliu neuzkis, todel pati kaip ismanau ekselyje susirasiau ir susiskaiciuoju rolleyes.gif
Atsakyti
Kazkaip viskas labai jau sudetinga. Nejau negalima kaip nors draugiskai, paprastai susitvarkyti to nelemto biudzeto?
Atsakyti
Nesuprantu sakanciu "cia mano pinigai, o cia tavo" blink.gif Jeigu yra MES tai kaip gali buti atskiri finansai? Na nebent kazkuris yra be proto islaidus ir ji/ja reikia prilaikyti. Man moterys sakancios kad nezino kiek ju vyrai uzdirba visada kvepia siokia tokia poza (tipo kokia as kruta, nors is tikro po padu)
Atsakyti
QUOTE (Atėnė @ 2004 03 23, 11:30)
Kazkaip viskas labai jau sudetinga. Nejau negalima kaip nors draugiskai, paprastai susitvarkyti to nelemto biudzeto?

kas cia sudetingo? abu dirbat, gaunat alga ir supliusave/bendron kruvon sudeje gaunat JUSU pajamas. tada is jo atskaiciuojat bankam, mokesciam, butiniems finans. isipaireigojimams, pasiliekat prasimaitinimui, o kas lieka pgal nuoziura- kam ko labiau reikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Fea @ 2004 03 23, 07:38)
Nu mes maista tai visada kartu perkam. Ir vaziuojam apsipirkt koki karta per 2.5-3 savaites. Uzsiperkam daug smile.gif Bet ir susitaupo uztat. Nebuna taip, kad eini kas vakara i parduotuve duonos ir pieno, o prisiperki uz 50LT biggrin.gif Nu tipo, ai nusipirksiu dar baronku....nu ir koki jogurtuka.....ai va dar papigiai lekste kazkokia...prigriebsiu ir ja laugh.gif Zodziu, labai gerai tas retas apsipirkinejimas ir tai kad salia nera jokios parduotuves biggrin.gif

Aišku, kad taip labiau susitaupo, BET...mes kelis kartus pabandėm taip apsipirkti, tai pusė maisto turėjau išmesti, nes man jau neskanus būna tas maistas šaldytuve kelias dienas pastovėjęs. Ir šiaip kažkaip nebenoriu to ką nusipirkau smile.gif Aišku, čia viskas DURNYSTĖ, na, bet negaliu valgyt ir viskas. Galiu tik koldūnų, žuvies pirštelių ir šaldytos tešlos užsipirkti. Net kruopos pirktos prieš 2-3 savaites man kažkokiosfeeee būna.
Atsakyti
QUOTE (Kalinka @ 2004 03 23, 11:35)
kas cia sudetingo? abu dirbat, gaunat alga ir supliusave/bendron kruvon sudeje gaunat JUSU pajamas. tada is jo atskaiciuojat bankam, mokesciam, butiniems finans. isipaireigojimams, pasiliekat prasimaitinimui, o kas lieka pgal nuoziura- kam ko labiau reikia thumbup.gif

Logiska! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (babble @ 2004 03 23, 11:37)
Net kruopos pirktos prieš 2-3 savaites man kažkokiosfeeee būna.

kazka supainiojai, butent kruopu be baimes gali uzsipirkti, jos parduotuveje, patikek, ar sandeliuose ir po pusmeti isguli rolleyes.gif Mane tiesiog nervina atsARgu sandeliavimas, nes kolkas net puodu neturiu kur paslepti, o cia dar kruopu makaronu maisai reikia isslapstyti.
Papildyta @ [mergetime]1080035111[/mergetime]
nebent uzsipirkusi parsivezi ir iskart issiverdi, na tada jau ir po 3 dienu feeeee biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (mamuska @ 2004 03 23, 11:30)
Man moterys sakancios kad nezino kiek ju vyrai uzdirba visada kvepia siokia tokia poza (tipo kokia as kruta, nors is tikro po padu)

biggrin.gif jo , tikrai... o tai kaip vadinti, jei vyras nezino zmonos santaupu, o ji zino jo finansus? tada vyras po padu? laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
gal tos zmonos, kurios nezino is kur , kiek ir del ko ju vyrai gauna pinigus yra laimingesnes... nes as pavyzdziui prikisu brangiausiam kai pamatau, kad jis kavineje per pietus isleido daugiau nei galetu biggrin.gif o zmonelems, kurios skraido padebesiais- galva del to neskauda..ir vyrui maziau priekaistu ...
Atsakyti
jei maniskis butu "rebiata" tai nesijausciau laimingai, bet jei jis tai nusleptu(neisivaizduoju kaip jam tai pavyktu) jam laimingai ir gi nesibaigtu. Tokiu fokusu pas mus nera as zinau ka jis gauna jis zino ka as, jo alga nuolat kyla, smagu pasidziaugti pasiekimais thumbup.gif Kokios cia paslaptys ar nenoras zinoti kuom ir uz kiek partneris dirba? nesuvokiu...
Atsakyti
QUOTE (Sara @ 2004 03 23, 11:49)
gal tos zmonos, kurios nezino is kur , kiek ir del ko ju vyrai gauna pinigus yra laimingesnes... zmonelems, kurios skraido padebesiais- galva del to neskauda..ir vyrui maziau priekaistu ...

Taip, tokiu atveju mazai galima kalbeti apie seima. Turiu galvoje SEIMA didziaja jos prasme, o ne tik kaip dvieju zmoniu sajunga. Tokiu vyru zmonos, sedi tyliai pinigais uzkistos ir joms geriau TIKRAI nieko nematyti ir jos nemato. Del sventos ramybes, bet ne del to, kad nieko nevyksta.
Ne, ne, tokios seimos nera pavyzdys ne vienu gyvenimisku klausimu. O juo labiau finansiniu.
Atsakyti
QUOTE (Kalinka @ 2004 03 23, 09:43)

Papildyta @ [mergetime]1080035111[[b]*babble rgetime] [/b]
nebent uzsipirkusi parsivezi ir iskart issiverdi, na tada jau ir po 3 dienu feeeee biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Ai ne, nevirtos man būna feeee.
Jei maišelis neatidarytas, tada viskas OK. Bet jei nors kiek nupiltas, tai VISADA ATRODO, kad ten kirmėlės jau veisiasi. laugh.gif
Ai, mano mama šviežio maisto maniakė ir nors aš iš jos pastoviai žvengiu, bet iš tikrųjų tai ir aš nudurnėjau nuo jos. PVZ. arbūzus ji pirkdavo tik nepjaustytus, plaudavo užsimovusi gumines pirštines, su šepečiu ir muilu, o po to tik leisdavo jį pjaustyti ir valgyti. Vaikystėje niekados neleisdavo valgyti valgyklose, nepirkdavo pilstomos giros, jokiu būdu neleisdavo valgyti saulėgrąžų ir t.t...Jai visur vaidenasi mikrobai, virusai, visokie nuodai ir t.t. Va, ką reiškia turėti mamą-medikę.
Atsakyti